Strækloft på badeværelset (125+ fotos Fordele og ulemper) Den bedste løsning eller en hyldest til mode?

Fordele og ulemper ved strækloft på badeværelset

Hvad er det bedste loft til badeværelset? Dette bekymrer alle, der begynder at renovere dette værelse. Jeg vil trods alt ikke kun gøre smukt, men også med høj kvalitet og vigtigst af alt holdbar.

Funktioner på badeværelset og krav til loftet

Dette værelse er ikke det vigtigste i lejligheden eller hjem. Imidlertid stilles der krav til ham såvel som til andre værelser. Badeværelset er lavet af kvalitetsmaterialer, der er lette at rengøre og praktiske. Og det er ikke tilfældigt, da stærke og stabile belastninger på alle efterbehandlingsmaterialer udføres her – pludselige ændringer i temperatur og fugtighed, indtrængen af ​​rengøringsmidler på overfladen skader dem..

Sådan skal det være i dette rum:

1Høj pålidelighed. Når du vælger et materiale, skal du tage højde for, at en pludselig stråle fra et undslapende brusebad kan gå til loft. Hvis den er lavet af ikke-fugtbestandige materialer, vil der utvetydigt forblive spor, eller den vil blive fuldstændig forringet. 2Høj styrke. Et badeværelse er et rum, hvor der altid er en enorm mængde vand, og ingen er immun mod en oversvømmelse, som naboerne ovenfra vil arrangere på grund af et rørbrud eller en vaskemaskine sammenbrud. Så et loft af høj kvalitet er i stand til tilstrækkeligt at klare sådanne problemer.. Strammeren har høj styrke

Strammeren har høj styrke

3Let at rengøre. Materialet må ikke absorbere snavs, efterlade spor af damp, vand, sæbe, desuden bør rengøringen ikke tage mere end 15-20 minutter. 4Æstetisk komponent. Loftet skal være i perfekt harmoni med det indre af dette rum og hele hjemmet..

Til dette værelse bruges forskellige materialer til dekoration. Men ikke alle har de nødvendige indikatorer, der er vigtige for dette rum. Den højeste kvalitet, der opfylder alle de nødvendige krav, er et strækloft.

Typer af strækstoffer og deres egenskaber

Der findes flere typer spændere. Og en person, der står over for et valg for første gang, kan let blive forvirret. For at hjælpe dig med at finde ud af det foreslår jeg at overveje hver mulighed i detaljer.. I øjeblikket er der kun to typer strækbaner..

Film

De er fremstillet med en maksimal strimmelbredde på 2 meter. Alle bredere lofter har en svejset søm. Men det er næsten usynligt. Installation udføres med udstyr – en pistol, der opvarmer lærredet til en temperatur på 60-70 C0. Filmen strækkes ved udsættelse for høje temperaturer og fastgøres til en formonteret ramme.

Umiddelbart efter installationen sænker den sig lidt, men efter afkøling bliver den stram. En række forskellige teksturer – du kan vælge blank, mat, op til lærreder med effekten af ​​”metallisk” eller “stjernehimmel”. Paletten af ​​PVC -modeller er meget bredere end stoffets, derudover lægger malingen sig bedre og lysere. Prisen på modeller er lidt lavere end stof.

Film mulighed

Film mulighed

Væv

Klude har en maksimal bredde på 5 meter. Installationen udføres “kold”. Dette materiale har flere fordele: det er muligt at give enhver farve ved at anvende den passende polymer på stoffet, og disse lærreder har også den højeste fugtbestandighed på grund af brug af lak. Derudover “ånder” sådan et lærred, hvilket er særligt vigtigt for badeværelset. Dog er stoflærred meget vanskeligere at rengøre.. Omkostningerne er lidt højere end den analoge.

