Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni – Mikä on parempi?

Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi?

Kuumana kesäpäivänä maalla rentoutuen on erittäin miellyttävää sukeltaa viileään lampi. On hyvä, jos lähellä on lampi tai joki. Ja jos ei? Tässä tarvitset oman uima -altaan. Onko sen oltava yhtä suuri kuin Urheilupalatsissa? Ei, esikaupunkien keinotekoisen säiliön tarkoitus on pitää hauskaa eikä uintiennätyksiä. Selvitä kaikki vivahteet, jotka sinun on tiedettävä yksityiskohtaisemmin myöhemmin artikkelissa.

Mitkä ovat maa -altaat?

Uima -allas kesämökeille

Uima -allas kesämökeille

Kesämökeistä löytyviä altaita:

 • romumateriaaleista;
 • runko;
 • puusta ja kalvosta;
 • valmistettu polypropeenista;
 • tuhkalohkoista;
 • betonista;
 • komposiitti muovia.

Mikä näistä tyypeistä valita, riippuu omistajan makuasetuksista, hänen kokemuksestaan ​​käytetyistä materiaaleista.. Esikaupunkien keinotekoisen säiliön syvyys aikuisille ei yleensä ylitä 1,5 m ja uiville lapsille – 0,5 m.

Paras lääke kuumana päivänä

Paras lääke kuumana päivänä

Jos kesämökillä on rinne, on parempi asentaa uima -allas sen korkeimpaan kohtaan. Paikan välittömässä läheisyydessä ei saa olla puita ja pensaita.

Haudatun kiinteän version ansiosta juuristo voi vahingoittaa rakenteen eheyttä ja häiritä sen vedeneristystä ja tiiviyttä.

On parempi suunnata keinotekoinen säiliö maastossa vallitsevan tuulen suunnan mukaan. Tämä järjestely estää kuivien lehtien, ruohon ja pölyn pääsyn veteen..

Kesämökin uima -altaan rakentamisen aikana se on suunniteltu portaat, käytävät ja tikkaat. Ne tarjoavat turvallisen sisään- ja poistumisen keinotekoisesta säiliöstä ulko- ja sisäpuolelta..

Lisähuomiota tulisi kiinnittää siihen, että allas täytetään vedellä ja tyhjennetään. Yleensä suurissa keinotekoisissa säiliöissä käytetään automaattista puhdistusta, kun vesi suljetussa kierrossa johdetaan suodatinjärjestelmän läpi. Tämän ansiosta et voi vaihtaa vettä pitkään aikaan..

Pieni uima -allas sopii antamiseen

Pieni uima -allas sopii antamiseen

Jos tekninen viestintä on kytketty kesämökkiin – vesihuolto ja viemäröinti, voit käyttää tätä onnellista tilannetta. Suora yhteys edellyttää kuitenkin hanketta ja lupaa resursseja toimittavilta organisaatioilta. Luvatonta yhteyttä näihin verkkoihin ei voida hyväksyä ja siitä voidaan rangaista suurella sakolla.

Pumppujen, suodattimien, vedenlämmityslaitteiden virtalähteeseen ja valaistukseen illalla tai yöllä – sinun on hankittava virtalähde.

NeuvojaOn parempi antaa sähkölaitteiden liittäminen asiantuntijoille. Tämä suojaa tahattomalta sähköiskulta sekä liitännän aikana että uima -altaan käytön aikana..

Luova ja mukava malli

Luova ja mukava malli

Runkokehys

Runko -altaat sisältävät rakenteita, jotka on tehty pystysuorista pylväistä ja vaakasuorista siteistä, jotka on asennettu tiettyyn nousuun. Ne voivat olla kiinteitä ja kokoontaitettavia, eli niitä, jotka voidaan purkaa tai siirtää toiseen paikkaan milloin tahansa..

Kiinteiden altaiden pystysuorat telineet on kiinnitetty jäykästi maahan. Tässä tapauksessa käytetään joko esikaivettuja kaivoja tai porattuja kaivoja. Telineet voivat olla metalliputkien tai valssattujen tuotteiden muodossa – kanava, kulma, I -palkki, betoni – pyöreä tai suorakulmainen, puinen – tukkien tai palkkien muodossa.

