Glasforklæder, skinali til køkkenet – Udvalg af ideer og stilguide (140+ fotos)

Glasforklæder, skinali til køkkenet - Udvalg af ideer og stilguide (140+ fotos)

Glasforklæder er en mulighed for at se dit køkken på en ny måde. Ikke sådan en ny måde at afslutte på, men ikke ældning. Efter at have set fantastiske billeder, ved du, hvordan dit drømmekøkken ser ud. Alt mere detaljeret senere i artiklen..

Indhold i denne artikel:

En ny slags køkkenpaneler

Der er flere måder at skabe et uforglemmeligt køkkendesign på, vi vil overveje en af ​​dem. Programmets gæst er strålende materiale, der ikke kommer til at gå af mode i mindst flere årtier.. Glasforklæde: Uanset om du vælger noget neutralt, dæmpet eller lyst, vil det helt sikkert tilføje en unik opdatering. Bare sørg for, at den vare, du vælger, fungerer godt med køkkenets overordnede udseende..

Glasforklæder er ikke kun for skønhed og chokerende

Glasforklæder er ikke kun for skønhed og chokerende

Et nyt alternativ til fliser i design er glas paneler. Glas kan have enhver nuance og farve, så det bringer en masse muligheder netop fra kreativitetens side.. I dette tilfælde kan placeringen vælges ved siden af ​​komfuret eller vaskemaskinen uden frygt for skader på grund af varme eller vand.

Så hvorfor er de elskede:

 • let at vedligeholde ved at tørre af med en fugtig klud;
 • modstandsdygtighed over for vand, pletter, fedt;
 • varmebestandighed, fantastisk til områder tæt på køkkenmaskiner;
 • Uendeligt valg af farver med forskellige overfladestrukturer til kreative designs;
 • hygiejnisk, miljøvenligt materiale;
 • visuel forøgelse af rummet på grund af reflektivitet;
 • let at installere, samlet.

En interessant mulighed med forskellige farver

En interessant mulighed med forskellige farver

Panelerne kan installeres på tre måder: selv, ved hjælp af en entreprenør eller specialistvirksomhed. Du kan male bagsiden af ​​panelerne ved hjælp af akrylmaling.

RådHvis du kan lide et mønster, kan du bruge et gennemsigtigt materiale over tapetet eller lave en hudfarve – et forklæde, der har sit eget mønster. Hvis formen på det område, du planlægger at dække, er ret enkel (såvel som relativt lille), kan du gøre det selv

På samme tid, hvis du planlægger at male dig selv, skal du helt sikkert bruge en speciel UV -vinylmaling, som er designet til brug på glas, da andre malinger vil revne og skrælle med tiden.. Hvis strukturen installeres nær pladen, er det nødvendigt at bruge hærdet glas, som er varmebestandigt.

Let at vedligeholde ved at tørre af med en fugtig klud

Let at vedligeholde ved at tørre af med en fugtig klud

Hvorfor den nye trend udskifter fliser?

Udover at glas kan males i enhver farve, så det færdige produkt matcher rummets indretning, har det en anden vigtig fordel – æstetisk glathed, fravær af vedhæftninger. Det er disse indretningskvaliteter, der i stigende grad bliver værdsat i moderne design af lejligheder og huse. Meget mere behageligt for øjet, på niveau med opfattelsen, er blevet brugen af ​​sømløse elementer, som øjet simpelthen ikke snubler over.. Ud over panelerne inkluderer dette også et køkken møbel håndfri, massive vægge, rene linjer og andre rene designteknikker.

Glas er modstandsdygtigt over for vand, pletter, fedt

Glas er modstandsdygtigt over for vand, pletter, fedt

Skinals er holdbare, hygiejniske, alsidige. Du kan vælge mellem en omfattende palet af standardfarver, det er muligt at bestille enhver individuel nuance for at fremhæve køkkenets design. Installeret på flere måder:

Ja, glas kan være dyrere end keramik, men resultaterne er overvældende. Det er en slank, moderne glans med farve, der blander sig fantastisk mellem skabe, bordplader, apparater.

Varmebestandig, fantastisk til områder tæt på køkkenmaskiner

Varmebestandig, fantastisk til områder tæt på køkkenmaskiner

Derudover kræver den nye favorit ikke forsegling, maler ikke og er modstandsdygtig over for skimmelsvamp og bakterier. Med få sømme, ingen fugning, er det også meget let at rengøre og vedligeholde. Det slides ikke.

Når det skal rengøres, skal du blot tørre med et ikke -slibende rengøringsmiddel – overfladen vil være lige så ny som da den blev installeret første gang – selv efter årtier.

Køkken backsplash bruger typisk et kvart tommer bredt lavt jernmateriale. Mindre jern i sammensætningen giver dig mulighed for at opnå en ren farve samt fraværet af den typiske grønlige nuance til glas.

