Hortenzije plave boje? Kako radi?

Hortenzije su lijepi vrtni grmovi koji vole rasti u djelomičnoj sjeni. Cvate od lipnja do kraja rujna u vrlo različitim bojama i u svim mogućim nijansama – od bijele do ružičaste i ljubičaste do ljubičaste. Ovo prekrasno vrtno cvijeće ima visoku dekorativnu vrijednost. Njegovi šareni, kuglasti cvjetovi odmah su uočljivi i pretvaraju se u prave oku u vrtu, na terasi ili na balkonu. Hortenzije posebno smirujuće djeluju na naša osjetila. Zaista oduzimaju dah i čine da vaš vanjski prostor izgleda privlačno. Plave hortenzije također su izrezale lijepu figuru kao rezano cvijeće i začinile unutrašnjost. U nastavku želimo otkriti tajne plavih hortenzija. Ako želite uživati ​​u posebnom šarmu ovog vrtnog cvijeća, čitajte dalje i saznajte nešto novo i zanimljivo!

Boja ovih vrtnih ljepota određena je tlom u kojem rastu

Hortenzije u saksiji uljepšavaju vanjsko područje

PH tla određuje boju cvijeta hortenzija

Svim ljubiteljima cvijeća poznato je da boja cvijeta hortenzija ovisi o pH tla. Promjenom pH možete dobiti ružičaste cvjetove hortenzije u plavoj boji i obrnuto. Čini li vam se to mističnim ili nevjerojatnim??

Međutim, potpuno je moguće promijeniti boju ovog vrtnog cvijeća. Ovo je čisto kemijski proces koji se temelji na znanju o pH tla. Kao što je poznato, pH vrijednost mjeri je li tlo kiselo ili alkalno. Ljestvica pH ide od 0 do 14; 7 je neutralna. Vrijednosti pH ispod 7 karakteriziraju kiselo tlo, a one iznad 7 određuju njegov alkalni karakter.

Ako posebno volite plave hortenzije, tada biste trebali regulirati pH tla

Hortenzije u plavoj boji daju vanjskom području lijep izgled

Kako promijeniti pH tla?

Hortenzije savršeno uspijevaju u vlažnom tlu s pH između 5 i 6, što znači da preferiraju kiselo tlo. Posebnim gnojivima možete promijeniti pH vrijednost tla, a time i boju cvijeća. Plave hortenzije poput tla s vrlo kiselim karakterom, tj. S pH vrijednošću ispod 5. Vrijednost 4 i niža bila bi vrlo dobra i obojiće ružičaste cvjetove u plavo. Također preporučujemo korištenje gnojiva za rododendron i azaleju. Bolje je odlučiti se za gnojivo sa sporim otpuštanjem. U razdoblju između proljeća i kraja srpnja morate gnojiti hortenzije svaka dva tjedna. Za hortenzije u kadi upotrijebite tekuće gnojivo i slijedite upute na pakiranju. Za stvaranje trajnog efekta plave boje upotrijebite aditive u tlu koji snižavaju pH tla. Više o gnojidbi plavih ljepotica možete saznati u sljedećem videu:

Naš savjet: Ne zaboravite, sve sorte ovog veličanstvenog vrtnog cvijeća imaju visoku potrebu za vodom, pa ćete ih morati zalijevati svaki dan.

Dajte svom vanjskom prostoru novi izgled s plavim hortenzijama

hortenzije koje privlače poglede na otvorenom

Odmah se mora reći da postoje tipične sorte hortenzije obojene u plavo. To uključuje Baby Blue, Blue Danube, Bela, Blue Tit, Early Blue i druge. No, sami možete odrediti plavu nijansu svojih grmova hortenzije i odabrati nijansu koja vam se najviše sviđa. Plave hortenzije potrebno je uzgajati u kiselom tlu (pH 5,5 i niže). Ružičastim hortenzijama potrebno je neutralno do blago alkalno tlo (pH 6,5 i više). Za ljubičasto cvijeće (ili mješavinu plavog i ružičastog cvijeća na istoj biljci) pH tla mora biti 5,5 do 6,5. Uz odgovarajuću pH vrijednost, svoj vrt možete pretvoriti u šareno more cvijeća. Želimo vam puno zabave i svakog uspjeha!

Kako vam se sviđaju hortenzije plave boje??

vrtne biljke grade hortenziju u vazi ukrašavaju unutrašnjost

Unesite više boje u svoj vrt i uživajte u svakom pogledu!

Hortenzije u plavoj boji ostavljaju prekrasan dojam

 Želite li se okružiti prekrasnim, šarenim vrtnim cvijećem??

vrtne biljke plava hortenzija i bijele tratinčice

Zatim stavite hortenzije plave boje!

vrtne biljke plave i svijetloružičaste hortenzije

 Plava smiruje um i dušu

Hortenzije u plavom grmlju uljepšavaju vanjsko područje

 Veličanstveno ljetno cvijeće – plave hortenzije

hortenzije svježe vrtne ideje s vrtnim cvijećem

 Plavu boju možete sami odrediti

vrtne biljke koje u vrtu uzgajaju plavu hortenziju

Svijetloplave hortenzije ljeti plijene pogled u vrtu

Hortenzije različite vrste u nijansama plave

Hortenzije u nijansama plave kao prekrasne vrtne biljke