Puristus suoritetaan betoni- tai sementti-hiekkalaastilla. Ennen käyttöä puuelementit on käsiteltävä aineilla, jotka estävät mätänemistä, sienihyökkäyksiä ja suojaavat puuta ruokkivilta hyönteisiltä. Telineiden joustavuuden vähentämiseksi, kun täytetään keinotekoinen säiliö, jonka korkeus on yli 50 cm, on järjestetty välikappaleita.

Voi olla paikallaan ja kokoontaitettava

Voi olla paikallaan ja kokoontaitettava

Vaakasuorat nauhat kiinnitetään tukipylväisiin ruuveilla tai itsekierteittävillä ruuveilla, mikä luo joko vankan tai harvan suojan, jos levyjen väliin jätetään pituussuuntaisia ​​rakoja materiaalien säästämiseksi (tässä tapauksessa käytetään käytetyn kalvon vetolujuutta huomioon). Useimmiten vaakasuuntaiset laudat on valmistettu puisista reunalevyistä..

Runko -vaihtoehto

Runko -vaihtoehto

Yksinkertaisimmassa tapauksessa sisäkulho on vuorattu polypropeeni- tai polyvinyylikloridikalvolla (PVC). On olemassa kalvoja, jotka on valmistettu erityisesti uima -altaille ja joissa on syvän sininen väri. Kalliimmassa versiossa käytetään pitkäaikaiseen kiinteään toimintaan propyleenilevyä, jonka saumat hitsataan tavallisella rakenteellisella hiustenkuivaajalla.. Ulkopuoli voidaan tehdä myös polymeerikalvolla tai muovipinnoitteella, jolle koristustarkoituksiin käytetään jonkinlaista piirustusta tai maalausta..

Jos järjestetään paikallaan oleva ulkouima -allas, sen kulho on suojattava kylmällä kaudella ilmakehän sateelta sateen ja lumen muodossa sekä tuulen aiheuttamalta lialta ja pölyltä. Tämä minimoi valmistautumisen käynnistykseen. Suojana voit käyttää useita puisia kilpiä, jotka peittävät altaan kulhon kokonaan niiden päälle asetetulla polyeteeni- tai polypropeenikalvolla..

Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi? Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi? Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi?

Katettu

Maan sisäuima -altaalla on paljon etuja verrattuna ulkouima -altaaseen. Tärkeintä on, että uinti voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana. Tätä varten se on varustettava lämmitys- ja ilmastointijärjestelmällä.. Keinotekoinen sisäsäiliö on hygieeninen – pöly, sateet, kuivat lehdet ja muut vieraat esineet eivät pääse siihen. Voit vaihtaa vettä harvemmin siinä.

Tällä vaihtoehdolla on monia etuja.

Tällä vaihtoehdolla on monia etuja.

Rakenteellisesti altaan kansi suoritetaan eri tavoin. Tämä voi olla erillinen rakennus tai päärakennuksen laajennus. Sen valmistus on samanlainen kuin yksikerroksisen rakennuksen rakentaminen, jossa on kellari, joka lepää nauhaperusteilla..

Erona on se, että ensimmäisen kerroksen päällekkäisyydessä allasalustaan ​​tehdään aukko ja se itse sijoitetaan rakennuksen tai lisärakennuksen kellariin.

Tällaisen uima -altaan ja sitä ympäröivien rakenteiden koristelu suoritetaan yleensä keraamilla laatat, virkistysalueita luodaan, ja joskus huone varataan kylpyyn tai saunaan. Uinti on mahdollista milloin tahansa vuoden aikana

Uinti on mahdollista milloin tahansa vuoden aikana

Toinen vaihtoehto on kevyt rakenne, joka on valmistettu metallista (yleensä alumiinista), joka on joko peitetty läpinäkyvillä lasikuitupaneeleilla tai peitetty PVC -kalvolla.

Putkia voidaan käyttää telineinä ja kaarien tai ristikkojen ylähihnoina, mukaan lukien vesihuoltoon käytettävät muoviset, metalliprofiilit, yleisimpien valssattujen tuotteiden lisäksi sallittuja laatikon tai C -muotoisia osia.

Vaakasuorat ja ristikkäiset olkaimet jäykkyyttä varten on valmistettu metalli- tai muovinauhoista.

