Julkisivumateriaalit talon ulkokoristeluun. TOP-6-verhoustyypit uskomattomalla tuloksella + 225 KUVAA

Julkisivumateriaalit talon ulkokoristeluun

Riippumatta siitä, kuinka onnistunut talon projekti on, sen ulkonäkö riippuu suurelta osin julkisivun verhouksesta. Mitä julkisivumateriaaleja ja suunnitteluvaihtoehtoja käytetään nykyään talon ulkoa? Lisätietoja myöhemmin artikkelissa.

Julkisivun päällysteen tarkoitus

Jokaisen talon onnistunut viimeistely ulkopuolelta antaa sille vakautta. Ulompi kerros kuin luominen rakennuksen ulkoasu on suojattava talon seinät sateelta, tuulelta, lumelta ja ultraviolettisäteiltä, ​​autettava pitämään lämpöä rakennuksen sisällä, päästämättä kylmään.

Julkisivu on kotisi kasvot

Julkisivu on kotisi kasvot

Näiden toimintojen suorittamiseksi päällystemateriaalin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • kestää äärilämpötiloja ja kosteutta;
 • on alhainen lämmönjohtavuus;
 • olla ympäristöystävällinen;
 • on alhainen syttymisaste;
 • niillä on kriittinen paino, joka luo säätiölle kuormituksen, joka ei ylitä sallittua;
 • säilyttää värin UV -säteilylle altistuessaan.

Suuri valikoima verhousmateriaaleja

Suuri valikoima verhousmateriaaleja

Nämä ominaisuudet on otettava huomioon materiaalin houkuttelevuuden lisäksi..

TOP-6 tyyppisiä julkisivumateriaaleja

Laaja valikoima eri kokoisia, alkuperäisiä, ulkoisia tekstuureja ja värisävyjä sisältäviä materiaaleja mahdollistaa sen, että julkisivun viimeistely ei rajoitu mihinkään tyyliin. Nämä sisältävät:

1julkisivu koristeellinen kipsi; 2 edessä oleva tiili; 3 keinotekoinen ja luonnonkivi; 4 keraaminen graniitti; 5 sivuraide; 6 paneelia eri materiaaleista.

Keinotekoinen ja luonnonkivi

Keinotekoinen ja luonnonkivi

Mitä ne ovat?

Julkisivun kipsi

Kipsipinnoitettua julkisivua esiintyy useimmiten, koska tämä menetelmä seinien ulkoiseen koristeluun ja niiden suojaamiseen ilmaston tuhoamiselta on yksinkertaisin. Nykyaikaisia ​​julkisivutyyppejä ovat: mineraali-, silikoni-, silikaatti- ja akryylipinnoite.

Suosituin ja yksinkertaisin viimeistelymateriaali on kipsi

Suosituin ja yksinkertaisin viimeistelymateriaali on kipsi

Mineraali

Valmistettu sementistä polymeerien lisäaineilla, murusilla, parantamalla kimmoisuutta ja tarttuvuutta.

Mineraalikipsin haittana on värin rajoitus, joka voidaan korjata peittämällä pinta silikaattimaalilla. Se tunkeutuu hyvin pintaan kipsirakenne, antaa sille vaaditun sävyn ja vahvistaa sitä.

Mineraalikipsi julkisivujen viimeistelyyn

Mineraalikipsi julkisivujen viimeistelyyn

Silikaatti ja silikoni

Katso myös mineraalityyppiset laastarit, silikaatti – valmistettu vesipitoisesta kaliumlasista, johon on lisätty pehmittimiä, silikoni – pohjainen silikonihartsi.

Silikonikipsi viimeistelyyn

Silikonikipsi viimeistelyyn

Akryyli

Sideaineena se sisältää hienojakoista akryylihartsin tai muiden synteettisten polymeerien seosta. Laastilla on hyvä höyrynläpäisevyys, joten se edistää höyryn tiivistymisen häviämistä rakennuksen sisällä.

Annamme julkisivun pinnan helpotuksen

Annamme julkisivun pinnan helpotuksen

Erilaisten kipsi lisäaineiden avulla voit antaa erilaisen tekstuurin julkisivuseinien pinnalle, jäljitellä eri luonnonmateriaalien tekstuuria. Esimerkiksi käyttämällä mineraalikipsiä, joka sisältää kvartsi- tai kalkkikomponentteja, joiden raekoko on noin 1 mm, on mahdollista saada hiekkakivipintainen pinta.

