Yksityisten talojen ja takapihojen aidat (+390 Kuva ideoista). Kauniit aidat ja valintakriteerit

Yksityisten talojen ja takapihojen aidat (+390 Kuva ideoista). Kauniit aidat ja valintakriteerit

Kaikki alkaa kauniista aidasta. Kyllä se on! Jokainen yksityinen talo tarvitsee aidan. Koska talosta ei ole aavistustakaan, käsitys tulee siitä. Siksi tähän asiaan on suhtauduttava vakavasti ja punnittava kaikki edut ja haitat. Lisätietoja myöhemmin artikkelissa.

Aidan valintakriteerit

Ennen kuin valitset aidan tyypin ja materiaalin, sinun on päätettävä niiden tarkoituksesta..

Tyylin määrittäminen

Tyylin määrittäminen

Yleensä yksityisten talojen aita suorittaa seuraavat toiminnot:

  • merkitsee viereisen alueen rajoja;
  • estää ei -toivottujen vierailijoiden pääsyn ja eläinten ratsioita;
  • toimii perustana suojauksen luomiselle;
  • suojaa naapureita ja ohikulkijoita uteliailta katseilta ja varmistaa yksityisyyden;
  • suojaa pölyltä ja melulta;
  • koristaa henkilökohtaisen juonen.

Aita alueen koristeena

Aita alueen koristeena

Jos haluat eristää paikallisen alueen kokonaan, paras vaihtoehto olisi asentaa kiinteät aidat, jotka kestävät mekaanisia vaurioita. Käytä avoimia takorauta -aidoja ja matalia puisia aitoja koristamaan maisemaa ja osoittamaan rajat..

Taotut aitaustyypit

Taotut aitaustyypit

Kun suunnittelet aidan rakentamista alueen ympärille, kiinnitä huomiota seuraaviin tekijöihin:

SijaintiJos talosi sijaitsee moottoritien tai vilkkaan kadun vieressä, se on aidattava kuurojen korkealla aidalla. Se suojaa kutsumattomilta vierailta ja tien melulta sekä vähentää alueelle tulevan pölyn määrää..

Korkea aita hiljaisuutta varten

Korkea aita hiljaisuutta varten

Asunnon arkkitehtoninen tyyliAidan muodon ja sisustuksen tulisi näyttää harmoniselta maiseman ja rakennuksen kanssa, joten yksinkertaisen talon lakonismi korostuu keskikorkealla rakenteella, joka on valmistettu aita-aidasta tai elävistä kasveista. Kiinteille kartanoille, joissa on paljon torneja ja muita koristeita, sopii monimutkaisen aidan aidat, jotka on valmistettu luonnonkivestä tai tiilestä yhdessä metallirakenteiden kanssa..

Mielenkiintoinen muotoilu, katseenvangitsija

Mielenkiintoinen muotoilu, katseenvangitsija

Rahoitusinvestointien määrä, jonka aiot käyttää aitojen asentamiseen, on myös tärkeä. Materiaalin valinta ja suunnittelun monimutkaisuus riippuvat arvioitujen kustannusten määrästä..

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Aitojen tekeminen aaltopahvista yksityistalolle: 135+ (kuva) Kauniit tee-se-itse-aidat

Miekkailuvaihtoehdot

Kun etsit toimivaa ja esteettisesti houkuttelevaa aitaa, ota huomioon SNiP: n vaatimukset ja takapihan maaperän ominaisuudet, helpotuksen monimutkaisuus ja pohjaveden sijainti.

Otamme huomioon kaikki vaatimukset

Otamme huomioon kaikki mukavan oleskelun vaatimukset

Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

1Iso alkukirjain. Kiinteät rakenteet tarjoavat turvallisuutta ja niille on tunnusomaista pitkä käyttöikä, mutta ne myös heikentävät alueen luonnollista ilmankiertoa, varjostavat kasveja ja vähentävät tilojen valaistusta lähellä taloa. Jos päätät asentaa pääoma -aidan, se vaatii perustuksen ja huomattavan ajan. 2Keuhkot. Esivalmistetut rakenteet on valmistettu puusta, muovista tai verkosta. Ne ovat halvempia, mutta tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Kiinteä metallirakenne

Kiinteä metallirakenne

Jos haluat perinteisesti määrittää sivustosi rajat, käytä suuria pensaita, suuria lehtiä sisältäviä kasveja ja koriste -elementtejä langan muodossa.