Ensin perustetaan ulkouima -allas ja sen ympärille asennetaan aidat. Tällaisen rakenteen romahtamisen estämiseksi siihen vaikuttavista kuormista ennen sen valmistusta on parempi laskea kantavuus.

Tyylikäs avoin malli saunalla

Tyylikäs avoin malli saunalla

Rakenteellisesti kevyt rakennus altaan yläpuolella voi olla päätyrakenne, jossa on haarukka, nelirinteinen, pyöreä-teltan tai jurtan, kaarevan tai puolikaarevan järjestelmän muodossa. Sivukiskot voivat olla:

 • liukuva;
 • irrotettava.

Joissakin tapauksissa järjestetään vain katos tai markiisi, joka suojaa ilmakehän vaikutuksilta sateen tai suoran auringonvalon muodossa..

Romumateriaaleista

Tämäntyyppinen allas voi olla sekä hyvin yksinkertainen että sellainen, joka vaatii paljon vaivaa ja aikaa..

Nopein ja helpoin tapa tehdä uima-allas on mukauttaa tähän tarkoitukseen jokin valmis säiliö, jossa on jo pohja ja seinät. Nämä voivat olla vanhoja valurautaisia ​​kylpyjä, metallisia astioita, joissa on avoin yläosa. Ne voidaan järjestää sekä haudattuna maahan että asennettuna suoraan maahan.. Tämän tyyppiset altaat täytetään vedellä letkun avulla ja tyhjennetään käsin tai käsipumpulla..

Rautateiden metallikontista

Rautateiden metallikontista

Joskus raskaiden kuljetusten jättimäisten pyörien renkaita käytetään keinotekoisina säiliöinä..

Nämä altaat on järjestetty betonialustalle, haudattu maahan omaan paksuuteensa (avoimessa versiossa) tai siihen lisätään myös renkaan korkeus – versio, joka mahdollistaa täydellisen hautaamisen maahan.

Asennuksen jälkeen allas voidaan maalata tai viimeistellä monin eri tavoin. Se sopii hyvin lasten leikkiin ja viihteeseen.

On uima -altaita, jotka on valmistettu rautateiden metalliastioista ja joiden yläosa on leikattu vaadittuun korkeuteen. Tällaiset altaat voidaan haudata kokonaan tai osittain maahan tai yksinkertaisesti asentaa suunniteltuun maaperään..

Käytettäväksi uima-altaan seinillä ja pohjalla vedeneristys on järjestetty sisäpuolelle, ja ne itse on koristeltu joko keraamisilla laattoilla, jotka on asetettu sementti-hiekkalaastille, tai polypropeenikalvolla.

Betonirenkaasta

Betonirenkaasta

Toinen vaihtoehto on allaslaite, jonka runko on koottu puulavoista – kuormalavoja, joita käytetään erilaisten tavaroiden lastaamiseen ja kuljettamiseen. Tällaisen poolin kokoonpano riippuu sille varatusta alueesta..

Altaan valmistukseen tarvittavien kuormalavojen määrä vaihtelee neljästä tai useammasta kappaleesta. Ja hän itse voi saada tasonäkymän yksinkertaisesta neliöstä monimutkaisempiin monikulmioihin, joissa on parillinen ja pariton määrä sivuja. Esivalmistetulla alustalla on parempi, jos se on tasainen betonialusta, vaadittu monikulmio kootaan lavoista-lavoista ja vedetään sitten yhteen 3 tai 4 tasossa muovinauhoilla, jotka suorittavat saman tehtävän kuin metalliset vanteet puisessa tynnyrissä.

Tuloksena olevan uima -altaan pohja ja seinät on vuorattu polypropeenikalvolla. Tällainen allas on kokoontaitettava. Se voidaan helposti hajottaa komponentteihin, jotka voidaan poistaa sisätiloissa talveksi, kuljettaa toiselle alueelle jne..

Tämä vaihtoehto voidaan tehdä käsin

Tämä vaihtoehto voidaan tehdä käsin

Joskus törmäät suosituksiin – taita altaan seinät vanhasta muovista pullot. Tämä neuvo näyttää olevan hyvin kyseenalainen terveys- ja hygieniasyistä, koska vaadittu määrä tätä “materiaalia”, jota tarvitaan jopa pienelle altaalle, voidaan kerätä vain lähimmälle kaatopaikalle.

