Analyse af brøndvand: typer indikatorer, implementeringsfaser og omkostninger

Brøndvand er ofte forurenet med forskellige giftige stoffer og kan indeholde urenheder og patogene bakterier.

Brøndvand er ofte forurenet med forskellige giftige stoffer og kan indeholde urenheder og patogene bakterier.

De fleste mennesker tror, ​​at vandet fra brønden på forhånd er rent og ikke kan indeholde skadelige urenheder. Selvfølgelig er det i de fleste tilfælde det, men det modsatte sker også. Ofte viser det sig, at drikkevæsken er forurenet, og den indeholder en stor mængde toksiner, urenheder, bakterier. I denne forbindelse opstår et helt logisk spørgsmål: hvor og hvordan man analyserer vandet fra brønden, og hvor meget koster det? Hvis du tvivler på kvaliteten af ​​dit drikkevand, tøv ikke med at foretage en særlig analyse..

Det er svært at forestille sig et privat hus uden drikkevandskilde

Det er svært at forestille sig et privat hus uden drikkevandskilde

I hvilke tilfælde er verifikation nødvendig?

Dette er en frivillig begivenhed, men der er tidspunkter i livet, hvor implementeringen er yderst nødvendig..

 1. Køb / salg af fast ejendom. I det første tilfælde kan du sikre dig, at du drikker rent vand. I det andet øges værdien og værdien af ​​ejendomstilbuddet i en potentiel købers øjne.

  Efter køb af en ejendom er det nødvendigt at kontrollere drikkevands kvalitet

  Efter køb af en ejendom er det nødvendigt at kontrollere drikkevands kvalitet

 2. Har sundhedsproblemer. Hvis du eller dine nærmeste har sundhedsproblemer, er det nøglen til genopretning at drikke rent vand. Mange lidelser kommer trods alt fra snavset vand – fordøjelsesbesvær, forkølelse, allergiske reaktioner.

  Vand af dårlig kvalitet kan forårsage mange sygdomme

  Vand af dårlig kvalitet kan forårsage mange sygdomme

 3. Forberedelse til åbning af virksomheder. Hvis du planlægger at åbne en førskole eller sundhedscenter, klinik, sanatorium, er det strengt nødvendigt at kontrollere væsken for alle slags urenheder.
 4. Udførelse af beregninger af systemdata. I tilfælde af at der blev truffet beslutning om at købe en passende filtreringsenhed, vil det være nødvendigt at præcisere graden af ​​vandforurening..

Kontrol af vandmiljøets kvalitet før installation af behandlingssystemer

Kontrol af vandmiljøets kvalitet før installation af behandlingssystemer

Det er værd at udføre disse aktiviteter regelmæssigt og gentage dem hvert par år, for under påvirkning af naturlige faktorer kan vandets sammensætning ændre sig.

Vigtig! Det er værd at analysere drikkevæsken en måned efter boring. De urenheder, der blev dannet som følge af montering, jævnes jo på dette tidspunkt.

En måned efter boring er det nødvendigt at sende prøver til et specielt laboratorium

En måned efter boring er det nødvendigt at sende prøver til et specielt laboratorium

Hvor kan analysen foretages??

Der er masser af laboratorier, der er i gang med at foretage sådanne analyser. Deres forskelle ligger i omkostningerne ved ydelser såvel som i den direkte arbejdskvalitet. Det er bedst at foretrække store virksomheder, der har været på markedet i lang tid. Inden den endelige beslutning er det værd at gøre sig bekendt med listen over test, der udføres.

Råd! Det er også værd at afklare, om virksomheden har sit eget laboratorium og statsakkreditering. Enhver institution forpligter sig til at indgå en kontrakt, hvorunder alle analyser og tests vil blive angivet.

Typer indikatorer, der skal måles

Der kræves forskellige tests for at analysere væskens generelle tilstand. De omfatter organoleptiske, mikrobiologiske, kemiske foranstaltninger samt en omfattende vurdering, der er designet til at give det mest komplette billede af vandets overordnede kvalitet. Traditionelt udfører størstedelen af ​​laboratorier verifikationsaktiviteter for flere indikatorer.

