Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos)

Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos)

Køkkenet med en ø er en mulighed for at udvide arbejdsområdet og er en glimrende løsning for folk, der brænder for madlavning. Prøv at ændre, og du vil aldrig opgive det valgte layout igen. Flere detaljer senere i artiklen.

Indholdet i denne artikel:

Egenskaber ved brug

Sådan et køkken ligner et køkkensæt og et højt bord-en ø midt i køkkenet, omgivet af stole. Ofte er dette ikke et simpelt spisebord, men flere kombinerede piedestaler, hvor du kan bygge en vask, opvaskemaskine, mixer, blender og andre tekniske vidundere, der gør madlavningen lettere..

Originalt design

Originalt design

Øens rolle er todelt:

 • Udvidelse af arbejdsområdet. At arbejde på et par køkkenskabe er godt, hvis du ikke skal lave noget mere kompliceret end almindelig kålsuppe. Men hvis du påtager dig forberedelsen af ​​en cremet kage fuld af dekorationer og dækket med et tykt lag creme, kommer yderligere overflader til nytte. Øen giver dem.
 • Middagszone. Øbordet klarer perfekt ethvert bords hovedopgave – du kan spise morgenmad, frokost, middag på det, og hele familien kan samles ved det. Det eneste, der kan komme i vejen, er højden. På øen overskrider den normalt standarden, især hvis du skal bygge en vask i den. Så du skal bestille specielle højstole

Udvidelse af arbejdsområdet med en ø

Udvidelse af arbejdsområdet med en ø

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Ideer til køkkendesign i et privat hus: 130+ fotos og layoutmuligheder

Materialer

Den første ting, du skal overveje ved opsætning, er det materiale, som det vil blive fremstillet af. Det er på ham, at dens holdbarhed, praktisk, hvordan det vil se ud og små faldgruber afhænger..

Vælg kvalitetsmaterialer

Vælg kvalitetsmaterialer

Spånplade

Savsmuldet blandes med harpiks og komprimeres til et enkelt lag. Et køkken af ​​spånplader adskiller sig ikke i elegance, da materialet simpelthen smuldrer under forarbejdning. Det adskiller sig heller ikke i holdbarhed. Men på samme tid ser det godt ud, er billigt og klarer værdighedsændringer i temperatur, høj luftfugtighed og udsigten til at blive gennemblødt i spildt sauce, der er typisk for køkkenet. I hvert fald indtil det beskyttende lag skræller af.

Spånplader er et pålideligt og praktisk materiale

Spånplader er et pålideligt og praktisk materiale

MDF

Det samme savsmuld formales, blandes med harpiks til en homogen masse og støbes i plader. Resultatet er mere pålideligt end spånplader, det er mere bekvemt at behandle, det holder længere. Det ser også godt ud, det er fyldt med mulige farver, mønstre. Håndterer alle mulige uheld.

Naturligt træ

Hvis du tager en omhyggeligt behandlet møbel – eller møbler af massivt massivt træ – kan tjene i snesevis af år. Ser smuk ud, fantastisk til klassiske stilarter, håndterer godt – kun den kan hugges. Fra tid til anden skal den imidlertid behandles igen, og hvis der er lavet en bordplade af den, er det let at skære den ved et uheld..

Naturligt træ tjener i årtier

Naturligt træ tjener i årtier

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Køkkendesign med balkon (100+ fotos): Vi er til forening af rummet!!!

En natursten

Er brugt til bordplader og til bunden af ​​bordet. Ser lækkert ud, er dyrt, byder ikke på mange forskellige farver. Men det kan tjene i årtier, er slet ikke bange for noget, falmer ikke, smuldrer ikke. Det er dog tungt. Uanset hvor du bor, bliver du nødt til at beregne, om gulvene tåler en smuk ny stenplade..

Metal

Et fremragende materiale til, fordi det ikke kun lider af fugtighed, temperaturændringer og andre mulige problemer, men også meget let at rengøre uden frygt for stærke kemikalier. Det ser dog ganske specifikt ud – køkkenet med det vil ligne enten køkkenet på en restaurant eller en kirurgs operationsstue. Derfor skal det fortyndes med andre materialer..

Sten og træ blandes godt

Sten og træ blandes godt

Glas

Det bruges hovedsageligt til fremstilling af bordplader og til små, smukke skær. Nogle gange kan du finde glashylder i skabe eller i hylderne. Moderne glas er holdbart, holder længe, ​​hvis det går i stykker, så i store stykker, som er svære at skære. Ser smukt ud, giver mange muligheder: det kan være mat, farve, tonet, med farvet glas, med gravering, i fusionsteknikken, med farveprint.