Valmistettu polypropeenista

Nämä altaat valmistetaan yleensä kahdella tavalla.

Keinotekoista säiliötä varten valmis kulho ostetaan valetusta propeenista, jonka syvyys ja mitat ovat suunnitelmassa vaaditut ja jotka on valmistettu tehtaalla. Omistajan on vain valmisteltava tasainen alue tai pohjakuoppa (upotettu versio) ja parannettava myös viereistä aluetta.

Valettu propeenikulho valmiina

Valettu propeenikulho valmiina

Tehdasvalmisteisten kulhojen mitat ovat rajalliset turvallista kuljetusta varten. Jos omistaja haluaa ylittää nämä mitat – allas voidaan hitsata polypropyleenilevystä riippumatta. Samanaikaisesti täytetyn uima -altaan vesipatsaan räjähtävien kuormien aiheuttaman vakauden varmistamiseksi voidaan käyttää sekä runkojärjestelmää että avoimen kuopan maaperän seiniä.. Propeenilevyt leikataan altaan kokoonpanon mukaan ja hitsataan yhteen kuumailmapistoolilla.

Polypropeenialtaiden edut ovat seuraavat:

 • on tiheä, vettä läpäisemätön rakenne;
 • kestää aggressiivisia ilmakehän vaikutuksia, mukaan lukien lämpötilan muutokset;
 • neutraali auringon ultraviolettisäteilyn vaikutuksille, ei haalistu ja menetä alkuperäistä väriä;

Voidaan hitsata itse PP-levystä

Voidaan hitsata itse PP-levystä

 • on ympäristöystävällinen ja vaaraton ihmisille, ei päästä veteen haitallisia kemiallisia yhdisteitä, jotka voivat aiheuttaa allergioita tai myrkytyksiä;
 • on alhainen lämmönsiirto, joka mahdollistaa veden pitämisen lämpimänä pitkään ilman lämpötilan vaihtamista ympäröivään tilaan;
 • polypropeenin joustavuus ja joustavuus mahdollistavat siitä erilaisten kokoonpanojen ja muotojen kulhojen muodostamisen, mukaan lukien pyöristetyt reunat ja seinämän siirtymät pohjassa;
 • hitsattavissa hyvin kuumailmapistoolilla, jossa on luotettava tiivistys.

Betoni

Huolimatta suhteellisen korkeista kustannuksista ja työvoimakkuudesta rakentamisen aikana, monoliittisesta teräsbetonista tehdyt keinotekoiset säiliöt ovat tehokkaimpia pitkäaikaiseen käyttöön. Tämäntyyppisiä altaita voidaan käyttää vuosikymmeniä, ja ne vaativat vain vähäisiä kosmeettisia korjauksia ja harvinaisissa tapauksissa koristeiden viimeistelyn..

Päällysteenä käytetään yleensä keraamisia laattoja, jotka on maalattu eri väreillä ja jotka voidaan asettaa kuvioiden tai geometristen muotojen muodossa. Myös uima -altaan laattojen avulla voidaan erottaa erityisvyöhykkeitä, joiden rajat näkyvät selvästi sekä pinnalla että veden alla..

Betonirakenne

Betonirakenne

Betonialtaat ovat yleensä sellaisia, jotka on haudattu maahan.

Ensimmäisessä vaiheessa, työmaan valmistelun ja suunnittelun sekä alueen akselien rikkoutumisen jälkeen, he alkavat avata kuoppaa käsityöllä tai erityisillä maansiirtokoneilla.

Kuopan pohja on myös tasoitettava ja luokiteltava. Tätä varten käytetään tavallista kvartsihiekkaa. Rullan vedeneristys asetetaan hiekkatyynyn päälle ja kaadetaan kuumalla bitumilla. Lisäksi laatta betonoidaan vahvistamalla se metallitankojen verkolla. Betonin on oltava vähintään M300 … M450 vanhassa merkinnässä tai B22.5 – B35 uudessa luokituksessa.

