Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa)

Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa)

Talon katon on oltava vahva ja luotettava. Siksi tähän asiaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tässä artikkelissa opit robottien ominaisuuksista, järjestelmistä, materiaaleista ja viimeistelymenetelmistä. Ja tärkeintä on, että kaikki on mahdollista tehdä omin käsin, kaikki on juuri niin kuin haluat. Lue kaikki tämä ja paljon muuta.

Mikä se on?

Pääty (muusta kreikasta: etu – otsa) on luonnollinen jatke rakennuksen päätyseinälle. Se sijaitsee räystään yläpuolella, mikä on tasan sama kuin viimeisen kerroksen ja ullakon välinen päällekkäisyys.. Tämä on yleensä taso, jota rajoittavat katon kaltevuudet. Useimmiten ne ovat kolmionmuotoisia yksinkertaisia ​​tai monikulmaisia ​​katkoviivoja, joskus puolipyöreitä tai jousenmuotoisia (muistuttaa venytetyn keulan taivutusta). On myös muita kokoonpanoja, esimerkiksi puolisuunnikkaan muodossa.

Haarukka on luonnollinen jatke rakennuksen päätyseinälle.

Haarukka on luonnollinen jatke rakennuksen päätyseinälle.

Muinaisen Kreikan ja Rooman muinaisista ajoista lähtien orkideaa alettiin käyttää rakennuksen koristavana itsenäisenä lisäelementtinä. Sellaisena sitä käytettiin laajalti palatsi- ja temppelirakennuksissa, pienissä arkkitehtonisissa muodoissa – rotundoissa, voitonkaareissa jne.. Sen kenttään asetettiin vaakunat, seppeleet, tunnukset, runsaudensarvi, allegoriset hahmot Muses tai Geniuses of Glory..

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Julkisivumateriaalit kodin ulkoasuun (225+ kuvaa): verhoustyypit uskomattomalla tuloksella

Rakennejärjestelmät

Rakenteellisesta näkökulmasta seinämä on ullakon seinä, joka suojaa sen sisätilaa ilmakehän vaikutuksilta – tuulelta, pölyltä, sateelta ja lumelta. Tämä julkisivun osa voi olla kiinteä tai järjestää siihen katon – pyöreä tai puoliympyrä..

Dormer tarvitaan tasaamaan paine ullakolla ja rakennuksen ulkopuolella. Dormerin pitäisi olla auki etenkin kesällä. Puutalo ilman tätä laitetta narskuttaa ja muodostuu jatkuvasti. Tiilissä – rakenteiden jäykkyyden vuoksi niihin voi tulla halkeamia, jotka voivat helposti muuttua hätävikiksi, joiden poistaminen vaatii huomattavia varoja.

Rakenteellisesta näkökulmasta tämä yksityiskohta on ullakon seinä.

Rakenteellisesta näkökulmasta tämä yksityiskohta on ullakon seinä.

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Kaksikerroksinen talo autotallilla – Ulkoasun ominaisuudet (180+ kuvaa)

Talo, jossa on ullakko tai parvi

Jos ullakon tilassa heillä on ullakkokerros tai parvella, yksi tai useampi tavallinen suorakulmainen ikkuna on järjestetty ullakon etuosaan ja joskus pieni uloke parveke. Lattia on osa rakennuksen kattoristikkojärjestelmää. Yleensä rungon pituussuuntaiset palkit ja harjannepalkki lepäävät sen päällä..

Kun talo sijaitsee alueella, jossa on voimakas tuuli ja korkeus on riittävän suuri, on järkevää kattoa asennettaessa tarjota puusta tai metallista valmistetut sisäiset tuet. Ne tukevat rakennetta ja suojaavat romahtamiselta.. Kun talossa on yksi tai kaksi pituussuuntaista sisäistä päätyseinää, paikkoihin, joissa ne rajoittuvat ulko -aidoihin, on mahdollista asentaa puurakenteiset elementit, jotka lepäävät niiden (seinien) sisäpuolelta – suorakulmaiset (pilasterit) tai kaltevat (tukit).

Korkean teknologian talo

Korkean teknologian talo

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Kauniita yksikerroksisia talomalleja terassilla (175+ kuvaa). Sivuston sijoittelun ominaisuudet

Materiaali valmistukseen

Omistaa tiili tai puutalo, jossa on tahaton ulkopuolinen viimeistely, on parempi, jos suojarakenteiden materiaali vastaa rungon materiaalia. Toisin sanoen rappaamattomassa tiilitalossa sen pitäisi olla tiili ja puurunko – hirsistä, rapattu – rapattu. Samaan aikaan paksuus voi poiketa seinien paksuudesta pienemmässä suunnassa..

