Uvijanje čarapa najnoviji je trend kose: upute i savjeti korak po korak

Vjerojatno već znate kako pomoću uvijača za kosu pretvoriti grivu u prekrasne valove ili uvojke. Možda čak znate i za alternative bez topline poput valjka od pjene itd. No jeste li znali da određeni komad odjeće koji nosite na nogama može vaše ravne niti pretvoriti u savršene ringlete? Da, kovrče s čarapama trenutno su u modi i brojne djevojke i žene diljem svijeta poludjele su za njima, da tako kažem. Zanima li vas i ova vruća metoda oblikovanja kose? Čitajte dalje kako biste naučili kako nakovrčati kosu čarapama. U nastavku otkrivamo tajnu uvojki čarapa …

Kovrče s čarapama – najnoviji trend kose

Kovrčajte čarapama korak po korak

Stvorite kovrče s čarapama korak po korak

Korak 1 – operite kosu

Uvojci čarapa najbolje djeluju kad je kosa malo vlažna. Stoga prvo operite pramenove odgovarajućim šamponom i regeneratorom protiv kovrča. Ako nemate vremena oprati kosu, upotrijebite bočicu s raspršivačem da navlažite vlasi vodom.

Operite kosu i ne dopustite da se potpuno osuši

Kovrče za kosu operite čarapama

Korak 2 – raspetljajte pramenove

Čvorovi u kosi sprječavaju ravnomjerno formiranje uvojki čarapa. Raspršite raspršivač po grivi, a zatim ga pročetkajte češljem sa širokim zupcima kako biste bili sigurni da na vašoj grivi nema čvorova. Pustite da se kosa osuši na zraku, ali ne potpuno. Mora da je malo vlažno.

Raspetljajte i poravnajte kosu

Čarape odmotajte uvojke vlažne kose

Radite s malim dijelovima kose

Kovrče s čarapama uzimaju cjedilu

Korak 3 – koristite čarape

Kao što sam rekao, želite raditi s vlažnom, ali ne mokrom kosom! Nakon što ste pustili kosu da se malo osuši nakon tuširanja, vrijeme je da svoje uvojke stvorite čarapama. Uzmite kosu od dva inča i stavite krajeve kose na sredinu čarape. Zarolajte čarapu prema liniji kose, valjajući kosu zajedno s njom. Kad dođete do baze, krajevima čarapa zavežite čvor. Ponavljajte ovaj postupak sve dok vam se kosa ne uvije u čarape. Veličina vlasi koje koristite može varirati ovisno o tome koliko želite da vam pramen bude čvrst ili labav. Što je manji dio, kovrče su čvršće.

Omotajte pramenove kose oko čarape

Uvojci s čarapama Uvojci čarapa korak po korak

Prema duljini čarapa

Uvojci s čarapama Uvojci čarapa korak po korak2

Drži čvrsto

Uvojci s čarapama Uvojci čarapa korak po korak3

Zavežite čarapu zajedno

Uvojci s čarapama Uvojci čarapa korak po korak4

Korak 4 – pričekajte i vidite

Kad su sve čarape u čarapama na mjestu, sve što trebate učiniti je pričekati. Ostavite dovoljno vremena da se kosa potpuno osuši, na primjer cijelu noć.

Spavajte s čarapama u kosi

Uvojci s čarapama Uvojci čarapa korak po korak5

Korak 5 – skinite čarape

Kad vam se griva osuši, skinite čarape jednu po jednu. Bez obzira na to kojim redoslijedom to učinite, najjednostavniji način je ići odozgo prema dolje. Da biste olabavili kovrče, možete ih lagano pročešljati prstima.

Sljedećeg jutra skinite čarape

Uvojci s čarapama. Uvojci čarapa spremni

Uvojci čarapa su vam gotovo gotovi

Češljajte kovrče s čarapama. Kovrče čarapa počešljajte korak po korak

Korak 6 – poravnajte kovrče čarapa

Ako ste spavali s čarapama u kovrčama, kosa bi vam mogla biti malo kovrčava. Stavite zaglađujući serum za kosu na dlan, protrljajte ruke i razmažite serum po cijeloj grivi kako biste ukrotili neželjeno uvrtanje i vašim kovrčama dali glatki završetak.

Prstima pročešljajte kovrče

Uvojci s čarapama Uvojci čarapa gotovi

Korak 7 – ojačajte liniju kose

Možda ćete primijetiti da vrhovi kose imaju veći volumen od linije kose. Kako biste ujednačili izgled, poprskajte volumetrijski sprej na vrat kako biste ga ojačali.

Još malo strpljenja …

Uvojci s čarapama Stvorite uvojke čarapa

Korak 8 – završite

Ne želite da vam uvojci čarapa nakon nekoliko sati padnu, zar ne? Ako dobro odigrate karte, vaše kovrče mogu trajati danima! Posljednji korak je poprskati kosu lakom za kosu kako vam kovrče ne bi nestale kako dan odmiče.

Poprskajte Haasprayom ​​i uživajte u krajnjem rezultatu!

Nanesite lak za kosu na kovrče čarapama

Kovrče s čarapama – video upute