Kuvioitu vaikutus edistää rapattujen seinien pitkää käyttöikää. Sileä pinta on alttiimpi halkeilulle. Mitä kohokuvioitu pinta, sitä vahvempi se on. Mitä vaaleampi sävy, sitä vakaampi se on. Tyydyttyneet sävyt menettävät kirkkautensa nopeammin.

Mielenkiintoisia tekstuureja, jotka näyttävät yhtä vaikuttavilta

Mielenkiintoisia tekstuureja, jotka näyttävät yhtä vaikuttavilta

Edessä oleva tiili

Klassinen julkisivutyyppi on tiiliä vasten. Tekniikan mukaan tyypit erotetaan:

1 Keraaminen tiili, joka on valmistettu savipalkkien muodossa lisäämällä väripigmenttejä. Siinä voi olla sileä tai kohokuvioitu etupinta, maalattu eri väreillä. Lisäksi tuotteet ovat onttoja tai kiinteitä. Tuotteet eivät päästä kosteutta läpi, kestävät ajan värin häviämistä ja mekaanisia vaurioita. Klassinen ilme tiilipinnoitteista

Klassinen ilme tiilipinnoitteista

2Clinker -tiili, joka on valmistettu erityisestä savesta. Kuivaamisen jälkeen tuotteet poltetaan korkeassa lämpötilassa. Tästä johtuen klinkkerin tiheys on korkea. Se kestää kosteutta, pakkasta ja on kadehdittava kestävyys. Suorakulmion, puolisuunnikkaan muotoisten tuotteiden pyöristetyt kulmat jne. Pinta voi olla sileä, hiottu tai kohokuvioitu. Klinkkeritiili

Klinkkeritiili

3 Puristettu tiili, joka valmistetaan puristamalla kuorikiven murskattua massaa sementtisideaineella, väriaineilla ilman polttamista. Tällä tekniikalla saavutetaan suurin ulkoinen samankaltaisuus luonnonkiven kanssa, mutta toisin kuin tällainen tiili ei säilytä lämpöä tarpeeksi. Säilyttää lämmön hyvin eikä menetä ulkonäköään

Säilyttää lämmön hyvin eikä menetä ulkonäköään

Julkisivun kohdistus tiileillä antaa rakennukselle kunnioitettavan vankan ilmeen. Seinät saavat lisää lujuutta, mikä pidentää tukirakenteiden käyttöikää.

Eri värit mahdollistavat sen käytön erilaisten julkisivutyylien suunnittelussa.

Klinkkeritiilit ovat käteviä viimeistelyyn eri tyyleissä

Klinkkeritiilit ovat käteviä viimeistelyyn eri tyyleissä

Julkisivun koristelu tiileillä voidaan suorittaa eri tavoilla: elementtien vaakasuorassa, pystysuorassa järjestelyssä vaihtamalla niiden suuntaa.

Voit myös käyttää useita värivaihtoehtoja, useimmiten käytetään kahden värin yhdistelmää: yksi on pääväri ja toinen julkisivuelementtien viimeistely: ikkuna-aukkojen tai ikkunoiden välisten reunojen reunat.

Kahden värin yhdistelmä päävalinnassa

Kahden värin yhdistelmä päävalinnassa

Tiiliverhous voidaan yhdistää muihin verhouksiin, kuten koristeelliseen tekokiveen.

Keinotekoinen ja luonnonkivi

Käytä julkisivun koristamiseen luonnon ja keinotekoinen kivi. Jokaisella niistä on ansioita. Luonnonkivet näyttävät arvokkailta ja antavat rakennukselle erityistä energiaa.

Kivillä on monia etuja, jotka ylittävät muunlaiset viimeistelyt.

Kivellä on monia etuja verrattuna muihin viimeistelytyyppeihin.

