Hvor skal køleskabet placeres, hvis køkkenet er lille? Lær at spare plads: 120+ fotolayouts i design

Lille køkken med køleskab

Det bør være tankevækkende at installere et køleskab i et lille køkken. Der skulle trods alt være nok ledig plads i rummet..

Arbejde trekant regel

Det sædvanlige lineære arrangement af objekter møbel og husholdningsapparater betragtes ikke som for rationelle. Køleskabet skal passe ind i den “gyldne” trekant “mad-vask-kog”. I princippet er et lineært layout i små køkkener acceptabelt, fordi afstanden mellem arbejdere zoner med dette arrangement er minimal. Men alligevel er trekanten mere praktisk at arbejde med..

Lille køkken med køleskab

Lille køkken med køleskab

Der bør ikke være nogen forhindringer i form af et spisebord eller andre møbler i hans vej. Afstand mellem tilstødende zoner – ikke mere end 1,2 m, minimum – 0,6 m. Hvis denne regel overtrædes, bliver tilberedningsprocessen til mel – du vil bruge meget tid og energi på det..

Lav den rigtige afstand mellem arbejdsområderne

Lav den rigtige afstand mellem arbejdsområderne

Arbejdsprocessen i køkkenet skal se sådan ud:

 • først tages mad fra køleskabet til vasken eller direkte til arbejdet bordplade til udskæring; med en afstand mellem tilstødende zoner på 0,6-1,2 m, vil det være nok at tage et eller to trin for dette;
 • skære fra arbejdstageren bord går til komfuret placeret ved siden af ​​bordpladen (færdige produkter er straks på spisebordet);
 • det tilberedte fad lægges på tallerkener og sendes til spisepladsen.

Prøv ikke at rodet op på arbejdsborde i et lille køkken, det hele skal bruges rationelt

Prøv ikke at rodet op på arbejdsborde i et lille køkken, hele stedet skal bruges rationelt

RådDet er bedre at give et område til losning af pakker ved siden af ​​køleskabet. Dette vil gøre dit arbejde lettere og hurtigere..

Ændrede versioner af den “gyldne” trekant

At modstå siderne af arbejdstrekanten (ideelt ensbenet) i et lille køkken er usandsynligt. I praksis bruges ofte ændrede muligheder for et sådant layout:

 • L-formet: køleskabet er placeret i samme række med køkkensættet, så de tilsammen danner bogstavet “G”; lad os sige muligheden, når køleskabet er installeret overfor skabe, stillet op på en lignende måde;

L-formet mulighed

L-formet mulighed

 • parallel dobbelt række layout: en vask, et komfur og et arbejdsbord er placeret på den ene side, et køleskab og andre skabe er placeret på den modsatte side; i dette tilfælde passer det klart ind i arbejdstrekanten;
 • U-formet med placeringen af ​​en af ​​zonerne (f.eks. En vask) ved den tredje væg;

U-formet køkken i lyse nuancer

U-formet køkken i lyse nuancer

 • ø: med placering af skrivebordet i midten; for et lille køkken er denne mulighed desværre uacceptabel.

Der skal være en bordplade mellem hver af zonerne (opbevaring-vask-madlavning). Dette er ikke kun nødvendigt for nemheds skyld, men for at adskille elektriske apparater og vask.

Køkkener i Chrusjtjov

Med et gennemtænkt arrangement af møbler og apparater, selv i et lille køkken, kan du placere alt, hvad du har brug for. Som regel bruges et to-ræks layoutmulighed i et kompakt rum, hvis rummets bredde tillader dette. Langs den ene væg bør en ovn, et arbejdsbord og et køleskab kun placeres som en sidste udvej..

For en højrehåndet elskerinde, den mest bekvemme mulighed for at placere apparater fra venstre til højre: først køleskabet, derefter vasken, den sidste komfur. Den venstrehåndede vil være mere komfortabel, hvis de går i omvendt rækkefølge, fra højre til venstre: i venstre hjørne af køleskabet osv..