10 … 14 päivän kuluttua pystysuora muotti asennetaan pohjaan ja kulhon seinät betonoidaan.. Altaan seinien paksuus, joka on haudattu maahan 1,5 m, voi olla 25-30 cm. On parempi vahvistaa seinät pystysuoralla verkolla, joka on asennettu lähemmäksi kaivon reunaa. Tämä johtuu siitä, että vedenpaineesta aiheutuvat sivujännitykset vaikuttavat keinotekoisen säiliön pystysuoriin osiin ja työvälineet tulee sijoittaa kohdistetun voiman vastakkaiselle puolelle.

Tätä tyyppiä voidaan käyttää vuosikymmeniä

Tätä tyyppiä voidaan käyttää vuosikymmeniä

Seinien betonoinnin ja betonin kovettamisen jälkeen syntyvä kulho on sisäisesti vesitiivis. Tätä varten käytetään lasikuituvahvisteisia rullamateriaaleja, jotka rullataan pohjaan päällekkäin ja kääritään seinille. Liimana käytetään sulatettua bitumia tai erikoiskylmäkovettavia mastikkeja..

Toinen tapa on levittää erityinen paksu koostumus, joka perustuu tekokumiin useissa kerroksissa.. Polymeroinnin jälkeen siitä tulee saumaton, kestävä kumimainen sisäosa, jonka paksuus on enintään 5 mm. Betonoitaessasi älä unohda asentaa pyöreitä vaahtomuoviosia paikkoihin, joissa toimitetaan sähkölinjoja, joiden halkaisija vastaa putkien halkaisijaa.

Seinien betonoinnin keskeytyksiä ei saa sallia yli 5 tunniksi. Tässä tapauksessa betoni on kerrostettu hiusrakoilla, mikä rikkoo vedenpitäviä ominaisuuksia ja altaan rakenteellista eheyttä..

Muotti voi olla inventaario – muovia, metallia, erikoismuottivaneria tai kotitekoista – puupaneeleista, jotka on kaadettu omin käsin.

Rahan säästämiseksi voit käyttää reunamatonta laattaa muotimateriaalina..

Betonialtaat ovat yleensä maahan haudattuja

Betonialtaat ovat yleensä sellaisia, jotka on haudattu maahan

Monimutkaiset vahvistuselementit – kehykset, verkot tehdään neulomalla, kun yksittäiset osat sidotaan yhteen pehmeällä neulelangalla.

Sähkökaari- ja asetyleenihitsausta ei ehdottomasti suositella, koska altistuminen korkeille lämpötiloille vähentää raudoitustankojen vetolujuutta ja heikentää teräsbetonirakenteen kantavuutta.

Voit valmistaa betonin itse käyttämällä suoraan kesämökille asennettua betonisekoitinta. Mutta jotta vältetään tahattomat virheet ainesosien suhteessa, on parempi käyttää ostettua betonia, joka on toimitettu erityisillä sekoitusajoneuvoilla.. Lisäbonuksena on se, että myyjä tai toimittaja on täydessä vastuussa huonolaatuisesta betonista (jos näin tapahtuu)..

Pieni vaihtoehto ihanteellinen maalaistalolle

Pieni vaihtoehto ihanteellinen maalaistalolle

Betonin ja kaivon maaperän välisen muotin purkamisen ja purkamisen jälkeen muodostuu tyhjiöitä, joita kutsutaan käänteisiksi sivuonteloiksi. Maan pinnan tasolle asti ne peitetään kerros kerrokselta hiekalla, kastellaan vedellä ja jyrsitään. Lisäksi allasseinien kehälle on järjestetty betoninen sokea alue vähintään 0,5 metrin leveydelle.

Onnettomuuksien välttämiseksi se on kaakeloitu luistamattomilla keraamisilla laattoilla..

Uima-altaan viimeistelyssä ja laatoituksessa keraamisilla laattoilla on parempi käyttää erityistä lasikuituverkolla vahvistettua hienoverkkoa. Päällysteen vedenkestävyyden lisäämiseksi laattojen liitokset on leikattava ja hierottava silikonimastiksilla..

Voit valmistaa betonin itse betonisekoittimella

Voit valmistaa betonin itse betonisekoittimella

Tuhkalohkosta

Tuhkalohkoa käytettiin hyvin usein rakennusten restauroinnissa ja rakentamisessa XX vuosisadan 50 -luvulla. Sitten se korvattiin kokonaan laajemmalla silikaattitiilillä (valkoinen). Tällä hetkellä tämä materiaali on uudestisyntynyt..

