Hlađenje kod kuće – to pristaje u vaš vrt

Ljeto je stiglo i tražite lijep i učinkovit način da se rashladite u svom vrtu? Reći ćemo vam koje mogućnosti postoje – počevši od crijeva za vodu i kade do vanjskog hidromasažnog bazena i mnogih načina za hlađenje.

Opcija 1: crijevo za vodu

Bez sumnje, najlakši i najjeftiniji način hlađenja u vlastitom vrtu je crijevo za vodu. Vrtno crijevo nije samo opcija za one s ograničenim proračunom, već se može posebno dobro koristiti i u malim vrtovima. Ostavite li crijevo na suncu do podneva, voda će biti ugodno topla i ne samo da će vaša djeca neizmjerno uživati ​​u osvježenju.

crijevo za vodu hlađenje ljeto

Opcija 2: vrtni tuš

Bez obzira na veličinu vašeg vrta, vrtni tuš uvijek se uklapa. Ako su vaša djeca intenzivno lutala ili ste se sami uživali sunčati, vrtni tuš obećava željeno hlađenje. Na vama je da li ćete vrtni tuš spojiti na unutarnji ulaz ili napajati putem sustava kišnice. Ugradnja vrtnog tuša obično je dječja igra i može se obaviti samostalno. Međutim, ako želite implementirati solarni sustav, trebali biste se obratiti pomoći stručnjaka.

hlađenje vrtnog tuša ljeto

Opcija 3: vanjski whirlpool

Najluksuzniji način rashlađivanja u vlastitom vrtu svakako je vanjski hidromasažni bazen koji ne privlači samo pažnju u vrtu, već osigurava i radost i opuštanje. Bilo u ranim jutarnjim satima, tijekom vrućih ljetnih dana ili blagih ljetnih noći – pjenušava, ugodno topla voda vašeg vlastitog vanjskog hidromasažnog bazena pomaže vam u ublažavanju stresa i osiguravanju dobrobiti. Iako postoje jeftinije mogućnosti osvježenja u vlastitom vrtu, whirlpool je vjerojatno najpoželjnija od svih predstavljenih alternativa. Odlučite li se za vanjski whirlpool, preporučljivo je odabrati visokokvalitetni proizvod i upotrijebiti jedan razumna vrijednost za novac u hidromasažnoj kadi kako biste osigurali da možete dugo uživati ​​u pjenušavoj vodi.

Opcija 4: hidromasažna kada

Volite li nordijski štih i htjeli biste imati skandinavski ambijent u svom vrtu osim mogućnosti da se rashladite? Tada je drvena hidromasažna kada prava opcija za vas. Ako imate i vlastitu saunu, možete koristiti hidromasažnu kadu i zimi nakon dugog boravka u sauni. Kada za kupanje može se izvrsno uklopiti u prirodni vrt. Osim ljestava, za ulazak u hidromasažnu kadu možete koristiti i malo stubište od prirodnih materijala.

hlađenje vrtne kade

Opcija 5: dječji bazen na napuhavanje

Bez obzira tražite li mjesto za svoj obiteljski vrt ili krovni vrt za rashlađivanje – mali bazeni na napuhavanje obećavaju zabavu za kupanje za mlade i stare. Odlučite li se za takozvani brzi bazen, možete se osvježiti u samo nekoliko jednostavnih koraka. Ovisno o tome hoće li mala djeca i neplivači ili odrasli koristiti bazen na napuhavanje, trebali biste se vratiti na različite modele: Iako je plitki bazen za djecu najbolja opcija za malu djecu i neplivače, bazen za brzo plivanje može biti malo veći i veći svi padati dublje.

rashlađivanje bazena za djecu

Opcija 6: ribnjak za kupanje

Ako imate potrebne resurse – počevši s dovoljno prostora, dovoljno vremena i potrebnih financijskih sredstava – da svoj vrt nadogradite ribnjakom za kupanje, ovo je nesumnjivo odličan način da rashladite sebe i svoju obitelj u vrućim ljetnim mjesecima. Dobro održavano jezerce vizualno poboljšava vaš vrt, ali uključuje i mnogo posla.

hlađenje vrta za plivanje