Med et gennemtænkt arrangement af møbler og apparater, selv i et lille køkken, kan du placere alt, hvad du har brug for

Med et gennemtænkt arrangement af møbler og apparater, selv i et lille køkken, kan du placere alt, hvad du har brug for

Det er nødvendigt at tage hensyn til sikkerhedskravene. Hvis der er en varm brændeovn ved siden af, kræves mere anstrengende betjening af udstyret for at afkøle maden til den ønskede temperatur. Dette kan føre til dets hurtige fiasko..

Det er også bedre ikke at placere det nær vinduet ved siden af ​​batteriet for at undgå overophedning. Plus vil installationen af ​​omfangsrig udstyr på dette sted tiltrække unødvendig opmærksomhed..

Stilfuld mulighed for en lille Khrushchev

Stilfuld mulighed for en lille Khrushchev

Hvis du ikke kan adskille ovn og køleskab ved hjælp af et skrivebord eller et skab, skal udstyret flyttes et andet sted væk fra opvarmning. Du kan sætte på siden af hoveddør.

Hjørne køkkensæt

Hjørnemøbler med indbygget køleskab er et færdigt arbejdsområde, hvor du nemt kan placere udstyr i henhold til reglerne for en trekant. Der er et arbejdsområde på den ene side, en spiseplads på den anden..

Når køleskabet er placeret ved indgangen, kan det også tjene som en ekstra skillevæg

Når køleskabet er placeret ved indgangen, kan det også tjene som en ekstra skillevæg

Det er bedre at placere et omfangsrigt køleskab ved et af hjørnerne i en imaginær trekant – i hjørnet ved vinduet eller ved indgangen. Hvis enheden er ved døren, vil det være mere bekvemt at losse pakker, der er bragt fra butikken.

Når køleskabet er placeret ved indgangen, kan det også tjene som en ekstra skillevæg og zonere rummet. Døren er demonteret. Resultatet er en bred portal, der er let at gå.

RådHvis det er muligt, er det bedre at udvide døråbningen – rummet øges visuelt, og køleskabet mod dets baggrund vil blive opfattet anderledes.

I de fleste store butikker er det muligt at vælge det rigtige antal skabe fremstillet i samme stil. Det vil kun være problematisk at gøre dette, hvis der er ikke-standardfremspring eller fordybninger på væggene..

Rummelige hjørnemøbler

Rummelige hjørnemøbler

Hjørnemøbler er ikke kun kompakte nok, men også rummelige. Alle vinkler er jo involveret, som der ikke tages højde for i standard køkkensæt. Yderligere plads kan opnås ved hjælp af swing-out hylder.

Det er svært at vælge sådanne møbler kun til små køkkener med ikke-standardiserede former. For helt at lukke væggen skal du fremhæve fremstillingen af ​​et par skabe med de nødvendige dimensioner. Det giver ingen mening at købe et hjørne køkkensæt til et smalt rum med stor længde. Det er bedre at stille møbler op i en linje.

Kompakte hjørnemøbler

Kompakte hjørnemøbler

RådFor husmødre med stor bygning kan vasken i hjørnet være ubelejlig. Sørg for at tjekke, før du køber, hvor behageligt du vil arbejde med det.

Hvor man skal installere køleskabet er bestemt ikke det værd?

Så lad os kort liste de mest mislykkede muligheder for placeringen:

 • i en lige linje i samme række med en vask eller komfur (vi har allerede beskrevet denne mulighed i detaljer);
 • for tæt på komfuret og andre kraftfulde elektriske apparater (vaskemaskiner, dræn) på grund af mulig overophedning af køleenheden; minimumsafstanden fra dem er 15 cm;

Prøv at placere køleskabet længere fra komfuret

Prøv at placere køleskabet længere fra komfuret

 • for tæt på batteriet og tæt på væggen – køleskabets bagpanel skal være godt ventileret, ellers vil varmeoverførsel blive forstyrret;
 • ved vasken: Placering af husholdningsapparater nær en vandkilde er fyldt med fugt på kontakterne, kortslutning og som følge heraf elektrisk stød eller brand;
 • i stor afstand fra hoveddøren: det vil være ubelejligt at aflæse produkter, der er bragt fra butikken;

Prøv ikke at placere apparater for tæt på vasken

Prøv ikke at placere apparater for tæt på vasken

 • for tæt på spisebordet: For at åbne køleskabet skal du konstant flytte stolene i nærheden;
 • Det er værd at installere enheden separat som en sidste udvej – et sådant arrangement gør pladsen tungere.

