Beyond Meat predstavlja vegetarijansko mljeveno meso, koje ima više proteina od mesa

Dana 5. ožujka američka tvrtka Beyond Meat lansirala je nadomjestak od govedine na biljnoj bazi. Namjera je proizvoda zamijeniti tradicionalno meso dok izgleda, ima okus i miriše na mljeveno meso. To nije prva mesna alternativa ove vrste, ali Beyond Beef ne bi trebao imati samo malo masti, već i imati veći udio proteina od mesa. Može li ovo konačno biti savršen vegetarijanski proizvod na koji smo toliko dugo čekali?

Nijedan vegetarijanski hack prije nije izgledao tako realno

Beyond Meat nudi vegetarijansko mljeveno meso s većim udjelom proteina od mljevenog mesa

Beyond Meat bi konačno mogao predstavljati ukusnu i realnu mesnu alternativu za vegetarijance

Zamjene za meso tema su o kojoj se stalno raspravlja i vrlo je popularna kod većine vegetarijanaca. U slučaju “mesojeda”, međutim, manje. Većina proizvoda jednostavno nema okus pravo meso i tada se možete osjećati pomalo prevarenim.

Beyond Meat želi promijeniti način razmišljanja nudeći više i boljih biljnih alternativa mesu koje su i ukusne i zdrave.

Gotov hamburger s mesnom okruglicom Beyond Meat

Beyond Meat predstavlja vegetarijansko mljeveno meso s većim udjelom proteina od mesa, izvan burgera s polpetama od graha

Goveđe mljeveno meso Beyond Beef napravljeno je od mješavine proteina graška, graha i riže. One nude nutritivnu vrijednost sličnu pravom mesu za samo četvrtinu zasićene masti. Kao rezultat toga, proizvod zapravo ima više proteina od tradicionalne govedine, naime oko 20 grama po obroku. Osim toga, poput Beyond Burger i Beyond Sausage, Beyond Beef ne sadrži nikakve antibiotike, hormone, soju, gluten ili genetski modificirane organizme. Nasuprot tome, ti se nezdravi sastojci često nalaze u pravoj govedini. Dakle, konačno zdrava alternativa organskom mesu!

Raniji proizvodi robne marke još uvijek uključuju kobasice od svinjskog mesa biljnog podrijetla

Beyond Meat predstavlja vegetarijansko mljeveno meso s većim udjelom proteina od mesnih kobasica napravljenih od biljnih sastojaka

“Odavno smo usmjerili pogled na proizvod koji bi potrošačima omogućio da uživaju u svim blagodatima i svestranosti mljevenog mesa, dok ubiru dobrobiti za zdravlje ljudi, okoliš i dobrobit životinja iz biljnih namirnica”, objašnjava osnivač Beyond Meat i Izvršni direktor Ethan Brown.

Bez štetnih sastojaka i kemikalija

Beyond Meat nudi vegetarijansko mljeveno meso s većim udjelom proteina od mesa

Beyond Meat nudi vegetarijansko mljeveno meso s većim udjelom proteina od mesa i vegetarijanskog mljevenog mesa

Beyond Beef – inovativan, zdrav i nadasve ukusan

Beyond Beef već je dostupan u više od 35.000 restorana, trgovina mješovitom robom, sveučilišta, hotela, stadiona i još mnogo toga. To je jedan od prvih proizvoda koji je izašao iz ogromnog novog inovacijskog centra Beyond Meat u Kaliforniji. Laboratorij je sada opremljen svim vrstama hi-tech tehnologije, uključujući “e-jezik” koji testira sočnost i elastičnost vegetarijanskih hamburgera i “e-nos” koji izolira preko 1000 molekula koje doprinose mirisu i okusu.

Sočno i puno proteina, ali siromašno mastima

Beyond Meat nudi vegetarijansko mljeveno meso s većim udjelom bjelančevina od mesa, hamburger prerezan na pola vegeta

Beyond Meat nije prva tvrtka koja je na tržište donijela mljeveno meso biljnog podrijetla. Glavni konkurent, Nemoguća hrana, Na CES -u 2019. već je pokazao vlastiti vegetarijanski hamburger čiji je okus vrlo blizu pravom. Očigledno, tvrtka je to napravila od biljnih izvora Zloba proizvesti. To je skupina tvari koja je uglavnom odgovorna za stvarni mesnati okus mesa. Farme Aleph, s druge strane tvrde da su stvorili prvi odrezak od povrća. Međutim, vegetarijanski mesni rezovi još nisu dostupni na tržištu.

Inovativni goveđi odrezak s farme Aleph

Beyond Meat predstavlja vegetarijansko mljeveno meso s većim udjelom proteina od mesa - odrezak s farmi alefa

Kako si? Jeste li vegetarijanac i biste li probali takvu alternativu mesu? Uskoro će proizvod konačno stići u Njemačku. Dakle, ako bismo morali iz svega izvući jedan zaključak, moglo bi se sa sigurnošću reći da bi 2019. mogla biti vrlo produktivna godina u prostoru alternativne hrane.

Ćufte bez mesa sada trebaju novo ime

Beyond Meat nudi vegetarijansko mljeveno meso s većim udjelom proteina od mesa, špageta i polpeta od organske govedine