Arvokkaimmat ja kestävimmät ovat marmori ja graniitti. Niiden lisäksi käytetään usein dolomiittia, kalkkikiveä, hiekkakiveä, kuorikiveä, travertiinia ja muita. Niiden käyttö julkisivujen täydelliseen verhoamiseen on hinnan vuoksi rajoitettua. Näitä tuotteita käytetään ikkuna -aukkojen, sisäänkäyntiryhmien ja muiden rakennuselementtien koristamiseen..

Kiinteässä seinäverhouksessa käytetään pääasiassa tekokiveä, joka jäljittelee onnistuneesti luonnonmateriaaleja ja on paljon halvempaa..

Jäljittelee täydellisesti todellista kiveä

Jäljittelee täydellisesti todellista kiveä

Julkisivuposliinilaatat

Posliinikivitavara on yksi parhaista koristeluun. Posliinikivilaattojen valikoima on valtava. Tätä materiaalia on myynnissä monia lajikkeita värin ja koostumuksen mukaan..

Tuotteen värikäs pinta näyttää upealta. On myös materiaaleja, joissa on puun ja luonnonkiven jäljitelmä. Kuten kaikki poltetut savimateriaalit, posliinikivilaatat erottuvat niiden lujuudesta, kosteudenkestävyydestä, äärilämpötilojen kestävyydestä ja tulesta. Se ei muuta väriä ajan myötä.

Posliinikivilaattojen kirkkaat värit

Posliinikivilaattojen kirkkaat värit

Materiaalin alhainen hygroskooppisuus on syy laattojen asentamiseen tuulettuvaan runkoon. Posliinikivitavaran pinta voi olla:

 • matta;
 • kiillotettu (hieman kiiltoa);
 • lasitettu;
 • kiiltävä;
 • osittain kiillotettu (matta ja kiiltävä alue);
 • jäsennelty (kuvio, helpotus, jäljitelmä luonnonmateriaalien tekstuurista).

Mattapinta posliinikiviä

Mattapinta posliinikiviä

Laatta valmistetaan pääasiassa kahdessa vakiokoossa 30×30 cm ja 80×120 cm.

Julkisivuseinissä on parempi käyttää suurikokoisia posliinikivilaattoja, jotta vältetään ruma ulkonäkö useista saumauslinjoista, jotta ne olisivat vähemmän havaittavia.

Vaihtoehto, kun posliinikivilaatat näyttävät paljon paremmilta

Vaihtoehto, kun posliinikivilaatat näyttävät paljon paremmilta

Jos haluat lisätä rakennuksen kokoa visuaalisesti, käytä julkisivun koristamiseen tuotteita, joiden pinta on kiillotettu..

Julkisivun koristelu sivuraideilla

Ehkä yleisin julkisivumateriaali viime aikoina on sivuraide. Tämä johtuu sen edullisuudesta, valtavasta ulkonäöstä..

WPC -sivuraide

WPC -sivuraide

Vuoraustyyppi on:

VinyyliValmistettu PVC: stä, jossa on jäljitelmä luonnonpuuta, luonnonkiveä, tiiliä ja monia muita sisustustyyppejä. Se on korroosionkestävä, ei mätää ja on halpa. Haittana on tuotteiden hauraus, alttius sulamiselle;

MetallinenAlumiini- tai teräspohjainen. Se erottuu lujuudestaan, äärimmäisten lämpötilojen kestävyydestään, mutta jos pinta on vaurioitunut, voi muodostua korroosiota. Lisäksi tämä sivuraide on melko kallis..

Metallivuoraus on erittäin kestävä

Metallivuoraus on erittäin kestävä

Julkisivulevyt

Valmistuksessa käytetystä materiaalista riippuen voi olla:

 • Muovi;
 • Kuitusementti;
 • Vulture -paneelit;
 • Metallinen;
 • Komposiitti.

Sokkelit kauniiseen viimeistelyyn

Sokkelipaneelit kauniiseen viimeistelyyn

Muovi

Muovisia verhouspaneeleja kutsutaan usein sivuraideiksi, vaikka näin ei ole ollenkaan. Vuoraus on säleikkö ja valmistettu Pvc suulakepuristuksella ja muovipaneeleilla voi olla hammaspyörän ja muun monimutkaisemman muodon lisäksi kohokuvioitu rakenne, ja ne on valmistettu polypropeenista, joka on paljon vahvempi kuin PVC.

