Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa

Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa

Noin kymmenen vuotta sitten tulisijoja alettiin myydä massiivisesti – nämä ovat kauniita erikokoisia tulipesiä, jotka on valmistettu erilaisista koristeellisista viimeistelyistä. Erilaisten portaalityyppien vuoksi tällaiset takat alkoivat asentaa lähes kaikkiin yksityisiin taloihin. Niiden kauneus ja korkea turvallisuus (tulisija on suljettu lasin alla) houkuttelivat monia. Useiden vuosien ajan he ovat onnistuneesti vaihtaneet vanhoja venäläisiä uuneja. Tänään asti…

Vähän historiaa ja faktoja

Liesi on osa venäläistä kansanperinnettä! Ei ole tarkkaa tietoa siitä, milloin näiden rakenteiden prototyypit ilmestyivät ensimmäisen kerran. Aluksi heillä oli kuitenkin täysin erilainen ilme, joka ei juurikaan muistuta tottuneita venäläisiä. Ja vasta äskettäin ihmiset alkoivat rakentaa niitä muotoilultaan ja ulkonäöltään, samanlaisia ​​kuin vastaavat. Nykyään tällaiset rakenteet ovat osa taloja venäläisissä kylissä, joissa on vain uunilämmitys eikä kaasua. Ihmiset käyttävät niitä lämmittämiseen Talo, he keittävät, lämmittävät ruokaa ja paistavat niiden päällä.

Liesi on osa venäläistä kansanperinnettä

Liesi on osa venäläistä kansanperinnettä

Mistä perinteinen venäläinen liesi, jossa on lepotuoli, koostuu?

Venäläinen liesi on melko massiivinen, sen paino saavuttaa useita satoja kiloja, joten se tarvitsee perustan. Vanhoina aikoina sen roolia näyttivät vanhat kivet ja tukit, jotka asetettiin pohjaan. Nykyään ne ovat teräsbetonia tai tiilimuurausta.

Rakentaminen on parempi suunnitella jopa taloprojektin luomisen vaiheessa. Jos rakenne on jo olemassa, perusta on vielä vahvistettava.!

Pääelementit:

 • Alaosa on pohja (alilämmitys). Siinä on paikka polttoaineen tai ruoanlaittovälineiden säilyttämiseen. Tämän alustan avulla polttokammio nostetaan vaaditulle korkeudelle.
 • Leivinuunien päällä holvi peittää kourun. Sen päälle kaadetaan kerros hiekkaa tai savea. Tätä tekniikkaa käytetään lämmön säilyttämiseen..
 • Tulipesän pohja (alla) on tehty lievällä kaltevuudella takaseinää kohti. Tämä tehdään niin, että polttoaine palaa tasaisesti kammiossa..
 • Lieden tulipesä koostuu kahdesta osasta: keittotilasta ja tulipesästä. Kypsennyskammio on puhdas ilman tukkeja ja tuhkaa, koska polttoaine laitetaan kauimpaan kammioon – tulipesään.
 • Tulipesän yläpuolella on holvi – tämä on päällekkäisyys, joka erottaa tulipesän ja lepotuolin alaosan.
 • Lepotuoli voidaan rakentaa koko tulipesän pituudelle. Kun palo palaa siellä, lämpö leviää aurinkotuoleille.
 • Savupiippu asennetaan ensimmäisen kypsennyskammion yläpuolelle. Sen aikana asennetaan venttiili ja tarkasteluikkuna. Peltiä käyttämällä säädetään polttoaineen palamisen voimakkuutta uunissa.

Venäläinen liesi on melko massiivinen

Venäläinen liesi on melko massiivinen

Suunnitteluominaisuuksista riippuen niissä voi olla solariumiin johtavia portaita. Myös savupiipun varrelle tehdään usein pieniä hyllyjä sisustuksen asentamiseksi sinne..

Nykyaikaiset venäläiset uunit: mitä ne ovat?