Mulighed for stof

Mulighed for stof

Fordele og ulemper

Spændere har mange af deres egne egenskaber, som bestemmer omfanget af deres anvendelse.. De vigtigste fordele omfatter:

 • forskellige farver og teksturer. Du kan vælge blanke, matte med metalliske glans -lærreder samt produkter, der skildrer billeder, for eksempel stjernehimlen, lysende sol, skyer. Stræk lærreder af lyse farver ændrer visuelt rummet og øger rumets volumen;
 • miljøvenlighed og sikkerhed. De udsender ingen skadelige stoffer uanset driftstiden. Lærredet er i stand til at holde en betydelig belastning. Denne indikator er meget vigtig for badeværelset. Selvom naboer oversvømmer dig ovenfra, kan PVC -film modstå en belastning på 100 kg pr. 1 m2. Vævet er også stærkt, men kan lække;

Er miljøvenlige

Er miljøvenlige

 • holdbarhed og praktisk. Lærrederne absorberer ikke fugt, de danner ikke fugtpletter. For at gøre dem rene, skal du bare tørre af med en fugtig klud. Svamp og skimmelsvamp dannes ikke på overflader på grund af høj luftfugtighed i dette rum;
 • nem installation og omkostningseffektivitet. Spændingslærreder monteres hurtigt nok, du kan bruge rummet, hvor de er installeret den dag. Funktionerne omfatter: muligheden for genanvendelse. Hvis der er behov for reparationer på badeværelset, kan lærredet fjernes, det nødvendige arbejde udføres og derefter samles igen.

Installeret hurtigt nok

Installeret hurtigt nok

På trods af de betydelige fordele har stretchstoffer deres ulemper:

 • relativt høje omkostninger. Denne ulempe er ikke den vigtigste, da levetiden, styrken fuldt ud begrunder den relativt høje pris;
 • installationen kan udelukkende udføres af fagfolk, der bruger udstyr, afhængigt af typen. Dette punkt påvirker de samlede omkostninger, hvilket ikke er særlig godt;

Installation kan kun udføres af en fagmand

Installation kan kun udføres af en fagmand

 • kan let blive beskadiget med en skarp genstand. Vi taler dog om et badeværelse, hvor der ikke er nogen, og det er svært at nå med en skarp genstand. Dette øjeblik er kun vigtigt under installationen, men hvis det udføres af professionelle arbejdere, skal du ikke bekymre dig om det. De bruger professionelle værktøjer, der minimerer risikoen for skader, derudover er de erfarne og laver ikke fejl;
 • hvis arealet i rummet er stort, så er det under vis belysning muligt at se samlingerne, der passerer hver 2. meter for PVC -produkter og 5 meter for stof.

Ved at sammenligne alle disse punkter bliver det klart, at de har langt flere fordele end ulemper. Derudover er ulemperne ikke så væsentlige..

Hvilket loft der skal installeres på badeværelset?

Enhver, der skal foretage reparationer, er altid interesseret i, hvilken der er bedre til at installere et strækloft på badeværelset, for blandt de mange muligheder er det svært at træffe et valg.

Fordele ved glansfuld stretchklud

For et fugtigt miljø er det bedre ikke at finde et materiale end PVC -film. Det er derfra, der er lavet blanke lærreder. PVC har en høj fugtbestandighedskoefficient. Filmen overfører eller absorberer ikke fugt. Snavs, på trods af den spejlede overflade, sætter sig ikke, derudover dannes der ikke svamp og skimmel på grund af det syntetiske materiale.

PVC har en høj fugtbestandighedskoefficient

PVC har en høj fugtbestandighedskoefficient

En anden fordel ved strammeren er dens ophængte struktur. Takket være denne funktion kan du skjule alle defekter, uregelmæssigheder.

Badeværelserne er som regel små og har lavt til loftet. Selvfølgelig er private huse en undtagelse. Og reparationer med blank PVC -film kan øge pladsen visuelt. Glans løser dette problem, og hvis der opstår problemer med valget af farve, skal du være opmærksom på, at det største udvalg af farver og nuancer i disse lærreder.

Takket være dette materiale øges koefficienten for lysreflektion.

Takket være dette materiale øges koefficienten for lysreflektion.

Det blanke loft har en spejlet overflade, koefficienten for lysrefleksion øges kraftigt. To-niveau strukturer ser spektakulære ud i dette rum. De øger visuelt rummet i rummet, gør dette værelse meget smukt. Denne metode bruges ofte af designere, når de dekorerer små værelser. De placerer de rigtige accenter, fokuserer på funktionelle områder.

Frostet PVC -stof

Sådanne lærreder er af interesse for dem, der kan lide den konservative stil. Eksternt er det matte strækloft ikke anderledes end det traditionelle: det er elegant, lakonisk. Det er velegnet til et badeværelse i enhver stil, men oftere foretrækkes det at blive installeret i lokaler, der er lavet i en klassisk retning..

