Sjedišta u vrtu – elegantan izgled vašeg doma

 vrt vrt krajolik kamin vrtna garnitura prostor za sjedenje vrt

Udobni prostori za sjedenje u vrtu

Prema mnogim stručnjacima, projektiranje savršenog unutarnjeg i vanjskog prostora sastoji se od stvaranja privlačnih zaokreta te vizualnih i geometrijskih kontrasta. Previše istog može postati dosadno. Upravo se to događa u dvorištima i na previše plitkim verandama.

Jeste li ikada osjetili da prostoru na vašoj terasi treba potpuno novi šarm? Na novu razinu možete doći samo u nekoliko koraka. Čak i osvježavajući jaccuzi tu može napraviti značajnu razliku.

Isto vrijedi i za one udobne Mjesta za sjedenje u vrtu, koji su u susjednim sobama širili intimnu, ugodnu i privatnu atmosferu.

Vrtne ideje s raznolikim sjedenjem

vrtni dizajn sjedećih mjesta u vrtnom bazenu

Spušteni i podignuti prostori za sjedenje čine vanjski prostor jedinstvenim i razigranim. Oni pomažu u boljem definiranju osobnog područja i čine dnevni boravak na otvorenom središnjom atrakcijom u krajoliku. Evo nekoliko sjajnih inspiracija širokog spektra. Svi se povlače korak unatrag kako bi pokazali estetiku.

Drveno spiralno stubište

Drvena kutna sjedala za terase u vrtu

Ognjište u vrtu

vrt dizajn sjedećih uglova u vrtu zaslon kamin zaslon privatnosti

Mjesto za sjedenje integrirano u bazen

Prostori za sjedenje uz bazen u vrtnom kaminu

Zeleni akcenti

egzotični lounge krevet ribnjak sjedeći prostori u vrtu

Ukras od kamena

Sjedišta u vrtu, travnjak, kamena dekoracija

Radost za cijelu obitelj

vrtna sjedeća mjesta u vrtu drveni pod

Ukusna ljetna oprema za područje bazena

Sada se puno govori o ljetnim zabavama, opuštenim i prekrasnim večerima u dvorištu. Niska sjedala oko kamina imaju čarobni i gotovo drveni šarm. Možete ga učiniti još vrućim okružujući njime svoje kupalište. Kamin pored bazena stvara izvrstan vizualni efekt, a odvojena sjedala to pojačavaju.

Ovdje doživljavamo ugodan, osamljen salon. Spušteni oblik čini ga savršenim za sjedenje s prijateljima i obitelji i ispijanje omiljenih koktela.

Luksuzni vrtni dizajn

Prostori za sjedenje u dvorištu u vrtnom mostu s vatrom

Bazen s udobnim prostorom za sjedenje

ležaljke za vanjske bazene na terasi

Mjesta za sjedenje u vrtu s bijelim slojem

vrtni bazen sjedeći prostori u vrtnom travnjaku

Potonuli salon ovdje u srcu bazena očito zahtijeva ulazni prostor. Možete upotrijebiti ili stepenice skrivene uz bazen ili veliki most kako biste cijelu stvar učinili još boljom. Ako volite organizirati zabave, takav salon može poslužiti i kao blagovaonica ili bar s pićima. Ovaj dramatični salon utoliko više oduzima dah kad sadrži beskonačni bazen s pogledom na ocean.

Savršeno za sjajne zabave

vrtni bazen kameni prostori za sjedenje u vrtu

Tiki bar uz bazen

Tiki bar prostor za sjedenje vrtni bazen

Romantična rasvjeta

vrtni dizajn vrtna terasa prostor za sjedenje vrtni bazen rasvjeta

Ugodan ambijent na otvorenom

vrtni dizajn terasa prostor za sjedenje vrtni bazen pergola

Suptilno i rezervirano

Spuštena sjedala nisu rezervirana samo za dnevni boravak. Ovu ideju možete proširiti stvaranjem suptilnog, ali lijepog prostora za sjedenje. Mnogo je praktičniji i manje dramatičan. Male promjene na ovom području neće privući veliku pozornost. No, cijela stvar i dalje igra važnu ulogu u cjelokupnom kontekstu dvorišta ili terase. Često vam je potrebna samo mala promjena i samo s nekoliko koraka postići ćete veliki učinak. Dopunite ovo područje s nekoliko stolica i dodajte vatru. Biku si već pogodio oko!

Veliki travnjaci osvježavaju

popločani dio dvorišta u vrtnom travnjaku

Udobne ležaljke

vrtni dizajn vrtna garnitura za sjedenje u vrtnom bazenu

Korištenje modernog vanjskog namještaja umjesto ugrađenog sjedala ima mnoge prednosti. Jedan od njih je taj što vam omogućuje uklanjanje ili ponovno stavljanje ako želite i prema potrebi.

Drvene klupe, veliki kauč, pa čak i ležaljka mogu se izvrsno kombinirati s nekoliko stolica kako bi se organiziralo elegantno, utonulo mjesto za sjedenje. Dodavanjem strukture u stilu pergole poboljšava se oblik. S vremenom se to može pretvoriti u vanjsku blagovaonicu.

Egzotične palme

vrt dizajn terasa egzotična sjedeća mjesta u vrtu palme

Vrt na više nivoa

zasadivši prostor za sjedenje na više razina u vrtu

Igrajte se s obrisima

Mi u Freshideenu uvijek preporučujemo da vaš dom i njegova udobnost unaprijed odgovaraju konvencijama. Slično izgleda i sa osamljenim dnevnim sobama. Umjesto da se držite tradicionalnog dizajna, stvorite malo više uzbuđenja na otvorenom. To možete učiniti kroz inovativna tumačenja spuštene lounge. Neki vlasnici kuća preferiraju moderne i minimalističke verzije privatnih mjesta za zabavu. Drugi vole kazališni, malo blještaviji namještaj. Najbolje je planirati utonulo mjesto za sjedenje koje će poslužiti kao veza između ostalih razina u stražnjem dvorištu. Alternativno, možete stvoriti nisku razinu koja vodi do podruma.

Zapravo postoji toliko različitih opcija!

Intimna atmosfera

vrtni dizajn vrtna sjedeća mjesta u vrtnim stepenicama

Sjednite oko kamina

egzotični ekran za privatnost zaslon za sjedenje vrtni kamin

Pri dnu ćete pronaći prostor za sjedenje

moderni prostori za sjedenje u vrtnom kaminu

Spuštena sjedala transformiraju krajolik i stvaraju privatnu atmosferu. Ovo također izvrsno funkcionira u otvorenim i velikim prostorijama. U ovom slučaju ne morate postavljati visoke ograde i uništiti cijeli pogled zbog nekoliko usamljenih trenutaka. Crpite inspiraciju iz naslijeđa 60 -ih i 70 -ih. Tadašnji trendovi postaju sve popularniji. Dizajnirajte svoje sjajno mjesto za sjedenje i provedite mnogo nezaboravnih sati ovog ljeta!

 Kameno popločavanje izgleda impresivno

Prostor za sjedenje u vrtnom kaminu u dvorištu

Sjedenje pod suncem

          popločani dio dvorišta u vrtu od kamenog poda

     Osvijetljena terasa

       moderan prostor za sjedenje vrt prekrasna rasvjeta