Veličanstvene hortenzije za atraktivan učinak u vrtu

hortenzije ružičasto žuto veličanstveno cvijeće

Egzotične hortenzije

Hortenzije su nešto poput rock zvijezde u vrtnom dizajnu. Ideje koje uključuju uvijek imaju jedinstven i neponovljiv karakter.

S hortenzijama u vrtu možete postići mnogo. Ovo prekrasno cvijeće može dodati strukturu vašem vrtu, a možete dodati akcente na otvorenom.

Hortenzije se uvijek pojavljuju na zanimljiv način bez obzira na godišnje doba.

Danas im opet vraćamo pažnju, ali nećemo biti osobito praktični. Vrste o kojima će biti riječi u ovom članku nisu jako česte među nama. Dobro rastu u drugim podnebljima.

Ipak, želimo vam pokazati koliko su hortenzije fascinantne

hortenzije bijelo cvijeće klasična dekoracija stola vrtna biljka

Samo ovo znanje može poslužiti kao inspiracija za odabir vrste koja je prikladna za naše podneblje. Gledajte na isti način?

Drugim riječima, danas ćemo malo sanjati. Izdigli bismo se iznad stvarnosti i zamislili kako bismo mogli napuniti i ukrasiti vrt nevjerojatnim, egzotičnim hortenzijama.

Prekrasna hortenzija “Hokomathyst”

hortenzija ružičastozeleni cvijet hokomathist

Praktična strana

Uljepšajte vrt

Bijela je osnovna za vrt. Stoga je vrlo važno da tamo ima dosta ove boje. Ideje za vrtni dizajn s hortenzijama pružaju ovaj učinak. Njegova bogata tekstura čini ga još sjajnijim.

Sorta jagoda Sundae

hortenzije bijela jagoda sundae hortenzija

Odaberite pravu vrstu hortenzije

Hortenzije dolaze u različitim bojama i teksturama. Kombinirajte ih za glatki prijelaz ili upotrijebite isti napon za jednobojni izgled. Obje strategije mogle bi vam donijeti uspjeh. Međutim, pritom provjerite jeste li pronašli pravo mjesto za svaku vrstu hortenzije.

Neke od najljepših hortenzija …

Snježna hortenzija Annabelle za nježnost

hortenzije bijela anabela

Od svih ostalih osobina hortenzije, ako najviše volite njezinu glatkoću, onda ste zasigurno vidjeli hortenziju Annabelle snowball. Upravo na ovaj način postižete ovaj učinak.

Sorta Hydrangea arborescens Haas Halo

hortenzije bijeli cvijet haas halo

Ovu sortu odabrao je profesor sa Sveučilišta Pennsylvania. Njihovo je cvijeće također vrlo nježno. Međutim, i ova se sorta lako njeguje. Otporan je na toplinu i sušu.

Snježna kraljica – Hortenzija

hortenzija bijela snježna kraljica

Snježna kraljica hortenzija posebno je prikladna za ideje vrtnog dizajna. Također integrira neutralnu bež boju. Ova nijansa i bijela boja izvrsno izlaze u svoje cvijeće kroz veliko zeleno lišće.

Hortenzija Gatsby Gal

hortenzija bijela sorta gatsby gal

Sljedeća hortenzija koju vam danas prikazujemo zove se Gatsby Gal. Hrast i nježno ružičasta se ovdje kombiniraju i postiže se prekrasan izgled.

Mjesečeva hortenzija Gartsby

hortenzija bijeli cvijet gatsby moon

Cvijeće koje leži blizu jedno uz drugo stvara jedinstveno veličanstven izgled.

Hortenzija Gatsby Star

hortenzije bijela gatsby zvijezda

Hortenzija Gatsby Star prikazuje cvijeće koje je prilično udaljeno. Miješaju bijelo i zeleno. Stoga se mogu integrirati u različite ideje za dizajn vrta koje su jednobojne i iznad svega imaju koristi od ove dvije nijanse.

Ledeni kristal

hortenzije bijeli kristal leda

Ova sorta pokazuje vrlo zanimljive cvjetove s četiri lista. Čini se da ste izvanredno vrhunski. Možda odatle i potječe njezino ime. Ice Cristal hortenzija diže se u zrak i privlači interes.

Mala janjeća hortenzija

hortenzije bijelo ružičasto malo janje

Postoje beskrajne sorte prekrasnih biljaka za vaš vrtni dizajn, koje možete pronaći na tržištu pod krovnim izrazom hortenzija. Posebnu pozornost želimo posvetiti jednoj sorti. To je sorta Little Lamb. Ima prekrasne ružičaste cvjetove koji rastu zajedno. Oni se izvrsno razvijaju u biljnoj posudi i dugo će krasiti vaš vrt!

Ako želite saznati koja bi od ovih hortenzija mogla biti prikladna za vaš vrtni dizajn, malo istražite. Osim toga, međutim: koje biste sorte hortenzije odabrali da napravite vrt iz snova koji ne ovisi o klimi?

Egzotična Serrata Preziosa

Hortenzije egzotična serrata preziosa

Ružičasta ljepotica hortenzije “Tuff Stuff”

hortenzija ružičasti tuf

Mekani ljubičasti cvjetovi

hortenzija bijeli ljubičasti cvijet u saksiji

Šećerno slatka hortenzija jagoda vanilije

hortenzije bijela ružičasta vanilija jagoda