Et stativ til bøger og legetøj i et børneværelse: En enkel og original løsning til et opbevaringssystem med egne hænder (225 + fotos)

Rack til bøger og legetøj i vuggestuen

Børn har altid meget legetøj. Derfor har forældre meget ofte svært ved at organisere den korrekte opbevaringsplads. Den ideelle løsning ville være at installere stativer, hvor du kan placere bøger, legetøj og andre børns ting. Flere detaljer senere i artiklen.

Organisering af et sted i børneværelset

I alle aldre har et barn mange forskellige legetøj. Disse kan være konstruktører, dukker, biler, blødt legetøj og meget mere. Nogle er givet af bedstemødre og bedstefædre til ferien, andre købes simpelthen af ​​deres forældre. Over tid er der for mange af dem. Derfor skal du tænke over det optimale lagersystem..

Organisering af plads i børneværelset til legetøj og bøger

Organisering af plads i børneværelset til legetøj og bøger

Nogle mennesker bruger kurve eller kasser til disse formål.. Deres største fordel er tilgængelighed. Det vil sige, at hver forælder kan købe sådan en genstand til opbevaring af børns sjov. Legetøj her vil simpelthen tilfældigt blive foldet på en kaotisk måde. Det er ikke muligt at finde din yndlingsbil eller dukke, før du har skruet boksen helt af. Dette vil medføre yderligere rengøring. Installation af et stativ hjælper med at holde ting, legetøj og bøger i orden..

Børneværelse med pænt arrangerede ting og legetøj ser visuelt meget mere behageligt og varmere ud.

Særlige træk ved reoler

Først og fremmest, møbel valgt for sin funktionalitet. Stativet er installeret i rummet til et barn i alle aldre. Det er praktisk at opbevare ikke kun legetøj her, men også bøger, papirvarer, linned, sengetøj og tøj..

Installation af et stativ hjælper med at holde orden i tingene.

Installation af et stativ hjælper med at holde orden i tingene.

Efter at have valgt en neutral farve til hylderne kan den over tid suppleres med nye sektioner, hylder eller indtrækbare systemer, der vil være relevante, når krummerne vokser op. Det er meget vigtigt at opretholde den korrekte placering af hylderne. Barnet bør ikke have svært ved at få varen fra nogen af ​​dem. Derfor er skuffer og hylder bedst placeret i bunden af ​​stativet, og åbne hylder øverst..

Hylden er primært møbler til barnet, ikke til forældrene..

Møbler i vuggestuen skal være sikre. Først og fremmest gælder dette alle hjørner. Det er bedst at vælge elementer i en afrundet form, så barnet under aktive spil ikke kan skade eller skade sig selv. Hylder bør ikke være udstyret med glas og spejlelementer, der kan brydes af unøjagtighed. Dette kan forårsage sår af forskellig sværhedsgrad..

RådDer bør lægges særlig vægt på design af møbler til et børneværelse. Det må ikke være kedeligt eller kedeligt. Tværtimod skal stativet laves på en sådan måde, at det også kan bruges i dine spil, og lagringssystemet opfordrede til at bringe tingene i orden i rummet..

Installeret i et barn i alle aldre

Installeret i et barn i alle aldre

Som farveskema anbefales det ikke at lave et stativ i klassiske pige- eller drengeagtige nuancer..

Børn vokser hurtigt blåt og lyserødt.

Moderne udførelse

Der findes flere typer reoler, der er velegnede til forskellige børneværelser..

Blandt dem:
 • med seng. I bunden af ​​hylderne er åbne hylder og skuffer til opbevaring af børns legetøj og sengetøj, og øverst er en seng. En sådan løsning vil organisk passe ind i et lille rum;
 • med et bord. Stativene er praktiske at bruge til forskellige bøger og kontorartikler. Hylder er normalt placeret på toppen eller siderne af arbejdsfladen;
 • i form af eventyrslotte, skibe, træer eller andre usædvanlige former. Møbler bliver en del af spillet, så han vil med glæde arrangere spredte ting deres steder.

