Primjeri dizajna vrta – praktični savjeti i svježe ideje

Također među vrstama primjera vrtnog dizajna postoji moda, dobre i loše prakse. Mislimo da i ovdje, kao i u bilo kojem drugom području, možete ostaviti neke stvari u staroj godini, a druge stvari ponijeti sa sobom u novu 2015..

Evo nekoliko primjera i savjeta za planiranje, izvođenje i održavanje vrtnog prostora. Mislimo da su odlični i da zaslužuju mjesto u vašem notesu za 2015. godinu. Pa želite li se zagrijati u hladnom siječnju s našim primjerima vrtnog dizajna?

Ovako se pripremaju ideje za izvrsne primjere dizajna vrta

Kao i u svim ostalim područjima, dobri rezultati mogući su samo uz dobro planiranje i pripremu. Kad su to provedene, možete to osjetiti u prekrasnim rezultatima.

Primjeri vrtnog dizajna – vrtni paviljon

primjeri vrtnog dizajna cvijeće vrtni paviljon

Nakon što su prvi put pogledali krajolik, dobri dizajneri obično imaju do tri varijante za svoj dizajn. Oni se tada mogu grafički prikazati. To je učinjeno na vrlo grafički način. Tako nastaju personalizirani primjeri dizajna umjetničkog vrta. Iz ovoga možete jednostavno odabrati ono što bi bilo najprikladnije za određeni slučaj.

Dakle ovo je moguće! Pitajte svoje dizajnere o individualnim modelima za dizajn zelene površine. Nemojte biti zadovoljni nikakvim primjerima vrtnog dizajna apsolutno nepoznatih i čudnih krajolika.

Mediteranski vrtni dizajn sa šljunkom

primjeri vrtnog dizajna šljunak keramičke urne

Što morate ponijeti kao preduvjet

Kako biste brzo mogli dobiti sjajne individualizirane primjere dizajna vrta, sami biste trebali obaviti neke dobre pripremne radove. Iznad svega, sastoji se u pomnom sastavljanju nekih važnih informacija.

Potrebna vam je karta mjesta, kao i lokacija nasuprot zgrade. Sve se mora prikazati u pravoj ljestvici. Karakteristike terena također se moraju dobro opisati. Na njoj se moraju prikazati sve padine, brda, nejednakosti pa čak i vrsta zemlje.

Ako imate određene podne obloge koje treba uključiti u planiranje novog vrtnog dizajna i primjere za to, onda se te također moraju prikazati na planu.

Sve instalacije – za vodu i struju – također moraju biti označene. Vaš proračun također mora imati gotove primjere prije stvaranja vrtnog dizajna. Na dan na koji sa svojim savjetnikom želite razgovarati o detaljima, trebali biste uzeti dovoljno vremena sa sobom. Jer samo na taj način možete označiti sva važna pitanja, a također ćete dobiti i super odličan krajnji rezultat.

Okruglastog oblika sa šimširom

primjeri dizajna vrta šimšir okrugli

Naravno, primjere dizajna vrta može pripremiti i netko iz tvrtke. Većinu vremena to je dovoljno jednostavno da to možete učiniti sami. Ako ste se odlučili za ovu varijantu, logično biste mogli uložiti više sredstava u primjere dizajna vrta.

Primjeri interaktivnog vrta

Primjeri interaktivnog dizajna vrta nedavno su postali vrlo česti. Time možete brzo uzgojiti jednu ili drugu biljku na svom planu, a zatim dodati druge. Na kraju će vam opet trebati savjetnik. Iznad svega, zapamtite da u pogledu održivosti sorte zelenih biljaka također moraju biti pažljivo odabrane. Saznajte sve vrste i način na koji rastu u vašim klimatskim uvjetima. Nadalje, od temeljne je važnosti kakav utjecaj imaju na okoliš i druge biljke, ali i na životinjski svijet u tom području.

Šareni otok cvijeća

primjeri vrtnog dizajna cvjetni otok

Fontana i klupa

vrt dizajn slike fontana šimšir

Feng Shui vrt

primjeri vrtnog dizajna feng shui vrt

Drevni kip i geranije

vrt dizajn slike geranije kamena skulptura

Šljunak i zelena trava

vrt dizajn slike zelene trave šljunak

Napravite red s drvenim pločama

dizajn vrta slike dizajn drvenih dasaka

Mali japanski vrt

primjeri dizajna vrta japanski vrt

Mini rock vrt

primjeri vrtnog dizajna malih kamenih vrtova

Pergola i prugasti travnjak

vrt dizajn slike krugovi trava trava

Mini biljni vrt

primjeri vrtnog dizajna začinsko bilje

Engleski vrt

vrt dizajn slike mini engleski vrt

Drvene stepenice, veliko prirodno kamenje i malč

primjeri vrtnog dizajna četinjače drvene stepenice

Veličanstvena arkada ruža

primjeri vrtnog dizajna ruža arkada

Jasno definirana područja

primjeri vrtnog dizajna kutna klupa za odmor

Egzotično s palmama

primjeri vrtnog dizajna kamene pločice palme

Staza od kamene ploče i drvena pergola

primjeri vrtnog dizajna kamene ploče pergola

Zakrivljena vrtna staza

primjeri vrtnog dizajna putopisna staza

Kamene stepenice i nježno cvijeće

primjeri vrtnog dizajna kamene stepenice cvijeće

Mali ribnjak s drvenim mostom

primjeri vrtnog dizajna ribnjak

Velikodušan s vodopadom

primjeri vrtnog dizajna vodopad ribnjak

Vrtni jacuzzi

primjeri vrtnog dizajna vrtložni cvjetovi

primjeri vrtnog dizajna namještaja od ratana