Trendovi šminkanja 2021. – Ovi su izgledi potpuno aktualni

Prošlogodišnji trendovi ljepote i šminke bili su pod velikim utjecajem pandemije korone. Frizeri, kozmetičari i manikirke su se zatvorili, a žene diljem svijeta odjednom su morale naučiti sami šišati i oblikovati kosu, slikati sitna umjetnička djela na noktima i šminkati se gotovo profesionalno. Osim ovih pružatelja usluga, mnoge naše omiljene lokalne ljekarne također bi se trebale zatvoriti. Umjesto toga, međutim, internetske trgovine doživjele su npr ŠMINKA, jedan od najvećih europskih trgovaca kozmetičkim proizvodima, pravi bum.

Istodobno, jedva smo smjeli izaći iz kuće, a osim video chatova, jedva smo uspjeli zadiviti nekoga svojim novim izgledom. Godine 2021. barem ćemo morati nositi maske u javnosti zbog koronavirusa, ali oni su sada postali lijepi dodaci. Ne samo da nas štite od virusa, već i izdvajaju našu odjeću. Osim toga, pokrivajući otprilike polovicu našeg lica, privlače svu pozornost na naše oči, trepavice i obrve. Kako je Covid-19 utjecao na ostale trendove šminke 2021. godine, možete pronaći u sljedećih nekoliko redaka. Samo čitajte dalje!

Prirodne ljepote posebno su popularne 2021

Trendovi šminke 2021. - Ovi su izgledi trenutno potpuno u minimalizmu kože za njegu lica

Smokey eyes se vraćaju

Smokey eyes jedan je od najstarijih poznatih stilova šminkanja u ljudskoj povijesti. Čak su i stari Egipćani obložili oči mješavinom kupusa u prahu i životinjske masti. Ova šminka ne samo da vas štiti od očnih infekcija, već i od žarkog pustinjskog sunca, pa čak i od zlih očiju. Šarene dimne oči bile su važni statusni simboli i dobivene su mljevenjem skupocjenog i rijetkog mineralnog kamenja, na primjer galena, azurita i malahita.

Dramatični smokey eyes ponovno su bili vrlo popularni 90 -ih, a zatim početkom 2010 -ih. Oni su bili zaštitni znak grunge, punk i goth subkulture. Smokey eyes su izmislile vruće i buntovne mlade žene koje su htjele zadiviti tajanstvenom karizmom. Danas ovaj stilski izgled konačno doživljava zasluženu renesansu. Uvijek se možete odlučiti za klasičnu crnu i sivu. Alternativno, također možete eksperimentirati sa sjenilima u boji, grafičkim olovkama za oči, pa čak i s malo svjetlucanja. Posebno je popularno oponašati boju vaše šarenice.

S klasičnim smokey eyesom, crna, siva i malo brončane boje dobro se koriste

Trendovi šminke 2021 - Ovi su izgledi trenutno potpuno u Smokey eyes crno sivoj boji

Ali mogu biti i šareniji

Trendovi šminke 2021. - Ovi izgledi trenutno su potpuno u tirkiznoj boji Smokey eyes

Guste obrve osvajaju trendove šminke

Već nekoliko godina trendovi šminke vraćaju se prirodno gustim i dobro izraženim obrvama. Oni lijepo uokviruju lice i osiguravaju njegovan izgled. Iako su se nekada pune obrve smatrale pomalo muževnima i neurednima, žene danas isprobavaju sve moguće metode da ih postignu – maske, serume, čak i implantaciju.

Ako ste jedna od onih žena koje ne mogu brinuti o gustim obrvama, sve što trebate je olovka za obrve u vašoj prirodnoj boji kose i malo gela za obrve. Upotrijebite gel za pojačavanje obrva, a zatim samo olovkom ispunite praznine potezima prirodnog izgleda. Taj izgled je tako lako postići!

Guste obrve ponovno su posebno popularne 2021. godine

Trendovi šminkanja 2021. - Ovi izgledi trenutno su potpuno u trendu debelih obrva

Mali češalj za obrve pomoći će vam da operite dlačice obrva

Trendovi šminkanja 2021. - Ovi su izgledi trenutno potpuno u gustim obrvama

Skinimalizam i koža dupina

2020. bila je izvrsna prilika za sve nas da se odmorimo od teške šminke na koži lica i umjesto toga usredotočimo na njegu i njegu. Blistavo lijep, njegovan, podatan i prirodan ten s minimalnom šminkom sada nosi naziv “koža dupina” ili često “staklena koža”. Ovo se sada smatra središnjim dijelom svakog modernog izgleda. Matirajući proizvodi za šminkanje ovdje ne dolaze u obzir.

Izraz skinimalizam usko je povezan s “kožom dupina”. Njime se želi potaknuti žene da koriste nekoliko, ali kvalitetnih, prirodnih proizvoda za njegu kože u svojoj rutini ljepote. Ovo je jedini način da postignete ovaj svježi sjaj. Istodobno treba izbjegavati izbijanje akni. Na primjer, ulje sjemenki konoplje sada je prirodni proizvod koji u tom pogledu daje izvrsne rezultate.

Izvanredno ime “koža dupina” inspirirano je podatnom kožom pravih dupina

Trendovi šminke 2021 - Ovi su izgledi trenutno potpuno u koži dupina, na primjer prirodna njega kože

Prirodne ljepote, privlačni pogledi i pogledi na prošlost dominiraju ovogodišnjim trendovima šminke. 2021. daje vam savršenu priliku impresionirati novostečenim vještinama šminkanja unatoč maskama.

Trendovi šminkanja 2021. - Ovi izgledi trenutno su u potpunosti u trendu staklene kože