Ne voivat olla eri kokoisia ja toiminnallisia. Perinteisillä vaihtoehdoilla on mitat: pituus – 2,5 metriä, leveys – 1,5 metriä. Tuotteet voivat olla erikokoisia:

 • pieni (178 * 124 cm);
 • keskikokoinen (213 * 147 cm);
 • (231 * 160cm).

Harvoissa tapauksissa uunit voidaan rakentaa mittatilaustyönä..

Mutta vanhat eivät sopineet kenellekään – houkutteleva näkemys, mahdollisuus kokata vain tulisijan sisällä, rajoitetut mahdollisuudet. Käsityöläisten työn ja muotoilumuutosten ansiosta venäläiset uunit ovat saaneet takaisin suosion.. Heillä on kaikki mitä tarvitset kodin lämmittämiseen, ruoanlaittoon ja muuhun..

Moderni versio

Moderni versio

Eli uusimmat lisäykset:

 • varustettu keittotasolla. Tällaiset mallit ovat monitoimisia ja voivat korvata minkä tahansa liesi ja liesi;
 • kanssa takka. Tämä vaihtoehto on uusi trendi. Sen erikoisuus on, että tulipesän rakenteen takaseinä tuodaan seinän läpi toiseen huoneeseen. Siten käy ilmi, että kaksi on yhdistetty yhteen muotoiluun: takka, jossa on liekkivaikutus ja kaikki loistavat puun räjähdysäänet, sekä klassinen venäläinen liesi, joka lämmittää taloa, jossa on tulipesä ruoanlaittoon ja liesi ruoanlaittoon ;
 • sohvalla. Klassisissa versioissa se oli erittäin suuri. Lepotuoliin mahtuu kolme henkilöä. Analogisessa on lepotuoli, mutta vain pienempi. Se riittää yhden henkilön mukavaan järjestelyyn. Tällainen haitta voidaan kuitenkin helposti korvata kiinnitetyllä pukisängyllä..

Paloturvallisuusmääräysten mukaan kaikkien huonekalujen ja laitteiden on oltava 1 metrin etäisyydellä tulipesästä!

Tällaiset mallit ovat monikäyttöisiä

Tällaiset mallit ovat monikäyttöisiä

Suunnittelun hyvät ja huonot puolet

Kauneuden ja lämmön lisäksi niillä on joitain etuja:

 • tasainen lämmön vapautuminen ja sen kertyminen;
 • korkea tehokkuus;
 • pohjalämmitys. Klassiset vaihtoehdot jäivät tästä ilman. Vain jonkin ajan kuluttua rakentajat muuttivat uuneja, mikä teki niistä käytännöllisempiä käyttää. Tämä ominaisuus mahdollistaa koko huoneen lämmittämisen;
 • korkea turvallisuus. Koska kaikki rakenteet on rakennettu tiilistä, uunin seinät eivät kuumene sellaiseen lämpötilaan, että ne aiheuttavat tulipalon tai palovamman;
 • sisäänrakennettu liesi. Antaa kotiäitien valmistaa ruokaa tottuneella tavalla;
 • pitkä käyttöikä. Oikein tehty rakenne voi kestää yli 30 vuotta.

Miinukset:

 • joudutaan varastoimaan kiinteää polttoainetta talveksi;
 • polttopuut on kuivattava, koska märkiä ei voida laittaa tulipesään;
 • kun lämmitetään taloa venäläisellä liesillä, polttoaineesta tulee liikaa roskaa.