TOP-9 materiaalit kotelointeihin

Aidan rakentamiseen koti -alueen ympärille voit valita puu-, tiili-, luonnon- tai tekokivestä, metalli- ja betonirakenteista. Useiden materiaalien yhdistelmät näyttävät myös orgaanisilta.

Käytettävissä on paljon materiaaleja

Käytettävissä on paljon materiaaleja

Puu

Puurakenteet ovat perinteinen aidatyyppi kotitalouksille, jotka ovat suojelleet kotitiloja muinaisista ajoista lähtien. Niiden suosio johtuu materiaalin saatavuudesta ja alhaisista kustannuksista sekä eri vaihtoehdoista. Voit käyttää havupuuta tai jalopuuta raaka -aineena..

Puu on loistava valinta

Puu on loistava valinta

Esimerkkejä puuaidoista

1Vitsaus. Valmistukseen tarvitset pajun tai muiden kasvien oksia, jotka on puhdistettu tai jätetty alkuperäiseen muotoonsa. Tällaisia ​​aitoja käytetään yleensä alueen jakamiseen vyöhykkeisiin, koska ne eivät tarjoa luotettavaa suojaa ja vaativat jatkuvaa päivittämistä. Scourges näyttää harmoniselta maalaistyylisessä puutalossa. Paju lankkuja

Paju lankkuja

2Picket -aidat. Voit rakentaa sen puulaudoista, jotka on kiinnitettävä vaakasuoraan palkkiin. Vierekkäisten elementtien väliin jätetään erikokoinen rako, ja niiden yläosa voi olla erilainen. Aukko aita harkintasi mukaan

Aidan aukko on harkintasi mukaan

3Aita hirsistä tai puusta. Ne voidaan sijoittaa vaakasuoraan tai pystysuoraan. Tukkien halkaisija valitaan talon massiivisuuden mukaan, joka on myös rakennettava puusta.. Puuaita

Puuaita

Rajattomasti mielikuvitusta tarjoaa laudoista tehty aita. Toiveistasi riippuen se voi olla kiinteä tai jäljitellä kutomista..

Ritilät, jotka on koottu suuriksi rakoiksi levyjen väliin, käytetään aidoitusosina. Ne voivat myös toimia perustana kiipeäville kukille tai kasveille, jotka on istutettu alueen kehän ympärille..

Kudonnan jäljitelmä laudoilta

Kudonnan jäljitelmä laudoilta

Jos haluat säilyttää puun luonnollisen rakenteen – älä käytä maaleja ja lakkoja, jotka muodostavat tiheän kerroksen levityksen jälkeen. Tässä tapauksessa kyllästys tai erikoislakka ulkorakenteille on parempi..

Klassinen yhdistelmä puuta ja kiveä

Klassinen yhdistelmä puuta ja kiveä

Tiili ja kivi

Kestävämmät materiaalit, joita voit käyttää aidojen rakentamiseen, ovat tiili ja luonnonkivi. Niiden avulla voit rakentaa luotettavia ja kestäviä rakenteita, mutta ne vaativat perustan. Aitoihin käytetään basalttia, graniittia tai porfyyriä..

Kestävä graniittiaita

Kestävä graniittiaita

Kiven ylellisyyden avulla voit välttää monimutkaisia ​​rakenteita rakentamalla yksinkertaisia ​​aitoja. Heidän kauneutensa saavat aikaan elinvoimaiset kukat ja ikivihreät. Halkeamat, lastut ja muut epätäydellisyydet luovat ikääntyneiden rakenteiden vaikutuksen, jotka ovat ihanteellisia rakennuksille, joilla on samanlainen julkisivumuotoilu.

Ylellinen kiviaita

Ylellinen kiviaita

Säästääksesi rahaa voit korvata luonnonmateriaalin tekokivellä tai pienillä mukulakivillä. Mielenkiintoisen vaihtoehdon aidoille edustavat pilareista ja kivistä tai sorasta täytetyt verkot. Tällaiset aidat muistuttavat gabioneja ja yhdistyvät harmonisesti talon pylväiden ja julkisivujen tarkoituksellisesti karkeaseen tekstuuriin..

