Generator u nuždi – koje je gorivo najbolje?

Suočeni ste s odlukom o kupnji generatora za slučaj nužde i sada se pitate koje gorivo odabrati? Tada biste prvo trebali razmisliti o nekoliko pitanja.

Generator u nuždi - koje je gorivo najbolja retro žarulja u mraku

Generator napajanja u nuždi za uporabu na otvorenom ili u zatvorenom prostoru?

Čisto unutarnji uređaj može dobro poslužiti pokreće dizel htjeti. Budući da je u zatvorenim prostorijama, na primjer u podrumu, malo vjerojatno da će temperature biti toliko niske da bi dizelski uređaj mogao naići na problem. Provjerite ima li odabrani uređaj i filter čestica čađe. I generator i filter zahtijevaju redovito održavanje i čišćenje. Zauzvrat, imate prednost što uređaj obično radi vrlo tiho i može se njime upravljati stabilno.

Ako izlazite na otvoreno, na primjer na gradilište, u vrt ili tijekom događaja, na sigurnoj ste strani s uređajem na benzinski pogon. Budući da benzinski motor može podnijeti i vrlo niske temperature, a zatim nastavlja stabilno raditi.

Generator energije u nuždi - koje je gorivo najbolji generator za hitne slučajeve crveno

Kontinuirana uporaba ili ograničeno vrijeme?

Što se potrošnje tiče, trebali biste razmisliti očekujete li da će se generator za nuždu koristiti dulje vrijeme. Ako je to slučaj, sve govori za dizelski uređaj. To ima manju potrošnju i stoga je manje skupo za rad, također zbog činjenice da je cijena dizela često niža od cijene benzina.

Potrošnja benzinskog motora govori protiv dužeg rada jer je veća od potrošnje dizelskog motora. To svakako nije problem za selektivnu uporabu. Međutim, ako morate ostavljati uređaj uključen danima, trebali biste obratiti pozornost i na ovu točku.

Generator energije u nuždi - koje je gorivo najbolji benzinski ili dizelski generator

Što je s okolišem?

Kritičari u više navrata navode da su pomoćni generatori na dizelski pogon vrlo štetni za okoliš. Tu dolazi do izražaja zloglasna čestica. Kako bi se prevladao ovaj problem, sada su potrebni filteri čestica čađe za rad generatora u nuždi na dizelski pogon. Time se smanjuje sitna prašina i, pod uvjetom da se filter čisti i servisira u preporučenim intervalima, i dizelski uređaj je opet u redu.

Čak ni generatori za nuždu na benzinski pogon zasigurno nisu najbolji za okoliš. Uostalom, ovdje morate osigurati i odgovarajuću ventilaciju, kao što je slučaj s dizelskim uređajima.

Generator u nuždi - koje je gorivo najbolji generator u nuždi honda red

Upotreba nasuprot brizi

Generator u nuždi obično se ne koristi samo za zabavu. U konačnici, radi se o osiguranju zaliha, stvarima poput sigurnosti hrane, dostupnosti putem telefona, medicinske njege i sigurnosti podataka. Stvari poput udobnosti, zabave i općeg osjećaja dobrobiti prilično su marginalni fenomeni ove potrebne tehnologije. Generator u nuždi, bez obzira radi li na dizel ili benzin, koristi se samo za vrijeme nestanka struje. Dakle, u ovom slučaju radi se o vrlo ograničenom vremenskom razdoblju koje minimizira brige za okoliš.

Čak i ako koristite generator za hitne slučajeve u mobilnoj verziji za događaj ili privatnu zabavu, potrebno je samo nekoliko sati. U usporedbi s drugim sustavima, utjecaj na okoliš je zanemariv.

Generator u nuždi - koje je gorivo najbolji benzinski agregat za velike hitne slučajeve

Moderna tehnologija

Trenutna tehnologija generatora energije u nuždi kontinuirano smanjuje potrošnju uređaja i prebacuje se na sustave filtera, koji smanjuju utjecaj na okoliš.

Zaključak

Nije moguće dati opću izjavu o tome koje je gorivo najbolje za generator u nuždi. Jer na kraju postoji mnogo čimbenika koji utječu na ovu odluku. Vaše specijalizirano poduzeće sa svojim obučenim osobljem u mogućnosti je odabrati točno odgovarajući uređaj za vas. On će analizirati vašu potrošnju, pomoći vam u odabiru mjesta, a zatim će moći dati izjavu o tome koju vrstu goriva trebate odabrati. Samo stručnjak zna sve čimbenike koji bi trebali utjecati na ovaj izbor. Na ovaj način možete biti sigurni da donosite pravi izbor za svoje zahtjeve, koji ne zadovoljava samo vašu potrošnju već i okoliš.

Generator u nuždi - koje je gorivo najbolji generator za plave kotače za hitne slučajeve