NeuvojaÄlä hämmästy, kun käytät erilaisia ​​materiaaleja tähän seinän osaan ja suojarakenteisiin. Jos tätä ei ole suunnitellut arkkitehti tai suunnittelija, tämä voi useimmissa tapauksissa osoittaa huonoa makua..

Kaunis maalaistalon suunnittelu

Kaunis maalaistalon suunnittelu

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Yksikerroksisten talojen projektit baarista: Suunnittelusäännöt, edut ja haitat

Viimeistelymenetelmät

Usein taloprojekti edellyttää julkisivujen lisäviimeistelyä, usein yhdistettynä eristykseen, ja tämä voi olla:

 • yksinkertainen tai koristeellinen kipsi;
 • verhous keraamisilla, keinotekoisilla tai luonnonlaatoilla kivi;
 • vaippa muovilla, kuitusementillä, muilla tyypeillä sivuraide tai paneelit;
 • ns. tuuletetun julkisivun käyttö. Tämä mahdollistaa ulkoilman pääsyn vapaasti verhouksen alle ja ylimääräisen kosteuden poistamisen. Tee myös rakennuksesta vähemmän kylmä kesällä ja viileämpi talvella.

Hirsirakennus

Hirsirakennus

Tässä tapauksessa materiaali ja valmistusmenetelmät voivat poiketa siitä, miten seinät on järjestetty. Joten esimerkiksi seinät voivat olla tiiliä ja päädyt voivat olla vaahtobetonilohkoja tai puupaneeleja. Julkisivujen ja etuosien tasaisen viimeistelyn jälkeen ne voivat näyttää siltä, ​​että ne on rakennettu samaan tyyliin..

Se on mielenkiintoista sinulle: KATSAUS: 175+ kuvaa Foam Blocksin taloprojekteista tai Kuinka rakentaa unelma nopeasti?

Kevyet päädyt

Kevyiden materiaalien käyttö viilujen valmistuksessa auttaa vähentämään perustuksen kuormitusta ja tekemään siitä vähemmän massiivista, mikä säästää. Kevyiden rakenteiden valmistukseen seuraavat voivat olla sopivia:

 • Reunalevy 3 … 5 cm paksu;
 • vaahto- tai hiilihappobetonilohkoja;
 • tiili;
 • paisutetut betonilohot;
 • volumetrinen puu- tai metallirunko, vuorattu sisä- ja ulkopuolelta muovipaneeleilla, joiden välissä on lämpöeristys.

Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa) Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa) Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa)

Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa) Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa)

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Kaunis yksikerroksinen talo ullakolla (100+ valokuvaprojektia). Miksi se on tyylikäs ja halpa samaan aikaan??

Rungon lämpeneminen

Kun ullakko on sovitettu ullakolle tai parvelle, ja etuseinän paksuus on pienempi kuin etuseinien paksuus, tämä talon osa on eristettävä. On parempi tehdä lämpösuojaus ulkopuolelta.. Tähän on kaksi syytä:

 • ullakkotilan hyödyllisen tilavuuden säilyttäminen;
 • sisäseinän sisällyttäminen lämpösuojajärjestelmään.

Punainen tiili viimeistely

Punainen tiili viimeistely

Eristys on suojattava mekaanisilta vaurioilta. Siksi lämmöneristys yhdistetään yleensä verhoukseen tai verhoukseen.. Se suoritetaan puisella tai metallirungolla säleiden muodossa, kiinnitetty ruuveilla seinään tietyllä nousulla ja välein. Runkohilan elementtien väliin muodostuvat solut täytetään mineraalivillamatoilla tai vaahtolevyillä ennen verhousta.

Ennen asennusta eristys on kääritty kalvoon, jolla on vedeneristys- ja vettähylkivä ominaisuus. Samalla se päästää höyryn kulkemaan seinien läpi, joka muodostuu ihmisten elintärkeästä toiminnasta sekä sisäisten ja ulkoisten lämpötilojen muutoksista. Höyryä läpäisevä kalvo tai kalvo ei salli lämmöneristyksen imeytymistä vesikondenssiin ja sen seurauksena suojaominaisuuksiensa menettämistä.

