Litteällä katolla varustettujen talojen projektit-yksinkertaiset rakennustekniikat (yksikerroksinen, kaksikerroksinen, puinen, pieni). Hi-techin ja minimalismin nykyaikaiset trendit (175 + kuvaa)

Tasakattoiset taloprojektit

Rakennukset, joissa on litteä katto, näyttävät alkuperäisiltä ja käytännöllisiltä erityisesti kylmänä vuodenaikana. Kaikki tämän vaihtoehdon edut ja haitat. Yksikerroksiset, kaksikerroksiset, korkean teknologian ja minimalistiset puutalot. Tarkastelemme kaikkea yksityiskohtaisemmin myöhemmin artikkelissa..

Hyödyt ja haitat

Kätevä käyttää

Kätevä käyttää

Tämän suunnittelun tärkeimmät edut ovat seuraavat tekijät:

 • kannattavuus – kolmion muotoinen katto on pinta -alaltaan paljon suurempi, sen rakentamiseen tarvitaan enemmän materiaaleja;
 • aika – tasakaton pystyttäminen vie vähemmän aikaa, mikä on erittäin arvokasta taloja rakennettaessa, varsinkin jos ne on rakennettu tyhjästä;
 • turvallisuus rakentajille – tasaiselta pinnalta on vaikea pudota, heidän ei tarvitse hankkia vakuutuksia, rakentaa aikaa ja rahaa vaativia suojarakenteita;
 • helppokäyttöisyys – jos löydät reiän tai tarvitset rutiinitarkastuksen, korjauksen, sinun on helppo kiivetä sisään tarkastusta varten;
 • käytännöllisyys – monet ihmiset käyttävät tasaista pintaa täysimääräisesti, tekevät siitä kasvihuoneen, kasvihuoneen ja käyttävät sitä laitteiden asentamiseen.

Asennetaan paljon tavallista nopeammin

Asennetaan paljon tavallista nopeammin

Suunnittelijat kutsuvat tällaisia ​​malleja minimalismiksi, jotka ovat edelleen muodissa, joten elinympäristösi on trendissä..

Haittapuolia ovat:

 • mahdottomuus rullata lunta talvella;
 • vaatii erityisten viemärien luomista, niiden säännöllistä puhdistusta;
 • seisovan veden välttämiseksi sinun on asennettava kosteudenhallintajärjestelmät.

Talvella lumi pysähtyy tällaisilla katoilla

Talvella lumi pysähtyy tällaisilla katoilla

Ne, jotka eivät pelänneet suunnittelun puutteita, yrittivät asentaa sen itse eivätkä olleet pettyneitä. Jokainen rakennus vaatii hoitoa, huoltoa, joten tarve poistaa vesi, lumi ei ole kauheaa.

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Kaksikerroksinen talo autotallilla – Ulkoasun ominaisuudet (180+ kuvaa)

Kuinka tehdä tasakatto neliömäiselle talolle?

Kun suunnittelet rakenteen rakentamista neliömäiselle rakennukselle, sinun on välittömästi päätettävä, millainen se on. Työn monimutkaisuus riippuu tästä.. Valitse yksi vaihtoehdoista:

 • ei hyödynnetty;
 • riistetty.

Sinun on heti päätettävä, mikä tuleva asunto on

Sinun on heti päätettävä, mikä tuleva asunto on

Tee tasainen käyttämätön tasaiseksi katto helpompaa, jos haluat vähentää kustannuksia, on parempi valita tämä vaihtoehto. Tätä varten sinun on asennettava palkit runkorakennuksen seinille niin, että niiden välinen etäisyys on 50 cm – 1 m..

Palkkien kiinnittämisen jälkeen tehdään levyjen vaippa. Yleensä käytetään niitä, joiden leveys on vähintään 3 cm. Ne on asetettava tiukasti, jotta reikiä ei muodostu, avioliitto työn alussa tekee koko rakenteesta hauraan.

Kosteudenhallintajärjestelmä on asennettava

Kosteudenhallintajärjestelmä on asennettava

Valmiiseen laatikkoon on asennettu vedeneristyskalvo, joka kiinnittää materiaalin joko rakennusnauhalla tai liimalla. Sitten muodostuu lämmöneristys ja vedeneristys. Tämä on lyhyt kuvaus tekniikasta, jonka avulla voit tehdä tasakaton neliörakenteesta..

