Cool Garden Design – proljetne ideje za uređenje okoliša

cool vrt dizajn proljetno uređenje prostora dvorišne stepenice

Hladan vrtni dizajn – kombinirajte višegodišnje biljke u različitim bojama

Proljeće vam daje priliku ne samo da uživate u prvim toplim danima, već i da svoj krajolik pripremite za jesen. Ono što je važno u rano proljeće je odabir sjemena i razmatranje vašeg travnjaka.

Cvjetajuće drveće može pružati prekrasan pogled s vaših prozora. No, važno je uzgajati drveće u toploj sezoni kako hladnoća ne bi oštetila njihovo korijenje. Ako ih sad uzgajate, do sljedećeg proljeća imat ćete cvjetanje drveća ispred kuće. Ako volite da cvijeće cvjeta i ove sezone, morate ga posaditi u jesen kako bi procvjetalo u proljeće.

Cool Garden Design – Najbolja mjesta za cvjetnjake su uz šetnice i staze

cool vrt dizajn proljetne ideje krajolika vrtna terasa

Grmlje je najpopularniji dodatak proljetnom krajoliku. Ovdje ste opet razmaženi izborom: postoje cvjetni grmovi koji vašem vrtu daju zeleni i šareni izgled u svim godišnjim dobima. Postoje i biljke s niskim održavanjem, poput kaktusa, koje možete saditi dugo uz stazu ako nemate puno vremena za provesti u vrtu.

Ugodna, jednostavna atmosfera u vrtu – samo drvo i trava

cool vrt dizajn proljetni pejzaž ideje dvorište

Vaš proljetni krajolik može se uljepšati dodacima poput malog vodopada ili fontane. Mjesto takvih privlačnih očiju mora se pažljivo isplanirati i odabrati. Na primjer, vodopad mora biti udaljen od biljaka i cvijeća, jer cvjetovi i zeleno lišće mogu blokirati pumpu. Za slap je kao podloga potrebno jezerce koje može biti ukrašeno lokvanjem ili lotosom.

Izvorna ideja – drvene grede grade stazu u vrtu

cool vrt dizajn proljetne ideje krajolika vrtno kamenje

Gredice s biljkama mogu biti izvrstan dodatak vašem travnjaku. Kombinirajte višegodišnje biljke u različitim bojama kako biste stvorili jedinstveni proljetni krajolik u svom vrtu. Cvjetnice treba pažljivo planirati i pripremati mjesecima prije sjetve. Cvijeće će ukrasiti vaš vrt i nikada nećete požaliti što ste na njemu radili nekoliko sati. Stvarno se isplati potruditi! Najbolja mjesta za cvjetnjake su uz šetnice i staze, uz trijem i poštanski sandučić. Također možete posaditi cvjetnjake uz ogradu jer ograda odvaja vaš vrt od onog vaših susjeda, granična linija s cvijećem izgleda sjajno, zar ne?

Sjaj cvijeća krasi vaše prednje dvorište

cool vrt dizajn proljetne ideje krajolika vrt

Uživajte u lijepom vremenu u vrtu

cool vrt dizajn proljetne ideje krajolika vrtna klupaProljeće je! Osvježite svoj krajolik!  

cool vrt dizajn proljetne ideje krajolika biljke biljke

Put do vaših ulaznih vrata izgleda mnogo privlačnije s cvijećem  

cool vrt dizajn proljetne ideje krajolika prednje dvorište