Liukumisen estämiseksi kattoa asennettaessa on järjestetty katon ylitys. Se lepää poikasen läpi laatikon läpi – hahmotetut levyt, jotka ulottuvat julkisivun ulkopuolelle jopa 40 senttimetriä tai enemmän.

Puu ei mene koskaan muodista

Puu ei mene koskaan muodista

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Mitkä ovat talojen katot? Materiaali, maalaus, eristys – Vaiheittainen työtekniikka

Ikkuna- tai oviaukkojen järjestely

Ikkuna tai oviaukot voidaan järjestää laajentamalla kattoikkuna ikkunaan, joka tarvitaan huoneen viihtyisään oleskeluun. Jos seinä on kiinteä tai “sokea”, aukot lävistetään normaalilla tavalla. Tiilet – aukon yläosan tasolle leikataan vaakasuora sauva, johon asetetaan ja kiinnitetään betoni- tai metallisäiliö. Sitten muurauksen alla oleva osa poistetaan ikkunan tai oven täytteen asentamiseksi.

Kaunis kodinsisustus katolla

Kaunis kodinsisustus katolla

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Kodinsuunnittelu ullakolla (170+ kuvaa) – Huoneen sisustusvaihtoehdot

Päätyjen koristeellinen viimeistely

Useimmissa taloissa on selkeä karniisi, eli ulkoseinän laajentaminen ullakkokerroksen tasolla. Se on joskus koristeltu lisäksi juoksevilla listoilla – tangot, leikkaukset jne. On suositeltavaa tehdä samat ns, etulevyt, eli elementit, jotka täydentävät kalvon kaltevia tai kaarevia osia siten, että sitä rajoittavat osat ovat samat. Päätyseinää, joka kulkee ullakko -aidalle puuttuvan karniisin kanssa, kutsutaan päätyksi.

Tiiliseinä

Tiiliseinä tai pääty voidaan koristaa talttuun tiilikuvioon, kuten simuloiviin kiinnikkeisiin, jotka tukevat reunuslevyä.

Näitä ulkonevia ja uppoavia vuorottelevia osia kutsutaan kekseiksi. Tiilimuuraus 3 … 4 rivin välein vahvistetaan teräsverkolla, jonka d = 4 … 6 mm.

Talo saksalaiseen tyyliin

Talo saksalaiseen tyyliin

Kun talo ja päällys on rapattu, niiden tasojen väri on useimmiten sama väri, mutta joskus suunnittelijat suosittelevat kontrastisia sävyjä rakenteen värimaailman luomiseksi..

Piirretty puusta

Puutaloja koristettaessa ne on joskus päällystetty verhoilulaudalla, eli 1 … 1 paksuisella halkaistulla laudalla. 5 cm. Päällystys suoritetaan pystysuoraan, vaakasuoraan tai vinosti – “kalanruoto” tai muu kuvio. Kaaret ja etulevyt, samoin kuin levyt ja ikkunanpuitteet, on usein koristeltu kaiverruksilla. Ja luistimelle on asennettu tuuliviiri, jossa on lippu tai jonkin totemieläimen siluetti.

Suuret panoraamaikkunat päästävät paljon valoa

Suuret panoraamaikkunat päästävät paljon valoa

Puu on palava materiaali ja orgaaninen aine, joka kestää hyvin biologista saastumista. Siksi puuelementit ja -rakenteet on suojattava riittävästi ennen käyttöä..

Biologista suojaa vastaan ​​sientä, mätänemistä, hometta, hiomakuoriaisia ​​ja kuorikuoriaisia ​​vastaan ​​puuta käsitellään vesiliukoisessa muodossa olevilla antiseptisillä aineilla tai lisätään lakkipohjamaalin koostumukseen. Palovaaran vähentämiseksi käytetään palonestoaineita. Nämä ovat aineita, jotka lisäävät leimahduspistettä sekä lämmitettäessä palamista estäviä aineita.

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Kuinka valita julkisivulevyt maalaistalolle? 230+ (Valokuva) Viimeistelee ulkona (kivi, tiili, puu)

Viimeistely aaltopahvilla tai asbestisementtilaatalla

Jos rakennus ei ole lato, paikka eläimille (navetta, sika, siipikarja), autotalli tai työpaja. Tässä tapauksessa metalli-aaltopahvia, aallotettuja ja litteitä asbestisementtilevyjä ei suositella etu- ja muiden pystysuorien osien vastakkain.. Rakennusmateriaalit, jotka ovat hyviä aidojen ja suojausten tekemiseen, näyttävät asuinrakennuksessa katolta lukuun ottamatta.

