Oaza mira u malom vrtu

Kad je lijepo vrijeme, svi žele provesti više vremena vani, osjetiti i uživati ​​u svježem zraku i zelenilu prirode izbliza. Sigurno ćete se i vi osjećati isto, zbog čega sada svoju pozornost usmjeravamo na sve vrste tema koje se odnose na uređenje vrta. Svaki dan izvještavamo kako možete stvoriti oazu mira i opuštanja u vlastitom vrtu. Na našoj web stranici pronaći ćete brojne praktične savjete koji vas mogu potaknuti da dizajnirate vlastiti vanjski prostor. Mrežnim istraživanjem pronaći ćete i pametne savjete o tome kako strateški odabrati mjesto za mali otok spokoja i koji namještaj tu pristaje. Pitanje zaštite privatnosti ostaje vrlo aktualno jer se svaki vlasnik vrta želi neometano opustiti vani ili proslaviti s prijateljima i obitelji. Ovim aspektima vrtnog dizajna već smo se bavili u raznim člancima. Zato današnji doprinos želimo posvetiti dizajnu male oaze izvana.

Ovo izgleda gotovo kao bajka, ali je stvarno!

Oaza u vrtu

Danas nije samo moderno, već je i vrlo praktično premjestiti ugodan dnevni boravak van ljeti. Stroga granica između unutarnje i vanjske strane nestaje i pri projektiranju vrta pokušava se postići besprijekoran prijelaz između unutarnje i vanjske strane. Ova će se tendencija vjerojatno zadržati u sljedećih nekoliko godina.

Postavili ste mjesto u vrtu što ugodnije da se osjećate kao da ste u svoja četiri zida. U oazi u vrtu težite za istom domaćom udobnošću i udobnošću kakvu već imate u unutrašnjosti. Tapecirani vrtni namještaj ovdje dolazi u pitanje, lusteri, vilinska svjetla i puno svijeća naglašavaju šarm vanjskog prostora. Kaldrma ili popločane staze vode do trga. No ono što vani čini željeni ugođaj su odabrani materijali i boje vrta. Za trenutak ćete saznati kako se nositi s tim!

 Prije svega, odredite koncept dizajna oaze u vrtu.

Vanjska kuhinja s kaminom oaza u vrtu

  • Prvo morate odrediti koncept dizajna vaše oaze u vrtu.

Željeli bismo vas savjetovati da unaprijed odlučite što točno želite dizajnirati u svom vrtu. Ovdje možete izabrati mnogo različitih mogućnosti. Neki vlasnici vrtova žele pravu oazu mira vani, drugi žele neometani kutak za čitanje. Međutim, postoje oni koji se odluče za ugodnu blagovaonicu vani ili vanjsku kuhinju ili vrtni bar. U dizajnerski koncept mogli biste uključiti i kamin te u svoj vrt unijeti još jednu limenku rustikalne udobnosti. U svim tim slučajevima, proces oblikovanja je malo drugačiji, ali rezultat je uvijek zadovoljavajući: Imate mjesto na kojem se možete povući kako želite ili gdje više volite slaviti s prijateljima.

Vrtni bar nije loša ideja ….

Oaza u vrtu Učinite vrtne barove praktičnim i privlačnim

 … ili radije otvoreni kamin s puno sjedala?

Otvorena ognjišta stvaraju oazu mira u vrtu

 Udoban vanjski namještaj i puno zelenog bilja stvaraju smirujuću atmosferu.

Oaza na otvorenom stvara udoban vanjski namještaj

  • Svijetle boje i puno zelene čine vašu malu oazu na otvorenom još privlačnijom

Ako želite stvoriti malu oazu mira na otvorenom, odlučite se za svijetle i privlačne boje. Poznato je da imaju pozitivan učinak na našu psihu i uvijek šire veselo raspoloženje. Gornji primjer slike to samo potvrđuje. Jednostavan vrtni namještaj sa svijetlim presvlakama, tepih s diskretnim uzorkom u bijeloj i plavoj boji, elegantna viseća stolica i vaša želja za ugodnim mjestom vani je ispunjena. Osim toga, mogli biste smisliti prikladne ukrase za svoju malu oazu u vrtu, koji se savršeno uklapaju u cijeli koncept dizajna. Na primjer, elegantna viseća svjetla i ukrasni predmeti od bakra zaista privlače pažnju i doista izražavaju vaš stil i ukus. Jesmo li nešto zaboravili? Ne, jer bez prekrasnih zimzelenih biljaka, dizajn ovog otoka apsolutne tišine ne bi bio potpun.