Den matte udgave giver konservatisme til interiøret

Den matte udgave giver konservatisme til interiøret

Matt afspejler ikke noget, der er ikke noget lys – alt er strengt og stilfuldt. Der er et betydeligt positivt aspekt – dybden af ​​farver. Sådanne lærreder er så smukt malet i forskellige farver, at effekten af ​​farveskemaet ikke vil efterlade nogen ligeglade. Derudover vil de relativt lave omkostninger glæde den sparsommelige.

Sort spænding

Brugen af ​​mørke farver i interiøret er en fed beslutning. I nogle stilarter er denne farve imidlertid den vigtigste – dette er en bystil. Moderne, avantgarde, minimalisme kombineres også med mørk.. Der er dog en hovedregel, du skal overholde – du skal fortynde den mørke farve med lysere nuancer, op til hvide.

Glem ikke en vigtig regel – du kan kun bruge sort, hvis dens højde er højere end tre meter..

Brugen af ​​mørke farver i interiøret

Brugen af ​​mørke farver i interiøret

Ekspertråd: hvordan fortyndes sort på badeværelset

Disse rum er sjældent med den ønskede højde og område, så mange, når de laver en strækning i sort, kan begå fejl, hvilket resulterer i, at rummet visuelt bliver lille og dyster. Hvad du har brug for at vide for at lave en god renovering?

Disse farver passer godt til sort:

 • sølv – det er velegnet til at afslutte rummets hjørner. Det ser også godt ud sammen med sort, hvis det er på væggene, men i små mængder;
 • gyldne – på badeværelset kan de male overfladen af ​​væggene eller vælge fliser med et mønster i denne nuance. Men det anbefales ikke kun at bruge disse to farver i ét rum;
 • gul er en glimrende allieret til sort. Dens lysstyrke neutraliserer mørket i sort;
 • grøn er en god mulighed for at skabe den perfekte tandem. Imidlertid ser lyse nuancer af denne farve bedre ud..

Det er muligt at kombinere glansen af ​​glansen og sløvheden af ​​vægoverfladerne. Du kan gøre det modsatte, sådanne kombinationer ser meget imponerende ud..

Du kan kombinere glans og glans på vægoverflader

Du kan kombinere glans og glans på vægoverflader

Du skal være forsigtig med den klassiske stil. Det er vigtigt at kombinere toner i de korrekte proportioner og ikke at tillade overvægt af kun sort. Hvis der laves et badeværelse, hvor lærredet vil være sort og væggene er hvide, er det bedre at fortynde denne kontrast med enhver smuk og lys applikation på væggene..

For at minimere den negative effekt kan du bruge fodlister i lyse nuancer. Spejle hjælper også med at fortynde sortens dysterhed. Når du vælger en strammer, er det bedre at være opmærksom på blanke lærreder. De har en spejleffekt og tilføjer visuelt volumen til dette rum. Derudover vil glansen skabe en interessant optisk effekt..

Rack eller spænding?

Du har allerede gjort dig bekendt med funktionerne i spændere med deres fordele og ulemper. For at forstå hvilket stativ eller spænding der vil være bedre til badeværelset, skal du studere egenskaberne ved en anden model.

Imiteret træ - ser meget hyggeligt ud

Imiteret træ – ser meget hyggeligt ud

Så tandstang er fremstillet af aluminiumspaneler og skær af samme materiale. Installation af strukturen udføres ved hjælp af ophæng, der pålideligt limes til gulvpladerne.

Aluminium eller galvaniserede kamme bruges som guider. Valget af tekstur og farve er ret stort. Du kan vælge de mest egnede nuancer, farver. Desuden kan designs være:

 • blank;
 • mat;
 • perforeret;
 • imiteret læder;
 • sten-.

Ved installation skal du træde 10 cm tilbage fra basen.

Fordele

 • høj styrke af strukturer samt holdbarhed;
 • aluminium er ikke udsat for korrosion, så dette materiale er det bedst egnede til badeværelset;
 • svamp og skimmelsvamp dannes ikke på strukturen;
 • pleje er ganske enkel, tør den bare af med en fugtig klud;
 •  i tilfælde af oversvømmelse vil strukturen ikke blive beskadiget, men det vil slippe alt vandet ind på badeværelset;
 • god værdi.