Hygiejnisk, miljøvenligt materiale

Hygiejnisk, miljøvenligt materiale

Et sådant køkkenpanel kan efterligne ethvert materiale:

 • træ;
 • stål;
 • marmor;
 • kobber;
 • beton osv.

Men den største grund til, at folk vælger dette materiale, er dets enkelhed. Det giver et enkelt, minimalistisk design med hundredvis af farvekombinationer til at skabe den rigtige til hvert køkken..

Endelig er disse paneler billigere end de fleste andre materialer, der normalt bruges til backsplashes.. Med deres hjælp får du det bedste køkken til en lav pris..

Visuel forøgelse af rummet på grund af reflektivitet

Visuel forøgelse af rummet på grund af reflektivitet

Hærdet glas er bedre og mere sikkert

Hærdet glas bruges oftest til forklæder af to grunde:

 • den har god varmebestandighed;
 • mere holdbar, mere sikker.

Som det velkendte varemærke for Luminarc-køkkengrej har det også evnen til at smuldre fint, hvis stødet var for stærkt uden at efterlade skarpe spåner..

For at lave slukning blev det opvarmet ved en høj temperatur og derefter afkølet med det samme. Denne behandling ændrer helt glassets struktur, hvilket sikrer ødelæggelse med sikre fragmenter..

Denne fordel eliminerer faren ved skarpe fragmenter, hvilket især er vigtigt, hvis der er et barn i huset..

Imidlertid vil et hærdet forklæde være svært at bryde – dets modstand er lig med plastik. Men tro ikke, at nu kan du spare penge – plastik ser ikke så pænt og stilfuldt ud, overfladen er meget vanskeligere at rengøre. Hvis du har brugt gamle telefoner med plastskærme, ved du, hvor hurtigt plastik ridser og bliver grim..

Hærdet glas bruges oftest til forklæder

Hærdet glas bruges oftest til forklæder

Forklæder med billeder

Skinali er den mest bekvemme mulighed i et moderne køkken, en yndlingssalg på grund af dets futuristiske udseende, uerstattelig, når det er nødvendigt at præcist formidle en bestemt farve. Skyggeindstillingerne er ubegrænsede, du kan vælge en tone, der matcher væggene eller blive på et kontrastforklæde – begge disse valg er lige efterspurgte. Mørk maling er mere praktisk, da den bedre skjuler fingeraftryk, stænk, pletter og derfor kræver mindre rengøring.

Let at installere, samles

Let at installere, samles

Malede paneler har et lag maling på bagsiden. Da kun bagsiden er malet, forbliver den eksponerede overflade intakt. Det betyder, at glassets iboende glans forbliver, overførslen af ​​nøjagtig farve. På samme tid er dine vægge, produktets farve pålideligt beskyttet mod de uundgåelige stænk fra madlavning.

RådVed bestilling skal du angive, om malingen er udført på fabrikken. Fabriksmaling sikrer, at pigmentet ikke vil skrælle af eller misfarve senere.

Vær forsigtig: forsøg på selvfarvning har en tendens til at mislykkes i både ensartethed og holdbarhed. Udskiftning med akryl fungerer heller ikke særlig godt, fordi akryl let ridses, deformeres og hurtigt skal udskiftes.

Den mest bekvemme mulighed i et moderne køkken

Den mest bekvemme mulighed i et moderne køkken

Gennemsigtige forklæder

Det er muligt at installere klart glas på en væg, der allerede er malet i den ønskede farve, men der skal udvises en vis forsigtighed, når du gør dette.. Det er billigere, ser godt ud, men husk på, at eventuelle ufuldkommenheder eller støv, der kan komme bagved det, vil være synligt forfra..

Derfor, hvis der træffes en beslutning om at installere denne særlige forklæde, skal du sørge for at gøre strukturen aftagelig til yderligere rengøring. Gennemsigtige (inklusive matte) paneler har begrænsede fastgørelsesmetoder – uden brug af lim, da det vil skinne igennem.

Glasforklæder, skinali til køkkenet - Udvalg af ideer og stilguide (140+ fotos) Glasforklæder, skinali til køkkenet - Udvalg af ideer og stilguide (140+ fotos) Glasforklæder, skinali til køkkenet - Udvalg af ideer og stilguide (140+ fotos)

De installeres ved hjælp af fastgørelseselementer. Fastgørelseselementer er mere pålidelige end lim, da de ordner strukturen godt. Metoden er universel, velegnet selv til lidt ujævne overflader. Imidlertid vil afstanden mellem forklædet og væggen med denne fastgørelsesmetode være større end ved brug af lim.

