Skandinaviske badeværelser: Enkelhed, bekvemmelighed og komfort (200+ fotos). Vi skaber en komfortzone for os selv

Skandinaviske badeværelser

Nordiske badeværelser har en særlig æstetik. Måske skyldes det det barske klima, men kulturen i de skandinaviske saunaer har perfektioneret kunsten med et varmt og indbydende rum. Dette vil være det badeværelse, du vil bo på, hvor du kan slappe af efter en lang og stressende dag. Find ud af hvilke møbler der er bedst at vælge. Hvordan kan du blive smukt færdig? Og hvilke farver blander sig harmonisk med den overordnede stil?

Forskelle mellem badeværelser i Scandi -stil og orientalske stilarter

De grundlæggende principper for skandinavisk indretning er:

 • enkelhed;
 • minimalisme;
 • funktionalitet.

Enkelhed og koncis i den skandinaviske stil

Enkelhed og koncis i den skandinaviske stil

Sammen med hvide og pasteller samt kontrasterende sorte i nogle tilfælde er det dette, der beskriver badeværelser i Scandi-stil. De skaber rolige, energiske, luftige og lette fornemmelser – det er kendetegnene for ethvert badeværelse i Skandinavien..

Det skandinaviske badeværelse er et spejl af et roligt, forfriskende og moderne interiør, det ser helt rent, pænt, behageligt ud. Hvis du er fan af et afslappende, men modigt og udtryksfuldt miljø, bør du overveje at vælge et skandinavisk tema som base for dit badeværelse. Det matcher det minimalistiske design, suppleret med dristige dekorative elementer, og ergonomien har en yndefuld og karakteristisk manifestation..

Let, rolig, energisk

Let, rolig, energisk

Ordene “minimalistisk”, “diskret”, “neutral” og “beroligende” er naturligvis også velegnede til orientalske bade, og de to stilarter supplerer hinanden.. Men jo mere du bruger jordfarver på bekostning af neutrale, jo mere bevæger du dig østpå mod spa -stil.. Mens orientalske badeværelser har dæmpet belysning, forsøger skandinaviske badeværelser at inkludere så meget lys som muligt og få mest muligt ud af alle naturlige lyskilder..

Et særpræg ved orientalske badeværelser er brugen af ​​bambusmaterialer, selv den udvendige dekoration af japanske badekar udføres ofte i en forsænket stil. Arkitektonisk set er japanske badeværelser ikke så åbne som deres scandi -modstykker, opdelt i separate områder til badning, brusebad og omklædningsrum.

Har brug for store lyskilder

Har brug for store lyskilder

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Badeværelse Vasketøjskurv: 145+ (Foto) Indbygning, kurv, hjørne

Farver og møbler

Skandinavisk stil ser skønhed i enkle ting og ligner den nordlige natur – ganske alvorlig, men betagende. Hold dig til traditionelle Scandi -farver:

Bedre at holde sig til et farveskema

Bedre at holde sig til ét farveskema

Bland dem i de proportioner, du kan lide. Overflader som sten og træ er også gode til at opnå det rolige udseende af et hjemmespa.. Du kan give dit skandinaviske badeværelse enhver sidste hånd, du kan lide:

Vær ikke bange for at eksperimentere - du får et smukt design i denne stil.

Vær ikke bange for at eksperimentere – du får et smukt design i denne stil.

Farvereglen gælder også for håndklæder, såsom et hvidt håndklæde i spa-stil, der åbner på åbne hylder, afspejler perfekt stilen.

Du kan inkludere naturstenelementer, men lad være hylder i lyst træ eller hvidt og tilføj en bademåtte af naturfiber.

Metalliske detaljer i kobber eller rosaguld tilføjer varme, men bør tjene som en accent og ikke dominere en varm og neutral stil. Det samme gælder smedejern – diskret berøring i form af badekar eller poolstande tilføjer et strejf af charme uden at omdefinere kvæligheden af ​​neutral elegance..

Metalliske elementer er velkomne.

Metalliske elementer er velkomne.

Hvis du slår dig ned på dette rene, overvejende hvide look til dit badeværelse og er bekymret for, at det ser for sterilt ud, kan du krydre interiøret med grønne værelser. planter, medmindre du har andre accenter. Planter har naturlige beroligende egenskaber og vil også være nogle af de mest billige, men effektive accenter..