Høj strukturel styrke og holdbarhed

Høj strukturel styrke og holdbarhed

ulemper

 • installationen af ​​tandstangen udføres i meget lang tid, det udføres hovedsageligt af fagfolk;
 • stativstrukturer kan ikke installeres i rum med lavt loft, da de under installationen går ned med 10 cm;
 • på grund af eksterne funktioner er produkterne ikke egnede til alle stilarter i rummet;
 • i tilfælde af oversvømmelse vil alt vand trænge ind i rummet.

Tandstangen ser godt nok ud. Ved at kombinere farver og nuancer kan du skabe en smuk overflade. Hvis du desuden vælger designs med spejlstriber, kan du visuelt udvide rummet på badeværelset.. Valget af farver og nuancer er lige så bredt som PVC -film.

Populære hvide lærreder

Populære hvide lærreder

Det er umuligt at sige entydigt, hvilket loft der er bedst egnet til dette rum.. En komparativ analyse af disse strukturer vil hjælpe med at træffe et valg til fordel for dette eller det pågældende produkt:

 • Begge materialer har god fugtbestandighed. Spændingen vil dog beskytte ejendommen mod oversvømmelse..
 • Styrken er højere for tandstangen, men dens overflade er ikke helt glat, ligesom spændingen.
 • Afgangsmåden og frekvensen er på samme niveau. Begge designs kræver ikke særlig opmærksomhed, og til rengøring er det nok at tørre af med en fugtig klud.
 • Hvis rummet er dårligt ventileret, er det bedre at bruge et stativ.
 • Valget af armaturer og metoden til deres installation til stativkonstruktioner er meget stort, hvilket ikke kan siges om spændinger.
 • Til lave rum er PVC -lærred bedre egnet.

Stræklærreder har mange flere fordele, og deres udseende er bedre..

Konstruktive sorter

Alle strukturer er fastgjort til væggene med baguetter. Installationsmetoden kan dog være forskellig afhængigt af spændets udformning.

 • enkelt-niveau. Til badeværelset bruges dette design oftest. Det er let at installere, og installationsomkostningerne er ubetydelige. Derudover er et enkelt niveau lærred lettere at passe, det er mere pålideligt;

Til badeværelset bruges single-level oftest

Til badeværelset bruges single-level oftest

 • multi-level bruges sjældnere i lejligheder. Oftest bruges dette design på badeværelset i private huse, hvor området i dette rum er stort nok. Forskellige niveauer kan udføres på flere måder. Først bygges en gipsplankonstruktion. For det andet bruges en profil, der gør det muligt at lave konstruktioner uden brug af yderligere materialer. Ved indretning af en sådan struktur bruges lærreder, der er forskellige i tekstur, farve, mønster;
 • buet form forvandler badeværelset. Du kan komme væk fra standard geometriske former og overgange. Lærredet passerer glat fra loftet til væggene;
 • bølget form. Bølgetoppe ser interessante ud på badeværelset. Kompositionen ser interessant ud i en kombination af mørke og lyse toner af blanke lærreder;

Loftlag er mere almindeligt brugt i hjem

Loftlag er mere almindeligt brugt i hjem

 • Den kegleformede form kan laves på flere måder: være ét med hovedlærredet, eller ved hjælp af profiler laves en separat struktur, og loftet strækkes adskilt fra det vigtigste. Flere nuancer kan bruges her;
 • en vej i klitterne – formen og udseendet af et sådant loft ligner fuldstændig en klit. Ved at variere dybden og diameteren på bølgerne kan du skabe interessante effekter. Blanke lærreder ser spektakulære ud.

Armaturvalg

Et badeværelse, som ethvert andet, kræver ordentlig belysning. Men med en spænding kan dette problem ikke løses hurtigt og let. Fordi ikke alle inventar egnet til ham, derudover skal de være korrekt placeret i forhold til hinanden. Lad os starte med det vigtigste – valget af lamper.

Et badeværelse, som ethvert andet, kræver ordentlig belysning.

Et badeværelse, som ethvert andet, kræver ordentlig belysning.

Lad os starte med det faktum, at spændingsfilmen er et filmark, der er strakt under bundfoden i en afstand på op til 5 cm. Det vil sige, at der er en lille afstand mellem PVC -filmen og pladerne, som bruges til ledninger.

Armaturer er ikke fastgjort til filmen, men til indlejrede dele, der er i mellemrummet mellem pladerne og lærredet.