Lämmin ja mukava nukkumapaikka

Lämmin ja mukava nukkumapaikka

Venäläistä liesiä ei voida kutsua ihanteelliseksi laitteeksi – sillä on positiivisia puolia ja puutteita. Esimerkiksi oppiakseen kokata siinä kotiäidit joutuvat käymään pitkän koulutusvaiheen. Sytytystä varten tarvitset polttopuita, jotka on korjattava. Nämä eivät tietenkään ole sähkö- tai kaasukattilat, joihin kaikki ovat niin tottuneet.. Mutta venäläisellä liesillä on myös paljon positiivisia puolia:

 • on mahdollisuus valmistaa upeita aterioita. Ne ovat herkullisia ja erilaisia ​​kuin liesillä keitetyt;
 • Suunnitteluominaisuuksista riippuen venäläinen liesi voidaan varustaa lepotuolilla, mikä mahdollistaa mukavan lepoa kylmänä vuodenaikana. Siinä voi olla myös hyllyjä;
 • ja lopuksi liekkiefekti, halkeilevien tukkien ääni ja välkkyvä tuli – mikään laite ei voi korvata tätä.

Venäläiset uunit sisätiloissa

Huolimatta tekniikan kehityksestä ja muodikkaiden valurautaisten uunien ilmestymisestä markkinoille, jotka on kehystetty eri koristeellisiin portaaleihin, venäläinen liesi on edelleen suosittu. Tietysti se on muuttunut paitsi ulkoisesti myös rakenteellisesti. Siitä on tullut käytännöllisempää, kätevämpää ja turvallisempaa, ja lisäksi sen suunnittelussa käytetään rakennustekniikoita ja -materiaaleja, jotka voivat lisätä tehokkuutta, sekä esteettistä osaa.

On etuja ja haittoja

On etuja ja haittoja

Edut

Puutalot ovat muinaisen Venäjän arkkitehtuurin perusta. Ja huolimatta tekniikan kehityksestä ja rakennusmateriaalien syntymisestä, joista rakennuksia rakennetaan, puulla on edelleen erityinen paikka. Tällaiset talot ovat täynnä mukavuutta, ja venäläinen liesi vain täydentää poikkeuksellista tunneilmapiiriä.. Venäläisen uunin asentaminen puutaloon on suoritettava lainsäädännön asettamien turvallisuusvaatimusten mukaisesti.

Tiili

Tiili on klassikko. Aiemmin tällaiset rakenteet pystytettiin kotitekoisista savitiileistä, jotka kävivät läpi paalun ampumisen.. Tuotteet ovat suuria, koska niissä on liesi, leivinosasto ja lepotuoli.

Tiiliversio on klassikko

Tiiliversio on klassikko

Edut:

 • Tiili jäähtyy kauemmin kuin kaikki muut materiaalit. Siitä pystytetty liesi luovuttaa lämpöä kauemmin palon sammuttua. Tämän seurauksena huoneet pysyvät lämpiminä pitkään..
 • Suuri rakenne kykenee lämmittämään jopa suuren talon, jossa on useita kerroksia. Tämä on mahdollista, jos se asennetaan talon keskelle ja savupiippu johdetaan ylöspäin seinien sisällä, jotka erottavat toisen kerroksen huoneet. Nykyään savupiippua ei enää valmisteta tavallisesta tiilimuurauksesta. Se on valmistettu galvanoiduista tai ruostumattomasta teräksestä valmistetuista putkista, jotka kulkevat seinien sisällä olevan lokeron keskellä. Ja jos tuuletusritilät tehdään savupiipun osastoihin, savupiipusta tuleva lämpö leviää koko huoneeseen.
 •  Tiili ei kuumene lämpötilaan, joka voisi sytyttää tulipalon. Tämä rakennusmateriaali on melko kestävä ja käytännöllinen. Sitä voidaan käyttää perustana koristekipsin, laatoituksen ja muiden viimeistelymateriaalien levittämiselle. Lisäksi se voi toimia ilman restaurointia 30 vuotta..
 • Tällaisen rakenteen kustannukset eivät ole korkeat verrattuna valurautaisen tulipesän ja marmoriportaalin hankintaan. On syytä huomata, että suurin osa kustannuksista käytetään korkealaatuisen perustan luomiseen..

