Dekorativna ogledala – 10 stilskih i praktičnih ideja za vaš dom

deco ogledalo zidno ogledalo velika blagovaonica

Kako koristiti ukrasna ogledala u dizajnu interijera

Ogledala su oduvijek zastupala misticizam i samoprepoznavanje. Također su vrlo popularan objekt analize za filozofe i sociologe. Okrećete svijet naglavačke, stvarate novu perspektivu i udvostručujete stvarnost. Ali danas govorimo o ukrasnim ogledalima i o tome kako ih možete koristiti za oblikovanje soba.

Ovisno o vašem ukusu i veličini vašeg stana, definitivno ćete provesti neke današnje ideje. Glavni princip ogledala u uređenju interijera je njegova sposobnost hvatanja i emitiranja svjetlosti. Osim toga, postoji i činjenica da ukrasna ogledala vizualno proširuju prostoriju i čine je prostranijom.

Na primjer, možete objesiti veliko zidno ogledalo u bilo kojem području i pružiti više prostora i svjetla. Gore možete vidjeti kako ovo funkcionira na otvorenom planu. Inače se ni na koji način ne povećava mala površina, čime se osigurava veća sloboda i vesela atmosfera u ambijentu.

Zrcalni namještaj trenutno je apsolutni trend

deco zrcala komoda zrcala površinske ladice

S takvim komadima zrcalnog namještaja istovremeno osiguravate veću svjetlinu i neosporno privlačenje pogleda u svom interijeru. Bez obzira koju vrstu namještaja s površinom zrcala odabrali, rezultat će definitivno biti zapanjujući. Isprobaj!

Pametna DIY ideja s malim okruglim ogledalima

deco ogledalo zidno ogledalo okrugla ploča

Volite li nešto originalno što možete stvoriti vlastitim rukama? Pa onda to možete učiniti s ovim maštovitim ukrasnim ogledalom. Sastoji se od pojedinačnih okruglih ručnih ogledala koja su zalijepljena. Ovo je sjajan način da svom zidnom zrcalu napravite sami bilo koji oblik.

Ako imate visoke stropove kod kuće

deco ogledalo zidno ogledalo barokno ogledalo zlatni okvir

Ovdje imate mogućnost ili objesiti ogromna zidna ogledala od poda do stropa ili odabrati jedno koje možete staviti na komodu. U oba slučaja ponovno se potpuno postiže osvjetljavajući, proširujući učinak.

Dvostruka elegancija u kupaonici

deco ogledalo zidno ogledalo kupaonica u baroknom stilu

Napokon unesite još malo glamura i luksuza u svoju kupaonicu! Zašto biste morali ostavljati ista, dosadna ogledala u kupaonici? Odlučite se za bogato ukrašena barokna ogledala, koja možete poprskati i zlatnom bojom ili imati starinski izgled.

Ogledalo u modernom, minimalističkom kuhinjskom namještaju

deco ogledalo zidno ogledalo velika površina kuhinja stražnji zid

Dosadilo vam je jednobojne kuhinje ili starih pločica u kuhinji? Onda učini nešto po tom pitanju! Što kažete na posebno ogledalo? Kao što možete vidjeti gore, ovo se čini kao iznimno kul ideja.

Objesite ukrasno ogledalo izravno iznad kuhinjskog sudopera

deco ogledalo zidno ogledalo mala kuhinja

Ako imate tamnu kuhinju ili ako nemate prozor, ogledalo je opet najbolje rješenje. Zidno ogledalo postavite neposredno iznad sudopera. Na taj način hvatate svjetlo, a istovremeno možete puno bolje komunicirati sa svojim posjetiteljem dok se opuštate i perete tanjure.

Tko kaže da zidove od kolaža možete stvoriti samo s fotografijama?

deco ogledalo zidno ogledalo u rokoko stilu zidna dekoracija

To uopće nije istina. Isprobajte to s ukrasnim ogledalima. Zidni dizajn možete stvoriti u bilo kojoj prostoriji. Najbolje je pronaći ogledala različitih veličina, ali u istom stilu i boji.

Dopunite svoju zbirku slika na zidu ukrasnim ogledalom

deco zrcalo zrcalo okruglo mali drveni okvir

Takav dodatak često djeluje neočekivano i čini veliku razliku. Možete eksperimentirati s veličinom i oblikom po želji.

Ne zaboravite na vanjsko područje

deco ogledalo vrtni dizajn vrtni namještaj deco

Dekorativno ogledalo također može ovdje napraviti veliku razliku. Bilo da se radi o vrtu, balkonu ili terasi, ukrašavanje ogledalom uvijek je dobrodošlo.

Imate li već svoje osobno rješenje za uređenje s ogledalom? Nadamo se da smo u tome pomogli.