Hvordan påføres dekorativt gips korrekt?

I dag er teknologien til bygge- og efterbehandlingsmaterialer trådt fremad, og vi har på markedet et kæmpe udvalg af dekorative malinger og gips, som længe har overgået almindeligt tapet i pris og har taget en førende position med hensyn til salgsvækst. I dette segment er det i dag allerede muligt at vælge både billige materialer med gennemsnitlig kvalitet fra russiske små aftapningsbutikker af mærkerne San Marco, Pratta, Decorazza, Natura Interior, Arte Deco og ikke dyre, men materialer af meget høj kvalitet fra Italienske fabrikker Ferrara Design, Antica Signoria, Valpaint osv. Der er dog også et stort udvalg af mærker til en høj pris, men i deres tilfælde vil kvaliteten være den samme.

Hvis du vil forstå stadierne og kravene til påføring af dekorativt gips, så er det bedre at gøre dette ved hjælp af eksemplet med italienske producenters teknologier, da de stadig er trendsættere inden for interiørdesign og hellig respekt overholder kravene til materialer og teknologier.

Så, trin et – forberedelse af væggen

Her er det nødvendigt straks at opdele kravene i to muligheder – for glatte dekorative malinger og for teksturerede. I begge tilfælde jævnes væggen først med en gipsspartel – den korrekte geometri af væggene oprettes, derefter bringes væggene ud til en jævn tilstand med en polymer kitt (Vigtigt – du kan ikke lime tapet eller påføre dekorativ maling på gips kit, da gips ikke giver tilstrækkelig vedhæftning af to overflader på grund af lav vedhæftning). Lad os nu se på væggenes glathed. Der er to hovedtyper – det såkaldte “tapet” og “malbart”. De adskiller sig i en egenskab – hvor perfekt den børstede overflade er. Ikke en superideal væg er velegnet til tapet, den er også velegnet til struktureret gips, da et tykt lag gips vil skjule alle små uregelmæssigheder. Til maling er væggene forberedt til deres efterfølgende maleri – både med almindelig maling og dekorative, teksturerede. Den ideelle vægkvalitet er nødvendig, så du senere på den malede overflade ikke kan se ridser eller riller.

Det andet trin er behandlingen af ​​den forberedte væg

Når du har gjort væggen helt glat, er der stadig støv fra slibemassen på væggen. Du skal fjerne det ovenfor, da det er næsten umuligt at lime noget til støvet eller få en god overfladekvalitet. Til dette er væggen grundet. Primere findes i en række forskellige mærker og med forskellige bindemidler – vælg din egen. Efter vores mening er de sikreste og mest effektive vandbaserede akrylprimere. Efter priming, for at skabe høj vedhæftning (vedhæftning til væggen), skal du anvende et substrat med en rulle (dette er en forudsætning for glatte dekorative malinger, for teksturerede er et specialiseret primer-substrat undertiden tilstrækkeligt). Det anbefales under ingen omstændigheder at bruge almindelig maling til dette – malingens sammensætning vælges så meget som muligt for at dække overfladen med et specielt substrat – det øverste lag skaber en porøs struktur. Hvis sælgeren forsøger at tilbyde dig en almindelig maling, bør du ikke bestille fra ham, da underlaget til dekorative overflader ikke er dyrt, og dette kun er et spørgsmål om sælgers kompetence og anstændighed.

Trin tre – påføring af dekorativt gips

Ved påføring af dekorativt gips bruges forskellige teknikker, der ikke længere kan sættes i en artikel. Italienske mestre ejer i dag både fortidens hemmeligheder og finder på nye teknikker og nye belægninger. For eksempel er det kun hos Ferrara Design, at almindeligt silkepuds påføres på mindst fem måder og på samme tid stadig kan fungere som en afsluttende maling eller kombineres med forskellige farver eller teksturer. Der er ingen generelle regler, de er forskellige for hver belægning, og selv den samme belægning kan opnås ved forskellige påføringsmetoder og forskellige værktøjer. Hvis du ikke ved, hvordan du genkender den korrekte anvendelsesteknologi på dette trin, skal du følge reglen om sund fornuft og belægningens overensstemmelse med det, du ser på prøven..

Virksomheder, der værdsætter kvalitet og omdømme, vil gøre dig helt gratis, inden ansøgning, en testprøve, og du ved på forhånd, hvordan din væg vil se ud.

Kvalitetskontrol, sikkerhed og overholdelse af teknologi

Her vil vi gerne sige et par ord om selve materialerne – deres sikkerhed, kvalitet og fremstillingsevne. Det første, der bekymrer alle, er, hvor sikkert det er for helbredet. Nogle mærker reklamerer for deres maling og gips, som indeholder naturlige ingredienser som kalk, marmorstøv osv. Andre producenter hævder, at moderne højteknologiske acrylbindemidler er størrelsesordener renere. Alle disse udsagn er det sædvanlige reklamestunt, ikke mere. Kun forskning og certificering er en indikation på materialets renhed og sikkerhed. Europa har længe brugt det universelt anerkendte system til klassificering af materialer til renhed – de sikreste af dem er markeret og sikkerhedsmærket A+.

Hvis producenten ikke har sådanne mærker og forskningscertifikater, er alle deres sikkerhedserklæringer kun baseret på ønsket om at sælge deres materialer. Desværre har ingen af ​​de russiske producenter stadig denne certificering..

Nuancer og tips til påføring af dekorativt gips

Selv på tidspunktet for valg af dekorative belægninger – vær opmærksom på, hvor mange materialer producenten har – hvis der ikke er mange af dem, så er dette en lille virksomhed. God kvalitet er usandsynligt der. Dem, der specialiserer sig i dekorative maling, vil tilbyde et stort sortiment.hvordan man korrekt anvender dekorativt gips

Hvis dit helbred er vigtigt for dig, skal du vælge en dekorativ gipsproducent med A + sikkerhedsniveau. Inden påføring af belægningen på væggen – bed om at lave en prøve på tabletten for ikke at ordne alt på væggen og ikke købe dekorativ maling igen.

Et godt mærke værdsætter sine kunder, hvilket betyder, at det vil have gratis forsendelse og gratis mesterklasser til dine håndværkere. Det “italienske” navn skjuler ofte en lille hangar i de fjerne forstæder – for at finde frem til produktionsstedet, gå til distributørens eller repræsentantens websted. Det skal altid angive, hvor virksomhedens produktion er placeret, og adressen på producentens websted.

Hvis der ikke findes sådanne oplysninger, er der stor sandsynlighed for at købe gips af lav kvalitet til den italienske pris. Og det sidste råd – stol på din intuition, og du kan let finde præcis det, der passer dig og gør dit interiør hyggeligt og elegant.