Hvilke planter fungerer godt på badeværelset:

 • Lily – hold dig væk fra vindueskarme eller direkte sollys, men lad ikke planten ligge i et skyggefuldt hjørne uden lys.
 • Aloe vera – Ethvert sted er fint til denne hårdføre plante! Det fantastiske ved aloe er, at du som sukkulenter kan fylde din gryde med småsten spredt over jordoverfladen og gøre dem til en fuldgyldig funktionel accent..
 • Anthurium – så længe din plante modtager medium lys og du holder jorden fugtig, vil den have et smukt blomstrende udseende med meget lyserøde eller røde blomster.
 • Begonia – blomster året rundt, der vokser i fugtige, tropiske forhold og godt tåler indirekte sollys.

Planter har beroligende egenskaber

Planter har beroligende egenskaber

RådHold dit badeværelse funktionelt, med rene linjer, og overvæld det ikke med tom indretning. For eksempel kan en elfenbensaffaldskurv kombinere et møbel og indretning..

Metaller, messing, hamrede og rosaguld accenter er passende i asketiske scandia, men bør bruges sparsomt..

Minimum dekorationer, minimum indretning

Minimum dekorationer, minimum indretning

Der burde være meget få udsmykninger her, da praktiske skandinaver altid kan lide, at alt er nyttigt. Sten og jord accenter, holdere eller beslag fungerer godt med Scandi -æstetikken, forudsat at de ikke overvælder den overordnede neutrale nordiske balance.

Tips til at skabe et stilfuldt skandinavisk badeværelse:

 • Brug vedhæng og tilpasset belysning, stearinlys og mini-lysekroner ud over ethvert naturligt lys. Fjern fluorescerende inventar.
 • Hvis dit budget tillader det, skal du tilføje saftige blomster som hortensiaer eller orkideer frem for almindelige planter. Orkideer, med deres smukke vandfaldende blade, vil klare sig godt her.
 • Simuler et hjemmespa ved at tilføje ting som håndklæder, tæpper, lys træ eller finer – eller endda en fuldt struktureret væg med et spejl. Hold resten af ​​væggene enkle og slanke.
 • Hvis du går efter en moderne Scandi -stil, kan du tilføje en varm industriel stil med en muret mur. De røde og grå skaber et fristende fokus, derfor bør der kun være en. Sørg for at forsegle murstenene og sørg for tilstrækkelig ventilation. Brug ikke for meget cement, så du ikke afviger fra skandinavisk til industrielt design.
 • Tilføj et miniaturemini -vandfald, hvis budgettet tillader det, vælg neutrale eller lyse farver til det.
 • Et forsænket bad er også ganske passende her, hvis budgettet tillader det igen.
 • Brug et monokromt skema. Et sort badekar med grå vægge vil fungere smukt, men vær forsigtig med rummet for at holde det ikke for moderne, men i retning af atmosfære og lethed..

Armaturer efter stilkonceptet

Armaturer efter stilkonceptet

Kombinationen af ​​komfort og funktionalitet med sarte farver gør, at selv et lille badeværelse kan organiseres intelligent. Et sådant interiør vil bidrage til den afslapning, der forventes af sådanne interiører..

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Badeværelsesdesign og dekoration med plastpaneler 110+ fotos – En hurtig og billig måde at dekorere på

Lille badeværelse

Vælg den bedste kombination af hvid, sart beige, grå og brun samt blå og grøn til dit lille badekar. Mangler ikke træ – gerne i lyse farver, der er hyggelige og varme.

Masser af lys og masser af farver - dit badeværelse bliver levende

Masser af lys og masser af farver – dit badeværelse bliver levende

Eksotiske træsorter vil se bedst ud, selvom andre træsorter kan bruges, så længe de er godt beskyttet mod fugt og ikke udsættes for direkte kontakt med vand eller kondens. På den anden side er vand ikke skadeligt for eksotiske træsorter såsom teaktræ..

En anden idé til at organisere et lille badeværelse i skandinavisk stil er brugen af ​​keramik fliser, efterligning af træ. Resultatet er perfekt, fordi det kombinerer fordelene ved fliser – som er det yderste praktiske ved dette efterbehandlingsmateriale – kombineret med træets skønhed og varme..

Træ -effekt fliser - en alternativ løsning

Træ -effekt fliser – en alternativ løsning

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: 2017 moderne mode lille badeværelsesdesign – hvad du behøver at vide?

Kraften i tilbehør

Lyse vægge, hvid keramik til sanitetsartikler (f.eks. Bad, håndvask og toilet) og træfarvede elementer giver indtryk af rummelighed, hvilket scandia tager meget opmærksomt. Disse tonede, harmoniske interiører skal dog opleves med farver som blå, grøn eller pastellrosa. Blå eller mørkegrå nuancer kan også være nyttige..

Hvid keramik øger altid rummet

Hvid keramik øger altid rummet

De jordfarver, der er typiske for den skandinaviske stil, suppleres med farverigt tilbehør på en usædvanlig måde. For eksempel dækker væggene med matte fliser – glatte og teksturerede – – mosaikker og dekorative indlæg.. For at skabe en ensartet stil skal du også vælge tilbehør.

