Dizajniranje vlastitog vrta nije tako komplicirano!

dizajnirajte vlastiti vrt gartenweg aleen

Pravilno formulirajte svoje rezolucije kako biste mogli sami dizajnirati svoj vrt!

Novogodišnje odluke ne moraju se sve definirati za doček Nove godine. S nekima biste mogli uzeti malo više vremena. U vrtnom dizajnu, na primjer. Jer vaša intenzivna faza sada počinje. Što točno želite postići ove godine?

Kako biste postigli pravi uspjeh u projektiranju svog vrta, prvo biste si trebali postaviti prava pitanja. U nastavku možete vidjeti što bi to po našem mišljenju bilo.

To je prekrasan vrtni dizajn!

dizajnirajte vlastitu vrtnu šljunčanu vrtnu ogradu

Želite li uzgajati povrće?

Ako imate obiteljsku kuću uobičajenog tipa s vlastitim dvorištem, ondje biste lako mogli posaditi povrće koje je dovoljno za cijelu vašu obitelj. Ali ovo bi također moglo izvrsno funkcionirati na maloj terasi ili na balkonu.

Tipičan dizajn povrtnjaka

ideje za dizajn vrta u povrtnjaku dvorište

Uzgajajte vrt

osmislite vlastiti vrt za uzgoj povrća

Rajčica, paprika, salate, grah i drugi proizvodi mogli bi uspješno rasti u vašem domu. Pa ako imate svoje vrt sebe oblikovati, bilo bi savršeno realno odrediti kutak za takve vrste biljaka.

Uzgajajte papar u vlastitom vrtu

vrtni dizajn hortikultura uzgajati papar

Grašak, grah i menta u vrtu

Grašak za uzgoj graška graha mente

Uzgajajte rajčice u dvorištu

rajčice vrtne biljke hortikultura hortikultura

Povrće u drvenim kutijama

dizajn povrtnjaka vrtlarstvo dizajn vrta

Želite li začine?

Okomiti vrt s začinskim biljem i povrćem također se može stvoriti unutar kuhinje ili drugih unutarnjih prostora. Želite li to? Tako biste i atmosferu začinili sjajnim glasinama. Možete ga koristiti za pripremu izvrsnih čajeva, salata i juha. Očigledno ćete živjeti zdravijim životom ako imate začine u vlastitom vrtu.

Kompost bi vam bio opcija?

Kompostni otpad ima mnogo različitih prednosti. Moći ćete ponovno koristiti zelene materijale iz svog vrta. Imat ćete prirodno gnojivo. Vrijedi se potruditi, zar ne??

Želite li vrt koji dizajnirate pretvoriti u personalizirani životni prostor?

Ako je tako, tada biste trebali unijeti malo više dizajnerskih vještina i znanja. Napravite prostor za sjedenje, postavite prostirku za ležanje, napravite manji ili veći zen vrt ili dodajte budističke elemente. Ili jednostavno napravite mjesta za sjedenje prema svom ukusu ili stvorite prostor za svoje hobije. Ako je potrebno, osigurajte jasno definirano privatno područje u kojem ćete u miru uživati ​​u svemu.

Za divan odmor u vrtu

dizajnirajte vlastite vrtne velike saksije za biljke

Možda želite smisliti dugoročni plan koji možete koristiti za samostalno projektiranje svog vrta?

U nekom ćete trenutku možda htjeti imati zelene lučne arkade, žive ograde, višegodišnje povrće i veliko drveće u svom vrtu! Ništa od ovoga neće uspjeti za godinu dana, ali u jednom trenutku morate početi. Što ranije to je bolje pravilo. Također je najbolje imati dobar plan jer biste trebali učiniti nešto svake sezone, svakog mjeseca kako biste ostvarili svoje dugoročne ciljeve.

Dizajn vrta s pergolom

dizajnirajte vlastiti vrtni pergola vrtni stol

Želite li se dodatno motivirati kroz veliko iskustvo?

Zašto biste trebali uložiti svoje vrijeme i energiju u vrtlarske projekte ako nije zabavno? Ne čekajte velike uspjehe da biste to učinili. Odlazite tamo što je češće moguće i uživajte u sjajnim trenucima. Zabilježite sve trenutke uređenja vrta. Ako se točno sjećate kako je sve počelo i razvijalo se, bit ćete jako zadovoljni rezultatima.

Dizajnirajte elegantno unutarnje dvorište

prekrasan vrt dizajn fontana zeleni travnjak

Neka vrt izgleda elegantno

prekrasne ideje vanjskog dizajna vrta

Povrće na velikoj površini

vrtni oblik hortikultura biljke povrće

Čuvajte vrt

dizajn vrta biljke povrće hortikultura

Dizajn vrta s puno zelenila

vrtne biljke hortikultura hortikultura