Råd

Når køleskabet placeres på en ø, er det bedre at forbinde det visuelt med køkkenet. Til dette er det tomme rum over det og på siden lukket med et lille skab eller en hylde. Men denne mulighed er kun tilladt for modeller med ventilationshuller fra enderne..  Visuelt forbinder køleskabet med køkkenet

Visuelt forbinder køleskabet med køkkenet

Praktiske steder

Det giver mening at arrangere en så stor enhed:

 • i hjørnet: fusioneret med væggene, det vil virke mindre omfangsrigt og mindre iøjnefaldende; denne installationsmulighed er måske den mest almindelige;
 • ved indgangen til køkkenet: med det kan du endda zonere rummet, på dette sted vil det danne en ekstra skillevæg;

Placeringsmulighed i hjørnet af køkkenet

Placeringsmulighed i hjørnet af køkkenet

 • i samme plan med køkkensættet: når køleskabet er indbygget i møblerne på grund af skabelsen af ​​en overfladejævn farve, udvides køkkenet visuelt; naturligvis tager dette hensyn til “trekantreglen”;
 • i døren (vi vil diskutere denne metode i detaljer nedenfor).

Køleskab gemt under facaden

Køleskab gemt under facaden

Vanen er også vigtig. For nogle er det mere bekvemt, hvis køleskabet er placeret tættere på skærebordet. Nogle mennesker foretrækker nærheden til vasken. Når du vælger den mest rationelle løsning, vil du dog hurtigt vænne dig til innovationer..

Hjørnemontering

Denne installationsmulighed er acceptabel, hvis væglængden er mindst 5 m, så ikke kun en vask, bordplade, komfur, men også et køleskab kan installeres i en række. Det skal adskilles fra komfuret med mindst et lille bord..

Dette arrangement er velegnet, hvis væggen er mindst 5 m lang.

Dette arrangement er velegnet, hvis væggen er mindst 5 m lang.

Det er upraktisk at spare plads og installere komfuret ved siden af ​​vasken. Sprøjtende vand på kogepladen forårsager forbrændinger. Plus, som vi allerede har bemærket, er denne mulighed også brandfarlig – hvis der kommer fugt på kontakterne, er en kortslutning mulig.

De fleste husmødre bruger kun et par brændere til madlavning. Resten bruges kun på helligdage. For at spare plads kan du derfor installere en 2-brænderovn, der adskiller den fra vasken med et lille arbejdsbord.. I tilfælde af uforudsete situationer skal du købe en ekstra letvægts 2-delt flise. Med dette arrangement vil der også være plads til køleskabet i hjørnet ved vinduet..

Det er upraktisk at installere komfuret ved siden af ​​vasken.

Det er upraktisk at installere komfuret ved siden af ​​vasken.

Hvis der ikke er nok plads til samtidig placering af køkkenenheden og køleskabet langs væggen, er det bedre at nægte denne arrangementmulighed og installere enheden ved indgangen til rummet eller i det modsatte hjørne.

En anden mulighed er at installere køleskabet i hjørnet under bordpladen.. Dette vil hjælpe med at øge din arbejdsflade. En lille kompakt enhed i bunden af ​​bordet vil absolut ikke forstyrre dit arbejde.

Stilfuldt køkken i retrostil

Stilfuldt køkken i retrostil

RådNår du køber, skal du vælge modeller med en aftagelig dør. Sådan et køleskab kan installeres hvor som helst. I øvrigt vil det være mere bekvemt for venstrehåndede at åbne døren, der er hængt til højre, og for henholdsvis højrehåndede til venstre..

