Kupnja stabla bonsaija i pravilna njega – neki vrijedni savjeti

Uzgoj i briga za bonsai drveće

Bonsai se uzgaja više od tisuću godina. Vrtna umjetnost uzgoja i njegovanja minijaturnog drveća i grmlja u malim posudama potječe iz Kine, a u prošlosti je bila poznata pod imenom Penjing. Međutim, drvo bonsai koje danas poznajemo japanska je varijanta ovog kineskog oblika umjetnosti, što doslovno znači “krajolik u zdjeli”. Japanska riječ “bonsai” također ima isto značenje – “Bon” znači zdjela, a “Sai” – biljka. Dakle, bonsai je umjetnost uzgoja biljke ili stabla u maloj zdjeli i estetskog oblikovanja redovitim rezanjem.

Danas je umjetnost bonsaija također vrlo popularna u Europi, a stabla bonsaija često se vide kao prekrasne ukrasne sobne biljke. Iz tog razloga želimo pružiti više jasnoće o načinu uzgoja i pravilnoj njezi stabla bonsaija.

Bonsai drvo – Neka vas fascinira dalekoistočna vrtna umjetnost!

Trešnja bonsaija Njega vrsta bonsaija Vrtne ideje

Prije svega, željeli bismo naglasiti da bonsai drvo zahtijeva vaše strpljenje i predanost. Krajnji rezultat vrijedan je truda. Drvo bonsai stvara opuštajuću atmosferu i daje unutrašnjosti dalekoistočni dodir. Drvce čisti zrak i čak vam može dati ploda, ako samo imate malo strpljenja …

Strpljenje donosi ruže, ili u ovom slučaju prekrasno, cvjetajuće drvo bonsai

Sakura Bonsai kupujte prekrasne vrste bonsaija

Možeš naravno Samo kupite bonsai ili ga sami uzgojite uzimanjem reznice. U oba slučaja, međutim, potrebno vam je znanje o pravilnoj njezi bonsaija.

Zalijevanje, gnojenje, osvjetljenje, obrezivanje i presadjivanje najvažniji su čimbenici koje treba uzeti u obzir.

Njega bonsaija – zalijevanje

Nikada ne dopustite da se tlo u zdjeli potpuno osuši. Redovito zalijevajte bonsai drvo, ali pazite da ga ne zalijevate jer će to uzrokovati truljenje korijena.

Pravilna briga o bonsaiju

Sakura bonsai njeguje prekrasne bonsai vrste ukrasnih sobnih biljaka

Njega bonsaija – oplodnja

Budući da se bonsai sadi u male zdjelice, redovita gnojidba je od velike važnosti. Gnojivo može biti posebno prikladno za biljke bonsai. Ali možete koristiti i popularno gnojivo – mineralno ili organsko, tekuće ili kruto. Vrsta gnojiva ne igra značajnu ulogu. Slijedite upute za uporabu i pobrinite se da je zima razdoblje mirovanja za bonsai (kao i za većinu biljaka). Za to vrijeme bonsaiju treba manje vode i gnojiva.

Sve višegodišnje i drvenaste biljke pogodne su za bonsai

Tamarack Bonsai Tree Kupite i njegujte bonsai vrste jesenskog lišća

Njega bonsaija – presađivanje

Stablo bonsaija potrebno je presaditi otprilike svake dvije godine. Naravno, to ovisi o vrsti i veličini stabla.

Ljuska mora dobro odgovarati vrsti drveća 

Javor bonsai drvo kupiti vrste bonsai

Drveće bonsaija poput bora, na primjer, sadi se u pravokutne zdjele, a okrugle i ovalne zdjele prikladnije su za cvjetanje i nježno građene bonsaije. Zdjela ne bi trebala biti previše šarena i ukrašena te privlačiti pažnju, već činiti cjelinu sa stablom bonsaija.

Oblik bonsaija igra važnu ulogu u azijskoj kulturi

Maple Bonsai Care Bonsai Vrste Ideje za vrt

Ako je vaše bonsai stablo dovoljno veliko, možete ga orezati i oblikovati. Ovo je dio umjetnosti uzgoja bonsai stabla.

Više vrijednih informacija o umjetnosti bonsaija na Dalekom istoku saznajte iz videa ispod …

Pravilna briga za bonsai drveće

Drveće bonsaija šik je ukras sobe

Kupite drvo bonsai i pravilno se brinite za vrste bonsaija

Posložite mali bonsai

Njega bonsaija Bonsai reže sobne biljke po feng shuiju

Čili i druga inspirativna stabla bonsaija možete pronaći ispod …

Drvo čili bonsaija kupuje vrste bonsaija Drvo bonsaija šipaka Kupujte i njegujte vrste bonsaija Kupite bombaj od jabuka Njega bonsaija Dalekoistočna kultura Azalea bonsai drvo kupiti vrste bonsaiOdržavanje stabla bonsaija Bonsai vrsta Promijenite bonsai Bonsai kupujte i njegujte mini šumu vrste bonsai Njega bonsaija neobičnog oblika različite vrste bonsaija Bonsai drvo kupiti Bonsai njega izvanrednog oblika Bonsai stablo kupiti Bonsai njega Dalekoistočna kultura Kupite drvo bonsai Obrezivanje i održavanje bonsaija Ginkgo biloba Kupujte bonsai drveće Izrežite i njegujte bonsai Wisteria BonsaiKupite i njegujte bonsai drvo Bonsai Cerejeira Rosa Bonsai stablo kupiti odgovarajuće vrste bonsaija za njeguKupujte bonsai drveće Uzgajajte i njegujte vrste bonsaijaKupite bonsai drvo Bonsai rezati potrebne alate Kupite bonsai drvo i pravilno se brinite za njegaNjega bonsaija Vrsta bonsaija Presadite stabla bonsaijaApple Bonsai Tree Kupite Bonsai Care Dalekoistočna kulturaKupujte bonsai od nara i njegujte vrste bonsaijaKupite drvo bonsai i pravilno se brinite za njega Bonsai vrsta mini stablo limuna veliko bonsai drvo u vrtu pravilna njega vrsta bonsai veliko drvo bonsai pravilna njega vrsta bonsaija zen budizam