Uklanjanje tapeta: ovo je lakše nego što ste mislili!

Želite li zamijeniti stare tapete na zidovima i / ili na stropu? Postoji mnogo razloga zašto biste to trebali učiniti sami. Vjerojatno biste uštedjeli priličnu svotu novca, no to nije uvijek najvažnije. Često ovisi imate li vremena ili nemate vremena. Moglo bi se dogoditi da ako točnije izračunate sate za vlastiti posao, isplativije je platiti nekome da to učini. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih pristupa koji bi vam uštedjeli mnogo truda i vremena. Zahvaljujući tome možete ukloniti pozadinu bez stresa. Saznajte više o tome iz sljedećih redaka!

Skidanje tapeta – to može biti vrlo jednostavno!

Ideje velikih soba čine tapete

Prvo ocijenite trud!

Prije svega, trebali biste procijeniti napor koji ćete morati uložiti zbog uklanjanja tapeta. Jer ovisi o tome koliko strpljenja trebate ponijeti sa sobom na posao. Najbolji način uklanjanja tapeta je ako ispod imate sloj betona. Također je važno da postoji temeljni premaz.

Ako je tapeta pričvršćena izravno na gips karton, sve radi teže. Zato imajte prava očekivanja! Uz sloj betona potrebno vam je nekoliko jednostavnih pristupa i srušit ćete tapete. U drugim slučajevima morate problematična područja navlažiti nekoliko puta. Ali ako slijedite naše savjete u nastavku, to će uspjeti. Nikako ne smijete očajavati.

Saznajte na koju je podlogu nanesena vaša pozadina?

moderan zidni dizajn napraviti tapete

Tapete pripremite valjkom i odstranjivačem!

Prije nego započnete bilo što, tapete biste trebali perforirati valjkom s čavlima. Zatim, ovisno o slučaju, potrebna vam je voda ili posebno ljepilo za otapanje. Voda bi mogla biti dovoljna u slučajevima s betonom jer je, kao što sam rekao, u ovom slučaju sve lakše. No uglavnom vam je potrebno posebno otapalo i mora biti prikladno iz tog razloga. Pažljivo savjetujte o tome. S jedne strane otapalo mora biti vrlo učinkovito i također držati bazu ispod tapeta.

Trebali biste potražiti savjet o tome koja vrsta otapala vam je potrebna!

Tapete stvaraju lijepe uzorke - trikove

Izrežite tapete na manja područja!

Ako želite otkinuti pozadinu, najprije je morate razbiti na manje dijelove. To najbolje funkcionira s nožem za rezanje. U idealnom slučaju, pozadinu biste trebali podijeliti na nekoliko pravokutnih područja. Zatim ih povucite jedan po jedan prema dolje. Počnite s drugom trakom tek nakon što završite prvu. To čini proces puno strukturiranijim i nećete izgubiti vrijeme u kaosu.

Da biste sve olakšali, pozadinu podijelite na manja područja

Odlijepite tapete Savjeti za kućanstvo Skinite tapete

Odabir pravih lijekova

Hvala Bogu da imamo veliki izbor različitih resursa koji nam mogu pomoći pri popravcima i obnovi. Ono što je važno kada se radi o guljenju tapeta je otapanje ljepila. Pozadine bi se trebale jako smočiti kako biste ih bez problema mogli povući sa stropa. U trgovinama hardvera postoje različiti alati i resursi koji se koriste u tom smislu. Oni nisu nužno namijenjeni samo za tu svrhu. Trebali biste samo upotrijebiti svoje iskustvo i maštu. Postoje prskalice pod tlakom koje se obično koriste u vrtnom dizajnu. Ali oni bi mogli biti izvrsna pomoć za prskanje tapeta. Za sloj betona na zidu možete upotrijebiti valjak za nokte. To ima veliki učinak da će nakon toga voda vrlo dobro prodrijeti u tapete. Ali budite oprezni: postoji, naravno, određeni rizik od oštećenja dna ako imate drugu vrstu dna! Dobre četke za tapete još su jedan savjet na koji vam želimo skrenuti pozornost. Općenito, preporučujemo da za pomagala koristite visokokvalitetne materijale.

Vrlo je važno tapete jako dobro impregnirati vodom

Uklonite pozadinu, uklonite trikove

Radite pravim tempom!

Uspjeh svakog zaljubljenika u zamjenu tapeta uvelike je povezan s pravilnim tempom. Trebate puno strpljenja, ali i osjećaj kada djelovati. Potrebno je više vremena za impregnaciju tapeta vodom. Preporučili smo različite načine za to – valjak, raspršivač pod pritiskom i četke za tapete. U idealnom slučaju, trebali biste koristiti sve ove alate jedan po jedan i raditi vrlo pažljivo, ali brzo. Nakon toga važno je da voda dobro prodire, ali i da se ne osuši. Vrijeme čekanja od oko 5 minuta idealno je u većini slučajeva! Naravno, prvo biste trebali skinuti tapete koje ste prvo impregnirali vodom. U protivnom riskirate da ih prebrzo osušite. Ako se to ipak dogodi, jednostavno ih možete ponovno navlažiti raspršivačem pod tlakom. Uklonite tapete dobrom lopaticom. Idealno bi to trebalo biti izrađeno od visokokvalitetnog, fleksibilnog materijala.

Sustavni pristup je presudan

Skidanje tapeta oguliti trikove savjete ideje dnevnog boravka

Sami uklonite sigurnosne mjere za tapete

Na početku našeg članka pisali smo o činjenici da možete sami ukloniti pozadinu. Sada bismo htjeli obraditi drugu temu! Željeli bismo istaknuti koji su rizici. Stroge sigurnosne mjere potrebne su za bilo koju vrstu velikih projekata. Prije nego počnete uklanjati tapete, morate sve osigurače pokriti električnom trakom. U svijetlim prostorijama idealno je isključiti struju. Također biste trebali potražiti prepreke i druga mjesta za putovanje. Vjerujte nam: Većina ljudi više ne razmišlja o tome kada je zadubljena u radni proces. Najbolje ih je ukloniti ili učvrstiti na neki drugi način. Ljestve ili druga pomagala na koja se penjete da biste došli do viših točaka moraju biti apsolutno stabilni.

Više o otapalima

Sigurnost bi vam trebala biti na prvom mjestuUklanjanje tapeta olakšalo je trikove

Odlijepite pozadinu – lakše radi s dobrim savjetima 

Savjeti i trikovi za skidanje tapeta - kauč

Radite kroz traku za trakom

Napravite ideje za zidni dizajn tapeta

Dobro uklanjanje stare tapete olakšava pričvršćivanje nove

Rasporedite tapete

Možete se zabaviti skidanjem tapeta

Savjeti vrlo jednostavne ideje za izradu tapeta