Kako možete osušiti cvijeće? – 3 jednostavna načina za to

Nema ništa ugodnije i ljepše od korištenja prekrasnog, suhog cvijeća kao ukrasnog materijala ili materijala za rukotvorine. Zapravo možete raditi mnoge kreativne umjetničke projekte sa suhim cvijećem, ali prvo ih morate sami ubrati i osušiti. To bismo vas htjeli naučiti danas. U nastavku smo za vas sastavili važne informacije o tome kako sušiti cvijeće. Samo čitajte dalje kako biste saznali kako možete jednostavno sami osušiti cvijeće kako biste zadržali njegovu boju, oblik i ljepotu te ga koristiti za ukrašavanje i umjetničke projekte.

Kako možete osušiti cvijeće? – Evo 3 jednostavna načina za to!

Prekrasno suho cvijeće u vazi

suho cvijeće metla ukrasni predmeti

Evo kratkog vodiča za sušenje cvijeća.

Berite cvijeće da se osuši

Najbolje vrijeme za branje cvijeća za sušenje je kad je najljepše – najbolje ujutro nakon što je rosa nestala. Uvijek pokušajte izbjeći najtoplije doba dana jer to može cvijeće staviti pod stres.

Kao ukras upotrijebite suho cvijeće

Napravite vlastiti buket suhog cvijeća

Kako osušiti cvijeće

U idealnom slučaju, cvijeće biste trebali brati dok je usred ciklusa cvatnje. I dalje će se malo otvoriti dok se suše, pa je važno da ipak imaju određeni rast kako latice ne bi otpale ili ovjesile se. Za biljke poput delphiniuma s više cvjetnih glavica na svakoj stabljici najbolje je vrijeme kad polovica cvjetova procvjeta, a gornja polovica još uvijek ima zatvorene pupoljke.

Izrezano cvijeće objesite naopako

Objesite cvijeće naopako i ostavite da se osuši

Sušenje cvijeća – 3 najtradicionalnija načina za to

Postoji mnogo načina sušenja cvijeća, ali evo tri metode s kojima smo imali najbolje iskustvo:

  1. Objesite cvijeće i ostavite ga da se osuši

Ovo je vjerojatno najjednostavnija metoda koja će dati pouzdane rezultate. Jednostavno grupirajte svoje cvijeće u male bukete, uklonite lišće s glavnih stabljika, zavežite stabljike zajedno s koncem i objesite cvijeće naopako na hladnom i suhom mjestu najmanje dva tjedna. Ako cvijeće objesite naopako, trebali bi zadržati uspravnu strukturu. Tako će stabljike ostati krute.

Ovaj pristup je najbolji za sljedeće cvijeće: lavanda, delphinium, achillea, ruže, kukuruz, vječno cvijeće, nigella, hortenzije i većina biljaka lišća.

Najjednostavniji način sušenja

Ideje za ukrašavanje suhim cvijećem

  1. Suho cvijeće sa silika gelom

Vjerojatnije je da će se silika gel koristiti za nježnije, pojedinačno cvijeće. Silika gel uklanja vlagu iz cvjetova tako da se osuše i zadrže izvorni oblik i boju. Dopola napunite Tupperware kutiju silika gelom i stavite cvijeće naopako na silika gel. Pažljivo izgradite više kamenčića oko cvjetne glavice, pazeći da ne pomaknete ili oštetite latice. Ostavite cvijeće da odstoji od tri dana do tjedan dana, ovisno o veličini i razini vlage. Na primjer, maćuhicama treba malo vremena, a jorgovanu malo duže. Pažljivo uklonite cvjetove iz silicijevog dioksida i nježno ih četkajte mekom četkom kako biste uklonili sve razbacane bisere. Obavezno koristite fini silika gel jer to može oštetiti cvijeće.

Ovaj pristup je najbolji za sljedeće cvijeće: maćuhice, tratinčice, jorgovan.

Još jedan jednostavan način sušenja cvijeća

Cvijeće za sušenje Stavite cvijeće u silika gel

  1. Suho cvijeće u vazi

Ovo je vrlo jednostavan način sušenja cvijeća, ali ne daje uvijek najbolje rezultate. Kad dobijete prekrasan buket cvijeća, želite uživati ​​u njemu što je dulje moguće umjesto da ga objesite da se odmah osuši. Pustite li cvijeće da se osuši u vazi, doživjet ćete svu ljepotu buketa dok gledate kako polako vene. U buketu ima nešto čarobno što lagano uvene, ali morate biti oprezni da ne dopustite da cvijeće uvene. Redovito mijenjanje vode kako se voda ne bi zamutila pomaže, kao i redovito odsijecanje vrhova. To najbolje funkcionira ako buket nije previše čvrsto upakiran, u protivnom postoji opasnost da cvjetovi postanu plijesnivi.

Prikladno za: sve bukete u kojima želite uživati ​​maksimalno, kao i bukete s tamnijim cvjetovima.

Neka se ruže osuše u vazi

Ruže suho cvijeće u staklenoj vazi

Kako osušiti sjemenske glavice i trave

Glavice sjemena i trave neopisani su heroji vrta u zimskim mjesecima, koji vijencima i aranžmanima daju prekrasne teksture i boje. Istovremeno možete sakupljati sjemenske glavice i sjemenke. Samo dobro izrežite sjemenske glavice, zamotajte ih u plastičnu vrećicu i objesite naopako nekoliko tjedana dok sjemenke ne ispadnu. Zatim možete zasebno sakupljati sjemenke.

Dekorativni vijenac sa suhim cvjetovima

Napravite vlastiti vijenac sa suhim cvijećem

Kako čuvati suho cvijeće

Osušeno cvijeće može biti vrlo lomljivo i osjetljivo je na vremenske utjecaje. Zato je važno dobro se brinuti o njima nakon procesa sušenja. Zamotajte ih u meki papir i spremite u kartonsku kutiju ili ladicu na hladnom i suhom mjestu. Kako biste izbjegli pretjerano kretanje i dodirivanje, najbolje je označiti svako pakiranje tako da se možete sjetiti što ste pohranili.

Želimo vam puno zabave i puno sreće pri sušenju vlastitog cvijeća. A zatim sa svojim suhim cvjetovima stvorite prekrasne ukrasne predmete i ručne radove!

Postoje mnoge kreativne ideje za ukrašavanje suhim cvijećem. Pustite mašti na volju!

Napravite slike sa suhim cvijećem

Ideje za zidni dizajn i ukrašavanje suhim cvijećem Kako osušiti cvijeće Vaza sa suhim cvijećem Osušeno cvijeće objesi cvijeće naopako

Uberite cvijeće i sjemenke, objesite ih i osušite Ideje za ukrašavanje buketa od suhog cvijeća Ideje o suhom cvijetu ruža suho cvijeće umjetnički projekti zanatske ideje Osušite cvijeće naopako Sami stvorite šareno suho cvijeće Ubirajte cvijeće i cvjetove, objesite ih i osušite Postoje tri različita načina sušenja cvijeća Cvjeće sušenje buket suhog cvijeća Sušenje cvijeća Objesite cvijeće naopako Cvijeće prešanje metoda suhog cvijeća Suho cvijeće sa silika gelom