Piirretty puusta

Piirretty puusta

Seinän koristelu

Jos talon omistajalla on tarvittavat taloudelliset mahdollisuudet ja hän haluaa sisustaa talonsa klassisilla arkkitehtonisilla tilauksilla ja tyyleillä, voit valita minkä tahansa sopivan päätyrakenteen.. Esimerkiksi se voidaan avata, eli tuomatta etulevyjä harjanteelle, täydentää ne voluteilla – kiertävillä etanoilla.

Asenna niiden väliin suorakulmainen tai pyöreä jalusta, jolle puolestaan ​​asetetaan kukkaruukku, urna ja joskus omistajan tai erityisen arvostetun esi -isän rintakuva. Rungon kentällä oleva nukkuma -asunto voidaan koristaa stukkoseppeleellä, jossa on kukkakoriste. Alla, karniisin alla, erityisellä suorakulmaisella kentällä, joskus sanonta tai motto asetetaan latinaksi, joka sopii omistajalle hengessä tai mielialalla.

Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa) Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa) Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa)

Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa) Talon etuosat: viimeistely ja vaippa. Kuinka tehdä siitä parempi? (150+ kuvaa)

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Modulaariset asunnot pysyvään asumiseen: mitä tulee ottaa huomioon ja millaiseen tyyliin sisustaa? (200+ valokuvaprojektia)

Jalusta – tee se itse

Rungon tekeminen omin käsin ei ole vaikeampaa kuin rakennuksen muiden sulkevien pystysuorien osien pystyttäminen. Mutta tämä on vain, jos rakennusalalla on tietty kokemus ja pätevyys.. Heidän poissa ollessaan on parempi aloittaa itseopiskelurakentaminen bisnesvaraston tai autotallin avulla.

Sinun on myös muistettava koulun euklidinen geometria. Tämä on tarpeen, jotta voidaan merkitä oikein vähintään kaksi identtistä kolmiomaista tai monimutkaisempaa talon osaa. Ne sijaitsevat yleensä vähintään 10 metrin etäisyydellä toisistaan. Ja kaikki tämä on tehtävä käyttämällä johtoa, putkijohtoa, kuplaa ja vedenpintoja.. Muussa tapauksessa, jos merkinnässä on virheitä, saat käyrän, joka on siirretty toiselle puolelle, katto, jonka harjanne on vinossa pystysuorassa ja vaakasuorassa tasossa.

Klassinen tyyli

Klassinen tyyli

NeuvojaEi ole suositeltavaa suorittaa töitä pelkän laitteen kanssa. Parempi kutsua yksi tai kaksi avustajaa. Tässä ominaisuudessa voidaan käyttää aikuisia sukulaisia, tuttavia tai naapureita..

Jos sinulla on vaikeuksia merkinnän kanssa, soita mittaajalle. Hän, jolla on geodeettiset instrumentit – taso ja teodoliitti ja muut, pystyy suorittamaan virheen oikein, mutta hän pyytää rahaa.

Hyödyt ja haitat

Tiiliseinä. Luotettavin tapa rakentaa vahvoja ja kestäviä aitoja. Haittoja ei käytännössä ole.

Kivi viimeistely vaihtoehto

Kivi viimeistely vaihtoehto

Puinen pääty. Kaikilla sen eduilla – helppo asennus ja käsittely, ympäristöominaisuudet (ei päästä ihmiselle haitallisia aineita ja höyryjä), sillä on haitta – lisääntynyt syttyvyys ja palovaara

Aaltopahvista valmistettu frontoni. Haitat – esittelemätön ulkonäkö, korroosion riski kiinnityspisteissä.

Koukut vuorattu muovipaneeleilla tai sivuraideilla. Edut – tee hyvää työtä suojaavilla ominaisuuksilla. Haitat – vääntyminen, värin haalistuminen, alhainen auringon ultraviolettivalon kestävyys.

VIDEO: Kuinka merkitä rintakehä oikein?

päätelmät

Kun asennat päätyjä, sinun on noudatettava turvallisuusvaatimuksia. Korkealla työskentely vaatii turvallisen ja vakaan alustan, joka on suojattava. Esittäjän on käytettävä erikoisvaatteita ja -jalkineita sekä oltava iskuja suojaava kypärä päähän. Yksittäiset toimenpiteet tulee suorittaa vain niille tarkoitetuilla työkaluilla ja laitteilla. Sähkölaitteiden liitäntä on maadoitettava..

 KUVAGALLERIA (yli 150 kuvaa)