Moderni ja tyylikäs

Moderni ja tyylikäs

Valitettavasti, kuten muutkin, tiiliseinät eivät ole virheettömiä. Tärkein niistä on se, että tiilirakenteelle on pystytettävä voimakas perusta. Se voi olla monoliittinen tai teräsbetonirakenne.. Jos asennat tiilen ilman perustuksia, lattia sen massan alla voi pudota.

Varotoimenpiteet

Venäläistä tiiliuunia ei voida asentaa kaikkiin talon osiin. Paikka riippuu suoraan rakennuksen rakenteellisista ominaisuuksista. On parempi, kun ajatus rakentamisesta ilmestyy talon suunnitteluvaiheessa. Sitten on mahdollista laskea sijainti oikein ja tehdä sopiva perusta..

Jos talo on jo rakennettu, sinun on purettava lattia paikasta, jossa tulisija asennetaan pohjaan, ja rakennettava teline.

Venäläinen satu kotonasi

Venäläinen satu kotonasi

Muita vaihtoehtoja

Puutalojen lämmitysjärjestelmien asentamisen eri vaihtoehdoista on syytä korostaa kaksi pääasiallista:

Takka -uunit – rautauunit, joissa on suuri katseluikkuna. Niissä voi olla liesi, eikä niitä ole kehystetty mihinkään. Miinus – rakenteen seinät ovat erittäin kuumia ja voivat aiheuttaa palovammoja tai tulipalon.

Valurautauunit – kauniit takat, jotka voivat lämmittää suuria huoneita. Monet valmistajat valmistavat erikokoisia tulipesiä, joissa on nostomekanismit tulipesän avaamiseksi, suojalasi voi olla soikea, prisma tai suora. Uunit on varustettu liukuportilla, mekanismilla palamisen voimakkuuden säätämiseksi. Miinus – uunien ja portaalien korkeat kustannukset.

Viimeistely kauniilla laattoilla

Viimeistely kauniilla laattoilla

Viime aikoina nämä vaihtoehdot ovat harvinaisempia asunnoissa. Houkuttelevuudestaan ​​huolimatta ne ovat monessa suhteessa huonompia kuin perinteiset venäläiset uunit..

Koristeellinen viimeistely

Rakennusmateriaalit mahdollistavat uunin viimeistelyn eri tyyleissä. Lisäksi niillä on myönteinen vaikutus tiilien ja sen asennuksessa käytettävien laastien vakauteen erilaisiin negatiivisiin vaikutuksiin..

Todella venäläinen tyyli: mökki ja laatat

Vanhoina aikoina käytettiin perinteisesti yhtä materiaalia – tämä on kota (saven perusteella tehty kipsi). Sitten se peitettiin tavallisella valkaisulla. Tämä viimeistelymenetelmä ei ole kestävä, koska sytytyksen aikana savu laskeutuu pintaan, jolloin valkaisu on harmaa. Vaikka on tarpeen korostaa tällaisten uunien maalauksen kauneutta, houkuttelevuutta ja todella venäläistä tyyliä. Nykyään harvoin kukaan käyttää tätä sisustustapaa, koska he haluavat yhä enemmän käytännöllisyyttä..

Kivikoriste

Kivikoriste

Yleisin klassinen vaihtoehto on sisustus, jossa on keraamisia elementtejä laatikoiden muodossa. Tämän materiaalin tärkein etu on houkuttelevuus ja käytännöllisyys. Laatat pystyvät säilyttämään alkuperäisen ulkonäkönsä pitkään. Suurin haitta on korkea hinta

.

Ominaisuudet:

 • verhous asetetaan alhaalta ylöspäin;
 • saumaukseen käytetään erityistä kipsikoostumusta;
 • markkinoilla on erilaisia ​​laattakuvioita. Se voi olla sekä sileitä laattoja että kohokuvioitu eri kuvioilla..

Laattojen käyttäminen koristeluun on mahdollista valita haluttu väri, kuvio, helpotus, jotta se sopii huoneen yleiseen tyyliin. Tämä on paras materiaali uunien sisustamiseen venäläiseen tyyliin..