Køleskab ved døren

Når enheden er placeret til højre eller til venstre for indgangen, mod den tilstødende væg, vil den ikke være iøjnefaldende. For at det kan forstyrre indgang og udgang fra køkkenet, skal døren fjernes. Det tilrådes at udvide selve døråbningen – på grund af den formede åbne portal ser rummet visuelt mere rummeligt ud.

Enhedens placering nær døren

Enhedens placering nær døren

RådEnheden installeret ved døren vælges bedst i lyse neutrale nuancer – dette vil bidrage til at minimere effekten visuelt. Eksternt ser indgangen mere rummelig ud.

I døråbningen

Du kan udstyre dette udstyr i den tidligere døråbning, hvis du lukker den gamle op og skærer den nye dør i skillevæggen mellem stue og køkken. Denne teknik bruges ofte i Khrusjtjov at udvide rummet i et lille køkken.

En lille version i lysegrønne farver

En lille version i lysegrønne farver

Inden arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at afklare med administrationsselskabets arkitektafdeling, om væggen er kapital. Når alt kommer til alt, er dens demontering fyldt med konsekvenser op til forekomsten af ​​revner i bygningen og endda kollaps.. Derfor er selv delvis nedrivning af hovedvæggen strengt forbudt..

Enhver ombygning i forhold til den oprindelige plan udstedt af BTI, herunder demontering af gardinvæggen, skal koordineres med de lokale administrative myndigheder. Vi anbefaler, at du gør det med det samme – der bliver mindre besvær. I modsat fald er du ifølge den russiske føderations kodeks for administrative lovovertrædelser nødt til at betale en bøde og bliver tvunget til fuldstændigt at genoprette den ødelagte mur eller legalisere ombygningen.

Hi-tech stil

Hi-tech stil

I mangel af den nødvendige tilladelse skal du køre meget – du skal bruge en teknisk udtalelse om sikkerheden ved de ændringer, der allerede er foretaget. Et sådant dokument kan kun fås fra forfatteren af ​​byggeprojektet eller fra byens arkitektoniske afdeling. Eftersyn og udarbejdelse af en handling vil koste en rund sum.

Installation i en niche

Når du sætter køleskabet i en særlig niche fra gipsvæg, fastgjort på metalprofiler, vil enheden ligne en enkelt enhed med væggen og mindre iøjnefaldende. Denne mulighed er den mest praktiske. I en niche vil der ikke falde direkte sollys og støv på køleskabet. For at gøre dette behøver du kun et par plader gipsvæg og en aluminiums- eller træprofil (skinne) til at samle rammen.

Denne mulighed betragtes som praktisk

Denne mulighed betragtes som praktisk

Inden installationen påbegyndes, er det nødvendigt omhyggeligt at måle alle dimensioner og beregne dem på en sådan måde, at døren åbner frit. I en niche, selv over et højt køleskab, udstyrer de flere små hylder til små ting.. Hvis der er nok plads, er der fastgjort smalle lodret arrangerede skabe til siden..

Installation i en niche

Installation i en niche

RådNår du laver en niche, skal du efterlade nok ledig plads til luftcirkulation. Som regel angiver producenter den mindste indrykningsstørrelse i den vedlagte vejledning..

Køleskab installeret på gangen

I nogle huse køkkenets størrelse tillader simpelthen ikke at installere selv et lille køleskab i det. I dette tilfælde bliver han taget ud til det nærmeste værelse – oftest ind korridoren. Hvis der er en kommunikationsdør mellem stuen og køkkenet, kan den også installeres i det næste rum..

Enhed installeret i korridoren

Enhed installeret i korridoren

Når du flytter køleskabet til et andet rum, er det nødvendigt at fjerne den indvendige dør: ellers vil åbning og lukning af den med mad i hånden blive et reelt problem. Du kan lade døren stå åben, men holde den åben hele tiden..

Hvis der er et rummeligt spisekammer i korridoren, kan det installeres i det. Glem ikke bare, at det er forbudt at installere et køleskab tæt på væggene – du skal efterlade lidt ledig plads til luftudveksling.