I-510 ionmåler er designet til at bestemme aktiviteten af ​​hydrogenioner i vandige opløsninger

Ionometer I-510 til bestemmelse af hydrogenioners aktivitet i vandige opløsninger

Indikator Hvad betyder det?
Hydrogenionaktivitet Den normale værdi er i området 6-9 enheder. Hvis niveauet overskrides, bliver vandet ubehageligt og ser ud til at være sæbevist. Det nedbryder hendes duft..
Stivhed Dette er en kritisk indikator, da den afspejler calcium- og magnesiumionerne i drikkevæsken. Hvis vandet er for hårdt, skader det ikke kun udstyr og redskaber, men også menneskers sundhed..
Tør rest Denne parameter afspejler indholdet i vand af forskellige opløste stoffer af organisk eller uorganisk natur..
Tilstedeværelsen af ​​nitrater Koncentrationen af ​​disse skadelige elementer bør ikke være vigtigere end 45 mg / l. Hvis parameteren er større, kan dette indikere, at jorden er forurenet med nitrater..
Sulfater og chlorider Ifølge lovgivningsmæssige standarder bør koncentrationen af ​​de første elementer ikke være mere end 500 mg / l, den anden – 350.
Oxiderbarhed Denne indikator betyder tilstedeværelsen af ​​et surt miljø i vandet. Det bør ikke overstige 5-7 mg / l.
Mikrobiologisk undersøgelse  Antager at beregne mængden af ​​mikroorganismer indeholdt i 1 ml væske. GOST antager, at vandet fra brønden slet ikke bør indeholde dem.
Organoleptisk forskning Disse indikatorer gør det muligt at vurdere parametre som smagskarakteristika, gennemsigtighedsfaktor, farve, aroma..

Calcium- og magnesiumioner kan beskadige nogle husholdningsapparater.

Calcium- og magnesiumioner kan beskadige nogle husholdningsapparater.

Bestemmelse af koncentrationen af ​​biologiske objekter i prøven

Bestemmelse af koncentrationen af ​​biologiske objekter i prøven

Begivenhedsfaser

Ifølge de normative indikatorer for standarderne er der flere faser af vandanalyse.

 1. Indgåelse af aftale med det valgte laboratorium.
 2. Ankomst af en specialist derhjemme for at tage vand. Dette gøres i specielle beholdere. De er markeret med hegnet sted og tid. Normalt bruges to beholdere – en til kemisk forskning, den anden til mikrobiologisk analyse..
 3. Levering af taget prøver til laboratorieforhold. Prøveudtagning

  Prøveudtagning

  Nogle instrumenter tillader analyse derhjemme

  Nogle instrumenter tillader analyse derhjemme

 4. Undersøg selv. Først og fremmest kontrolleres organoleptiske faktorer. Derefter er specialiserede analytikere-kemikere involveret i arbejdet, som bestemmer tilstedeværelsen af ​​visse kemikalier i vandet. Derefter bliver de hjulpet af mikrobiologer, der bestemmer antallet af bakterier.

  Analyse af en vandprøve under laboratorieforhold

  Analyse af en vandprøve under laboratorieforhold

 5. I slutningen af ​​arbejdets løbetid foretages der konklusioner, som i dokumentarform overdrages til checkets kunder. De modtager en protokol med resultaterne af alle tests samt grundlæggende anbefalinger til at fjerne problemer..

  Et eksempel på en kompetent kemisk analyse af vand fra et akkrediteret SES -laboratorium

  Et eksempel på en kompetent kemisk analyse af vand fra et akkrediteret SES -laboratorium

Vigtig! Tidspunktet for foranstaltningerne bestemmes oftest af størrelsen på den valgte institution. Små virksomheder foretager en undersøgelse om et par uger, mens store laboratorier udfører en opgave på 3-7 dages arbejde..

Hvor meget koster en brøndvandanalyse?

Faktisk er forskning ikke så dyrt, som det kan synes ved første øjekast. Til gengæld får kunden enorme fordele. Prisintervallet for tjenester kan variere. Men vi ser på gennemsnittet.

På en note! I alt koster analysen sammen med prøveudtagning fra 3.000 til 5.000 rubler. Hvis vi taler om en udvidet undersøgelse, så kommer den til en pris på op til 6.000 rubler. Hvad angår den fulde undersøgelse, skal du betale omkring 9.000 rubler for det. Det samlede beløb afhænger af listen over parametre, der kontrolleres, samt af listen over yderligere tjenester.

Efter analysen vil eksperter give anbefalinger til, hvordan man kan forbedre kvaliteten af ​​drikkevand, hvordan man vælger et filter eller rensningssystem

Efter analysen vil eksperter give anbefalinger til, hvordan man kan forbedre kvaliteten af ​​drikkevand og fortælle dig, hvordan du vælger et filter eller rensningssystem.

Så vi undersøgte funktionerne i analysen og lavede særlige konklusioner. Det er vigtigt at vælge det rigtige laboratorium baseret på erfaringerne med dets arbejde, personalets professionalisme, kvaliteten af ​​det anvendte udstyr og anmeldelser. Kun eksperter vil kunne gennemføre arrangementet så kompetent og effektivt som muligt.