Suurin ero käyttämättömän katon rakenteessa toimivasta katosta on se, että ensimmäisessä vedeneristys sijaitsee lämpöeristyksen yläpuolella ja toisessa päinvastoin..

Maalaistalot ultramodernissa tyylissä

Maalaistalot ultramodernissa tyylissä

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Kauniita yksikerroksisia talomalleja terassilla (175+ kuvaa). Sivuston sijoittelun ominaisuudet

Projektit

Sen jälkeen, kun on määritetty, mikä rakenne tulee olemaan, onko se hyödyntämätön, laaditaan suunnitelma tai hanke. Tämän vaiheen päätavoite on laskea rakennukseen kohdistuvat kuormat.. Saadun perustan perusteella voit laskea tarvittavien materiaalien määrän..

Jos sinulla ei ole kokemusta kattotyöstä, on parasta olla tekemättä projektia itse. Tämän tehtävän pitäisi kuulua ammattilaisten harteille, jotka pystyvät ottamaan huomioon kaikki vivahteet. Monet rakennusyhtiöt tarjoavat kehitettyjä ohjelmia, joiden avulla voit valita projektin valmiille talollesi tai täysin uuden, kun rakennat tyhjästä.

On tärkeää ottaa huomioon kaikki vivahteet

On tärkeää ottaa huomioon kaikki vivahteet

Annettu kaavio siitä, miten tasakatto valmistetaan, on toteutettuna vaikeaa henkilölle, jolla ei ole taitoja, joten on suositeltavaa ottaa yhteyttä johonkin saatavilla olevista yrityksistä. Heidän työnsä hankkeen luomisessa koostuu:

 • luonnoksen laatiminen koko rakennuksesta;
 • kantavien rakenteiden laskeminen – asiantuntijat laskevat palkkien määrän, niiden välisen etäisyyden ja muut sorvauksen erikoisrakenteet;
 • kaavamaisen suunnitelman luominen.

Rakennussuunnitelman laatiminen

Rakennussuunnitelman laatiminen

Lopullinen kaavio on tärkeä osa suunnittelua. Kun luot sen, kaikki vivahteet, katon lisäelementit otetaan huomioon. Ota huomioon näiden osien sijainti ja laatu:

 • risteyssolmut;
 • reuna (seinien suojaamiseksi virtaavalta vedeltä);
 • suppilot veden keräämiseen;
 • ilmastimet – vesihöyryn poistamiseksi;
 • salaman pistorasia;
 • salaojitus.

Harkitse monien osien sijaintia

Harkitse monien osien sijaintia

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Yksikerroksisten talojen projektit baarista: Suunnittelusäännöt, edut ja haitat

Yksi tarina

Tämä vaihtoehto sopii pienelle perheelle. Yksikerroksinen rakennus näyttää kompaktilta, siinä ei ole ylimääräisiä huoneita, useimmat niistä ovat minimalismia. Litteä katto, joka sopii myös tähän tyyliin, olisi sopiva.

Kolmion muotoinen katto antaa yksikerroksisen tilavuuden, lisää sitä visuaalisesti, mikä näyttää usein naurettavalta. Litteä – päinvastoin, korostaa rakennuksen siisteyttä. Monien yritysten tarjoamien monikerroksisten rakennusten hankkeiden joukossa kesämökit ovat myös kysyttyjä..

Maahankkeet ovat erityisen suosittuja

Maahankkeet ovat erityisen suosittuja

Jos esikaupunkialue on pieni, sinun on säästettävä tilaa ilman, että se on täynnä tarpeettomia rakennuselementtejä. Monet ihmiset päättävät käyttää kesäasunnossa vaihtoehtoa, jossa on käytetty katto, asettamalla siihen terassi, kukat tai jopa kasvihuone. Yksikerroksisen talon pienen koon vuoksi kattoa voidaan vahvistaa siinä määrin, että siihen voidaan helposti asentaa huonekaluja: taulukot, tuolit, sohvat, kaapit.

NeuvojaJos haluat asentaa uima-altaan yksikerroksiseen rakennukseen, sinun on ilmoitettava tästä etukäteen suunnittelun alussa. Tällaisissa tapauksissa tarvitaan erityisen vahva vahvistus, erityinen vedeneristysjärjestelmä.

