Ombre plavuša: Glamurozan trend kose se vraća

Je li ombre plavuša prošlost? Šalite se? Ozbiljni ste kad to govorite! Prekrasan trend frizure popularniji je nego ikad. Zvijezde i starlete ove godine sve češće boje kosu. Šik gradijent boja ombresa, što znači nešto poput “sjene”, dobiva sve više sljedbenika i impresionira svojom ljetnom radošću i suptilnom luksuznom notom. Iako se ovo oblikovanje kose može napraviti u svim vrstama nijansi, ombre plavuša ostaje jedna od najpopularnijih varijacija ombrea. I više ne u svom vrlo klasičnom izgledu, gdje se boje relativno brzo spajaju i tvore snažan kontrast, već mnogo više u svojim novijim oblicima. Od takozvanih babylights -a do balayage tehnike do mračne – popis tehnika bojenja dugačak je i definitivno postoji nešto za svaki ukus.

Što su babylights?

Vrlo nježni, nježni naglasci u plavuši – kao da ih je poljubilo sunce. Uz babylights, kosa je samo lagano posvijetljena s nekoliko plavih naglasaka. Čista prirodnost i romantika! Obično su istaknuti dijelovi lica obojeni tako da oči i obrazi mogu biti naglašeniji. Ovom metodom bojanja kosa je posebno pošteđena, a prijelazi u boji izgledaju vrlo mekano i djevojački.

babylights kosa trend 2017 ombre plavuša

Balayage ili strobing?

S trendovskom tehnikom balayage frizer postaje pravi slikar. Usput, “balayer” znači “pomesti” na francuskom. Tehniku ​​bojenja tako su nazvale trendseterice jer se stvarno bojanje pojedinih pramenova vrši takvim zamašnim pokretima od strane frizera.

Dakle, vrlo različito od konvencionalnih istaknutih folija. Slično kao i babylights, kosa izgleda potpuno prirodno s balayageom. Ova tehnika bojanja pristaje gotovo svim dužinama kose i frizurama. Prekrasne kovrče ispupčene su jednako lijepo kao i ravna kosa ili valovi.

Strobing kose također je svima na usnama već neko vrijeme. Vrlo često se obje tehnike bojenja koriste kao sinonimi i mnogi ni ne znaju u čemu je razlika. Strobing nastao kao make-up trend. U osnovi se radi o isticanju važnih dijelova lica s više sjaja (posebnim kremama, puderima ili olovkama). Isti princip sada vrijedi i za kosu oblikovanu strobovanjem. Drugim riječima: strobing kose uspješna je mješavina balayage i folije babylights. Baš ljupko!

ombre plava duga kosa ističe mladu ženu

Ombre plavuša, reinterpretirano!

Da razjasnimo sve nesporazume: Ombre plavuša nije samo ombre plavuša! Ono što je nekad bio samo strogi gradijent u dva tona od tamnije kose do svjetlijih vrhova kose sada se potpuno reinterpretira. Neki znalci frizura često govore o ombre plavuši s naglascima ili čak tamnoj – mnogo blažoj varijanti ombrea.

do ramena kosa ombre plava med

Ombre plavuša & Co očito nisu samo osvojili međunarodne piste diljem svijeta, već i srce svake žene svjesne mode, gdje god postoji prava plavuša. Priuštite si ljetni, prirodni izgled tehnikom bojenja po vašem izboru. Možda samo želite izgledati kao da vas je sunce poljubilo ili više volite jače plavuše koje ističu vaše lice?

Pogledajte sjajne primjere iz naše galerije slika i dopustite im da vas inspiriraju!

     svijetlo plava duga ombre duge valovite kose

med plava kosa bakreni tonovi ombre plavuša

med plavo ombre duge kose kovrče

smeđa kosa ombre plava ravna kosa

gradijent ombre plavuša tamno smeđa trendi frizure

duga kosa ženske frizure frizura ombre blon highlights

boja za dugu kosu ombre plava smeđa baza

duga ombre kosa plava smeđa mlada žena sunčane naočale

duga plava kosa ističe strobing ombre

duga kosa mlada žena ombre plavuša s isticanjem

plavi sjaj od bakrene baze

duga kosa ombre plava mlada žena

balayage tehnika gradijent ombre duga kosa

duga ombre plava kosa jenifer lopez

trendi frizure duga kosa ombre plavuša

ombre plava kosa mlada djevojka london

ombre plava poluduga kosa tamno plava

ombre plava duga kosa mlade žene

ombre plavuša bob ističe

konturiranje strobing ombre kosa plava duga srednja duljina

ombre plava kovrče duge kose

ombre plava kosa tamno plava

ombre kosa crvena bakrena tamnoplava gradijent

ruža plava duga kosa ombre izgled

kosa do ramena ombre plava mlada žena

ističe ombre plava duga kosa mlada žena