Ofte kombineres materialer med hinanden – sådan ser træ godt ud med metal eller glas, og spånplader med MDF kan dekorere enkle plastindsatser.

Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos) Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos) Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos)

Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos) Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos)

RådVælg først og fremmest materiale for praktisk, først derefter til pris.

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Design af et lille køkken i Khrushchev: 190 + Fotos af virkelige og praktiske layouter

Registrering

For at et køkken med en ø skal se godt ud, skal du passe på designet.

Udstyr

Øbordet kan se anderledes ud, det afhænger af, hvordan det bliver lavet. Dette kan være:

 • Enkel konstruktion. En bordplade, fire ben – alle er vant til sådan en klassiker, du vil ikke overraske nogen med det. Bordpladen kan være rektangulær eller rund, det er ikke meningen. Det er vigtigt, at bordet er stort, i den rigtige afstand fra headsettet, og kan rumme hele familien..
 • Transformer. Et sådant bord består af en bordplade og ben, men det er lavet anderledes end det sædvanlige. Den kan åbnes – enten flytte fra hinanden eller udfolde sig eller indeholde særlige separate indsatser. Velegnet, hvor de kan lide at være vært for mange gæster, men ikke kan lide at have for meget overflade.
 • Bardisk. Det minder lidt om en klassisk ø, den samme høje, men smallere. Minder om barer, vilde vest -saloner, loftstil. Ser moderne ud.
 • Klassisk ø. Repræsenterer enten en stor piedestal eller flere piedestaler. Det har ingen ben, det har et fundament. Højere end et standardbord, det har en bredere overflade. Giver nyttige madlavningsmuligheder.

Cabriolet bord - praktisk og praktisk

Cabriolet bord – praktisk og praktisk

Sættet kan også indeholde forskellige genstande, selvom de nederste sokler normalt forbliver uændrede.. Men toppen kan være:

 • Ikke noget. Hvis du ikke kan lide designet på flere niveauer, kan du nægte at hænge skabe eller hylder og placere alt, hvad du har brug for herunder. Denne løsning har et plus – loft så det virker højere, og selve køkkenet er mere rummeligt.
 • Skabe. De har døre, nyttige, hvis du har valgt en minimalistisk stil, hvis du ikke kan lide at lade det væsentlige være i syne, eller hvis du foretrækker at holde tingene væk fra støv. Skabe ser ofte omfangsrige ud, men hvis dit køkken er egnet til et ø -layout, er det usandsynligt, at det vil skade det meget..
 • Hylder. Træ eller glas, de ser lettere ud end klassiske skabe, plus de giver dig mulighed for straks at identificere, hvad der står hvor. Det er nyttigt, hvis du ved, at du er distraheret. Kan fx bruges i skandinavisk stil.

Minimalisme - intet overflødigt

Minimalisme – intet overflødigt

Indbyggede skabe, der smelter ind i væggene, er også populære. En glimrende løsning til minimalisme og lignende stilarter, hvor jo færre fremspringende dele, jo bedre.

Og selvfølgelig er det vigtigt at overveje, hvilket nyttigt tilbehør der vil supplere øen..

Hver ø har sin egen funktion

Hver ø har sin egen funktion

Dette kan være:

 • Vask. Normalt er det indbygget i et hjørne, så det er praktisk at nå det. Dette giver dig mulighed for at bruge arbejdsfladen og straks vaske alt, hvad der skal vaskes uden at forlade stedet. Det eneste negative er, at for at føre vand til en sådan vask, skal bordet laves rigtig højt samt bruge tjenester fra en blikkenslager.
 • Opvaskemaskine. Eliminerer den ubehagelige pligt til at vaske op, det er indbygget i øen, så det er let at lægge alle tallerkener, kopper, bestik i det efter et måltid. Passer ikke til klassiske stilarter, men vil se godt ud i hi-tech.
 • Plade. Usædvanlig, men fuldstændig gyldig løsning. Giver også komfuret mere svingrum.
 • Brødrister. Den kan indbygges i bordpladen, den kan stå på den. Det vil se godt ud i højteknologi, og bevidst gammeldags modeller, der minder om det tidlige tyvende århundrede, er velegnede til klassiske stilarter.
 • Food processor. Det kan også være indbygget, eller det kan være separat. Tillader makulering af genstande og kan også skabe enten en ultramoderne køkkenfølelse eller et gammeldags, enkelt køkken.
 • Multicooker eller dobbeltkedel. Det er meget nyttigt for mennesker, der er på diæt på grund af sjælens kald eller af sundhedsmæssige årsager. Kan ligne en rigtig dekoration.
 • Riller. Let at gøre på en akryl bordplade, for eksempel. Giver dig mulighed for at feje hakkede ingredienser ikke i en separat skål, men ind i selve bordets overflade, hvilket fremskynder tilberedningstiden.