Således viser det sig, at du kan installere spotlights, lysekroner, LED -strips. Monteringen er trods alt absolut pålidelig.

Spotlights

Spotlights er store

Spotlights er store

En masse kontroverser skyldes installation af spotlights. Mange hævder, at installation af dem kan beskadige lærredet. Andre siger, at det er muligt at montere produkter, men kun af en bestemt form og størrelse. Faktisk er stråleloftspotlights flotte, men du skal overholde reglerne:

1Valg af lamper til spotlys

 • hvis belysningsenhederne er designet til halogenlyskilder, skal du bruge lamper, der ikke er mere kraftfulde end 30 W;
 • lysstofrør og LED lamper er velegnede til enhver strøm.

Original belysningsløsning

Original belysningsløsning

2Valg af formen på den indbyggede spot

 • armaturets firkantede form er uønsket på grund af størrelsesbegrænsninger. Inden du køber firkantede indbygningsarmaturer, skal du tjekke med eksperterne, hvilke dimensioner der er tilladte for dit strækloft. Kun dem, der installerer og i de saloner, hvor PVC -lærreder sælges, kender muligvis disse oplysninger. Så for eksempel er sådanne platforme tilgængelige til firkantede modeller: 100 * 100 mm, 110 * 110 mm, 150 * 150 mm, 160 * 160 mm, 200 * 200 mm;
 • hvad angår overliggende spotlys, er der ingen begrænsninger her.

Armaturer – ophæng

Lange ophængningsarmaturer kan bruges. Modeller med flere ophæng, der er placeret på samme fod, og armaturer med flere separate ophæng er velegnede. Sådanne modeller kan bruges til belysning, fordi den opvarmede del er langt fra PVC -pladerne. Lamper kan vælges i enhver effekt.

Lamper er på afstand - dette er en mere sikker løsning

Lamper er på afstand – dette er en mere sikker løsning

Der er nogle nuancer vedrørende installation og dens omkostninger. Ved installation af et system, hvor alle armaturer vil være på den samme platform, vil installationsomkostningerne være relativt lave. Ved installation af enkeltlygteophæng vil prisen dog stige flere gange..

Fordi for hver enkelt struktur skal du få ledningerne frem, afskære et pant i en bestemt form. Derfor er det fra et økonomisk synspunkt bedre at vælge design med flere lamper. Fra stilens synspunkt – selvfølgelig er den anden mulighed bedre..

Moderne lysekroner i loftet

Lysekroner af enhver model og fort er velegnede til badeværelset. Det vigtigste er, at de passer ind i lokalernes stil. Når du køber sådanne lamper, kan du ikke begrænse dig selv til noget, ikke i form, størrelse, højde. Under installationen er sådanne strukturer desuden tæt forbundet med filmens overflade, fordi bunden er bred.

Loft lysekrone

Loft lysekrone

Hvilken slags belysning er ikke rigtig?

Det er strengt forbudt at bruge halogenlamper med en effekt på over 30W.

Dette skyldes det faktum, at sådanne lyskilder vil varme op under langvarig drift og kan beskadige lærredets overflade. Desuden skal armaturer med halogen- eller glødelamper placeres på en sådan måde, at afstanden mellem lyskilden og lærredet er mindst 100 mm..

Sådan placeres korrekt?

Hvis der bruges en hvid mat tekstur, er et sådant loft visuelt ikke anderledes end det sædvanlige. Derfor er der ingen særlige krav til placeringen af ​​belysningsarmaturer. Men hvis lærredet er blankt, skal du tage højde for, at lyskilden vil blive reflekteret på en sådan overflade som i et spejl. Som et resultat, hvis der bruges et armatur med tre lyskilder, vil det, når det reflekteres, være dobbelt så mange.

Der er ingen særlige krav til placeringen af ​​belysningsarmaturer

Der er ingen særlige krav til placeringen af ​​belysningsarmaturer

Det bliver interessant for dig:

Muligheder for efterbehandling af badeværelset med fliser (175+ fotos). Vi skaber et design, der vil blive husket.

Små badeværelsesfliser (150+ designfotos): Den optimale kombination af stil og indretning

Moderigtigt badeværelsesdesign uden toilet (+100 billeder) – Skønhed kombineret med komfort

Lille badeværelse kombineret med toilet (50+ fotos): 12 teknikker til unik rumkorrektion

Design og dekoration af badeværelset med plastpaneler 110+ fotos – Hurtig og billig måde at dekorere på

Moderne trendy lille badeværelsesdesign 2017 – Hvad du har brug for at vide?

