Napravite lažnu krv sami – vrhunska DIY ideja za last minute Halloween

31 Debela i tamna ili bolje rečeno jarko crvena i oštra – krv je jednostavno dio svakog jezivog ukrasa za Noć vještica. Budući da je izrazito izražajan, može se koristiti za ukrašavanje gotovo svega izuzetno jezivog i jezivog – ulaza, kupaonice, zidova, lica i odjeće, stola za blagovanje, pa čak i hrane i pića na švedskom stolu za Noć vještica. Iako lažnu krv možete kupiti u mnogim obrtničkim trgovinama i drugim specijaliziranim trgovinama lokalno ili putem interneta, bilo bi super jednostavno i jako brzo ako sami napravite lažnu krv. Suprotno od onoga što biste mogli očekivati, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a nikakvo predznanje ili vještina uopće.

Napravite lažnu krv sami: osnovni princip

Tajna ispravne konzistencije umjetne krvi često leži u brašnu ili kukuruznom škrobu. To je zato što ta hrana zgušnjava tekućinu i daje joj mnogo autentičniji izgled. Tome se dodaje voda i boja za hranu i sve se dobro promiješa pjenjačom. Crvenoj boji za hranu možete dodati nekoliko kapi plave, pa čak i malo žute boje. To vam daje specifičnu nijansu crvene koja izgleda vrlo slično pravoj krvi. Zatim možete čuvati i koristiti takvu umjetnu krv oko tri dana.

Možete koristiti boju za hranu u prahu, kao i tekuću

Napravite lažnu krv sami sa škrobnom bojom za hranu

Osim ovog osnovnog recepta, postoji i mnoštvo metoda pomoću kojih možete sami napraviti lažnu krv. Danas s vama dijelimo dvije naše omiljene. Radi se o dvije jestive lažne krvne varijante. Prvi je ukusan za pripremu s medom, a drugi nije samo ukusan, već je i veganski. Lažna krv proizvedena na ovaj način može se koristiti prvenstveno tamo gdje hrana i piće dolaze u obzir – na tanjurima i čašama ili blizu usta.

Možete ga čak preliti preko pita, kolača ili kolačića i mnogih drugih delicija te stvoriti još neobičniju atmosferu Halloweena.

Što kažete na krvave suze kao jezivu šminku za Noć vještica?

Napravite savjete za vješticu lažnu krv sami

Napravite lažnu krv sami s medom

Za ovo vam je potrebno:

  • lagani med
  • crvena boja za hranu
  • vrlo malo plave boje za hranu
  • Javorov sirup ili voda
  • malo brašna

A ovako postupite:

 

Sami napravite vegansku lažnu krv

Vegan Frieks, pazite! S ovom jednostavnom varijantom za stvaranje lažne krvi, možete lako složiti svoje ukrase za Noć vještica. Jer nije samo lažno, već je i potpuno bez životinjske patnje. Zato samo naprijed!

Za ovo vam je potrebno:

  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • malo vode
  • crvena boja za hranu
  • Kakao u prahu

Kako sve to funkcionira možete vidjeti u videu ispod!

 

Kako najbolje primijeniti lažnu krv?

Za optimalno autentičan učinak, prema tome trebate primijeniti i umjetnu krv. Najbolji način za to je pomoću odgovarajućih alata. Četke, spužve, boce s raspršivačem, pa čak i kante za zalijevanje ili kante dostupne su za odabir, ovisno o ukrašenom predmetu i konkretnom projektu. U osnovi vrijedi pravilo: za preciznije elemente, poput krvavih suza, nosa, usta ili jezivog reza na grkljanu, trebali biste koristiti gustu lažnu krv. I obrnuto, za veće površine, poput stolnjaka ili tepiha, koje želite učiniti zastrašujućima. Prikladnija je tanka konzistencija.

Napravite sami lažnu krv i pružite više užasa za Noć vještica

Nakon što ste sami pripremili zadovoljavajuću količinu lažne krvi, možete pristupiti pravom poslu. Sada se sve vrti oko domišljatosti i mašte. U sljedećih nekoliko redaka pronaći ćete i neke originalne ideje za ukrašavanje i savjete kako možete stvoriti svoju vrlo zastrašujuću atmosferu Halloween kod kuće.

Savjet: Zavoji od gaze ili drugi materijali tanki od pločica natopljeni lažnom krvlju prikladni su, na primjer, kao savršeni stolnjak za švedski stol za Noć vještica ili za ukrašavanje stepenica, ulaznog prostora i zidova. Na ovaj način ćete uz vrlo malo truda natjerati svoje goste da zadrhte od samog početka i dati svečanom ambijentu nepogrešivu sivu notu.

Napravite sami lažnu krv i upotrijebite je za ukrašavanje svega za Noć vještica

sami napravite lažnu krv halloween dekoracija diy ideje

Strašna ideja ukrašavanja: Možete razmazati jednu ruku i jedno stopalo lažnom krvlju, ostavljajući krvave otiske tu i tamo. Najbolji način za to je korištenje starih plahti, stolnjaka, papirnatih svjetiljki ili zavjesa za tuširanje i ručnika, koje možete tek tako objesiti u kupaonici, vrlo ležerno prije zabave za Noć vještica. Stara euro paleta u vrtu ispred ulaza, uređena lažnom krvlju, dodaje još više drame i raspolaže za horor festival.

Još uvijek možete dodati jezive natpise s lažnom krvlju na papirnatim svjetiljkama

papirnata svjetla ukrasi za Noć vještica sami napravite lažnu krv

Ne … ono što ovdje izgleda kao lažna krv je samo vosak od crvene svijeće!

DIY ideje za ukrašavanje Halloween sami napravite lažnu krv

Puno se zastrašujućih stvari može učiniti s lažnom krvlju! Možete, pa čak i trebali ukrasiti švedski stol za Noć vještica lažnom krvlju, kao što je prikazano na donjoj slici.

Gusta lažna krv idealna je za ukrašavanje rubova stakla

lažna krv izradite vlastite ideje za ukrašavanje Noći vještica

Pogledajte sve užasne ideje za ukrašavanje iz naše galerije slika i nabavite obilje krvave inspiracije za Noć vještica!

Trznite se s nama i lijepo proslavite!

Urednici vam žele sretnu Noć vještica!

Mnogi slatki džemovi od voća savršeni su i kao lažna krv

Kolače za Noć vještica napravite sami

Jezivi deserti za Noć vještica napravljeni od lažne krvi

Recept za desert za Noć vještica sam napravite lažnu krv

napravite svoju lažnu juhu od vještica za krv

Napravite vlastite lažne kekse za Noć vještica

Napravite lažnu krv sebi ideju vampirskog koktela

Sretna noć vještica!

Učinite da vapir sam napravi lažnu krv