Yleisimmät kivet

Yleisimmät kivet

Tiiliset aidat ovat paras vaihtoehto samasta materiaalista vuorattujen mökkien omistajille. Tällaiset aidat suojaavat alueesi luotettavasti uteliailta ja uteliailta katseilta. Vakavuuden ja rutiininomaisen käsityksen välttämiseksi tiilirakenteet on koristeltu torneilla, kaarilla ja muilla koriste -elementeillä..

Optimaalinen tiilivaihtoehto

Monimutkaisten kivi- ja tiiliaidojen ystäville

Aidat näyttävät mielenkiintoisilta, joiden rakentamiseen he käyttävät porrastettua pinoamista. Lisäksi tämän menetelmän avulla voit säästää materiaalia ja vähentää aidan rakentamisen kustannuksia..

Betonirakenteet

Vaihtoehtona massiivisille tiili- tai kivirakenteille voit käyttää valmiita betonirakenteita. Ne ovat erikokoisia ja -muotoisia osia, jotka on kiinnitetty pylväiden uriin. Betonipaneelien etupinta voi olla erilainen: sileä tai karkea, kiiltävä tai matta.

Valmis betonirakenne

Valmis betonirakenne

Voit ostaa sekä sävytettyjä että maalaamattomia osia ja valita sopivan sävyn ottaen huomioon talon arkkitehtuuri- ja väriratkaisut.

Toinen vaihtoehto betoni -aidoille on lohkorakenteet. Voit valita materiaalin, jolla on luonnonkiven, puun rakenne tai hieno pintakuvio. Pylväiden, kansien ja muiden koriste -elementtien lisäksi betoniaidasta tulee kesämökin tai kaupunkitalon koriste..

Betonirakennerakenteet - luotettavia ja vahvoja

Betonirakennerakenteet – luotettavia ja vahvoja

Jos haluat betoni -aidasi olevan erottamattomia puurakenteista, valitse maalaustapa huolellisesti ja vältä kirkkaita kylläisiä värejä..

Metalli

Metalliaidat ovat vahvoja ja kestäviä rakenteita. Erityisillä yhdisteillä värjäämisen ansiosta ne kestävät korroosiota eivätkä heikkene ajan myötä kosteuden vaikutuksesta. Monipuolisten metallimuotojen avulla voit luoda yksinkertaisia ​​ja monimutkaisia ​​malleja.

Moderni metalli -aita näyttää aina merkitykselliseltä

Moderni metalli -aita näyttää aina merkitykselliseltä

Muotoilluista putkista

Yksinkertaisin vaihtoehto on aita, jonka osat ovat muotoiltuja putkia, jotka on kiinnitetty toisiinsa hitsaamalla. Voit valita vaihtoehdon, jossa on erilainen metallikappaleiden yhdistelmä yhdeksi kuvioksi. Tällaiset rakenteet näyttävät erityisen vaikuttavilta talon vieressä, jonka verhous on tiiliä tai kiveä..

Profiiliputket, jotka on kiinnitetty toisiinsa

Profiiliputket, jotka on kiinnitetty toisiinsa

Profiiliputki -aidat eivät tarjoa täydellistä yksityisyyttä, koska elementtien välillä on monia aukkoja. Suojaamiseksi uteliailta katseilta metalliosat voidaan yhdistää profiililevyihin tai -levyihin. Yksityisyys voidaan saavuttaa myös eri väreillä ja sävyillä varustetulla polykarbonaatilla..

Täydennämme rakennetta polykarbonaatilla

Täydennämme rakennetta polykarbonaatilla

Aidasta

Profiloiduista metallilevyistä tai aitauksista valmistetut aidat ovat yhtä suosittuja niiden saatavuuden ja helpon ylläpidon vuoksi. Rakenneosat maalataan korkeissa lämpötiloissa paineen alla, joten ne säilyttävät kirkkautensa ja värikylläisyytensä pitkään. Koristekerros suorittaa myös suojaavia toimintoja: maalipinnan ansiosta aidasi kestää kosteutta eikä sitä tarvitse vaihtaa pitkään aikaan.

Vakaa ja maalattu aita

Vakaa ja maalattu aita

Profiloidut levyt

Aitarakenteet, voit ostaa profiililevyjä, joiden etupinta jäljittelee eri tekstuureja. Myynnissä on osia, joissa on kiven tai puun rakenne pähkinä-, tammi-, kirsikka- ja muita lajeja. Tämän viimeistelyn ansiosta kodin ympärillä oleva aita on epätavallinen ja kestävä, koska metallilla on pitkä käyttöikä..