Kun farvede designs har ingen begrænsninger på lim, selvom de er dyrere, er de stadig det bedste valg, da de ikke behøver at blive udskiftet. Deres baggrund skjuler alle defekterne på væggen, som uundgåeligt tilstoppes med tiden, da støv og snavs kommer ind i vægspalten.. Malingen blokerer enhver udsigt, og farvepanelerne er meget lettere at installere mod væggen for at undgå dette hul.

Det bliver interessant for dig:

Køkkenforklædefliser (180+ designfotos): tips til at vække dine vægge til live

Hvordan vil et hvidt køkken med en hvid bordplade forvandle interiøret? 145+ fotostilarter og varianter af designløsninger

Det indre af køkkenet kombineret med stuen (180 + fotos): Design tricks og placeringshemmeligheder

Sådan laver du et køkken af ​​træ med dine egne hænder (210+ fotos): Valg af møbler til et stilfuldt design

Typer af glasplader

Forklædernes farve og design er ekstremt varieret. Her er blot nogle af deres almindelige sorter..

Stilfuldt, moderne køkken

Stilfuldt, moderne køkken

Solid

Det er et homogent sømløst panel, der har et smukkere udseende end at installere flerdelte strukturer. Utvivlsomt, mosaik kan gøre køkkenet smukt, men auraen skabt af et monolitisk forklæde er uovertruffen. Det bedste valg for materialet ville være et forenklet køkken uden lyse accenter, hvor en monolitisk struktur kan vise sit

Spejlet

Udtrykket er selvforklarende, men den sande effekt af at installere et spejlbacksplash i dit køkken kan kun mærkes, når du kan se det i virkeligheden. Det rigtige køkken til ham er lille i størrelse. Spejl på vægge kendt for at tilføre dybde og dermed få et værelse til at se større ud, end det egentlig er. Derfor, hvis dit køkken er lille, og du vil have det til at se større ud, skal du se nærmere på spejlpanelet..

Problemfri paneler til køkkenet

Problemfri paneler til køkkenet

Kunstigt ældet

Dette er en spejlvendt overflade, der har gennemgået visse procedurer for at se ud som om det var fra antikken. Selvom dette er en trend, er det ikke let at dekorere et køkken med denne type materialer.. Du bliver nødt til at parre det med antikke møbler og køkkenets overordnede udseende, så forklædet ser godt ud..

Graveret

Glasgravering og sandblæsning ser godt ud på et forklæde. Dette inkluderer frostet glas, som ikke kun ser smukt ud, men også kræver mindre vedligeholdelse.. Takket være den matte effekt vil fingeraftryk være mindre synlige på overfladen.

Højteknologisk stil

Højteknologisk stil

Mosaikfliser

Imiteret mosaik – et format af glaspaneler med små dimensioner, kaldet glasfliser. Mosaikmønstre varierer fra producent til producent. Signatur, berømte mønstre er ikke begrænset til en firkantet form, men har en sekskantet og anderledes struktur. Modetrends efterligner sten, der er undergrundsglasfliser. Her er nogle af de vigtigste tendenser:

 • For at tilføje et strejf af moderne komfort til et traditionelt køkken, overvej Mochachino sekskantede mosaik. Denne aflange sekskantede flise er en glasmosaik bestående af kølige gråtoner, varme guldtoner. På grund af farveforskellene elsker denne geometriske flise også brune, beige farver på skabe og bordplader..

Forklæde i lilla

Forklæde i lilla

 • for et hvidt køkken for at få det til at se lettere og mere luftigt ud, overvej at vælge en glasmosaik af en metro hvid farver. Disse glaserede glasfliser har en blød hvid nuance, der hjælper med at reflektere naturligt lys, mens de smelter smukt sammen med andre hvide..
 • For et lyst accentområde er en Desert Mirage metroflise velegnet. Det er en mosaikblanding af fire forskellige elementer: flødefarvede naturstenfliser samt lyseblå, beige, mørk-Brun glasfliser. Kombinationen af ​​tilfældigt bestilte materialer tilføjer dybde, karakter.
 • For et mere dæmpet look, der kombinerer flere stilarter, kan du tjekke 8 mm Monterra Blend Hex Tile. Denne blanding af natursten med sekskantede glasfliser har en behagelig kombination grå og grøn toner med creme, beige. Stenstykker er faktisk lavet af natursten og har vener, der supplerer glaselementernes farver og nuancer. Det tilfældige arrangement af blomster vil fremhæve mønsteret, give bevægelse, liv til selv det mest neutrale traditionelle køkken.

I hvidbrun farve

I hvidbrun farve

 • Hvis dit mål er at opnå et monokromt udseende, er valgmulighederne for glasmosaikker næsten uendelige. En måde at øge interessen for køkkenet er at vælge et materiale, der efterligner skabe og bordplader..

Metalliske glasundergrundsfliser er en anden favorit blandt trendy designs. Glaseret med glas bruges de i en medium grå nuance primært i minimalistiske kulinariske rum. Ofte fremhævet med kontrasterende hvide linjer ved sømmene.