Suppler med de nødvendige apparater og møbler

Suppler med de nødvendige apparater og møbler

RådDet er bedre ikke at lægge en dug på øbordet – det er ikke desto mindre beregnet til madlavning på det. Men du kan lave smukke sæder på stole, der vil supplere det overordnede udseende.

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Køkkendesign: 130+ fotos – nye varer fra 2017 for enhver smag

Stilarter og belysning

Uanset design af dit køkken kan du bruge beskrivelsen af ​​stilarter til at gøre det smukkere..

Hvidt og sort design

Hvidt og sort design

Følgende er bedst egnet til et køkken med en ø:

Engelske klassikere

Denne stil tiltrækker naturmaterialer. Gulvet skal have et stentøj af sten eller porcelæn flise, der er træpaneler på væggene, og hvor det er usikkert at placere dem, gips. Loftet skal også pudses. På samme tid – loftet hvid, vægge med rige naturlige farver, normalt gul, lysebrun, rød, etage mørk. Naturlige træmøbler. Gammeldags apparater eller garderober. På gulvet tæppe, lange gardiner på vinduerne, gerne ægte eller kunstige ildsted, flere fotos familie medlemmer. Hovedfølelsen er gammeldags hygge.

I engelsk stil

I engelsk stil

Provence

Faktisk en fransk klassiker. Samme fliser på gulvet, lys på væggene tapet i en useriøs blomst er loftet dækket med gips. Møblerne er lavet af træ, men ikke sundt uhøflige, som i engelsk stil, men elegant prætentiøst. Smedede ryg er velkomne, det er godt, hvis bordet har en glasplade. Gardiner på vinduerne tyl, som kun dækker halvdelen af ​​vinduet, på bordet er der en obligatorisk vase med blomster og lampe i en smuk blomsterskærm. Der er ikke for meget tilbehør, for det meste småting til madlavning. Hovedfølelsen er en sommerglad morgen.

Franske klassikere i dit køkken

Franske klassikere i dit køkken

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Køkkeninteriør kombineret med stue (180 + fotos): Design tricks og placeringshemmeligheder

Højteknologisk

Gulvene er mørke, belagt med enten fliser eller beton. Væggene er lyse, grå eller hvide, dækket med enten plast paneler, eller gips. I arbejdsområdet – metal. Gips på loftet. Skabene er nødvendigvis indbyggede, møblerne er alle de samme strenge farver, gerne med metalindsatser. Der er ingen grund til at skjule tekniske innovationer, tværtimod skal de være meget tydeligt synlige – de spiller rollen som tilbehør her. Der er ingen gardiner eller rullet gardiner. Der er slet ingen tekstiler. Generel følelse – minimalisme med en forsmag på den kommende fremtid. Det er godt, hvis der er et par dinglende ledninger et sted.

Et mørkt køkken dækket med fliser er højteknologisk

Et mørkt køkken dækket med fliser er hi-tech

Det bliver interessant for dig: OVERSIGT: Hvad er det bedste loft til et køkken? 180+ fotos De mest fashionable muligheder

Loft

Der er fliser eller beton på gulvet, mursten og maling på væggene, pudsede lofter, gerne med fremspringende bjælker. Bardisk, træ og metal i møbeldesign. Der er graffiti på væggen, et minimum af tilbehør. Det er ønskeligt, at læder er til stede sofa.

Vælg alt, så det er harmonisk og smukt

Vælg alt, så det er harmonisk og smukt

Uanset hvilken stil du vælger, skal du også tænke på belysning:

 • Naturlig. Skulle lyse bordet op, ellers bliver det svært at arbejde. Generelt afhænger vinduesudformning udelukkende af stilen..
 • På loftet. En lampe er velegnet til klassiske stilarter, mens separate lamper til hver zone er velegnede til moderne. Husk, at den første løsning giver et blødt, diffust, ikke for stærkt lys, der efterlader skygger, men med den anden er det meget mere bekvemt at arbejde.
 • På borde. Normalt er det små, smukke lamper, der ikke er designet så meget til at hjælpe i belysningsbranchen som at fokusere opmærksomheden på noget..
 • På væggene. Normalt er det LED -strimler eller små elegante sconces..
 • På gulvet. En gulvlampe ser godt ud, hvis du har et opholdsområde i dit køkken..

Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos) Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos) Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos)

Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos) Køkkendesign med en ø: Funktioner i et moderne layout (170+ fotos)

VIDEO: Smukke køkkener for bedre design

konklusioner

Det er vigtigt at huske, at et ø -køkken er umuligt, hvis du har mindre end femten kvadratmeter til din rådighed. Der vil være for lidt plads til at bevæge sig frit mellem øen og headsettet.