Suunnittelemme hyvää vedeneristysjärjestelmää

Suunnittelemme hyvää vedeneristysjärjestelmää

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: 210+ kuvaa kauniista tiilitaloista (yksi- / kaksikerroksinen). Tee-se-itse-julkisivun verhous

Kaksikerroksinen

Tällaiset vaihtoehdot sopivat suurille perheille, jotta kaikilla olisi mukava, on tärkeää, että hänellä on oma tila.. Kaksikerroksisen rakentaminen on parempi kuin pitkä yksikerroksinen. Tämä säästää materiaaleja, rahaa ja kustannuksia.

Mukava suurelle perheelle

Mukava suurelle perheelle

Yleensä suuressa perheessä on suuria tarpeita, jokainen tarvitsee omat olosuhteensa mukavuuden saamiseksi. Joku haluaa rentoutua uima -altaassa, joku haluaa istuttaa suosikkikasvejaan ja joku haluaa nauttia aamiaisen ja illallisen nauttien auringonlaskun näkymistä. Kaksikerroksinen tasakattoinen rakennus antaa mahdollisuuden toteuttaa ideoita.

Jos paino sallii, perustus ja seinien rakenne ovat vahvat, voit järjestää koko rannan katolle. Olla mukava lämmössä, ympärillä uima -allas telttoja, jotka luovat varjoa. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää myös kasveja, monet mieluummin koristeellisia.

Tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa kaikki ideat

Tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa ideoita

Toinen suosittu vaihtoehto kaksikerroksisen rakenteen suuren katon käyttämiseen on urheilukentän järjestäminen. Kaikki urheilulajit eivät sovellu korkeudessa harrastamiseen, mutta useimmille se on mahdollista. Monet asentavat tenniskentän, mutta se tarvitsee riittävän alueen, muuten joudut juoksemaan kauas pallon jälkeen.

Kattosimulaattoreille on suuri kysyntä. Juoksumatot, kiertoradat ja muut ulkoilulaitteet ovat hyvä tilaisuus harrastaa ulkoilua. Koska ne saavat sähköä, on kuitenkin asennettava kansi, joka suojaa niitä sateella..

Tontin rakentaminen talon katolle

Tontin rakentaminen talon katolle

Jos aiot käyttää kattoa ulkoiluun, sinun on huolehdittava turvallisuudesta asentamalla puskurit.

Se on mielenkiintoista sinulle: KATSAUS: 175+ kuvaa Foam Blocksin taloprojekteista tai Kuinka rakentaa unelma nopeasti?

Korkeateknologia

Korkean teknologian tyyli on ollut ajankohtainen yli vuoden ajan. Sen tuntijat pitävät mieluummin halutusta suunnittelusta paitsi sisustettaessa huoneita myös rakennuksen sisustuksessa.. Tyylin pääpiirteitä ovat pintojen sileys, kuvioitu viimeistely.

Kodikas korkean teknologian ilmapiiri

Kodikas korkean teknologian ilmapiiri

Korkean teknologian elementit eivät sovellu viihtyisän, kodikkaan ja vaatimattoman ympäristön luomiseen, jos pidät vanhanaikaisista sisustusvaihtoehdoista, on parempi kieltäytyä tästä.. Aluksi tyyliä käytettiin vain toimistoihin, kuului virallisiin. Vuosikymmeniä sen keksimisen jälkeen sitä alettiin käyttää asuintiloihin, ja kerralla oli monia tällaisen tiukkuuden ja minimalismin ystäviä..

Hi-tech keskittyy olemassa olevien laitteiden esittelyyn, joten nykyaikaiset simulaattorit ja muut katolla olevat laitteet näyttävät sopivilta. Tämä ei ole vaatimaton tyyli, joten sitä käytetään useammin suurissa kaksikerroksisissa taloissa. Jos sitä käytetään yhden tarinan suunnittelussa, sen pitäisi näyttää suurelta.

Sille on ominaista jatkuva minimalismi ja yksinkertaisuus

Sille on ominaista jatkuva minimalismi ja yksinkertaisuus

Toinen korkean teknologian ominaisuus on paljon keinotekoista valaistusta.. Sekä pienet koristelyhdyt että suuret päävalonlähteet voidaan asentaa katolle. Jotta tyylisääntöjä voidaan noudattaa tarkasti, valaisimilla on oltava ominainen geometrinen muoto..

Seinät ja katto ovat yleensä sileitä, mutta värien tulee olla kirkkaita, harmonisesti yhdistettyjä toisiinsa. Sopivia sävyjä harkitaan beige, vaaleanharmaa, metallinen. Tummat värit sopivat harmoniaan niiden kanssa. Jos niissä on seinät, katon tulee olla tummansininen, harmaa, viininpunainen, smaragdi, muut kirkkaat värit.