Profiililevyt aidalle

Profiililevyt aidalle

Metallinen aita on valmistettu profiililevyistä tietyn leveyden lamellien muodossa. Lankut on kiinnitetty pienellä raolla vaakasuorille portaille, jotka ovat yhdensuuntaisia. Ne voidaan sijoittaa sekä pystysuoraan että vaakasuoraan..

Muunnelma profiililevyn pystysuunnasta

Muunnelma profiililevyn pystysuunnasta

Metallilevyt

Mielenkiintoista aidan tyyppiä edustavat metallilevyt, joissa on leikkauskuvioita tai rei’ityksiä. Ne on kiinnitetty pylväisiin ja luovat avoimen ja painottoman rakenteen vaikutuksen..

Jos haluat tehdä profiililevyistä valmistetun aidan tai metalli -aidan, luo vaikutelman yhdestä monoliittisesta rakenteesta, käytä pylväitä, poikkitankoja ja kiinnikkeitä, joiden väri vastaa päämateriaalin väriä.

Yhdistämme värit yhteen muotoiluun

Yhdistämme värit yhteen muotoiluun

Metalliaitojen eliittiversiota edustavat taotut rakenteet, joille on ominaista korkea hinta ja upea ulkonäkö. Mitä monimutkaisempi kuvio, sitä kalliimpi jokainen aidan osa maksaa sinulle. Jos haluat säästää rahaa, voit käyttää muotoillusta putkesta hitsattuja rakenteita, joita täydentävät taotut insertit ja kuviot.

Terassi, jossa on taotut insertit ja kuviot

Terassi, jossa on taotut insertit ja kuviot

Yhdistetyt aidat

Aidat, joissa yhdistetään useita materiaaleja, näyttävät myös upeilta. Ne sulautuvat harmonisesti rakennuksiin, jotka on sisustettu eri tavoin. Esimerkiksi kivestä tehty sokkeli ja rapattu julkisivu tai tiiliseinät, joiden ulkopuolelle on kiinnitetty puiset ikkunaluukut.

Tiili ja metalli

Yleensä pilarit, perustukset ja muut tukirakenteet rakennetaan tiilistä. Osien valmistukseen käytetään profiloituja levyjä, aita, metallihitsaus- tai taottuja rakenteita.

Tiilen ja metallin yhdistelmä on erittäin suosittu

Tiilen ja metallin yhdistelmä on erittäin suosittu

Metallin ja kiven yhdistelmä

Voit käyttää luonnollista alkuperää olevia kiviä perustuksen ja pilarin rakentamiseen. Aukon täyttämiseen käytetään erilaisia ​​metallirakenteita..

Metalli ja kivi näyttävät yhtä harmonisilta

Metalli ja kivi näyttävät yhtä harmonisilta

Tiili ja puu

Kuten ensimmäisessä tapauksessa, tiili toimii materiaalina kantavien elementtien rakentamiseen: pilarit, alapalkit ja muut rakenteet. Pylväiden välinen rako on täytetty aitauksella tai laudoilla, jotka voidaan kiinnittää eri tavoin.

Alkuperäinen yhdistelmä tiiliä ja puuta

Alkuperäinen yhdistelmä tiiliä ja puuta

Voit käyttää myös muita materiaaliyhdistelmiä. Esimerkiksi puuta ja metallia. Rei’itetty peltilevy on ristiriidassa vaakasuoraan kiinnitettyjen lankkujen osien kanssa.

Kun valitset kahta tai useampaa materiaalia aidan rakentamiseen, kiinnitä huomiota niiden yhteensopivuuteen värin ja tekstuurin kanssa.

Yhdistä oikein ja harmonisesti

Yhdistä oikein ja harmonisesti

Koristekasvien käyttö

Aitojen luomiseen voidaan käyttää erilaisten materiaalien lisäksi pensaita ja puita. Suojien korkeus, tiheys ja suojaustoiminnot riippuvat valittujen kasvien parametreista. Ne voivat olla koristeellisia, korkeintaan 50 cm korkeita tai toiminnallisia, ja ne koostuvat 2-3 metrin puista.

Hieno, mutta ei aina käytännöllinen

Hieno, mutta ei aina käytännöllinen

VIDEO: Kauniit aidat kotiisi