Imate li kod kuće egzotične biljke – izvanredan cvjetni ukras

egzotične biljke deco tich jewelry šarena narančasta

Egzotične biljke kod kuće – 12 tropskih središta s egzotičnom zelenilom

Što biste učinili da kupite veliki tropski list? Kažem vam: ukrasite njome! Oni mogu izdržati do 10 tjedana. Želite li i to postići? U današnjem članku ćete naučiti kako ovo može super funkcionirati i za vas.

I da, možete to učiniti sami! Za to vam ne treba cvjećar!

Tropsko lišće i cvijeće

Počet ćemo s nekoliko jednostavnih aranžmana koji uključuju malo lišća i cvijeća. Na donjoj slici možete vidjeti ukras s prozorskim krilom! (Monstera deliciosa). Ovdje imamo posla s jednostavnom izjavom i dubokim dojmom.

Uživajte u čarobnoj ljepoti tropske prirode

egzotične biljke monstera dekoracija doma zelena svježa

Zanimljivo ime, zar ne? Danas ćete čuti i nekoliko drugih takvih stvari. Sigurno ste vidjeli neke od ovih biljaka, ali se ne možete sjetiti njihovih imena.

Ispod vidimo skromnu ljepotu kralja Protee u suvremenoj bijeloj vazi. [prema CB2]

Uz nju savršeno pristaje originalna vaza

egzotične biljke bijela vaza ukras dom zelena svježa

Osobno sam zaljubljen u aranžman s donjim helikonijama. Fascinira me kombinacija crnih vaza i stolice u istoj boji! Po mom mišljenju, ovdje je pronađena najbolja monokromatska pozadina zelene boje. [prema Gospodine Mitchell]

Cvjetni ukras u uredu – svježa ideja

egzotične biljke monstera dekoracija kućni ured zelena svježa

Možete upotrijebiti bijeli anturij kako biste sobi dali egzotičan štih, a da pritom niste previše nametljivi. Mislim da je kombinacija s drugim objektima u jarkim bojama na ovoj slici potpuno uspješna. Slika ispod je od CB2. Tamo možete vidjeti kako se debla savršeno uklapaju u sobu sa suptilnim efektima boje. U ovom slučaju to je crvena buba i žuta lopta.

Obratite pažnju na male detalje

egzotične biljke ukras kućna kuhinja zelena svježa

Visoka vaza i šiljato zeleno lišće. Ovo je krajnje savršenstvo dizajna! To se posebno odnosi na velike stolove u posebno širokim prostorijama poput ove. Primjećujete li kako se dolje ističu aranžmani? Ovo funkcionira čak i u prostoriji s pogledom na još bujnije zelenilo.

Savršenstvo dizajna par excellence!

egzotično bilje blagovaonica vaza ukras dom zeleno svježe

Cvijeće i vaze ispod čine aranžman koji bi se mogao natjecati s umjetničkom instalacijom. Primijetite kako blistave boje i dramatično lišće predstavljaju živahnu, ćudljivu prirodu moderne ljepote u svom najboljem izdanju. [prema Thirdstone -u]

Jeste li ljubitelj umjetnosti?

egzotično bilje blagovaonica ukras u vazi dom zeleni stol od svježeg drva

Egzotični aranžmani

U posljednjem dijelu članka osvrnut ćemo se na neke egzotične aranžmane koji stvaraju dekadentni osjećaj. U pomoć priskaču različite sorte povrća.

Kao primjer možete uzeti ovo tropsko srce tvrtke Cvijeće od obale do obale imenovati. Uključuje rajske ptice, anturije, proteu, zvono Irske i orhideje dendrobij. Pažljivo promatrajte kako se visine lišća i cvijeća razlikuju u najzavodljivijim tropskim aranžmanima.

Jake, živahne boje dodaju raspoloženje i svježinu vašem svakodnevnom životu

egzotično bilje ukrašavanje doma tropsko šareno

Nemojte se bojati postaviti male vaze oko središnjeg dijela. [prema Arthouse Design]

Ukrasite svoju zabavu egzotičnim cvijećem

egzotične biljke deco tich nakit vjenčanje zeleno svježe

Sa zvonima zvijezda ne možete pogriješiti … To se posebno odnosi na upečatljivu ružičastu sortu koju možete vidjeti na donjoj slici. S ljiljanima možete stvoriti prekrasan fokus na isplativ i upečatljiv način. No, osobe s alergijama trebaju biti oprezne s tim! [prema Izvrstan dizajn]

Imate li cvijeće u uredu? zašto ne?

egzotične biljke monstera deco zatelier ured zeleno svježe

Vaš aranžman ne mora biti visok da biste dali snažnu izjavu. Ispod vidimo suvremenu vazu s tropskim cvijećem. Buket uključuje Proteas, čija boja odgovara stolu tvrtke CB2 donijeti.

Ukrasite blagovaonicu! Cvijeće je uvijek dobrodošlo

egzotično bilje blagovaonica ukras u vazi dom zeleni svježi stol

Ne može se poreći ogromna popularnost prozračnih biljaka. Hranu dobivaju iz zraka i stoga je zemlja suvišna. Suprotno onome što mnogi vjeruju, ove biljke trebaju vodu. Čak i u tom slučaju zahtijevaju malo održavanja i dugo ostaju lijepi i moderni.

Prozračne biljke – ne trebaju tlo i vrlo malo održavanja

egzotično bilje ukrašavanje doma tropsko šareno zeleno crveno

Na kraju dolazimo do umjetničkog djela vješte njege. Ovdje grane, zelenilo i kamenje postižu prekrasan međusobni odnos. To je izvrsna umjetnička kreacija. Želite li stvoriti vlastiti rad ove vrste? Zračna biljka savršena je za postizanje tako hrabre figure, nećete je pronaći?

Ne treba vam cvjećar! Također biste mogli sami stvoriti tako lijepu kreaciju od tropskog bilja

egzotične biljke ukras doma tropski orijentalni

Moja ideja ukrašavanja tropskim biljkama već se potpuno promijenila nakon što sam prvi put pogledala danas navedene slike. Nadamo se da ste i vi bili motivirani za postizanje takve zelene ljepote kod kuće. Zabavite se s tim!