Mulighed for et meget lille køkken kombineret med en gang

Mulighed for et meget lille køkken kombineret med en gang

Men at flytte dette stykke husholdningsapparater til et andet rum er kun værd som en sidste udvej – du bliver trods alt konstant nødt til at løbe der for hver lille ting.. Og madkrummer falder på etage, og efter madlavning skal du rydde op ikke kun i køkkenet, men i hele huset. Plus, selv det mest moderne køleskab er usandsynligt, at det bliver en dekoration af stuen..

En usædvanlig mulighed for opbevaring af mad på gangen

En usædvanlig mulighed for opbevaring af mad på gangen

RådNår du flytter en gammel enhed i nærheden af ​​stuer, skal du være opmærksom på, at de under drift udsender høje nok lyde, der kan forstyrre din søvn. Overvej denne mulighed – kan du let falde i søvn til dens brummer.

Det bliver interessant for dig:

Mosaik på forklædet til køkkenet (175+ fotos): Moderne, praktisk, praktisk. Glas, perlemor eller metal?

TOP-15 mest spektakulære stilarter af moderne køkkendesign (210+ billeder)

Køkkenlayout i et privat hus: 175+ fotos af forskellige stilarter, farver og hygge

Design af smukke køkkener i Provence -stil: 240+ fotos af moderne dekorationer (vægge, loft, gardiner)

Corner Kitchen Designs: 175+ fotos af køkkenløsninger

Installationsregler

For at få køleskabet til at holde så længe som muligt, skal du følge følgende tips:

 • for ensartet afkøling af udstyret er afstanden fra det til væggen mindst 2-3 cm; afstanden fra bagpanelet skal være mere – 15 cm;
 • det bør ikke være i nærheden af ​​komfuret eller varmebatteriet for at undgå overophedning af udstyret; minimumsafstanden til dem er 50 cm;

For ensartet afkøling af udstyret skal afstanden fra det til væggen være 2-3 cm

For ensartet afkøling af udstyret skal afstanden fra det til væggen være 2-3 cm

 • af samme grund bør køleskabet ikke udsættes for direkte sollys; hvis køkkenet er på solsiden, skal du placere det tæt på vindue Ikke anbefalet;
 • for at undgå kortslutninger er det forbudt at placere enheden på steder med høj luftfugtighed;
 • gulvet på installationsstedet skal være fladt, uden dråber;
 • du skal tilslutte køleskabet direkte uden en forlængerledning eller adapter;
 • stikkontakten (helst jordet) skal være placeret i nærheden, så den til enhver tid kan afbrydes fra netværket;

Placer ikke enheden på steder med høj luftfugtighed

Placer ikke enheden på steder med høj luftfugtighed

 • det er uacceptabelt at placere stikkontakten nær en vask eller komfur for at undgå kortslutninger.

RådFor at køleskabsdøren let kan åbnes og lukkes, bør du ikke placere den lige ved siden af ​​skabet – du skal trække dig tilbage mindst 10-15 cm.

Er det muligt at tage en omfangsrig enhed til balkonen?

Desværre kan dette kun gøres af beboere i de sydlige egne af landet, hvor temperaturen ikke falder til under 10 ° C. Køleskabet er bange for høje temperaturer – hvis det ofte overophedes i solen over 30 ° C, vil det mislykkes uden at have arbejdet i seks måneder.

Mulighed kun egnet til beboere i de sydlige regioner i landet

Opbevaring af altaner er kun velegnet til beboere i de sydlige egne af landet

Kulde er ikke forfærdeligt kun for modeller af en særlig klimatisk klasse. Enheder med No frost -systemet er også lidt mindre lunefulde. Men selv i disse tilfælde balkon det er påkrævet at isolere, beskytte mod de skadelige virkninger af fugt ved hjælp af ventilationshuller. For at beskytte mod direkte sollys installeres persienner på vinduerne ved siden af ​​udstyret, eller de hænges med tætte gardiner..

