Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu – kreativne ideje za mlade i stare

Ostalo je još samo nekoliko dana do 4. travnja, do Uskrsa. Veliki proljetni festival ove godine mora biti malo drugačiji nego inače zbog Corone. Naravno, nema velikih zabava u javnim parkovima i vrtovima oko godišnjeg lova na uskršnja jaja. Ali ne morate objesiti glavu! Ova se igra može organizirati na sličan način na vrlo ugodan način u vašem domu. Svatko tko ima i veliki vrt ili neku drugu zelenu površinu ima sreće i može proširiti lov na uskršnja jaja. U današnjem ćemo vam članku dati mnoštvo kreativnih ideja i savjeta u kojima će uživati ​​cijela obitelj. Idemo!

Jeste li ikada organizirali lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu?

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlade i stare. Uskršnja jaja izgledaju sjajno za malu djecu

Napravite uskršnje košarice

Naravno, ne možete ići u lov na uskršnja jaja ako niste prvo napravili uskrsnu košaru za uskrsna jaja koja pronađete! Djeca se s ovom igrom uvijek puno više zabave kada s malom košaricom u ruci šeću po sobi ili vrtu. Neposredno prije toga sve su to sami ukrasili.

Male pletene košare ovdje su obično klasičan izbor. Sve se češće koriste i male kante ili čak prazni kartoni od jaja. U prethodnom članku pokazali smo vam kako točno možete napraviti i uljepšati svoju uskršnju košaricu. Ovdje možete pročitati o tome.

Lijepo izrađena uskršnja košarica može se ponovno koristiti godinama

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlade i stare. Vrt za lov na uskršnja jaja

Lov na uskršnja jaja s aktivnostima i zagonetkama

Čokoladni zečići, čokoladna jaja, žele, proljetne tablete … Da, na Uskrs opet jedemo puno slatkih stvari. Većina roditelja, međutim, uvijek nastoji smanjiti potrošnju tona slatkiša oko ovog i drugih velikih blagdana. Ovaj težak zadatak moguće je postići samo s jednako zanimljivom alternativom.

Ovdje dolaze aktivnosti i zagonetke! Umjesto slatkiša, u svako plastično jaje skrivate malu bilješku sa smiješnom porukom. Možete pisati zadatke kao što su “hop poput uskršnjeg zeca”, “bip kao kokoš”, “kositi kao janje”. Popularne aktivnosti su i „nazovi 3 proljetna cvijeća, proljetno voće ili povrće“, „pjevaj svoju omiljenu pjesmu“, „navedi tri stvari koje počinju prvim slovom tvog imena“. Istina ili Dare igre su, naravno, također popularni klasici.

Ako želite, ovu ideju za lov na uskršnja jaja možete “zasladiti” malim natjecanjem na kraju. Čim završite jedan od opisanih zadataka, zarađujete vaučer koji kasnije možete zamijeniti za veću cijenu.

Skači cijelo vrijeme!

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlade i stare skaču poput uskršnjeg zečića

Starija djeca rado primaju takve trofeje na kraju igre

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlade i stare

Lov na uskršnja jaja s lovom na čistače

Veća djeca i odrasli vole ići u lov na čistače. Zato upišite zagonetne tragove u plastična jaja koja vode sudionike igre u različita područja i druge tragove u vrtu. Na samom kraju čeka vas glavna nagrada – košarica puna uskršnjih jaja, par čokoladnih zečića ili nešto sasvim drugo po vašem izboru.

Budite oprezni, čokolada se može brzo otopiti po toplom vremenu

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlade i stare

Lov na uskršnja jaja za malu djecu

I najmanja djeca mogu sudjelovati u lovu na uskršnja jaja u vrtu. No, svi roditelji sigurno znaju koliko brzo mališani gube interes za neku aktivnost ili se ljute kad im je teško. Nevjerojatno rješenje ovog problema je jednostavno vezati male balone napunjene helijem za “skrivena” uskršnja jaja. Ovo ne samo da vašem djetetu olakšava pronalaženje jaja, već se i igra sa zabavnim balonima.

Balone možete označiti i ovako ako želite

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlade i stare balone, prekrasno kreativni mališani

Pretraživanje je još zabavnije uz ovako slatke kostime!

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za djecu svih dobi u vrtu

Traženje uskršnjih jaja za bojama

Ako više djece različite dobi sudjeluje u lovu na uskršnja jaja, ponekad može brzo dovesti do iznerviranog malog brata i sestre koji možda neće moći pronaći toliko uskršnjih jaja. Organiziranjem igre po bojama ovaj se rizik brzo uklanja. Prema ovim pravilima, svako dijete može sa sobom ponijeti samo jaja svoje boje.

Kreativna alternativa tome? Igrači smiju skupljati obojena jaja jedno za drugim, npr. B. redoslijed duginih boja (prvo crvena, zatim narančasta, žuta, zelena, plava i na kraju ljubičasta). Ne samo da je zabavno, već i trenira vaše pamćenje.

Također možete pripremiti i sakriti neka posebna zlatna uskršnja jaja u stilu Willyja Wonke. Slično dječjoj knjizi Charlie i tvornica čokolade, zlatna ulaznica, u našem slučaju zlatno jaje, vodi do vrlo posebne avanture i cijene.

Zlatna uskršnja jaja trebala bi biti posebno teška za pronalaženje, pa ih uvijek dobro sakrijte

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlada i stara posebna zlatna jaja

Lov na uskršnja jaja s zagonetkom

Zagonetke su izvrsne igre za djecu i odrasle. Istodobno su zabavni, potiču koncentraciju i imaju opuštajući učinak. Lov na uskršnja jaja možete kombinirati s zagonetkom tako da u svako plastično jaje stavite nekoliko komada. Nakon što igrači pronađu sva skrivena uskršnja jaja, mogu sastaviti slagalicu.

Za malu djecu odaberite slagalicu s što većim komadima

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlade i stare. Ideje slagalice za lov na uskršnja jaja

Ne dopustite da vas pandemija korona spriječi u obilježavanju Uskrsa sa svim njegovim vjekovnim tradicijama i zabavnim običajima. Mnogi od njih mogu se odvijati i u vašem domu ili vrtu. Nadamo se da ćete uživati ​​u organizaciji ovogodišnjeg lova na uskršnja jaja!

Ljubitelji životinja, budite oprezni: Čokolada je izuzetno otrovna za naše četveronožne prijatelje!

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlade i stare

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - u potrazi za kreativnim idejama za djecu svih dobi za bojanje uskršnjih jaja

Uskršnje jaje i lov na uskršnja jaja u jednom

Lov na uskršnja jaja kod kuće i u vrtu - kreativne ideje za mlade i stare. Drvo ideja za uskršnja jaja