Oscari 2019: Osjet 2019. – ROMA i Gabriela Rodriguez

Oscari 2019. bit će dodijeljeni 24. veljače. umjesto. Međutim, vrijeme prije toga također je prilično uzbudljivo, jer su nominacije za Oscara same po sebi velika čast. Jedna od najvećih ovogodišnjih senzacija vezana je uz ime Gabriele Rodriguez i film ROMA iz 2018. godine. Usput, ovaj film to već ima Nagrada Goya primiti.

Film ROMA dobio je nominaciju za Oscara 2019

scena iz filma Roma nominacije za Oscara

Nominacija za Oscara 2019. za redatelja iz Venezuele

Venezuela je trenutno u centru pažnje svjetskih vijesti, a radi se o zajedničkim interesima ove zemlje i sadašnjih političara u Sjedinjenim Državama. Tim je više iznenađujuće što je filmski redatelj iz ove zemlje nagrađen nominacijom.

Osim toga, to je žena! Čini se da ovo misli i redateljica Gabriele Rodrigues, prema njezinim riječima nakon ceremonije nominacije za Oscara.

ROMA je već osvojila španjolsku filmsku nagradu Goya

Gabriela Rodríguez i Nicolás Celis Goya

Reakcije od kuće

Naravno, novinari su redatelju postavljali pitanja u tom smislu. Rekla je da je i sama, kao žena latinoameričkog podrijetla, jako iznenađena nominacijom za Oscara. Rekla je i da će dobiti vrlo pozitivne reakcije iz Venezuele. U ovako teškim vremenima takve bi vijesti povećale samopouzdanje nacije i pružile nadu.

Gabriela Rodriguez i emisija Roma na Netflixu

nominacije za Oscara roma na netfixu

Film Roma

Redatelj je nagradu dobio za film Roma. Ovaj se film već može vidjeti na Netflixu i toliko ga ljudi zna, uključujući i u Venezueli. Općenito, reakcije su super pozitivne, kako je naglasila i sama redateljica. No, što je posebno u ovom filmu koji ga je 2019. donio na dodjelu Oscara? Prema nominiranom redatelju, ovdje ste imali puno slobode da stvorite upravo ono što ste htjeli. Istovremeno, produkcija je bila veliki izazov jer ste radili s malo poznatim ili čak nepoznatim glumcima.

Glumci iz filma “Roma”

nominacije za Oscara gabriele rodriguez i romskog glumca

Što ako “Roma” osvoji nagradu “najbolji film”?

Gabriela Rodriguez odgovorila je na pitanja o svojoj mogućoj reakciji na moguću pobjedu tijekom dodjele Oscara 2019. To uopće nije mogla zamisliti, ali vjerojatno bi to izazvalo vrlo spontanu reakciju od nje. Već se osjeća jako sretno što je uopće među nominiranima.

Glumci i filmaši iz filmskog tima ROMA -e

Međunarodni filmski festival u Torontu 2018. -

Razgovor na IMDb -u o filmu ROMA

veliki razgovor o nominacijama za Oscara

Reprezentacija i filmska scena iz ROME

nominacije za Oscara govore o nominacijama za Rome