I de senere år er altaner eller loggier ofte blevet isoleret og kombineret med boligkvarterer eller køkkener. I dette tilfælde er det muligt at opnå en betydelig udvidelse af rummet..

Altan kombineret med køkken

Altan kombineret med køkken

Bemærk venligst, at varme balkoner og loggier med et centralvarmeanlæg er strengt forbudt. Så snart driftsorganisationen opdager en sådan innovation, tvinger de dig straks til at adskille de akkumulerede batterier. Hvis du er fast besluttet på at kombinere køkkenet og loggiaen, skal sidstnævnte opvarmes med elektricitet, og omkostningerne til det vil stige betydeligt.

RådFor at køleskabet holder længere, er det nødvendigt at rengøre det ofte (mindst en gang om året) med en støvsuger eller skylle gitteret på bagpanelet. Det vil forbruge mindre strøm..

Lille køkken med søjle og køleskab

En gasvandvarmer tager dyrebar plads fra et lille køkken. I dette tilfælde skal bogstaveligt talt hver centimeter beregnes. Desuden er det forbudt at installere det tæt på køleskabet ved siden af ​​det, som faktisk med andet elektrisk udstyr og møbler. Ifølge sikkerhedsreglerne skal afstanden til dem være mindst 40-50 cm.

En gasvandvarmer tager dyrebar plads fra et lille køkken

En gasvandvarmer tager dyrebar plads fra et lille køkken

Selvoverførsel af gassøjlen er også forbudt..

Det kan kun produceres efter at have fået tilladelse fra administrationsselskabet. Desuden udføres alt arbejde af specialister fra gasselskabet..

Det er meget lettere at flytte søjlen med ikke mere end 1,5 m. Hvis denne afstand er større, vil den ikke længere blive betragtet som en almindelig overførsel, men som en fuldstændig udskiftning af gasledningen. At blive enige om denne handling vil kræve meget mere indsats – det vil være nødvendigt at indsamle underskrifter i mere end et tilfælde.

Men et lavt køleskab kan placeres under en gasvandvarmer. I moderne modeller er brænderen placeret øverst, og bunden bliver ikke varm. Plus, en stor plads til adgang til den er ikke påkrævet – fordi den er udstyret med et automatisk tændingssystem.

Installation af en søjle i et skab uden sider og bund

Installation af en søjle i et skab uden sider og bund

Det er ikke tilladt at lukke kolonnen helt. For at undgå gasophobning er det kun muligt at installere skabet uden vægge og bund. Faktisk har du ret til kun at installere en dør..

RådVed reparation skal du lære, at i et rum med gasudstyr er det forbudt at fjerne døren for at undgå indtrængning af gas i boligkvarterer. Du kan dog nemt erstatte den med en glidende version og derved spare plads..

Specielt udpeget område til højttaleren

Specielt udpeget område til højttaleren

Møbler i et lille køkken

Så efter at have installeret alle de nødvendige møbler og et køleskab, virker rummet ikke for overfyldt, du bør bruge følgende tip:

 • standardskabe med tunge facader i et sådant køkken vil ikke være det bedste valg – det er bedre at fokusere på præfabrikerede moduler med glasdøre; glas vil reflektere lys og visuelt udvide rummet;
 • Vær opmærksom på nichen under vindueskarmen: tallerkener eller små apparater vil passe her: en kaffemaskine, en juicer osv.;

Brug en niche under vindueskarmen

Brug en niche under vindueskarmen

 • det er bedre at demontere døren og erstatte den med en buet åbning, dette vil hjælpe med at få et par dusin ekstra centimeter;
 • vælg farverne på finishlyset – de er i stand til visuelt at give rummet et større volumen; store tegninger, der tynger rummet, skal opgives fuldstændigt;
 • tætte tekstiler i et lille køkken er ubrugelige – det er bedre at vælge lys tyl eller stige op romerske gardiner som gardiner gardiner.

Vælg lyse farver

Vælg lyse farver

RådFor at en stor enhed kan stille op med et køkkensæt, er det nødvendigt at tilvejebringe en lille niche til væggen ved udjævning af væggene med gipsplader.

