Crvene ruže – simbol ljubavi i strasti

“Rose je ruža je ruža je ruža.”

Ovaj svjetski poznati citat dolazi od američke spisateljice Gertrude Stein i preuzet je iz njezine pjesme Sveta Emily Snimljeno od 1922. Sigurno je imala na umu crvene ruže. Općenito, izraz znači da su stvari takve kakve jesu. Radi se o pravilu identiteta: A je A. Da, danas govorimo o neprikosnovenoj “kraljici cvijeća”- crvenoj ruži. Neke stvari su bezvremenske i nikada ne postaju klišej. Svi smo često davali crvene ruže i dobivali ih na poklon. Što ste tamo osjećali??

Jeste li mislili na semantiku ruže??

crvene ruže kapljice vode izbliza

Krenimo od početka. Naziv same ruže dolazi iz staroperzijskog jezika i na latinskom je usvojen kao ružičasta. Ruže pripadaju rodu obitelji ruža. Poznato je oko 250 vrsta ovog cvijeta. Ova se kraljevska biljka uzgaja kao ukras više od 2000 godina.

Vrijedno ružino ulje, jedno od najvažnijih sirovina u industriji parfema, vadi se iz njegovih latica. U osnovi ruže su grmlje. Neki od njih su kompaktni i mali, dok su drugi visoki ili se koriste kao biljke za penjanje. Cvjetovi su obično peterostruki. Ruže uglavnom vole kredasto tlo. Glavne vrste većine uzgojenih ruža podrijetlom su iz središnje i jugozapadne Azije. Danas se područja u srednjoj Europi, poput švicarske Jure i alpskih dolina poput Valtelline i Donje Engadine, smatraju vrlo bogatim ružama.

Očaravajući grm cvijeća

crvene ruže vrt grm ruža

Istina je da je ruža ruža bez obzira na boju ili vrstu kojoj pripada. Još uvijek vjerujemo da je arhetip ruže – crvena ruža. Ono što zapravo simbolizira ovu divnu kraljicu cvijeća?

Nesporno je da je crvena ruža snažan simbol ljubavi. Ali to također znači ljepotu, hrabrost i poštovanje, romantiku i strast.

Senzualnost i savršenstvo crvenih ruža donose kreativnost i inspiraciju.

Ruža je popularan motiv u književnosti i umjetnosti

crvene ruže otvorena knjiga romantična lijepa

To je također vruća tema u visokoj modi

crvene ruže popularan motiv ženske mode

Ljetnu kolekciju Dolcea i Gabbane, na primjer, odlikuje prekrasan pribor za kosu od svježih crvenih ruža. Talijanski dizajneri spojili su nježnu ženstvenost s izražajnim izrazom ruža s velikom osjetljivošću.

Ženska kolekcija Dolce i Gabbana za ljeto 2015

crvene ruže dizajnerska kolekcija ženska odjeća dolce gabbana

Crvene ruže uvijek ostavljaju veliki dojam, bez obzira na to da li ih poklanjate kao jedan cvijet ili kao buket. U nastavku pogledajte koje druge prigode možete stvoriti uz pomoć crvenih ruža. Iznenadite svoje najmilije i unesite malo više veselja u svakodnevni život!

 Kraljevska ljepota i senzualna karizma

crvene ruže ljepota ženstvena

Predivan dodatak svakom poklonu

poklon buket crvenih ruža

Napravite krunicu u obliku srca

crvene ruže iznenađuju oblik srca

Vjerni pratilac na svadbenim proslavama

crvene ruže vjenčanje romantično

Ukrasite njome samopečeni kolač

Ispeći kolač od crvene ruže ukrasiti

Stvorite više romantike i ukrasite laticama ruža

crvene ruže latice romantike

Nekonvencionalni stolni ukrasi s ružama i srcima

crvene ruže ukras za stol proslava godišnjice vjenčanja

buket crvenih ruža strastveno iznenađenje