Verhous asetetaan alhaalta ylöspäin

Verhous asetetaan alhaalta ylöspäin

Nykyaikaiset materiaalit

Erilaiset materiaalit mahdollistavat venäläisen liesin sisustamisen mihin tahansa tyyliin. Kaikki tämä antaa hänelle mahdollisuuden sopia harmonisesti mihin tahansa sisustukseen.. Yleisimmistä on syytä korostaa:

 • edessä oleva tiili;
 • keraaminen laatta tai posliinikivitavaraa;
 • kaikenlaiset tekokivet;
 • luonnonpuuta voidaan käyttää koristeluun;
 • luonnonkivi;
 • kipsi ja maali.

Nämä materiaalit ovat erittäin käytännöllisiä ja luotettavia. Jotta ne saavat uuden ilmeen, riittää, että pyyhit pinnat kostealla liinalla. Ne eivät kuitenkaan ole ilman haittoja. Jotkut, kuten keraamiset laatat tai graniitti, eivät sovi harmonisesti mihinkään tyyliin..

Siinä voit valmistaa monia herkullisia ruokia.

Siinä voit valmistaa monia herkullisia ruokia.

Kipsi ja maali

Kipsi ja maali näyttävät erittäin hyviltä. Tämä viimeistely minimalistiseen sisustukseen. Tässä tapauksessa värin ja tekstuurin valintaa rajoittavat vain mielikuvituksen lento ja huoneen yleinen tyyli.. Maalin ja kipsin avulla voit pienentää visuaalisesti uunin kokoa tai päinvastoin lisätä. Kipsiä ja maalia käytetään usein venäläisen sisustuksen luomiseen. Sen avulla voit tehdä erilaisia ​​piirustuksia, kuvioita sen pinnalle.

Perinteiden paluu

Ei voida sanoa, että talon venäläinen liesi olisi museokappale, joka yllättäen palasi menneisyydestä. Itse asiassa se ei ole kadonnut mihinkään, ja lisäksi se on osa venäläisiä pakokaasuja, jotka eivät tunne pääkaasua.

Venäläisen märkähoitajan massiivinen paluu sivilisaation pilaamiin koteihin ei ole kunnianosoitus muodille. Todennäköisesti ihmisten halu tuntea olonsa mukavaksi ja viihtyisäksi talossa, täyttää se miellyttävällä leivonnaisten aromilla ja tavata perheen avotulen edessä herkulliselle illalliselle, joka on keitetty aidossa venäläisessä uunissa tässä. Loppujen lopuksi yksikään tekniikan ihme ei anna niitä tuntemuksia ja tunteita, joita ihmiset kokevat, kun he näkevät liekin..

Auttaa sinua tuntemaan olosi mukavaksi ja viihtyisäksi talossa

Auttaa sinua tuntemaan olosi mukavaksi ja viihtyisäksi talossa

Venäläinen liesi, viimeistelty laadukkaalla materiaalilla, ei näytä ulkomaalaiselta talossa. Nykyään siitä on tullut kompakti, käytännöllinen ja kestävämpi. Puulämmitteinen kiuas, sen suunnitteluominaisuuksista riippuen, ei ole vain päällä keittiö, mutta myös sisään olohuone, ruokasali. Kotiäitien mukavuuden vuoksi mestarit integroivat kaiken tarvitsemansa niihin, huppuun asti.

Venäläinen liesi ilman sisäänrakennettuja keittolevyjä voi helposti nousta kirjastoon tai makuuhuoneeseen. Lepotuoli voi helposti korvata mukavimmankin tuolin tai jopa sohva.

Jos haluat valita kotiisi sopivimman projektin, sinun on harkittava yksityiskohtaisesti useita vaihtoehtoja. Ne eroavat koosta, toiminnallisuudesta ja tietysti kustannuksista..

Venäläisen liesin järjestäminen maalaistalossa on vain ammattilaisten työ. Rakentamiseen liittyvistä taidoista riippumatta tällaisen rakenteen rakentaminen vaatii paitsi taitoja myös ominaisuuksien tuntemusta sekä tekniikoita.