Montering

Installation af lærredet er let nok. Det vil dog ikke være let at lave det selv, da udstyr er nødvendigt. Desuden, hvis du ikke har færdighederne, vil du ikke være i stand til at udføre sådant arbejde hurtigt og effektivt. Da der er nogle særegenheder ved installationsmetoden, som kun en specialist kender.

Installation sekvens

Inden arbejdet påbegyndes, skal du forberede værktøjet. Da vi allerede har fundet ud af, at det er bedre at installere PVC -film end stof på badeværelset, skal du bruge en varmepistol. Derudover har du brug for:

 • puncher;
 • skruetrækker;
 • Bulgarsk;
 • bore;
 • spatel;
 • roulette;
 • blyant;
 • Hammer;
 • fil.

Smukt badeværelse i mørke farver

Smukt badeværelse i mørke farver

Inden installationen påbegyndes, skal du udføre alt det elektriske.

Arbejdsfaser:

1Installation af strammeren udføres fra markeringen. Det fremstilles som følger:

 • du skal indstille stikkemaskinen til baguettens anslåede højde;
 • derefter, ved hjælp af en blyant, skal du tegne et niveau. Afklaring – webens højde vælges af kunderne, men minimumsafstanden mellem den og basen skal være 5 mm.

Figurerne deler badeværelset i to zoner.

Figurerne deler badeværelset i to zoner.

2 Montering af baguetten. Vælg et af de yderste hjørner og mål med et målebånd. Derefter skal alle værdier markeres på aluminiumsprofilen. Og en hacksav til metal, baguette -tilstand, men ikke helt. Du skal efterlade et par mm, så det ikke går i stykker. Det er nødvendigt at vende fjernelsen, at hvis dette er et indre hjørne, foretages et snit, hvis det ydre er tre med en afstand på 2 mm. Alle kantede kanter rengøres med en fil. Dette er nødvendigt for lærredets sikkerhed. Derefter udsættes profilen for laseren og monteres ved hjælp af en perforator og dyvler og selvskærende skruer. 3 For ikke at beskadige lærredet skal alle samlinger limes med tape. 4Installation af platforme til lysekroner eller lamper. På plastplatforme skal du vedhæfte 4 såkaldte bønder, som bruges i gipsplader. Deres længde må ikke overstige loftets niveau. Derefter skal du bore huller med indrykninger til fastgørelse af bonden og sikre platformen. Minimalistisk stil

Minimalistisk stil

5 Spænd kniven. Denne fase begynder med installationen af ​​bøjler, der er installeret i hjørnerne af rummet for at fastgøre PVC -lærredet på dem:

 • når du folder lærredet ud, skal du være opmærksom på harpunens placering – dette er en strimmel limet langs lærredets omkreds. Og den skal placeres bøjet ind i rummet;
 • rummet opvarmes, så filmen kan strække sig;
 • når rummet er varmet op og lærredets elasticitet allerede mærkes ved hjælp af en spatel, indsættes produktet i baguetten. Først skal du rette det i hjørnerne, derefter omkring omkredsen.

Et lyst loft kan være højdepunktet i et værelse.

Et lyst loft kan være højdepunktet i et værelse.

Efter udførelsen af ​​disse arbejder er det stadig at lave to elementer – at lave et hul til lampen og installere en dekorativ indsats rundt om hele rummets omkreds.

For at montere lampen skal du bruge:

 • for at lave et hul skal du bruge plastringe, der skal limes til lærredet på det sted, hvor platformen tidligere var suspenderet. Derefter skal du mærke midten af ​​platformhullet med din finger og lime ringen. Men dette skal gøres, så deres centre falder sammen;
 • efter limen tørrer, skal du skære et hul i midten af ​​ringen. Dette gøres med en konstruktionskniv. Derefter bringes ledningerne til lampen frem.

Det er kun tilbage at installere en dekorativ indsats omkring omkredsen. Det indsættes med den samme spatel som lærredet. Alt sker gradvist og omhyggeligt. Det eneste, der kan tilføjes, er, at det er bedre at lime indsatsens hjørner med silikone.