RådBrug kurvekurve, trækasser eller beholdere. Hør eller bomuldshåndklæder vil perfekt supplere interiøret. Keramiske eller træsmykker vil også fungere, men husk, at jo enklere formen er, desto bedre, da den skandinaviske stil er indbegrebet af minimalisme..

Brug kurvekurve til design

Brug kurvekurve til design

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Lille badeværelse kombineret med toilet (50+ fotos): 12 teknikker til unik rumkorrektion

Helt hvidt

Hvis rummet har et minimum af naturligt lys, kan du gå efter et helt hvidt look. Skandinaverne er mestre i enkelhed, så følg deres spor, og du har et rum, der ser let, elegant og luftigt ud..

Hvidt på hvidt kan se godt ud, men sørg for, at dit værelse ikke er for sterilt.. Det er her design, tekstur og små detaljer spiller ind. Vær særlig opmærksom på de usædvanlige former for keramiske fliser, brug en mørk fugemasse og vinklede gulvfliser til at skabe en utraditionel og visuelt fængende effekt..

Tilføj kontrast til fliser

Tilføj kontrast til fliser

Hvis du stadig er bekymret for, at dit værelse føles for sterilt, kan du tilføje lidt kontrast ved hjælp af lysegrå gulvfliser..

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Moderigtigt badeværelsesdesign uden toilet (+100 fotos) – Skønhed kombineret med komfort

Efterbehandling

Denne badeværelsesstil handler om, hvordan man holder tingene inde minimalisme. Rummet har mange rene linjer og enkle former. Du vil også bemærke, at der er en anstændig rumfornemmelse med rigelig plads til luftstrøm, til dette formål vælges et toiletbord med en flydende effekt eller med tynde ben til dette formål. Det får rummet til at føles ganske let, i modsætning til tunge møbler. etage“.

Et værelse i Scandi-stil indeholder altid en lys hvid baggrund med varme træsorter, og badeværelset er ikke anderledes.. Så tænk over, hvor du kan indsætte det polerede træ og supplere det med hvid sten for at skabe en behagelig følelse af balance..

Alt i stil med minimalisme

Alt i stil med minimalisme

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Små badeværelsesfliser (150+ designfotos): Den optimale kombination af stil og indretning

Hvidt og træ, men ikke kun

Selvfølgelig skal dit badeværelse i skandinavisk stil være hvidt og træ. Men det er også vigtigt at bringe lidt farve til finishen..

For eksempel opfanger sort keramik den nuværende trend og holder forfængelighedens område rent og ryddeligt. For at holde det så enkelt som muligt, tilføj et par vandhaner i rustfrit stål..

Skandinaviske badeværelser: Enkelhed, bekvemmelighed og komfort (200+ fotos). Vi skaber en komfortzone for os selv Skandinaviske badeværelser: Enkelhed, bekvemmelighed og komfort (200+ fotos). Vi skaber en komfortzone for os selv Skandinaviske badeværelser: Enkelhed, bekvemmelighed og komfort (200+ fotos). Vi skaber en komfortzone for os selv

Skandinaviske badeværelser: Enkelhed, bekvemmelighed og komfort (200+ fotos). Vi skaber en komfortzone for os selv Skandinaviske badeværelser: Enkelhed, bekvemmelighed og komfort (200+ fotos). Vi skaber en komfortzone for os selv

RådBlank grå fungerer også godt her. Blank finish reflekterer lys og gør hele rummet mere åbent.

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Muligheder for efterbehandling af badeværelsesfliser (175+ fotos). Vi skaber et design, der vil blive husket

Dagslys

Master badeværelset skal have tilstrækkelig adgang til naturligt lys fra vinduer eller ovenlysvinduer til at forblive tro mod skandinavisk design. I to-etagers huse er loftsbadeværelser gode til denne stil, hvor naturligt lys foretrækkes frem for kunstigt lys. Hvis der ikke kan opnås tilstrækkeligt naturligt lys, er forsænket belysning god til at efterligne følelsen af ​​naturligt lys, som kan bruges til at belyse et helt rum..

VIDEO: Mest populær badeværelsesstil – nøglebegreber

konklusioner

I et rent og minimalt rum som scandi bør du ikke lægge for stor vægt på styling. Bevar din indretning, som du vælger, enkel nok, men interessant. Læderdetaljer kan være en god tilføjelse. Marmorsæbe dispensere er også en god idé at komme til nytte. Og selv bare en lille smule varm metallic kan skabe et elegant rum..