Mielenkiintoinen suunnitteluratkaisu

Mielenkiintoinen suunnitteluratkaisu

“Alya -Rus” – suunnittelijahitti

Tämä malli on melko kompakti koko. Siinä ei ole lisävarusteita, kuten liesi, suuri lepotuoli tai kyky havaita liekin vaikutus. Tämä vaihtoehto sopii pieneen keittiöön. Tällainen liesi on koristeltu Venäjään liittyvillä koriste -elementeillä. Hän näyttää kevyeltä ja viehättävältä puutalossa.. Ominaisuudet:

 • sisustuksen ensisijaisesta yksinkertaisuudesta huolimatta tällaista liesiä ei saa ylikuormittaa lisävarusteilla. Muutama koriste riittää;
 • se voidaan asentaa paitsi seinän alle. Pienikokoisuutensa vuoksi se näyttää hyvältä keittiön keskellä, jos alue sallii.

Tämä on budjettivaihtoehto. Ja jos haluat venäläisen liesin taloon, mutta samaan aikaan varat eivät salli ylellisyyttä, voit pysähtyä tähän vaihtoehtoon.

Sopii maalaismaiseen taloon

Sopii maalaismaiseen taloon

Se on mielenkiintoista sinulle:

Sähkötakka, jossa on liekkivaikutus: Seinälle asennettava, sisäänrakennettu, lattialla seisova. Mikä malli sinun pitäisi valita? (Yli 230 kuvaa)

Kuinka tehdä takka pahvista omin käsin (90+ kuvaa): Vaiheittaiset ohjeet mestarikursseille

Venäläinen kota – klassinen tyyli

Tämä malli sopii paremmin maalaismaiseen kotiin. Ne voivat olla hirsistä, puusta tai vastaavasta sisustuksesta valmistettuja rakennuksia. Klassinen tyyli on tiiliuuni, jossa on koriste -elementtejä.

Erinomainen vaihtoehto olisi laattojen käyttö.. He pystyvät koristamaan liesiä ja antamaan sille alkuperäisen venäläisen maun. Tällaiset uunit ovat toimivia – siellä on liesi, suuri ja mukava lepotuoli. Voit asentaa sen siten, että toiminnallinen osa on keittiössä ja koristeellinen tulipesä sisään olohuone. Näin voit nauttia avotulen vaikutuksesta ja lievästä polttopuun halkeilusta..

Terem – rikkaus ja ylellisyys

Suuri venäläinen liesi, joka muistuttaa vanhojen venäläisten satujen piirroksia. Tämän tyylin muotoilu on kirkas aksentti missä tahansa huoneessa. Se näyttää kauniilta sekä klassisessa että modernissa sisustuksessa..

Maalaistyyli

Maalaistyyli

Ominaisuudet:

 • koristelu suurella määrällä laattoja on sallittu. Ne vain lisäävät upeutta muotoiluun;
 • muotoilu on riittävän suuri, joten se sopii vain suuriin huoneisiin;
 • voi käyttää monia muita koristeellisia koristeita, ne eivät ylikuormita rakennetta.

Tämä malli voidaan varustaa liesillä, suurella lepotuolilla, joka voidaan koristaa vaaleilla kankailla. Usein suunnittelijat ehdottavat sen asentamista seinän lähelle ja uunin osan ottamista seuraavaan huoneeseen.. Tämä mahdollistaa samanaikaisesti keittiön monitoimisen venäläisen liesi ja olohuoneen kauniin takan..

Mihin asentaa venäläinen liesi?

Nykyään on vaikea yllättää joku takan tai valurautaisen tulipesän läsnäololla. Lähes kaikki maalaistalot on rakennettu näitä rakenteita ajatellen. Mutta venäläinen liesi aiheuttaa paitsi yllätystä, myös ihailua..