Mnogo zelenih biljaka mora se imati u svakom odmaralištu na otvorenom.

  • Uloga biljaka u stvaranju vaše oaze na otvorenom

Možda i sami imate zeleni palac ili se radije oslanjate na vještine cvjećara i dizajnera vrtova? U oba slučaja računaju se samo dobri rezultati, naime mala oaza izvana uvijek mora biti privlačna i privlačna. Da biste to učinili, potrebne su vam zimzelene biljke i lijepo cvijeće koje će olakšati besprijekoran prijelaz iz kuće u otvoreni prostor. Poznato je da zelena smiruje oči i dušu. Ima ogroman i jedini pozitivan učinak na našu dobrobit. Na primjer, razmislite o zimzelenim palmama ili visećim papratima. Prvo, izgledaju prekrasno kao ukras, a drugo, stvaraju vezu između vrta i kuće na vrlo elegantan način. Stoga vam savjetujemo da uključite zelene biljke u dizajn svoje oaze mira. Apsolutno su neophodni iz praktičnih i psiholoških razloga!

Ovih zelenih biljaka nikada ne možete zasititi!

zelene biljke na stepenicama

 Ove zelene biljke su prava umjetnička djela prirode!

Oaza u vrtu, zelene biljke stvaraju prava umjetnička djela prirode

 Potpuni sklad u vrtnom dizajnu je redoslijed dana!

Stvorite oazu mira vani i postignite savršen sklad

  • Više detalja koji vode do oaze mira vani

Niste stekli dojam da je vaša oaza u vrtu morala biti ugrađena u zelenilo, zar ne? Različite mrlje boja ovdje su svakako dobrodošle. Šarene ukrase možete dodati šarenim ukrasnim jastucima na vanjskom namještaju ili imati veličanstveno rascvjetalo vrtno cvijeće u neposrednoj blizini. Oni pojačavaju seoski ugođaj vašeg vrta i donose mu puno šarma, zbog čega su neophodni!

 Veličanstveno cvjetajuće petunije i ostalo lijepo vrtno cvijeće označavaju stazu.

Vrtna staza

Na kraju, ali ne i najmanje važno, također vam želimo skrenuti pozornost na osvjetljenje vaše oaze na otvorenom, jer ćete tamo svakako u večernjim satima poželjeti provesti mnoge ugodne večeri. Elegantne vrtne lampe, ugrađena rasvjeta ili vilinska svjetla? Možete odabrati ono što najbolje odgovara stilu vaše vrtne oaze. I ne zaboravite uvijek težiti savršenom skladu u dizajnu, jer je to osobito važno za vaš unutarnji mir i spokoj.

Želimo vam uspješan dizajn oaze mira u vrtu i lijepo i sadržajno ljetno vrijeme!

 Važnost dobro odabrane vanjske rasvjete je ogromna.

Oaza vanjske rasvjete

Prikladna vanjska rasvjeta za vaše tople večeri vani

Odgovarajuća vanjska rasvjeta

Vrtne staze također moraju biti dobro osvijetljene.

Vrtna rasvjeta Osvijetlite vrtne staze

 … i pravilno staviti

Izradite ideje za vrtne staze za vrt

… ili biti ugrađen u zeleno!

Ideje za uređenje vrta

 Ugrađena vrtna rasvjeta sve se više koristi.

Ugrađena vrtna rasvjeta

 Oko otvorenog kamina mogli ste navečer dugo razgovarati s prijateljima uz bocu vina.

Vrtni kamin s otvorenim kaminom

 Klupe u zelenom izgledaju primamljivo!

Ideje za vrtni dizajn mala oaza mira