Tuhkalohkoa käytetään nyt useimmiten toissijaisten rakennusten – autotallien, varastojen, kesäkeittiöiden, aitojen – rakentamiseen. Keinotekoiset tuhkabetonikivet ovat joskus parempia kuin tiilet seuraavista syistä:

 • yksi tuhkalohko korvaa sen suuren koon vuoksi välittömästi useita tiiliä, joten muuraus siitä on yksinkertaisempaa kuin tiili;
 • tuhkalohkon laajat sisätilat parantavat sen lämpösuojaominaisuuksia;
 • on kehitetty tekniikoita kotitekoista tuhkalohkojen valmistusta varten.

Hi-tech tyyli

Hi-tech tyyli

Kokous tuhkalohkon käytöstä uima -altaiden rakentamiseen maassa on osoittanut positiivisen puolensa. Tällä materiaalilla vuorattujen seinien lujuus osoittautui riittäväksi kestämään kaadetun veden sivuttaista painetta.

On huomattava, että muuraus ei saa tehdä sementti-kalkkilaastilla, jota perinteisesti käytetään tiileen ja muuraukseen, vaan sementti-hiekalle. Liuoksen paremman tarttumisen (tarttumisen) tuhkalohkoihin liuokseen on lisättävä pehmittimiä. Se voi olla – polyvinyyliasetaattiemulsio (PVA), akryyli- tai styreenipohjaiset lateksit.

Valmistelutyöt, perustuskuoppa ja vaakasuoran laatan laite – pohja suoritetaan samalla tavalla kuin se on valmistettu raudoitetulle monoliittiselle altaalle. Seinät on asetettu halutulle korkeudelle, jonka paksuus on noin 20 cm. Vaakasuorat liitokset tulee vahvistaa 6 mm: n sauvaverkolla.

Tämä rakennus varmasti ilahduttaa lapsiasi.

Tämä rakennus varmasti ilahduttaa lapsiasi.

Käänteisten sivuonteloiden täyttö tulee suorittaa hiekan ja soran seoksella erittäin huolellisesti..

Jos niissä on tyhjiöitä, yksi tai useampi tuhkan lohko voidaan puristaa pystytasosta.

Vuotanut kosteus pääsee pohjan alle ja aiheuttaa betonilaatan pohjan maaperän epätasaista vajoamista ja muodostaa taitoksia ja halkeamia. Tällainen allas ei todennäköisesti sovi korjattavaksi, ja sitä voidaan purkaa ja muuttaa..

Kun seinät on pystytetty tuhkalohkosta, muodostetun kulhon sisäpinta vaatii vedeneristystä ja viimeistelyä. Ennen telan vedeneristyksen käyttöä on suositeltavaa käyttää syväläpäisevää kyllästysainepohjamaalia tuhkalohkojen ja saumojen vahvistamiseen ja suojaamiseen.

Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi? Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi? Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi?

Altaiden valmistukseen käytetään myös muita lohkomateriaaleja, kuten tiili, betonilohkoja, kivimurskaa ja sahattua luonnonkiveä. Tällaisten materiaalien muuraus ei käytännössä eroa tuhkalohkojen muurauksesta.

Tällaisia ​​keinotekoisia säiliöitä rakennettaessa ei ole suositeltavaa käyttää silikaattitiiliä (valkoista), samoin kuin kipsisideaineella varustettuja lohkoja tai paneeleja. Tämä johtuu siitä, että niillä on alhainen säänkestävyys, varsinkin kun ne ovat märkiä tai vedellä kyllästyneitä..

Kun käytät keinotekoista säiliötä tuhkalohkosta, sinun on seurattava huolellisesti sen rakenteen teknistä kuntoa. Jos halkeamia ilmenee, ryhdy välittömästi toimenpiteisiin niiden poistamiseksi liittämällä ne syvälle ja täyttämällä ne silikonimastiksilla. Joskus halkeamat voidaan naamioida laattojen saumoiksi, joten tarkastukset ja korjaukset on suoritettava säännöllisesti ja erittäin huolellisesti. Sitten allas on käyttökelpoinen monta vuotta. Mikä tuo paljon iloa mökin omistajalle ja hänen perheenjäsenilleen.

Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi? Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi? Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi?

Komposiitti muovia

Muovisia uima -altaan kulhoja käytetään itsenäisenä muotoiluna vain valmiina, tehdasolosuhteissa valmistettuina. Ne asennetaan samalla tavalla kuin polypropeenista suoraan maahan tai maahan haudattuun tilaan..

Kun valmistat kulhoa komposiittimuovista omin käsin, sitä käytetään useimmiten betoni- tai kivialtaiden sisustuksessa..

Komposiittimuovi koostuu useista lasikuitukerroksista (3 tai enemmän), jotka on kyllästetty polymeerihartseilla – epoksi, polyesteri, akryyli. Polymeroinnin jälkeen saadaan erittäin kestävä, säänkestävä materiaali, joka on helposti käsiteltävissä – sahattu, porattu, hiottu, maalattu monilla eri väreillä.

Uima -altaan kulhot muovia

Uima -altaan kulhot muovia

Tätä materiaalia käytetään usein veneiden, yksittäisten korin osien, lentokoneiden runkojen ja eri voimakoneiden kotelojen valmistukseen. Komposiittimuovista valmistetun altaan kulhon sisäosan valmistamiseksi sinun on varastoitava lasikuitua sekä polymeerihartseja tarvittava määrä.

Lasikuitua käytetään ohuimmin. Hartsin valinta kuuluu uima -altaan omistajalle, mutta on huomattava, että eniten käytetty komponentti komposiittimuovin valmistukseen omin käsin on epoksi.

Jos pehmittimiä ja muita hyödyllisiä lisäaineita lisätään hartsiin yhdessä kovettimen kanssa, tätä seosta kutsutaan epoksiyhdisteeksi..

Epoksihartsilla työskentelyn erikoisuus on, että se on valmistettava pieninä annoksina matalissa astioissa. Muussa tapauksessa voi tapahtua sääntelemätön nopea kovettuminen voimakkaalla lämmityksellä sekä ihmisille haitallisten höyryjen vapautuminen. Kun epoksihartsi on kovettunut (siirtyminen nestemäisestä kiinteään tilaan), tuloksena olevasta materiaalista tulee täysin turvallinen ja kemiallisesti neutraali. Esimerkiksi epoksihartsia on käytetty useiden vuosikymmenien ajan nestemäisten elintarvikkeiden ja juomien varastointiin ja siirtämiseen käytettävien astioiden sisäpintojen suojaamiseen. Ja myös juomaveden keskuspuhdistusjärjestelmissä.

Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi? Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi? Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi?

Kuinka tehdä uima -allas maassa omin käsin (165+ kuvaa)? Runko, sisä, betoni - Mikä on parempi?

Ennen hartsilla ja lasikuidulla työskentelyä alusta on silitettävä huolellisesti poistamalla kaikki koveruudet ja voimakkaasti ulkonevat alueet. Jos tätä ei tehdä, muovin ulkopuoli toistaa kaikki viat yhdessä alla olevan pinnan virheiden kanssa..

Nestemäinen hartsi levitetään altaan kulhon pinnalle, sitten levitetään lasikangasta, joka tasoittaa sitä, aivan kuten tapetti liimataan. Sitten levitetään seuraava hartsikerros, jota jatketaan, kunnes seinämän paksuus on 5 mm. Polymeroinnin jälkeen syntynyt lasikuitu jauhetaan ja maalataan.

VIDEO: Kaikista maan uima -altaan kanssa työskentelyn hienouksista ja vivahteista

päätelmät

Monet haluavat uima -altaan omassa mökissään. Jos budjetti sallii, omistaja kutsuu erikoistuneen organisaation, näyttää paikan ja odottaa kärsivällisesti, kunnes kaikki työt on saatu päätökseen. Kun tällaisia ​​aineellisia resursseja ei ole tai haluat vain tehdä jotain itse, sinun on ymmärrettävä, mihin suuntaan sinun on panostettava. Ja sitten unelma omasta keinotekoisesta säiliöstä saa todellisen ruumiillistuman..

KUVAGALLERIA (yli 165 kuvaa)