Bør ikke være udstyret med glas og spejlelementer

Bør ikke være udstyret med glas og spejlelementer

Du kan vælge enhver farve på møbler. Det vigtigste er, at det passer til den valgte stil og design af rummet. Takket være dette vil stativet opløses i rummet i børneværelset og vil være i stand til fuldt ud at harmonere med resten af ​​møbler og tekstiler..

Fordele

Installation af et stativ i et børneværelse er en rationel løsning til den korrekte organisering af lagersystemet. Møbler har mange fordele. Blandt dem:

 • Multifunktionalitet. Visuelt ligner stativerne skænke, som man i den seneste tid kunne finde i hver lejlighed Sovjetisk mand. Der er ingen døre i dem, hvilket betyder, at barnet let kan få sit yndlingslegetøj eller sin bog.
 • Mangfoldighed. I dag kan du lave et stativ til enhver stil og design af et børneværelse. Forældrene vælger skabe en vis højde og dybde afhængigt af barnets alder. I fremtiden kan de suppleres med nye sektioner og hylder. Dette vil hjælpe med at spare familiebudgettet. Det vil sige, når babyen vokser op, er det ikke nødvendigt at ændre møblerne i sit værelse helt..
 • Bekvemmelighed. På de åbne hylder kan du placere dine yndlingslegetøj, konstruktører, bøger eller tegninger. Skuffer fyldes bedst med ting eller sengetøj. Dette vil hjælpe med at holde rummet ryddeligt. Hvis du installerer et stativ i form af et skib eller et træ, vil barnet selv være interesseret i at placere alle emnerne på deres steder. Det bliver spændende sjovt for ham..

En rationel løsning til den korrekte organisering af lagersystemet

En rationel løsning til den korrekte organisering af lagersystemet

 • Pålidelighed. Hylder installeres normalt i et børneværelse i en tilstrækkelig lang driftsperiode. Legetøj vil blive erstattet af undervisningsmateriale, derefter en række forfalskninger eller tegninger. For ældre børn bliver møbler et sted at opbevare lærebøger og skrive skoleartikler. Teenagere her kan arrangere deres yndlingsbilleder, kosmetik, certifikater og andre vigtige småting for denne alder.
 • Sikkerhed. Alle stativer er lavet af miljøvenlige materialer. Dette er vigtigt, når du vælger møbler til en vuggestue. Alle skarpe hjørner afrundes så meget som muligt. For at undgå skader under aktive spil bruges der ikke glas- og spejloverflader her, som let brydes, hvis de håndteres uforsigtigt. Også stativerne installeres ved hjælp af pålidelige og holdbare fastgørelseselementer..

Visuelt ligner hylderne skænke

Visuelt ligner hylderne skænke

Denne type møbler hjælper barnet til på en legende måde at forstå, hvad orden er. For eksempel er en bestemt type reolsegment en slags garage til biler, et soveværelse til legetøj eller et hvilested for plysdyr. Det vil sige, at hver beboer skal tage sin plads, inden han går i seng..

Hvis elementerne og hylderne er i forskellige farver, kan du lægge legetøj og bøger i henhold til de nuancer, der er angivet på forhånd til dette..

Takket være dette vænner børn sig til uafhængighed og ansvar..

Normalt placeres store bløde dyr på de øverste hylder, som barnet ikke leger med hver dag. Her kan du også organisere et opbevaringssted for gammelt eller kedeligt legetøj. Det er bedst at lægge dem i smukt dekorerede kasser eller kasser. Når barnet glemmer dem, så får mor eller far dem igen. Ifølge børns følelser vil det være helt nyt legetøj, som han vil studere eller lege i lang tid..

Ikke-standard løsning

Ikke-standard løsning

Sådan vælger du?

Møbler vælges ud fra følgende kriterier:

 • højde. Barnet skal uafhængigt nå alle hylderne uden hjælp. Derfor vælges stativets højde efter dens højde. I fremtiden kan strukturen suppleres med forskellige sektioner og elementer;
 • hylde størrelse. Du bør vælge stativer, der har åbne hylder med forskellige parametre og dybder. Dette vil hjælpe med at distribuere alt legetøj og bøger harmonisk og korrekt. Risten skal være udstyret med flere store hylder. For eksempel kan du lægge et stort hus til dukker på dem, lægge et blødt stykke legetøj eller arrangere en samling af hyggeligere overraskelser;
 • tilstedeværelsen af ​​indtrækbare strukturer. I sådanne kasser eller rum er det praktisk at opbevare sengetøj til en barneseng, nogle af babyens ting eller endda bøger samt brætspil;

Barnet skal selvstændigt nå alle hylderne.

