Dizajn pozadine s retro izgledom vraćaju se

Osim ugodne higijene i održivog trenda sporog života u smislu stanovanja i opremanja, popularni retro stil ostaje apsolutno in. Stilizirani cvjetni uzorci, uzbudljivi grafički ukrasi i futuristički nagovještaj iz 70 -ih nisu izgubili svoju fascinaciju. Baš suprotno! Duh optimizma koji je karakterističan za ovo desetljeće također se danas susreće sa zeitgeistom na različite načine. Zato ga mnogi dizajneri uvijek iznova koriste. To možete vidjeti uglavnom u pozadinama modernog dizajna. Dizajnirane u retro šiku i implementirane na inovativnim, visokokvalitetnim materijalima, tapete u stilu 70-ih trendovski su naglasak u svakom uspješnom dizajnu interijera.

cvjetni uzorak tapeta retro dizajna

Prvoklasna umjetnost tapeta kao moderan zidni ukras

Pozadine se već neko vrijeme vraćaju. Dizajnirani od strane kreativnih, iskusnih dizajnera, ovo su pravi zidni ukrasi od kojih zastaje dah s ultimativnim faktorom individualnosti koji daje sobama određeni karakter. Ne samo da se dnevni boravak i hodnik mogu stilski ukrasiti njime. To također daje spavaćim sobama, dječjim sobama, pa čak i kuhinjama i kupaonicama željenu dinamičku ili opuštenu strukturu. Elegantna tapeta kao naglašeni zid ionako postaje jasna atrakcija u svakoj prostoriji.

Na sreću, mogu biti moderni Dizajn tapeta Najbolja kvaliteta ne samo u lokalnim specijaliziranim trgovinama, već i povoljno na internetu. Visokokvalitetni dobavljači uvijek imaju širok raspon klasičnih, romantičnih, minimalističkih i modernističkih uzoraka i dizajna, uključujući retro tapete.

pozadine osiris retro chic dizajna

Ono što je važno kada je u pitanju dizajn tapeta u retro stilu?

Koji su ikonički uzorci i motivi karakteristični za tapete u ovom izgledu? Odakle dolaze i što prenose? Ovdje bismo htjeli detaljnije pogledati sve ovo:

  • Cvjetne tapete iz 70 -ih

Divlje sedamdesete definitivno su bile vrijeme svjetskog hipi pokreta. Revolucionarna generacija Flower Power suprotstavila se svim konzervativnim društvenim normama i glasno: "Vodite ljubav, a ne rat!" vrisnuo. Čak i tada se sve cvijeće smatralo neslužbenim simbolom pokreta koji je čeznuo za mirom i potpunom slobodom. Dizajn tapete sa stiliziranim cvijećem u nešto jačim bojama stoga su definitivno retro kreacije koje sa sobom donose štih 70 -ih. Vješto postavljene, ne samo da se uklapaju u dom u ovom stilu, već praktički u bilo koji.

  • Pozadine za dizajn svemirskog doba

Osim cvjetnih uzoraka, za retro dizajn vrlo su tipični i takozvani svemirski uzorci. Oni prenose futurističke vizije umjetnika, znanstvenika i dizajnera iz 60 -ih i 70 -ih godina. Nije nimalo slučajno da su neke od ikona dizajna poput Georgea Nelsona, Vernera Pantona, kao i Raya i Charlesa Eamesa bile aktivne u to vrijeme. Dizajnirali ste brojne klasike namještaja koji su i danas ikonični. Ovdje se, kao i kod samih uzoraka, geometrijski oblici maštovito mijenjaju i prenamjenjuju. Svijetle boje, metalni sjaj i 3D efekti pojačavaju učinak i sugeriraju zamišljeno svemirsko doba.

sinon dizajn tapeta retro

  • Psihodelični obrasci i disko groznica

Neslaganje, koje stvara optičke iluzije i može zadiviti ili čak hipnotizirati gledatelja, nije ništa manje sažeto za retro izgled. Takvi se obrasci još uvijek nazivaju psihodeličnim. Njihov cilj 1970 -ih bio je proširiti svijest putem osjetila. Što je također bila jedna od glavnih težnji većine tadašnjih suvremenika.

A onda je došao … pop. Krajem 70 -ih disko groznica je rasla uglavnom zbog kultnog filma "Mast" Širite se munjevitom brzinom, a s njom i glamur i glamur. Uglavnom razigrani i svjetlucavi efekti koji se još uvijek mogu pronaći na nekim retro tapetama dolaze iz ovog vremena.

matuta pozadine za retro dizajn

Visokokvalitetni materijali i inovativne tehnike ispisa

Čak i najbolji uzorci i efekti izgledaju čisto i zastarjelo na zastarjelim pozadinama. Visokokvalitetne tapete s dizajnom stoga se uvijek tiskaju na najboljim, inovativnim materijalima ili se izvode drugom tehnikom. Vinilom obložene i fino strukturirane, izrađene od prirodnih materijala poput pluta i bambusa ili od tanke metalne folije, opremljene flock vlaknima, raznim tekstilom, staklenim perlicama ili efekt folijama. Moderne, visokokvalitetne pozadine prvi su izbor kada je riječ o izvornim optičkim svjetlima. Također boduju s drugim vrlo važnim, praktičnim svojstvima, kao što su visoka pranje i otpornost na svjetlo. Istodobno, oni su otporni na plamen i, u mnogim slučajevima, vrlo se lako skidaju potpuno suhi.

Napravite vlastiti izbor i pretvorite svoj dom u pravu oazu blagostanja sa zajamčenim wow faktorom s odgovarajućim dizajnerskim tapetama!

   valoviti uzorak geometrijski retro dizajn pozadine