Mielenkiintoinen suunnitteluvaihtoehto tuotteelle

Mielenkiintoinen suunnitteluvaihtoehto tuotteelle

Sillä hetkellä, kun herää kysymys sen asentamisesta maalaistaloon, syntyy heti vivahteita, joita kukaan ei aiemmin ajatellut..

On parempi, kun kysymys venäläisen liesin asentamisesta päätetään jopa maalaistalon suunnitteluvaiheessa, koska syntyy vivahteita, jotka on parempi ratkaista heti.

Olohuoneessa

Olohuone on minkä tahansa kodin käyntikortti, ja yksityinen talo ei ole poikkeus. Tässä huoneessa hän on kirkas aksentti, joka houkuttelee silmiä. Siksi sinun ei tarvitse etsiä liian vaatimattomia suunnitteluvaihtoehtoja.. Sen koko on valittava tämän huoneen alueen mukaan..

Kaikkien huonekalujen tulee sijaita etäisyydellä rakenteesta.

Olohuoneen sisätiloissa

Olohuoneen sisätiloissa

Sisätilasta ja huoneen koosta riippuen uunit voivat olla eri malleja liesillä ja ilman sitä.. Uunit voidaan asentaa olohuoneeseen:

 • Jos se on suuri ja sen muotoilu on riittävän kirkas, esimerkiksi koristeltu laattoilla, loput huonekalut olohuoneen pitäisi olla mykistettyjä sävyjä. Älä käytä kirkasta sisustusta, kylläisiä värejä. Sitten ne eivät häiritse huomion tämän huoneen pääelementistä. Sänky voidaan koristaa käsintehdyillä peitteillä, kauniilla ja kirkkaalla tyynyt. On parempi käyttää himmeää valoa. Niissä on ylimääräisiä hyllyjä ja suuri sohva. Ei keittotasoa tai leivontatilaa – vain yksi leivinosasto.
 • Venäläisen uunin sisätiloissa pitäisi näyttää vaatimattomammalta. Koristeluun voit käyttää tekokiveä, posliinikiviä, laattoja. Lieden tiukka muotoilu on sopusoinnussa kalliiden huonekalujen kanssa. Tällaisissa rakenteissa ei pitäisi olla liesiä ja leivontatasoja. Mutta suuren sängyn läsnäolo on pakollista..
 • Suurin osa liesistä on keittiössä, ja uuniosa viedään olohuoneeseen. Uuniosa voidaan kehystää marmoriksi, jos olohuoneen sisustus sopii tai tekee siitä takan. Sen lisäksi voit asentaa takkaan erityisiä sarjoja: puuhella, luuta, ankka, pokeri. Sen välittömässä läheisyydessä voit laittaa kauniin matto tai asettaa pehmeä ja mukava sohva. Paloturvallisuusmääräyksiä ei kuitenkaan pidä unohtaa. Jos tulisija on auki, sinun on asennettava suojaverkko tai lasi.

Lieden tiukka muotoilu on sopusoinnussa kalliiden huonekalujen kanssa

Lieden tiukka muotoilu on sopusoinnussa kalliiden huonekalujen kanssa

Asennus keittiöön

Venäläisen liesi valinta keittiöön riippuu huoneen koosta.. Jos se on suuri, voit asentaa suuren uunin, joka on monitoiminen:

 • leivinosasto;
 • liesi, joka on valmistettu useista levyistä;
 • osasto astioille;
 • iso sänky useille ihmisille.

Jos valitset puutalon suunnittelun, on parempi antaa etusija todella venäläiselle tyylille.. Sisustus voidaan tehdä useilla tavoilla: käyttämällä rakennusmateriaaleja (kipsi ja maali) tai perinteistä kotaa. Tällaiset mallit näyttävät harmonisilta ja täyttävät keittiön kodikkuudella ja mukavuudella..