Barnet skal selvstændigt nå alle hylderne.

 • designets originalitet. For at barnet skal nå de øverste hylder, skal de nederste være lidt bredere og lidt skubbet fremad. Det er visuelt, at stativet ligner en stige;
 • kvalitet. Da møblerne vil blive installeret i børneværelset, er det meget vigtigt at vælge miljøvenlige materialer til det;
 • sikkerhed. Alle hjørner og andre skarpe kanter i møbler skal afrundes. Det er heller ikke tilladt at installere glashylder eller spejloverflader her. Barnet er for aktivt i sine spil, så alle møbler i rummet må ikke forårsage personskade eller skade;
 • farve løsning. Til en vuggestue er møbler med forskellige lyse accenter bedst egnet. Dette vil hjælpe med at tilføje farve til rummet samt organisere lagringssystemet korrekt. Hylder kan males i forskellige farver på håndtagene – billeder af dyr.

Skal være udstyret med flere store hylder

Skal være udstyret med flere store hylder

Du kan ikke foretage et blinde køb. Inden du endelig beslutter dig for typen af ​​stativ, skal du se møblerne med dine egne øjne. Forældre bør være opmærksomme på basismaterialet, strukturens styrke og alle dets fastgørelseselementer..

Typer af lagersystemer

Reolerne er udstyret med forskellige hylder og andre strukturer. Han vælges efter barnets karakter såvel som hans hobbyer. Inden du gør dette, bør du overveje mulige muligheder for opbevaringssystemer til legetøj, bøger og andre ting.. Blandt dem:

Hylder

De findes i alle reoler. De er en bekvem løsning til at organisere orden i et børneværelse. Sådanne stativer kan installeres til et barn af alle køn og alder, fra det første leveår.. I første omgang vil kun babyens ting blive gemt her. F.eks. Bleer, produkter til personlig pleje eller beklædningsgenstande. Når barnet vokser op, begynder de åbne hylder at fylde med forskellige legetøj..

Kompakt løsning

Kompakt løsning

Firkantede celler

Hvis stativet er højt, er det bedst for et lille barn først at placere det vandret.. Så han vil selvstændigt kunne komme til sit yndlingslegetøj, og efter legene sætte dem på plads igen.. Når barnet begynder at vokse, placeres strukturen lodret, og på det sted, der er blevet gratis, kan du købe et andet stativ.

Moduler i forskellige højder

At placere møbler med forskellige højder er en meget original og praktisk løsning til et børns værelse. For det første vil barnet selv kunne få en bog eller legetøj, der er interessant for ham i øjeblikket. For det andet kan et lignende design bruges til aktive spil.. Det vigtigste er at fastgøre alle dele af modulsystemet sikkert til hinanden og til væggen..

Plads til alt det nødvendige tilbehør

Plads til alt det nødvendige tilbehør

Udtrækkelige hylder

Her kan du lægge et brætspil eller samle gåder. Når du er blevet træt af at spille, kører hele overfladen ganske enkelt tilbage i stativet. Når barnet vil lege igen, vil det være nok for ham bare at trække hylden ud.. For at den udtrækkelige struktur er sikker for barnet, skal forældrene udstyres med særlige propper..

Udtrækkelige kasser

De er lavet af en række forskellige materialer. For eksempel plast, tekstiler, træ. De installeres normalt i bunden af ​​stativet, så forskellige bøger eller legetøj kan gemmes i dem.. For at barnet kan forstå, hvad og hvor det er, laves der forskellige mærker på forsiden af ​​kassen.. For eksempel tegnes biler, dukker eller bøger. Derudover kan containere vælges i forskellige farver, hvilket tilføjer lyse farver til rummet og effektiviserer lagringssystemet..