Indbyggede køleskabe

For en lille familie er det bedre at købe et kompakt minikøleskab, der let kan passe selv i trange rum. Det vil kun være muligt at gemme de mest nødvendige ting i det, og købe resten af ​​produkterne.

Køkkensæt med indbygget køleskab

Køkkensæt med indbygget køleskab

For eksempel kan du stoppe ved et smalt, 45-55 cm bredt, men højt (op til 170-180 cm) køleskab. Hylder eller vægskabe vil passe over den lodrette model. Den passer let under bordpladen ligesom for eksempel en opvaskemaskine eller vaskemaskine.. Men for al sin æstetik har de indbyggede modeller et mindre internt volumen, og denne mulighed er kun egnet til en lille familie..

Kassen med møbler, hvor køleskabe er bygget, skal være strengt dimensioneret. Det skal muligvis laves på bestilling. Bagvæggen er også fraværende i sådanne skabe – den erstattes med et gitter. Møbelfacaden hænges på dørene ved hjælp af et specielt fastgørelsessystem.

Køkken i Provence -stil

Køkken i Provence -stil

En fremragende, men desværre ikke en god mulighed er brugen af ​​et hængende indbygget køleskab. Det vil passe perfekt ind i den frie niche i stedet for det hængende skab, og dens facade lukkes med en dør og vil ikke være synlig. Sådanne modeller er dog sjældne og skal bestilles. De kommercielt tilgængelige enheder har ikke altid dimensioner, der matcher dem, der er nødvendige..

Der er også kompakte modeller uden fryser, kun med kølekammer. Det passer let under bordpladen. Frysning kan købes når som helst i butikken, da der ikke er mangel på produkter i dem..

En interessant mulighed for et minikøleskab

En interessant mulighed for et minikøleskab

Hvis der stadig kræves en fryser, er det bedre at købe det separat. Disse modeller er mere kompakte, da de har en mindre kompressor og isoleringslag. I dette tilfælde kan der placeres et lille kølekammer i køkkenet, og fryseren kan tages til et andet rum – frossen mad behøver jo ikke tages så ofte ud. En sådan anordning kan let bygges ind i ethvert af kabinetterne, der i design ligner de møbler, der er installeret i stuen..

RådDer er særlige modeller til salg med ventilationshuller i enderne. Når du køber, skal du være opmærksom på deres placering. Sådanne køleskabe kan installeres i enhver del af rummet samt monteres i nicher..

Originale modeller

Da traditionelt køleenheder blev installeret adskilt fra køkkenmøbler, foreslår nogle producenter at bruge usædvanlige modeller med en lys ekstraordinær finish til disse formål. Der er ingen grund til at skjule dem og bygge dem ind i møbler – de kan jo blive en ægte dekoration af køkkenet..

Farven skal matche resten af ​​inventaret

Farven skal matche resten af ​​inventaret

Når du køber et køleskab med et lyst panel, skal du naturligvis ikke glemme, at det skal kombineres med resten af ​​interiørartiklerne og passe perfekt ind i den overordnede stil. Du skal være særlig forsigtig, når du vælger en sådan model til et lille værelse – produkter med store udskrifter eller for mørkt panel vil visuelt indsnævre rummet.

For et kompakt køkken kan du vælge et køleskab med en gennemsigtig dør – trods alt er glas i stand til visuelt at udvide rummet. Forresten, for sådanne lokaler er det tilrådeligt at vælge møbler med åbne eller glashylder..

Retro stil

Retro stil

I et moderne køkken er en model med en finish i rustfrit stål ganske passende.. I kombination med andre husholdningsapparater:

 • mikrobølgeovn;
 • hætte;
 • vaskemaskine.

Hun danner en ret original symbiose.

Du kan prøve at eksperimentere og indsætte en gammel model af et standard hvidt køleskab med lyse vinylfolie og endda dekorere det med krystaller eller rhinestones. Når du vælger et tryk- og farveskema, skal du naturligvis fokusere på rummets generelle farveskema..