Tkanina Furoshiki – umjetnost pakiranja poklona bez otpada u japanskom stilu

Ono što je prije nekoliko stoljeća u Japanu bilo uobičajeno prijevozno sredstvo i pakiranje izrađeno od tkanine, danas je u trendu i, prije svega, ekološki prihvatljiva metoda zamatanja darova. Šal Furoshiki već je neko vrijeme u trendu u ovoj zemlji. Može se koristiti vrlo kreativno, ne samo kao poklon ambalaža bez otpada, već i kao torba za nošenje, ručnik za piknik ili kao šik naglasak u interijeru. Što je važno u tradicionalnom furoshiki šalu i kako ga složiti, doznat ćete u nastavku. Također ćete pronaći neke vrlo nadahnjujuće ideje za aplikacije koje su korisne i kreativne u isto vrijeme.

Koristite Furoshiki krpu na mnogo načina

tradicionalne upute za savijanje tkanine furoshiki

Kratka priča o tkanini Furoshiki

Kao što je već gore spomenuto, ovaj šal je bio vrlo popularan u Japanu tijekom razdoblja Nara i može se koristiti u mnogim područjima života. Tehnika presavijanja Furoshiki uvijek je dobro funkcionirala, osobito kada je u pitanju prijevoz kupovina i drugih predmeta. Kasnije, s razvojem takozvane kulture kupanja tijekom razdoblja Edo, tkanina Furoshiki preuzela je ulogu praktične torbe za kulturu.

U njoj se prilikom kupanja nosila potrebna odjeća. Tradicionalno, svestrane krpe izrađene su od tkanine Chirimen. To je visokokvalitetna svilena tkanina koja se obično koristila za kimona. Furoshiki je uvijek četvrtast i često izrađen od finog pamuka. U današnje vrijeme maramice su čak izrađene od reciklirane plastike, što pojačava njihov ekološki učinak kao pakiranje.

Elegantno pakiranje od tkanine u kućanstvu, u japanskom stilu

upute za savijanje furoshiki tkanine pakiranje bez otpada

Svatko može presaviti šal Furoshiki

Četvrtaste tkanine mogu se naći u različitim veličinama. Najčešće se koriste oni s bočnim duljinama između 70 i 100 cm. Za vašu orijentaciju: da biste zamotali dar visine oko 20 cm, potrebna vam je tkanina bočne duljine oko 100 cm. Ovako većina tehnika preklapanja i odgovarajući čvorovi uspijevaju. Kad smo već kod čvorova, to je ono što se računa pri presavijanju šala Furoshiki. Postoje različite vrste čvorova koji se mogu koristiti. Međutim, četiri od njih su najvažnija i najraširenija. Iznad svega jednostavni dvostruki čvor, “Ma-musubi”. Ostala tri su zatim okomiti dvostruki čvor, koji znamo kao starkin čvor, pramčani čvor i čvor petlje. Ovo je jedini način da napravite izvrsnu ambalažu i vrećice.

“Ma -musubi” – zajednički dvostruki čvor

furoshiki tkanina ambalaža bez otpada

Uz pomoć sljedećih uputa za preklapanje možete sami vezati slatku i super elegantnu torbicu od Furoshiki tkanine. Ovo je savršeno za manje kupnje ili artikle. Također ga možete koristiti za odlazak na plažu ili šetnju. Knjiga, tanki šal i vaš mobitel savršeno se uklapaju.

Ova tehnika presavijanja može se koristiti i za pakiranje darova

upute za savijanje tkanine furushiki

Svježe boje i odabrani uzorci na ručnicima sami po sebi osiguravaju vrhunski wow efekt. Primatelj je dvostruko sretniji i ne dobiva samo lijepo iznenađenje u marami, već i stvarni Furoshiki, koji se tada može koristiti na mnogo načina.

Samo pustite kreativnost na slobodu i nikada više nemojte zamotati svoje darove običnim papirom za zamatanje. Na taj način ne samo da pružate više zadovoljstva, već se ponašate pažljivo i održivo. Uživajte u japanskom načinu života i naučite umjetnost pakiranja s ručnikom Furoshiki!

Šaren i ekološki prihvatljiv u jednom

omoti darova nula otpada furoshiki tkanina

furoshiki darovi za recikliranje tkanine omotani tkaninom

Naravno, to se također može učiniti vrlo diskretno i puristično

pakiranje darova od tkanine furoshiki

furoshiki tkanina poklon ambalaža zero waste

purističko pakiranje poklona bez otpada furoshiki tkanina

Možete čak i sami napraviti vlastite ručnike Furoshiki

DIY ideje omot poklona furoshiki tkaninom

originalno poklon pakiranje s furoshiki krpom

Zamotajte darove furoshiki krpom

upute za pakiranje košare od furoshiki tkanine

upcycling pakiranje darova s ​​furoshiki tkaninom  furoshiki platneni omot za poklone     upute za nošenje furoshiki tkanine za nošenje  furushiki tkanina ambalaža bez otpada

Zamotajte darove na ekološki prihvatljiv način krpom od furoshikija   tehnika savijanja japanskog furoshiki platna     četiri metode pakiranja poklona furoshiki tkaninom

prekrasna furoshiki tkanina za zamatanje poklona