Det bliver interessant for dig:

Garderobe i børneværelset: Hvordan man ikke træffer det forkerte valg? 205+ (Foto) designs med muligheder (garderobe, hjørne, indbygget)

Her kan du lægge et brætspil eller samle gåder. Når du er blevet træt af at spille, kører hele overfladen simpelthen tilbage i stativet. Når barnet vil lege igen, vil det være nok for ham bare at trække hylden ud.. For at den udtrækkelige struktur er sikker for barnet, skal forældrene udstyres med særlige propper..

Æsker

Disse strukturer er normalt lavet i store mængder og installeres kun i bunden af ​​stativet. Du kan lægge omfangsrige legetøj eller sengetøj i dem.. Hvis kassen er for stor, og der ikke er noget legetøj af passende størrelse, kan strukturen indeni opdeles i flere rum.

Ud over stationære hylder suppleres stativet med forskellige praktiske designs. Hængslede hylder eller lommer blev en af ​​dem.. Du kan hænge dem på åbne hylder eller døre. Det vil være praktisk at lægge små legetøj eller andre små ting her, som barnet konstant bruger. For at sådanne lommer kan holde længe og ikke miste deres form, er det bedst at vælge en stiv og holdbar base, for eksempel krydsfiner.

Brug af levende farver

Brug af levende farver

Design funktioner

Inden du vælger et stativ til et børneværelse, er det nødvendigt at tage højde for rummets særlige forhold og dets tilsigtede formål.. Rummets design og alle møbler vælges efter barnets alder og køn.

I den lille prinsesses værelse kan stativer installeres i form af et slot eller et lille hus til en dreng – et skib, en garage eller en fæstning. For et barn i skolealderen kan hyldefacaden dekoreres med et kort over verden eller stjernehimlen. I løbet af spillet vil de være i stand til at trække på viden og udforske verden omkring dem..

Hvis møblerne har lukkede hylder, er det passende at udstyre dem med runde huller. Så et barn i enhver alder kan ubesværet åbne dørene og få genstand for interesse. Via dem kan du også se, hvilket legetøj der er for at reducere den tid, du bruger på at lede efter dit yndlingsspil eller din bog..

Det er nødvendigt at tage højde for rummets specifikationer og dets formål.

Det er nødvendigt at tage højde for rummets specifikationer og dets formål.

Når du køber et stativ i et børns værelse, skal du opretholde et bestemt ordresystem på dets hylder, nicher og skuffer.

Dette får tingene til at se meget pænere ud. Dette vil hjælpe med at udvikle ansvar og renlighed hos barnet..

For ikke at tvinge stativet til, skal det suppleres med forskellige kasser, kurve, kasser, skuffer, udtrækkelige strukturer og lignende sektioner. Dette hjælper dig med at organisere alle dine varer og oprette et samlet lagersystem..

RådDet vil være mere praktisk for et barn at folde sit legetøj, hvis alle møbler er lavet af forskellige former og størrelser..

På hvert segment kan du klæbe et bestemt billede eller betegne det med din egen farve. Så små kasser er velegnede til små biler og skuffer til bøger og kreativitet..

Let at gøre

Let at gøre

Sådan laver du en reol?

Alle møbler, der fremstilles i produktionen, uanset dets videre formål, mister sin individualitet og bliver af samme type. Gennem leg lærer barnet verden omkring ham, så han skal være omgivet af usædvanligt lyse og livlige genstande.. Hylder er ingen undtagelse fra reglen..

Selvfremstillede møbler får en række særpræg.

Disse omfatter:
 • individuelt design;
 • en række forskellige interessante visuelle løsninger og forestillinger;
 • fuldstændig harmoni med stilretningen til stede i rummet;
 • originalitet;
 • entydighed;
 • kvalitet;
 • miljøvenlighed;
 • funktionalitet;
 • sikkerhed;
 • strukturel styrke.