Keittiö on täydellinen paikka tälle tuotteelle

Keittiö on täydellinen paikka tälle tuotteelle

Ominaisuudet ja vivahteet:

 • Kodinkoneita ei saa asentaa kiukaan välittömään läheisyyteen. Tämä voi aiheuttaa tulipalon..
 • Ruokailutila on poistettava. Muuten takana on erittäin kuuma pöytä.
 • Keittiön tulee olla kevyt ja ilmava. Siksi, jos sen mitat eivät ole riittäviä, on parempi jättää ajatus rakentamisesta.
 • Keittiön venäläistä liesiä ei saa ylikuormittaa tarpeettomilla koriste -elementeillä. Hän itse toimii kirkkaana aksenttina.
 • Jos huone on tarpeeksi suuri, voit käyttää uunissa kirkasta sisustusta. Nämä voivat olla venäläistyylisiä koristeita tai laattoja kauniilla piirustuksilla..

Lähtö

Venäläinen liesi maalaistalossa on tilaisuus täyttää se lämmöllä ja mukavuudella. Ennen rakentamista kaikki on kuitenkin suunniteltava huolellisesti, varsinkin jos rakentaminen suoritetaan jo asuinrakennuksessa..

Tuo paitsi makua myös monia mahdollisuuksia

Tuo paitsi makua myös monia mahdollisuuksia

Rakennuksen aikana esiintyvät sudenkuopat:

 • Tällainen muotoilu näyttää harmoniselta vain huoneissa, joissa on suuri pinta -ala. Muuten on mahdollisuus muuttaa keittiö tai olohuone esteettisen häpeän huoneeksi..
 • Älä anna itsesi toivoa, että voit rakentaa tällaisen rakenteen itse ilman rakennustaitoja. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, kuinka yksi väärä askel voi pilata koko luomuksesi. Savupiipun tulee olla tietyllä etäisyydellä harjasta ja sen mukaan tietyn pituinen. Muuten kaikki savu ja höyryt eivät päädy savupiippuun, vaan huoneeseesi. Pohja on laskettava pienintä yksityiskohtaa myöten, muuten vaarannat lattian eheyden..
 • Tämän vuoksi rakentamiseen saa luottaa vain ammattilaiset. Voit valita vain uunin suunnittelun, tiettyjen toimintojen saatavuuden.

Näyttää harmoniselta huoneissa, joissa on suuri alue

Näyttää harmoniselta huoneissa, joissa on suuri alue

Venäläinen liesi talossa tuo paitsi makua myös monia mahdollisuuksia, mutta vain jos se on rakennettu ammattilaisten toimesta. Venäläisen liesin edut talossa:

 • Uunin tulipesässä kypsennettyä ruokaa ei voida verrata maultaan mihinkään muuhun. Mikään muu ravintola Venäjällä ei valmista sinulle niin herkullisia leivonnaisia ​​tai muita ruokia..
 • Jos liesi on rakennettu oikein, se kykenee lämmittämään talosi ensimmäisen kerroksen lisäksi myös toisen ja kolmannen kerroksen. Mutta vain savupiippua pitkin. Kuitenkin ensimmäinen kerros, jopa kovassa pakkasessa, on lämmin..
 • Venäläinen liesi lämmittää huoneen paljon nopeammin kuin takat, kaasulämmitys tai mikä tahansa muu.

Jos aiot järjestää kotiisi kotiisi, suunnittele kaikki huolellisesti, mieti sitä. Vain oikea lähestymistapa venäläisen uunin rakentamiseen antaa odotetun tuloksen. Työt on annettava ammattilaisille, joilla on kokemusta rakentamisesta ja jotka tietävät kaiken tällaisten rakenteiden rakentamisesta ja asennuksesta.

Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa

Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa

Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa Symbioosi nykyisyydestä ja menneisyydestä! Alun perin venäläiset uunit talojen sisätiloissa

Tiiliuunin rakentaminen vaatii oikean materiaalivalinnan, muurauslaastin. Jos se kohdataan, sinun on valittava oikea pintamateriaali ja laasti, joka pitää kiven tai mosaiikin.