Parempi valita kiinteät värit

Parempi valita kiinteät värit

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Kaunis yksikerroksinen talo ullakolla (100+ valokuvaprojektia). Miksi se on tyylikäs ja halpa samaan aikaan??

Puu

Nykyaikaiset puutalot eroavat muinaisista mökeistä, joten olettamus, että tällainen rakenne ei näytä houkuttelevalta, on väärä. Tavanomaisen hirsitalon lisäksi sen rakentamiseen käytetään kiinteää, liimattua ja muuta puuta. Siksi puinen näyttää kauniilta.

Puuta pidetään ympäristöystävällisenä materiaalina, mikä antaa sille suuren kysynnän. Lisäksi se on lämmin, maissa, joissa ilmasto on lämpimämpi kuin alueemme, he käyttävät vain sitä. Lämmöneristysstandardiemme täyttämiseksi sen paksuuden on oltava 38 cm tai enemmän..

Monet pitävät puurakennusten tärkeimpänä etuna niiden keveyttä – ei tarvitse täyttää raskaita säätiöitä, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Lämmin, kevyt materiaali - kysyntää

Lämmin, kevyt materiaali – kysyntää

Jotta puinen tasakatto näyttää harmoniselta, on tärkeää noudattaa värisovitusta. Usein hirsitaloja tai vaaleita sävyjä valitaan seinille, niin rakenteen yläosan tulee olla tumma. Jos käytetään tummaa puuta – päinvastoin.

Yksikerroksiset puiset ovat yleisempiä kuin kaksikerroksiset. Tämä johtuu materiaalin kevyydestä, joka ei kestä liikaa kuormitusta leveydestä riippumatta. Jos haluat tehdä tällaisen rakenteen katon käyttökelpoiseksi, sinun on määritettävä rakennuksen erityispiirteet projektin luomisen alusta lähtien..

Useimmiten valitaan vaaleat sävyt.

Useimmiten valitaan vaaleat sävyt.

Useimpien puurakennusten kattoja voidaan käyttää käytännön tarkoituksiin, ja kasvit näyttävät erityisen harmonisilta. Tätä varten on tärkeää luoda vankka perusta ja vahvistaa sitten seinät.. Uima -altaan asentaminen puurakennuksen, urheilukentän katolle ei kuitenkaan onnistu, jos teet tämän, koko rakennuksen tuhoutumisriski kasvaa.

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Chalet -tyylinen kodin sisustus: Kuinka luoda alppimainen satu? 210+ valokuvaa suunnittelusta sisällä ja ulkona

Kauniita taloja

Kun valitset rakennuksen ulkonäön koristamisen, harkitse makuasi niin, että se on kaunis sinulle. Harkitse näitä tekijöitä:

 • millä tyylillä haluat nähdä julkisivun, miten muut näkevät sen;
 • mitä rakennusmateriaaleja sinulla on saatavilla;
 • haluatko varmistaa, että rakennus erottuu katurakennusten yleisestä taustasta tai että päinvastoin yhdistetään niihin;
 • mitä palettia pidät parempana, mitkä värit hylkivät sinut;
 • millaista luontoa aiot ympäröidä rakennuksen ympärillä olevan alueen ja yhdistetäänkö ne.

Moderni versio talosta, jossa on litteä katto

Moderni versio talosta, jossa on litteä katto

Oman talosi julkisivu on ensimmäinen asia, joka kiinnittää huomion, kun palaat töistä illalla, ja se luo myös ensivaikutelman rakkaillesi ja kaikille vieraille. Omistajien ensivaikutelma arvioidaan sen mukaan, kuinka kauniisti rakenne on sisustettu. Litteä katto, joka vastaa taloa tyyliltään, väriltään ja muilta ominaisuuksiltaan, on täydellinen tilaisuus näyttää makusi.

VIDEO: Moderni versio talosta, jossa on litteä katto

Lähtö

Jos haluat suunnitella tasakaton, tämä tekniikka on nyt trendissä, joten rakenne näyttää tyylikkäältä. Tällaisten rakenteiden etuja ovat omaperäisyys, materiaalien ja rakentamisajan säästäminen sekä rakentajien terveyden varmistaminen. Suurimpia haittoja pidetään lumen mahdottomuutena, mahdollisina veden laskeutumisongelmina, tarpeena luoda ja puhdistaa viemärijärjestelmiä.

KUVAGALLERIA (yli 175 kuvaa)