Muovipaneelit puulle

Muovipaneelit puulle

PP sisältää myös modifioivia komponentteja, jotka parantavat sen teknisiä ominaisuuksia. Muovin ulkonäkö epätasaisten reunojen vuoksi jäljittelee usein tiilimuurausta tai epätasaista kiveä. Tällaisten elementtien telakointi on tuskin havaittavissa tämän muodon ja piilotetun kiinnitysjärjestelmän ansiosta. Ne valmistetaan lohkoina, jotka sisältävät useita rivejä elementtejä..

Moderni muovinen sivuraide

Moderni muovinen sivuraide

Kuitusementti

Laattoja, jotka on valmistettu betoniseoksesta kuitulisäaineiden kanssa, joka on lasikuidun ja selluloosan seos, kutsutaan kuitusementiksi. Tällaisten lisäaineiden ansiosta betonille annetaan huokoinen rakenne, joka vähentää materiaalin ominaispainoa, tekee siitä joustavan ja muodonmuutoksen kestävän.

Levyt saadaan puristamalla halutun paksuiseksi valssattu seos, joka on leikattu aiemmin osiin. Sen jälkeen pinnalle levitetään koristeellinen suojapinnoite..

Kuitusementti - uusi sukupolvi

Kuitusementti – uusi sukupolvi

Tuotteiden avulla ne jäljittelevät usein eri väreissä olevia kivi- tai tiiliverhouksia. Tuotettu eri sävyissä keltaista, beigeä, valkoista ja muita värejä. Tuotteiden haittana on merkittävä paino, joka rajoittaa tällaisten levyjen käyttöä..

Korppikotka – paneelit

Tuotteita, jotka on valmistettu kuitulevykerrosten välissä olevasta paisutetusta polystyreenistä, kutsutaan SIP -paneeleiksi. Tämä muotoilu helpottaa käyttöä. Se pitää sinut lämpimänä.

Sip -paneelit ovat kevyitä ja mukavia

Sip -paneelit ovat kevyitä ja mukavia

Ulkopuolella pinta on peitetty suojakerroksella. Koska SIP -paneeleilla voidaan maalata eri väreillä, voit antaa julkisivulle minkä tahansa tyylin. Voit myös ostaa valmiita jäljitelmällä luonnon tekstuuria.

Metallipaneelit

Rakenne, metalli, koostuu kahdesta ulkoisesta jäykästä kerroksesta sekä sisäisestä lämmöneristysmateriaalista, joka on valmistettu polystyreenistä tai basaltti-mineraalivillaa.

Metallipaneelit - vahvoja ja kestäviä

Metallipaneelit – vahvoja ja kestäviä

Ulkopuoli on sinkittyä teräslevyä, joka on päällystetty polymeerisuojakerroksella. Tällainen pinnoite voidaan valmistaa useilla eri väreillä, joten voit laajentaa rakennusten julkisivun suunnittelumahdollisuuksia..

Verhous sandwich -paneeleilla ei vain eristä talon seiniä, antaa niille lujuutta, vaan tekee niistä täysin sileitä tai antaa tietyn aallon, riippuen ulkoisesta suunnittelusta.

Komposiittipaneelit

Komposiittituotteiden rakentaminen on eräänlainen sandwich -paneeli. Lisäksi se sisältää myös suojakerroksen, koristeellisen pinnoitteen. Voi olla erilaisia ​​täyteaineita ja pinnoitteita.

Kirkkaat ja yhdistelmävaihtoehdot

Kirkkaat ja komposiittipaneelivaihtoehdot

Ulkoisesti ne näyttävät ohuilta metalli -neliö- tai suorakulmaisista levyistä, joissa on lämpöeristyskerros. Tuotteen ulkopinnalla on lakka- ja maalipinnoite, joka voi olla erivärinen. Tuotteiden eliittiversioissa on laminoitu pinta, joka jäljittelee luonnon tekstuuria.

On monikerroksinen rakenne

On monikerroksinen rakenne

Eri värit ja kuvioitu suorituskyky mahdollistavat niiden käytön minkä tahansa julkisivun viimeistelyyn. Kuvassa sileät alumiinikomposiittipaneelit.

VIDEO: Julkisivut, joista kaikki pitävät