Cool savjeti za dizajn vrta – briga za uređenje okoliša prije zime

cool vrtni savjeti za dizajn kuće ispred dvorišta travnjaci

Hladni savjeti za dizajn vrta – gnojite svoj vrt u jesen prije prvog snijega

Kad stigne jesen i krenu hladne temperature, niste toliko uzbuđeni zbog svog travnjaka, zar ne? Činjenica je da još uvijek morate obaviti neke poslove u pogledu održavanja i održavanja vašeg vrta pa je na proljeće opet lijepo i zeleno.

Kako biste izbjegli oštećenja od zime i hladnoće, slijedite ove savjete koji će vam pomoći da pripremite travnjak i uređenje okoliša prije početka hladne sezone. Sigurno ne želite sljedeće godine ponoviti sav naporan posao od ove godine?

Cool Savjeti za dizajn vrta – Redovito uklanjajte lišće i prljavštinu: Vašem travnjaku treba sunčeva svjetlost čak i u zimskim mjesecima

kul vrtni savjeti za dizajn kuće prednje dvorište stolica za travnjak

  • Neprestano zalijevajte: nesporazum je misliti da trava zimi prestaje rasti i umire, ne treba je zalijevati do proljeća. Ovo ne može biti dalje od istine. Ako živite u klimi u kojoj zimi pada snijeg, otapanje snijega bit će dovoljno za održavanje dobrog nivoa vode u tlu. Međutim, ako živite u toplijoj klimi, možete smanjiti navodnjavanje, ali ga u načelu ne zaustaviti. Trava miruje i naravno ne raste brzo do kraja zime, ali joj je ipak potrebna vlaga.
  • Gnojidba: Vašoj travi i krajobraznim biljkama trebaju gnojiva prije početka zime. Posjetite lokalnu trgovinu željeza ili vrtni centar kako biste saznali više o tome koji su proizvodi dobri za vašu klimu i regiju. Biljke trebaju hranu tijekom cijele zimske sezone, a gnojiva pomažu ojačati korijenje trave u nadolazećoj sezoni. U jesen gnojite svoj vrt prije prvih snježnih padavina.

Odsjecite drveće i grmlje

  • hladni savjeti za vrtni dizajn daleko od jesenskih boja

  • Trava se mora mljeti sve dok polako ne raste. Duljina trave koju držite tijekom faze odmora od presudne je važnosti. Ako je trava prekratka, hladan vjetar može doprijeti do korijena i nanijeti štetu. Ako je trava predugačka, lišće može postati plijesnivo ili se razboljeti. Prestanite kositi travu nakon što prestane rasti i ostavite je tako nekoliko tjedana. To bi vam trebalo dati dobru duljinu trave.

Olabavite travnjak, prozračite ga!

hladni savjeti za dizajn vrta house winter snow

  • Redovito uklanjajte lišće i prljavštinu: travnjaku je potrebna sunčeva svjetlost čak i tijekom zimskih mjeseci, pa ćete lišće i prljavštinu morati uklanjati tijekom cijele sezone kako biste osigurali da trava dobiva dovoljno i dovoljno svjetla i zraka. Plijesan i bolesti prevladavaju u zimskim mjesecima kada lišće i krhotine prekrivaju travu. Ne ostavljajte vreće za smeće, kante za smeće ili druge teške predmete na travnjaku duže vrijeme.
  • Porezati drveće i grmlje: Ovisno o klimi, grmlje i drveće trebate rezati prije zime. Posjetite svoj vrt&Trgovina željeznom opremom za savjete kako saznati najbolje vrijeme za to. Prije nego počnete, istražite obrezivanje.

Vaše će dvorište i uređenje okoliša postati bolje i svježije na proljeće nakon dobre jesenske njege.

kul vrtni savjeti za dizajn kuće vrtni travnjaci

  • Olabavite travnjak, prozračite ga. Napravite rupe i uklonite tlo s njih – odnosno prozračite travnjak. To omogućuje gnojivo, vodu i zrak da uđu duboko u travu. Oprez: Prozračite travnjak prije početka zimske sezone. Također uklonite korov i strane, strane biljke prije zime. Posipajte sredstva za uklanjanje korova od hladnoće kako biste bili sigurni da korov neće utjecati na vaš travnjak u proljeće.
  • Vaše će dvorište i uređenje okoliša postati bolje i svježije u proljeće nakon dobre jesenske njege. Preventivnim održavanjem vaš će travnjak biti dobro zaštićen od bolesti i štetne hladnoće tijekom zimskih mjeseci. Kreveti za malčiranje i uređenje okoliša dodatna su prepreka hladnim zimskim vjetrovima. Zajedno sa svojim GartenCenter -om možete dobro pripremiti svoj travnjak i uređenje okoliša za nadolazeće zimske mjesece.

Posjetite svoj vrt&Željezarija za više savjeta

cool vrt savjeti za dizajn kuće house house vrt travnjakTakođer uklonite korov i strane, strane biljke prije zime.  

hladni savjeti za vrtni dizajn kućni vrtni travnjaci saksije

Nakon dobre jesenske njege

cool vrt savjeti za dizajn kuće (kuće) vrt travnjak dvorište