Lijevanje voskom u novogodišnjoj noći – najbolji način za početak Nove godine

Imamo samo nekoliko dana do dočeka Nove godine i sve češće čujete da si ljudi u Novoj godini žele nešto dobro. Također ste nestrpljivi sa onim što će vam donijeti sljedeći dani, tjedni i mjeseci. Bez obzira koliko često čujete da ne možete predvidjeti ili promijeniti budućnost, nekako osjećate potrebu gledati u budućnost. Odakle to uopće dolazi? Hoće li nam pomoći da se raspoložimo za dobre stvari ili da se bolje pripremimo za loše? Možda na podsvjesnoj razini. Ne možemo sasvim odgovoriti na ovo filozofsko pitanje, ali možemo reći nešto na temu „lijevanje voska za doček Nove godine“. Tada možete sami odlučiti hoće li vam ova tradicija nešto donijeti ili ne.

Tradicionalno poznajemo lijevanje olova, ali sada ga zamjenjuje vosak!

komad metalnog božićnog novogodišnjeg ukrasa

Ulijevanje voska umjesto ulijevanja olova

Ne možemo umjesto vas odlučiti je li dobro ili loše gledati malo naprijed u budućnost. Jedno je, međutim, sigurno: tradicionalno izlijevanje olova štetno je za zdravlje, ali i za okoliš. Zapravo, sada je zabranjen u Europi. Umjesto toga, možete koristiti vosak i nastaviti tradiciju lijevanja voska.

Ovo je jednostavnija i manje štetna alternativa koja može imati apsolutno isti učinak. Ekološki je prihvatljiviji iz nekoliko razloga. Kao prvo, vosak jednostavno nije toliko štetan i brže se otapa. Osim toga, gotovo svi imaju ostatke voska kod kuće nakon dočeka Nove godine i Božića. Oni se mogu ponovno upotrijebiti ako su već pokazali održivo ponašanje.

I olovo i vosak zagrijavaju se nad plamenom svijeće

Beleigießen ideja za izlijevanje voska

To je tako jednostavno!

Lijevanje voskom doista nije komplicirana stvar. Sve što trebate učiniti je spojiti stare neiskorištene svijeće ili ostatke voska u različitim oblicima na radnu površinu i otopiti ih u različite oblike. Na prvi pogled pogledajte potrebne materijale:

  • Ostaci voska ili različiti predmeti od voska (uglavnom se koriste svijeće ili njihovi ostaci),
  • Kalupi za kocke leda ili prazno pakiranje plastičnog adventskog kalendara,
  • Posuda za zagrijavanje voska,
  • Metalna zdjela,
  • Velika svijeća,
  • Topla voda i kocke leda.

Zagrijte vosak iznad plamena

svijeće plamen diy ideje

Sve ćete te materijale koristiti u različito vrijeme vidovitosti! Stoga pažljivo pročitajte naše upute!

Vidovitost ulijevanjem voska u različitim koracima!

Pripremite kalupe

Što se tiče materijala, vjerojatno imate posla s više boja. Ovdje imate dvije mogućnosti. Možete zasebno otopiti različite boje i na kraju dobiti kalupe u različitim nijansama. Druga bi varijanta bila miješanje ostataka voska u različitim bojama. Bilo bi tako završni simboli biti šaren. Otopite ostatke voska u odgovarajućoj metalnoj posudi na grijaćoj ploči. Ulijte ih u odgovarajuće kalupe. To mogu biti ili kalupi za kocke leda ili pakiranje iz adventskog kalendara.

Evo nekoliko alata koje možete koristiti za lijevanje voskom

ukrasi sami božićna novogodišnja noć

Sam ritual

Sada vam je za sam ritual potrebna zdjela vode. Najbolji način lijevanja voska je na hladnijoj temperaturi. Čak biste trebali baciti kockice leda u vodu. Uzmite jedan od kalupa za vosak i zagrijte ga iznad plamena svijeće. Uvjerite se da je najtoplija točka točno iznad plamena. Zatim izlijte materijal u vodu. Iz ovoga će proizaći određena brojka.

Prilikom tumačenja brojki možete dati mašti na volju

vidovit ukras za Božić

Tumačenje brojki

Prilikom tumačenja brojki definitivno vam je potrebna intuicija i mašta. Dopustite sebi da se prvo vodite ovim i napravite vrlo intuitivno tumačenje. Ako imate nekoga u obitelji ili među prijateljima kojima vjerujete i tko se osjeća dobro prema vama kao osobi, možete pitati za njihovo intuitivno tumačenje. Inače postoje i različiti popisi sa simbolima za lijevanje olova i voska. Možete ih pronaći na Internetu ili ispisati na papiru. Zatim biste mogli pogledati što znači simbol koji ste vidjeli ili nešto slično.

Mogu se pojaviti različiti oblici i figure

ideje za ukrašavanje ulijevanjem voska

Lijevanje voskom kao odlična zabava u novogodišnjoj noći

Lijevanje voskom ne biste trebali shvaćati tako ozbiljno. Sigurno ste primijetili da se zaista važne stvari u našim životima na kraju događaju neočekivano. To je istina čak i u onim slučajevima u kojima smo unaprijed imali intuitivan osjećaj za to. Zato se začudite i pogledajte lijevanje voska više zabavom. Prvo, već pripremljeni kalupi od voska mogu poslužiti kao svojevrsni ukras na stolu u novogodišnjoj noći. Djeca mogu sudjelovati u proricanju sudbine i to bi za njih bila sjajna igra. Kasnije te večeri ili jutro nakon toga mogli ste izvesti ritual s prijateljima i obitelji. To će zasigurno ostati zabavna uspomena za sve uključene.

Svi žele takav kalup od voska, zar ne??

hery ideas diy decoration

Svijeće igraju važnu ulogu u tumačenju

svijeće ukras božićni diy

Za mnoge je lijevanje voskom najuzbudljiviji dio tradicije dočeka Nove godine

vidovitost nove godine predvečerje ideje

Zaostali vosak možete koristiti u različitim bojama

ideje za ukrašavanje crvenih svijeća

Lijevanje voskom u novogodišnjoj noći može se promatrati kao vrsta umjetnosti

ulijevanje voska diy novogodišnja noć