Et stativ til bøger og legetøj i et børneværelse: En enkel og original løsning til et opbevaringssystem med egne hænder (225 + fotos) Et stativ til bøger og legetøj i et børneværelse: En enkel og original løsning til et opbevaringssystem med egne hænder (225 + fotos) Et stativ til bøger og legetøj i et børneværelse: En enkel og original løsning til et opbevaringssystem med egne hænder (225 + fotos)

Et stativ til bøger og legetøj i et børneværelse: En enkel og original løsning til et opbevaringssystem med egne hænder (225 + fotos)

Stativet kan installeres i et barns værelse fra de første måneder af livet. I første omgang kan hylderne gemme personlige hygiejneartikler samt bleer og ting.. Senere kan forældre nemt omdanne det til møbler, der passer til babyens alder. Her begynder legetøj, bøger, konstruktører, kreative sæt og andre ting, der interesserer barnet, at blive arrangeret i en bestemt rækkefølge..

Når du laver et stativ til et børns værelse, skal du overholde 2 grundlæggende regler:
 • Strukturen skal være så stabil som muligt. Det vil sige, at under fremstilling af møbler skal du fokusere og kontrollere basen og alle fastgørelseselementer.
 • Sikkerhed. Tillad ikke at placere hylder med skarpe hjørner i børneværelset samt udstyre hylder fra glas- eller spejloverflader. Dette kan føre til skade..

Brug af stofkasser

Brug af stofkasser

I betragtning af disse enkle regler kan du nemt og hurtigt bygge et stativ til dit barn med dine egne hænder, som vil vokse med ham.

Valg alt efter barnets alder

Legetøjsopbevaringssystemet har følgende klassificering:

 • for et barn under 1 år. På dette tidspunkt har han stadig få legetøj og mere hygiejneprodukter og tøj. Alt legetøj kan nemt passe på en hylde;
 • for krummer fra 1 til 6 år. I denne alder kendetegnes børn ved øget nysgerrighed og overdreven aktivitet. Møbler i børneværelset skal være funktionelle, sikre og komfortable. Det er bedst at udvikle et specielt opbevaringssystem, der hjælper dig med at placere alt legetøjet;

Mulighed for en pige

Mulighed for en pige

 • for et barn fra 6 til 10 år. Barnet begynder at være interesseret i aktive spil, kreativitet og brætspil. Hun har også klasser i skolen, hvilket betyder. Det er nødvendigt at afsætte plads på stativet til lærebøger, notesbøger og kontorartikler;
 • for en teenager. Han leger næsten ikke længere med legetøj. De erstattes af skoleartikler. Derudover skal modne piger tildele plads til kosmetik og smykker..

Møbler skal passe til barnets alder.

Du bør også overveje dets køn, når du vælger. For eksempel er mere fastholdte nuancer velegnet til en dreng. En fremtidig mand behøver ikke et lyst og prangende design. For små prinsesser kan du dvæle ved romantiske og sarte nuancer. Piger vil sætte pris på alle de ekstra dekorationselementer.

Praktisk og praktisk

Praktisk og praktisk

RådStativet bør organisk passe ind i det overordnede design af børneværelset og ikke være af mode.

Hjørne til børnehylder

I et børns værelse er det meget vigtigt at distribuere møbler korrekt og harmonisk. pladsen skal ikke være rodet. Hvis rummet er lille, er det bedre at vælge et hjørnestativ her.. Alt legetøj og smuler af bøger kan bekvemt placeres på hylderne. Samtidig vil der være meget plads i rummet til aktive spil og kreativitet..

Takket være hjørnelagringssystemet i rummet bruges hver dyrebare centimeter plads korrekt og rationelt. Derfor er disse stativer populære hos forældre..

Lille, kantet mulighed

Lille, kantet mulighed

De største fordele ved møbler omfatter:
 • Bekvemmelighed. Her kan du vælge din foretrukne konfiguration af hylder og skuffer til opbevaring af børnetøj og legetøj. Højde og størrelse er helt i overensstemmelse med barnets alder.
 • Sikkerhed. Stativet er stabilt og også sikkert fastgjort til væggen. Selvom barnet helt klatrer på det, reduceres risikoen for skader til nul..
 • Rummelighed. På trods af at hjørnestrukturen fra siden giver indtryk af et lille møbel, rummer den mange børns ting og legetøj. De nederste rum kan bruges til at skjule sengetøj eller tøj, og de øverste hylder kan bruges til at arrangere legetøj og bøger..

