Sami šivajte svečane vrećice za pribor za jelo za Božić: upute korak po korak

Želite li svom Božićnom stolu dati ručno izrađen i svečani pečat? U nastavku smo za vas sastavili jednostavan, ali učinkovit projekt šivanja koji će vam olakšati impresioniranje vaše rodbine i prijatelja. Samo slijedite dolje navedene upute korak po korak i saznajte kako sami možete stvoriti ove prekrasne božićne vrećice za pribor za jelo.

Za Božić sami sašite vrećice za pribor za jelo

Za Božić sašite svoje svečane vrećice za pribor za jelo, postavite stol

Dopunite svoje božićne ukrase za Božić odgovarajućim vrećicama za pribor za jelo koje možete sami sašiti u trenu. Nikada niste sašili džep za pribor za jelo? To nije problem. Ovo je zapravo vrlo jednostavan projekt šivanja i ne zahtijeva nikakve dublje vještine šivanja. Samo se usudite to učiniti i uživajte u kreativnom procesu!

Iznenadite svoje goste tematskim vrećicama za pribor za jelo koje ste sami sašili

Kako sami sašiti svečane vrećice za pribor za jelo

Za Božić sami sašite vrećice za pribor za jelo

Za naš DIY projekt odabrali smo pamučnu tkaninu s božićnim motivima. Izbor tkanine u potpunosti ovisi o vašim željama. Na primjer, možete odabrati tkaninu obične boje koja će se također dobro uklopiti s drugim blagdanskim danom. Bez obzira na prigodu, lijepa torba za pribor za jelo uvijek je izvrstan dodatak svečanom stolu. Ne misli tako?

Za više božićnog duha

Za Božić sašite svoje svečane vrećice za pribor za jelo u crveno -bijeloj boji

Šivanje vrećice za pribor za jelo zapravo je povjetarac! Ovo je savršen projekt za početnike, ali ove vrećice za pribor za jelo izgledaju tako profesionalno, elegantno i elegantno da nitko od vaših gostiju neće posumnjati da su ručno izrađene.

Što trebaš:

 • 2 lista formata A4
 • olovka
 • vladar
 • Škare za papir
 • 2 tkanine s božićnim motivima
 • Škare za šivanje
 • Konac za šivanje
 • Igle
 • Metar
 • mašina za šivanje
 • Željezo

Korak po korak upute:

Korak 1

Za izradu šablona izrežite dva pravokutnika papira dimenzija 28 cm x 14 cm. Na jednom od pravokutnika odozdo označite 9,5 cm na jednom dugom rubu i 17 cm na drugom dugačkom rubu. Spojite ove dvije točke dijagonalnom isprekidanom linijom, a zatim pomoću te crte nacrtajte zakrivljenu liniju koja povezuje dvije točke. Izrežite duž te zakrivljene linije kako biste stvorili svoj drugi dio šablone.

Prvo stvorite svoj uzorak za šivanje

Šivajte vlastite svečane vrećice za pribor za jelo za božićne predloške uputa korak po korak

Korak 2:

Izrežite veliki pravokutnik sa svake tkanine i 2 mala pravokutnika, jedan s lijeve i jedan s desne strane – kao što je prikazano na donjoj slici. To možete učiniti okretanjem papirnatog predloška. Ukupno biste trebali imati 6 komada tkanine – dakle 2 od svakog oblika.

Zatim izrežite tkaninu

Šivajte vlastite svečane vrećice za pribor za jelo za Božić Korak po korak upute Korak 1

3. korak:

Postavite dva mala pravokutnika s zakrivljenim rubom s desne strane zajedno i sašijte ih s dodatkom šava od jednog centimetra – dakle samo uz zakrivljeni rub. Zatim smanjite.

Počnite šivati

Šivajte vlastite svečane vrećice za pribor za jelo za Božić Korak po korak upute Korak 2

Okrenite komade tkanine tako da desne strane budu s vanjske strane i glačajte šav koji ste upravo sašili. Ponovite postupak s druga dva mala pravokutnika sa zakrivljenim rubovima.

Okreni se i nastavi …

Šivajte vlastite svečane vrećice za pribor za jelo za Božić Korak po korak upute Korak 3

Korak 4:

Sašivene komade tkanine sa zakrivljenim rubovima postavite jedan na drugi tako da se preklapaju. Oni moraju savršeno odgovarati rubovima većeg pravokutnog komada tkanine – kao što je prikazano na donjoj slici. Pričvrstite ih i sašite zajedno s dodatkom za šav od 0,5 cm.

Sašijte sve komade tkanine zajedno

Šivajte vlastite svečane vrećice za pribor za jelo za Božić Korak po korak upute Korak 4

Sada su ti dijelovi čvrsto spojeni

Šivajte vlastite vrećice za pribor za jelo za Božić korak po korak upute korak 5

5. korak:

Postavite oba velika pravokutnika s desne strane zajedno, tako da oba mala zakrivljena komada tkanine ostanu između. Pričvrstite ih na mjesto i sašite zajedno s dodatkom za šav od 1 cm. Ostavite otvor od oko 8 cm na gornjem rubu. Odrežite uglove i dodatke za šavove i okrenite džep za pribor za jelo. Da biste ovo dovršili, otvor zatvorite.

Posljednji komad tkanine postavite s desne strane i sašite okolo s dodatkom šava od jednog centimetra

Šivajte vlastite vrećice za pribor za jelo za Božić korak po korak upute korak 6

Ostavite otvor, okrenite džep za pribor za jelo i otvor zašite

Šivajte vlastite svečane vrećice za pribor za jelo za Božić Korak po korak upute Korak 7

Vaš prvi džep za pribor za jelo sada je potpuno dovršen. Zatim ponavljajte cijeli postupak dok ne dobijete vrećicu za pribor za jelo za svakog vašeg gosta. Ne zaboravite sami sašiti vrećicu za pribor za jelo. Zabavite se i postavite svoj svečani božićni stol. Želimo vam sretan Božić!

Pogledajte sljedeće božićne vrećice za pribor za jelo …

Sašite svoje svečane vrećice za pribor za božićnu pletenu vrećicu za pribor za jelo

Crpite svježu inspiraciju i stvorite vlastite stolne ukrase za Božić!

Svečane vrećice za pribor za jelo za Božić sašite vlastite uzorke

Saznajte kako možete presavijati i salvete za božićno drvce

Za ideje za ukrašavanje božićnog stola sašite vlastite svečane vrećice za pribor za jelo Red Akyente za Božić sašijete svoje svečane vrećice za pribor za jelo Crvene čarape za Božić šivaju vaše svečane vrećice za pribor za jelo Za Božićnog Djeda Božićnjaka sašite vlastite svečane vrećice za pribor za jelo Svečane vrećice za pribor za Božić sami sašite čarape Sašite vlastiti uzorak božićnog drvca za vrećice za pribor za jelo Sašite svoje svečane vrećice za pribor za jelo za božićno drvce crvene boje Sašite vlastite torbe za pribor za božićnu božićnu kapu

Sami za Božić sašite svečane vrećice za pribor za jelo, u skandinavskom stilu Za Božić sami sašite svečane vrećice za pribor za jelo Za Božić sami sašite svečane vrećice za pribor za jelo