Virtualna stvarnost za obuku tvrtke: Primjeri VR -a koji se već koriste

Virtualna stvarnost je to najnovija vrhunska tehnologija, koji nudi svijet koji obećava i za slobodno vrijeme i za posao. Mnoge su industrije već počele iskorištavati mogućnosti koje nudi VR, a to je osobito istinito na području obuke unutar tvrtke. Tvrtke u različitim industrijama počele su uključivati ​​VR u svoje programe osposobljavanja, a sada postoje brojni primjeri virtualne stvarnosti koji se koriste za obuku osoblja.

naočale za virtualnu stvarnost

Obuka pilota

Jedno od područja u kojima se virtualna stvarnost već dokazala je zrakoplovna industrija. Početnici piloti to koriste Simulatori virtualne stvarnosti, doživjeti različite scenarije tijekom leta bez ugrožavanja sebe ili drugih putnika. VR simulatori letenja omogućuju polaznicima da dožive širok raspon situacija i, budući da su jeftiniji od većih modela koji se trenutno koriste, idealni su dodatak postojećim metodama obuke.

Priprema i obuka vojske

Godinama vojska koristi virtualnu stvarnost kao dopunu metodama obuke. Vojnici mogu sudjelovati u simulacijama ratišta, dok liječnici mogu reagirati na borbene situacije u virtualnom okruženju. Virtualna obuka također je ključni element vježbi Boot Camp jer pomaže vojnicima da se osjećaju kao da su na bojnom polju i pokažu svoje praktične vještine u sigurnom okruženju.

U vojarni Schofield na Havajima, VSTS (Virtual Squad Training System) redovito se koristi kao dio vojne obuke. Vojnici pripravnici dobivaju detektore pokreta, zaslone postavljene na glavu i bežične uređaje za upravljanje oružjem koji točno odražavaju težinu, oblik i veličinu vojnog oružja. Zatim ulaze u borbeni simulator, gdje uče praktično, ali bez rizika.

vojna obuka virtualne stvarnosti

Povećanje produktivnosti radne snage

Logistička tvrtka DHL Express nastojala je proširiti znanja i vještine zaposlenika u svojoj tvrtki. U suradnji s Immerseom postavljena je platforma za obuku VR koja je omogućila učinkovito i sigurno slaganje uređaja za učitavanje jedinice (ULD). To je pomoglo radnicima da budu učinkovitiji i produktivniji. Ford je također upotrijebio virtualnu stvarnost zajedno s Gravity Sketchom za stvaranje replika vozila sa zaista impresivnim rezultatima koji će promijeniti radni tijek njihovih dizajnera.

Proces zapošljavanja

Obuka o virtualnoj stvarnosti također je korisna za poboljšanje procesa uključivanja i zapošljavanja u tvrtkama. Simulatori intervjua omogućuju rukovoditeljima i menadžerima da postavljaju kandidatima prava pitanja i uče o raznim vještinama na koje trebaju paziti. Osim toga, shvatite pitanja koja će se vjerojatno postaviti i naučite znakove upozorenja koje trebate tražiti kod potencijalnih zaposlenika.

tehnologija virtualne stvarnosti

Problemi s uvođenjem metoda treninga virtualne stvarnosti

Iako su neke tvrtke već prihvatile ideju korištenja virtualne stvarnosti za poboljšanje poslovanja svojih organizacija i obuku svojih zaposlenika na najvišoj razini, druge se još uvijek ne slažu s konceptom.

Postoji nekoliko prepreka koje sprječavaju neke tvrtke da usvoje najnoviju tehnologiju. Posljednje, ali ne i najmanje važno, to su troškovi kupnje slušalica, iako mogućnost iznajmljivanja slušalica sada postaje stvarnost, što proces čini pristupačnijim. Čak i starijim generacijama zaposlenika sve je teže nositi se s najnovijim tehnologijama te smatraju da VR ide korak dalje u obuci.

obuka pilota za virtualnu stvarnost

Međutim, kako sve više tvrtki počinje uvoditi virtualnu stvarnost u svoje programe osposobljavanja i izvještavati o izvrsnim rezultatima, vjerojatno će se VR trening uskoro smatrati standardnom praksom uz tradicionalne metode, ili će ih u nekim slučajevima čak zamijeniti.

Kako se sve više milenijalaca pridružuje radnoj snazi, očito je da se tvrtke moraju prilagoditi ponašanju mlađih ljudi i njihovim različitim stilovima rada i preferiranim metodama obuke. S njihovom poznavanjem tehnologije, vjerojatno će VR biti ključni element u zadržavanju ovih mlađih zaposlenika.

Mnoge tvrtke već su koristile virtualnu stvarnost kao alat za obuku tvrtki. Nudi sve, od medicinskih postupaka do vojnih aplikacija Virtualna stvarnost sigurno i realno okruženje za trening, u kojem zaposlenici mogu staviti svoje vještine na kušnju bez rizika.

medicinska izobrazba o virtualnoj stvarnosti

Čak i uz početne troškove postavljanja, menadžeri počinju shvaćati da VR obuka može dugoročno ponuditi bolju vrijednost za novac te da uz odličan povrat ulaganja u smislu sigurnosti, obuke, lojalnosti i predanosti.

S novim razvojem u industriji virtualne stvarnosti i mogućnostima koje nudi VR, obuka za VR postat će sama po sebi, a tvrtke u cijelom svijetu smatraju je svojim omiljenim izborom kada je u pitanju učenje.

     inovacija virutalne stvarnosti