Hjørne til babytøj

Hjørne til babytøj

 • Mangfoldighed. Reoler er meget populære. Hver møbelproducent har en samling med denne type møbler. Derfor vil forældre have mange muligheder for at vælge møbler til deres børns værelse. Vær opmærksom på farven og konfigurationen. Hvis rummet er for lille, ville den bedste løsning være at vælge møbler. hvid farver. Det opløses i rummet og skaber en følelse af lethed og luftighed i rummet..
 • Rentabilitet. Hjørnestativer optager lidt plads i rummet. Det vil sige, at der ikke vil være en følelse af rod og overbelastning af rummet. Barnet får masser af ledig plads til aktive spil.
 • Multifunktionalitet. Skabet er installeret på en sådan måde, at det bruger hjørnet af rummet og to tilstødende vægge. Dette bidrager til den forskellige indvendige fyldning af møblerne. Forældre kan vælge en reol med åbne hylder, udtrækkelige strukturer, lukkede skabe og endda tøjskinner..

Billig mulighed

Billig mulighed

Denne type stativ kan let installeres i ethvert hjørne af rummet, selvom der er en seng eller et skrivebord ved siden af.. Det vil ikke være en hindring, da der ikke er svingdøre, som kræver ledig plads.

Reol i hvidt

Forældre bør tage ansvaret for valget af design og møbler til et børneværelse. Hele miljøet skal være så sikkert som muligt og også være i harmoni med hinanden, uanset hvilket køn og alder barnet vil leve i det.

En af de mest korrekte beslutninger ville være at vælge et hvidt stativ til en børns reoler.. Mange forældre tror fejlagtigt, at sådanne møbler vil blive utilstrækkelige på kort tid. Men i dag er stativer fremstillet af høj kvalitet og pålidelige materialer, der let kan rengøres. De kan hurtigt gendannes til deres oprindelige form, selvom barnet malede på overfladen med maling eller tusch. Det er let at passe på dine hvide reoler.

Hylder i hvidt

Hylder i hvidt

RådDet vigtigste ved valg af møbler er at vælge sikre og funktionelle modeller..

Hvide reoler vil blande harmonisk med forskellige farver på resten af ​​møblerne i rummet..

Det kan installeres både til et drengeværelse og til en pige. Det er bedre at opgive mørke og sure møbler i interiøret og vælge lyse og sengeskærme. Stativet kan være fremstillet af ethvert materiale: træ, plast.

Den hvide reol til børneværelset har en række fordele.. Disse omfatter:

 • Den hvide nuance er med til at danne den korrekte opfattelse af farver hos barnet..
 • Interiøret er meget elegant og luftigt..
 • Rummet udvides og øges visuelt. Skaber en følelse af rummelighed.
 • Barnet stræber ubevidst efter renlighed..
 • Der dannes god og korrekt smag.
 • Stativet kan installeres i enhver stil.
 • Møblerne er lette at rengøre. Hvis der tages materiale af høj kvalitet til basen, tager rengøring ikke meget tid..
 • En lang række forskellige kombinationer. Hvide reoler vil harmonisk se ud med møbler i andre nuancer i rummet.

Et stativ til bøger og legetøj i et børneværelse: En enkel og original løsning til et opbevaringssystem med egne hænder (225 + fotos) Et stativ til bøger og legetøj i et børneværelse: En enkel og original løsning til et opbevaringssystem med egne hænder (225 + fotos) Et stativ til bøger og legetøj i et børneværelse: En enkel og original løsning til et opbevaringssystem med egne hænder (225 + fotos)

Et stativ til bøger og legetøj i et børneværelse: En enkel og original løsning til et opbevaringssystem med egne hænder (225 + fotos)

konklusioner

For hvide møbler vil det ikke være svært at vælge de rigtige efterbehandlingsmaterialer. Det vil se lige godt ud med vægge malet i en ensfarvet farve eller klistret over med tapet med tegninger..

VIDEO: Vi pynter børneværelset