Serija Mandalorian Space usrećila je prošli tjedan obožavatelje Ratova zvijezda

Obožavatelji Ratova zvijezda posljednjih su dana vjerojatno imali jedan od najsretnijih tjedana u životu. Sada postoji TV serija čija vam godišnja doba omogućuju da se uvijek iznova uranjate u atmosferu Space Western -a. Naslov ovoga je “The Mandalorian”, a početak označava i početak streaming usluge s Disneyjem +. Čini se da do sada ovo partnerstvo ima izglede za veliki uspjeh.

Carl Weathers je tu, ali teško prepoznatljiv

carl vrijeme Mandalorian

“Mandalorijanac” zasigurno još više veže stare obožavatelje za film

“Mandalorijanac” je rizičan, ali kako do sada izgleda, uspješan korak. Fokus nije bio toliko na popularnim likovima Ratova zvijezda, već na atmosferi. Čini se da se opet osjećate snažnije s originalom Trilogija Georgea Lucasa imati posla.

Producent i scenarist je Jon Favreau, koji je najpoznatiji po svojim “Ironmanima” i “Kralju lavova”. Mandalorijski filmski serijal vjerojatno neće osvojiti nove obožavatelje Ratova zvijezda. Ali u svakom slučaju, moći ćete vezati vjerne sljedbenike mnogo snažnije nego prije.

Prva epizoda prikazuje psihološku sliku “Mandalorijanca”

nebo mandalorian - sunce

Što se događa u prvoj sezoni “The Mandalorian”?

Gledatelji “Mandalorijanca” transportirani su u udaljenu galaksiju. Tamo su slobodni od carstva i traže novi način da pronađu sretno postojanje. No, postoji jako puno zlih “duhova” koji stoje na putu ovom projektu. Pronaći ih i spriječiti zla djela glavni je zadatak “The Mandalorian”. On je prilično profesionalan i ni pod kojim se uvjetima ne može podmititi. No, njegovo “novo zapošljavanje” sa sobom nosi i određene izazove koje, međutim, nije tako lako svladati. Oni su povezani s unutarnjom borbom u njemu. Možda je napustio Carstvo, ali na neki način i dalje živi u njemu. Sukladno tome, neke situacije mogu dopustiti da se razotkrije njihov negativni potencijal.

Saznat ćemo gdje i kada ćemo vidjeti Emiliya Swallowa u “The Mandalorian” …

Emiliy Swallow mandalarac

Fokus je na “Mandalorijancu”

U prvoj sezoni priču priča glavni lik. Međutim, ne daje se previše detalja. Ima dovoljno ulomaka iz njegove prošlosti koji daju sliku o ovom liku. Ali na kraju se usredotočujete na osobu i njezinu psihološku sliku. “Mandalorijanac” osvaja publiku mirnom prisutnošću i samopouzdanjem. Nadalje, on je itekako superiorniji od protivnika s kojima se trenutno susreće. Međutim, u isto vrijeme stječe se dojam da bi također mogao pobijediti mnogo jače pobunjenike. Autori su proširili tipično zapadnjačko raspoloženje opisujući nepoželjne probleme s lokalnim stanovništvom. “Mandalorian” ne želi imati problema s ovim. Ali to se neizbježno događa jer ne pokazuju razumijevanje za njegovu misiju.

Mara Jade također je dobila ulogu 

mara jade star obožavam ideju

Kritički komentari

Kritičari su ipak istaknuli neke od manje uspješnih aspekata epizode. Ovo počinje vrlo uzbudljivo s psihološkom predstavom glavnog lika. Završnica je apsolutno spektakularna – prikazuje akcijsku scenu s tipičnom puškom Star Wars Blaster. Međutim, u sredini postoji vrlo jaka niska točka raspoloženja. Prema kritičarima, postoji i nekoliko scena za koje se tvrdi da su originalne, ali koje im nikako ne odgovaraju. Dakle, nekoliko razočaravajućih trenutaka, poput ovog s satovima jahanja. Uostalom, ne predugo trajanje od nešto manje od 40 minuta može se opisati kao nešto negativno.

Jeste li prepoznali Nicka Noltea??

nick nolte mandalarac

Što možemo očekivati ​​u sljedećim epizodama?

U sljedećih nekoliko epizoda vjerojatno će biti puno više novih likova. Već smo iz prikolica dobili određenu predodžbu o tome što bi to moglo biti. U cjelini, očekujemo povećanje tempa i odgovarajuće veću dinamiku.

Taika Waititi je također tamo!

taika waititi

Čisto vizualno – potpuni uspjeh

“Mandalorijanac” je potpuni vizualni uspjeh. S tim se slažu gotovo svi kritičari. To ne znači samo vizualne efekte, već i kostime te sve pravne aspekte vanjskog izvođenja filmske serije. Disneyjeva politika zasigurno je pomogla u korištenju pravih maski i modela. Jer jako je pozitivno ako ne pretjerate s CGI -jem. Ako biste ove sezone uspoređivali atmosferu s nečim, vjerojatno bi to bilo s filmom Rogue One: A Star Wars Story iz 2016. Razina nasilja slično je zastupljena, na apstraktniji i stoga manje neugodan način i način.

Svi vizualni aspekti savršeno su izvedeni u “The Mandalorian”

mandalorian - super štit

Ciljna publika filmskog serijala

Kao što sam rekao, prava ciljna skupina su vjerni obožavatelji. Posebno će oni koji su uživali u epizodama 4 i 6 zaista cijeniti “The Mandalorian”. Uspjehu će zasigurno uvelike pridonijeti i odabrani glumci. Neka od najpopularnijih imena su Pedro Pascal (Igra prijestolja), Nick Nolte, Taika Waititi i Carl Weathers. Međutim, prepoznati ih bit će veliki izazov!

Još jedna scena koja jednostavno simbolizira atmosferu Ratova zvijezda!

velika slika svemirski brod mandalarac