Sadnice kao element dizajna – kreativnost nema granica

Još je malo hladno i zimsko vrijeme, ali prve misli o vrtlarstvu ili dizajnu terasa već vam promiču kroz glavu. Što će se saditi ove godine? Gdje točno i kako cijela stvar izgleda još ljepše? … Svaki strastveni vrtlar razmišlja i djeluje, a svoju vrtlarsku sezonu priprema što je prije moguće.

Dizajn vrta ne znači samo njegovanje veličanstvenih biljaka, već i korištenje inovativnih materijala i njihovo moderno uređenje. Danas bismo vam htjeli dati neke svježe ideje o, na primjer, korištenju posuda za biljke Dizajn sobe ili terase može učiniti da izgleda još privlačnije.

drvena sadilica

Zašto je sadilica važna?

Na prvi pogled saksije za biljke su nešto vrlo uobičajeno i možete vidjeti samo njihovu funkcionalnost. Ali što ako biste svoje dnevne sobe, stepenice i / ili terasu dizajnirali s (posađenim) loncima? Može biti samo ljepše i svakako ga morate isprobati, jer je izbor dovoljno velik i možete brzo i jednostavno dobiti bilo koji oblik, boju ili izgled posude za svoj kreativni projekt.

No, što biste još trebali znati o lončanicama i sadnicama??

sadilica prema veličini

Što trebate znati o lončanicama i sadnicama??

Ne koristi vam ako ste u prostoriju postavili moderne sadilice, ali biljke u njima izgledaju pomalo nesretno. Veličinu kante, njen oblik i položaj treba prilagoditi “sklonostima” biljaka koje rastu u njoj. Svaka kontejnerska biljka treba optimalno mjesto u prostoriji kako bi dobila potrebnu količinu svjetla. Osim toga, treba uzeti u obzir dovoljnu vlagu i tlo u loncu. Ovi kriteriji trebaju biti ispunjeni kako bi posude zajedno s biljkama zapravo uljepšale vaš životni prostor.

sadilica prema veličini i obliku

Kreativne ideje s posudama za biljke

S skladnom shemom boja i redoslijedom prema veličini i obliku, možete stvoriti cvjetajuće spojeve na stubištu, na ogradi, na kuhinjskom zidu ili čak u kupaonici. Saksije i biljke sa cvijećem stvaraju bolju klimu u prostoriji i tako pozitivno djeluju na nas ljude. Obucite kuhinjsko bilje u prekrasne saksije i začudite se velikim promjenama u vašoj kuhinji.

saksije za cvijeće saksije svjetlucaju

sadilica prema veličini kuhinje

sadilica prema veličini

Sadilice i kontejneri doslovno mogu poboljšati vaše radno mjesto. Osim što vaš ured može izgledati puno bolje zahvaljujući modernom izgledu lonaca, možete se zaštititi od štetnog zračenja elektroničkih uređaja korištenjem nekih sobnih biljaka.

A budući da smo se na početku obratili vrtlarima, gornje se riječi odnose i na vrt. Izgled kamena ili drva nekih posuda nije uočljiv, ali vrt izgleda urednije i njegovije.

Također možete prekršiti sva klasična pravila i pojaviti se moderno s nehrđajućim čelikom i staklom u svom dizajnu vrta. Ali također možete preferirati egzotične prirodne materijale ili učiniti nešto potpuno novo i opremiti svoj vrt LED kadama.

Ako s početkom proljeća razmišljate o osvježenju, isprobajte nekoliko opcija, a da ne zaboravite da vaše biljke nisu izlošci, već živa bića!

sadilica na ogradi

Kuće: sobne biljke