Glasfliser

Designere er enige i mosaik trendfaktoren. Indtil 2010 blev mosaikfliser i metrotype i Aqua-farven brugt som tegn på det “moderne køkken”. Derfor er store gennemskinnelige glas -undergrundsfliser blevet populære på det seneste.. Således er selve glasset et acceptabelt materiale..

Print, der øger appetitten

Print, der øger appetitten

Utilsigtet brud er ikke et problem for glasforklæder, fordi det er et lodret område, der ikke modtager så meget stress som bordplader. Du kan f.eks. Ved et uheld ramme flisen med tunge beholdere med frosset kød – det er usandsynligt, at det går i stykker.

RådPrøv at blande glas med andre materialer. Tro ikke, at hele rummet på dit forklæde kun må være glas..

En af de populære tendenser er at installere konventionelle keramiske og sekskantede glasfliser med et bestemt område. Normalt er forkladenes omkreds afgrænset med keramik, inden i hvilken glasmaterialet er placeret.. Dette er en strimmel en eller to tommer bred, går seks centimeter op og parallelt med bordpladen, men muligheder er mulige.

Køkken i hvidt

Køkken i hvidt

Mosaik

Overvej hele størrelsesudvalget. Ikke alle glasfliser er mosaikker. Du kan finde den i forskellige størrelser – småsten, 2 ″ x 2 ″, 4 ″ x 4 ″ osv..

Vælg færdigmonterede glasfliser for nem installation.

Der er to slags fliser, der gør en kæmpe forskel, når det kommer til installation: monterede og umonterede fliser. Oftere er de færdigmonteret på en netbase, hvilket giver strukturen et konsistent udseende og sikrer en jævn fordeling. Typisk byggeområde er ca. 3/4 “, selvom denne størrelse kan variere..

Ser frisk og sofistikeret ud

Ser frisk og sofistikeret ud

Demonterede glasfliser

Fliser, kaldet farvet glas, kommer normalt uden et gitter. De tager lidt længere tid at installere, så planlæg din tid derefter. Den gode nyhed med farvet glas er, at du har flere mønstre og farveindstillinger, når du starter forfra..

Til dekoration bruges også genbrugsglas, som er mest populært i miljøet med positive mennesker. Udover at genbrugsmateriale har miljømæssige fordele, har det også en vis rustik karakter, som du ikke finder i nye fliser..

Lyse accent i køkkensættet

Lyse accenter i køkkensættet

Installation og montering

Alle forklæder, bortset fra gennemsigtige og matte, er normalt fastgjort til væggen med lim og kit i kanterne. Deres samling og installation kræver omhu og præcision. Det kan være svært at få en præcis pasform ved at manipulere huller til afsætningsmuligheder, VVS -armaturer og andre forhindringer, samtidig med at man undgår spåner, revner.

RådVælg en professionel virksomhed, der er velbevandret i sådanne job. Hvis det er muligt, er det bedre at placere stikkontakten og andre afsætningsmuligheder et andet sted..

Hvis panelet består af dele, skal alle samlinger forsegles med silikoneforsegling for at beskytte mod fugt..

Glas til beskyttelse af træpaneler

Glas til beskyttelse af træpaneler

Selvinstallation

Hvis du ser styrken og beslutsomheden for at få arbejdet udført på egen hånd, skal du tænke to gange om din beslutning. For det første, afhængigt af størrelsen på dit køkken og formen på rummet mellem køkkenbordet og skabene, kan installation af en glasplade være en ganske skræmmende opgave. Du har ikke råd til selv en millimeter forkert måling..

Desuden øges ulykkerne, når solide glaspaneler skal installeres.. Derudover er der altid risiko for at tabe glasset på gulvet og købe det igen for at fordoble dine installationsomkostninger. Selv et hærdet glasforklæde er ikke den sikreste teknologi.

Det er uacceptabelt for børn eller alle med bare fødder ved et uheld at støde ind i et knust glaspanel.

RådHåndværkere anbefaler ikke solide paneler længere end 2,5 meter: selve leddet vil ikke være mærkbart, og med glas er der meget mindre vanskeligheder under installationen.

Glasforklæder, skinali til køkkenet - Udvalg af ideer og stilguide (140+ fotos) Glasforklæder, skinali til køkkenet - Udvalg af ideer og stilguide (140+ fotos) Glasforklæder, skinali til køkkenet - Udvalg af ideer og stilguide (140+ fotos)

VIDEO: Sådan vælger du et glasforklæde?

konklusioner

Professionelle installatører har erfaring og værktøjer, så de kan installere alt meget hurtigere.. Spørg dem til råds om, hvilken slags glas der passer til dit køkken. Du skal kende fordele og ulemper ved hver type for at træffe et informeret valg..