Dizajn vrta: ideje i inspiracija za savršeni vrt

Dizajn vrta veliki je užitak za većinu ljudi. Svatko tko posjeduje vlastitu nekretninu ili je iznajmio vrt obično razmišlja i o planiranju vrta. Postoji mnogo ideja za proširenje vrta. Ljubitelji vrta kojima je jasan stil njihovog vrta mogu kreativno krenuti na posao i stvoriti skladan, lijep vrtni krajolik. Ukratko smo saželi neke savjete, dizajnerske ideje i inspiraciju za projektiranje savršenog vrta.

Proširenje staza u vrtu

Vrtne staze su neophodne i mogu pridonijeti kao važan element uspješnom dizajnu vrta. Postoji bezbroj mogućnosti za kreativnog vrtnog planera da ugradi prekrasne staze u vrtnu sliku. Ploče, popločavanje, betonski blokovi, prirodni materijali poput šljunka i usitnjenja, kao i prirodno kamenje su među najpopularnijim građevinskim materijalima koji se koriste za izradu vrtnih staza.

bernswaelz@üixaby.de - vrt -1123317_1280

Drvene staze također imaju mnogo šarma i posebno su dekorativne u vrtu. Prilikom gradnje staza mogu se jednostavno kombinirati različiti materijali. Interakcija čelika i drva često stvara koherentnu sliku. Prilikom izvođenja radova koji su potrebni za stvaranje staza u vrtu, preporučljivo je dobiti jedan ili dva stručna savjeta.

ideje za dizajn vrta krajolik ljeto cvijeće klupa vrtne staze

Vodena tijela u vrtu: biotop ili ribnjak

Biotop u vrtu sa žabama i vilinim konjicama, obiljem trstike i bujnim lopočima divan je pogled. Ovdje postoje vrlo individualne mogućnosti dizajna. Međutim, ako je prilagođeno stanište za životinje i biljke u vrtu preskupo, imate mogućnost integriranja vode ili vodenih površina u vrt s malim potocima, fontanom ili jezercem za kupanje.

ideje za dizajn vrta vrtno jezerce stvoriti vodene ruže lotos

Obratite pažnju na yin i yang prilikom projektiranja vašeg vrta

Treba uzeti u obzir udio vodene površine u vrtu. Površina vode koja je prevelika u odnosu na kuću i vrt može, prema zakonu yin i yang, djelovati previše tamno, mekano i hladno. Vodno tijelo stoga bi trebalo biti okruženo prekrasnim biljkama kako bi se uravnotežila razina energije. Prema Yin -u i Yang -u, lotosovi cvjetovi su, na primjer, ljetni cvjetovi. Oni predstavljaju prijateljstvo, mir, mir i sklad i ne bi ih trebalo nedostajati ni u jednom vrtnom jezercu.

Stepenice u vrtu: privlačna umjesto čiste praktičnosti

Čista funkcionalnost vrtnog stubišta obično šteti lijepoj vrtnoj estetici. S druge strane, stepenice u vrtu mogu biti pravi plijen pogleda, pa čak i iskustvo. Betonski blokovi daju vrtnim stepenicama i ulaznim portalima plemenit i kvalitetan izgled te su alternativa drvu. Međutim, vještom obradom drvo osigurava i privlačan izgled prijelaza i stepenica na vrtu.

ideje za dizajn vrta vrtne stepenice prirodno kamenje drvo

Pravilno koristite svjetlo u vrtu

Vrtna rasvjeta igra veliku ulogu u savršenom dizajnu vrta. Vješto postavljeni reflektori mogu okupati vrtnu površinu u očaravajućem svjetlu. Reflektori u vodi posebno su idilični i romantični. U kombinaciji sa svjetlećim podnim oblogama ili modernim optičkim vlaknima stvara se vrtna atmosfera koja je neodoljiva. Svjetlosne diode također se mogu dobro koristiti u vrtu. Gotovo da nema granica za učinkovit vrtni dizajn sa svjetlom. Baklje, štapna svjetla, vatrostalne zdjele i fenjeri također su svestrani za atmosfersku vrtnu rasvjetu.

 ideje za vrtni dizajn rasvjeta baklja vilinska svjetla