Smanjite dodatne troškove – savjeti za stanare koji koriste vašem novčaniku i okolišu

Dospjelo je računa za komunalne usluge. Ovo vrijeme nije popularno za mnoge stanare u Njemačkoj. Jer često morate opet nešto platiti. Kako biste se sljedeći put osjećali mnogo opuštenije i možda čak dobili novac od najmodavca, danas vam dajemo nekoliko savjeta. To vam omogućuje prilično smanjenje dodatnih troškova i uštedu vašeg proračuna.

uštedjeti visoke pomoćne troškove

Koji su pomoćni troškovi?

Ono što se zakupcu računa kao pomoćni trošak često se naziva troškovima potrošnje. U načelu, pod tim se podrazumijeva ovaj iznos novca koji se dodaje na takozvanu hladnu rentu svaki mjesec kao paušal i prenosi na stanodavca. Cijela se stvar tada naziva topla najamnina. Objašnjeno malo detaljnije, u ovom slučaju ne radi se samo o struji, vodi i grijanju. Budući da godišnji račun za komunalne usluge uključuje i ostale troškove koje će podstanar platiti. Svi oni zajedno nazivaju se primjenjivi pomoćni troškovi. Što je to točno nalazi se u Pravilnik o operativnim troškovima (BetrKV) utvrđena zakonom. U zakupu ih treba navesti kao "operativni troškovi" urediti u pisanom obliku. Ako zakupnik mora platiti druge dodatne troškove, smatrat će se da "ostale operativne troškove" vrlo precizno formulirani i dogovoreni od strane najmoprimca i stanodavca sporazumnim dogovorom.

smanjiti sporedne troškove provjeriti računovodstvo pomoćnih troškova

Ovi operativni troškovi / pomoćni troškovi zakonski su uključeni u podmirenje pomoćnih troškova:

 • troškovi grijanja
 • Opskrba vodom
 • Porez na nekretnine
 • druga javna opterećenja
 • Sustavi tople vode
 • drenaža
 • Dizala
 • Održavanje vrta
 • Čišćenje ulica
 • Odlaganje smeća
 • Osvjetljenje zajedničkih prostora
 • dimnjačar
 • Čišćenje zgrada
 • nadzornik zgrade
 • Osiguranje imovine i odgovornosti

Provjerite račun za komunalije i uštedite novac

Kao što je već spomenuto, kao podstanar plaćate dodatne troškove mjesečno kao predujam. Stvarni troškovi tada se prikazuju u godišnjem računu za komunalne usluge. Ali koliko su zapravo oni zapravo? Jeste li znali da se više od 80% svih računa za komunalne usluge za stambeni prostor u Njemačkoj pokaže neadekvatnim? Da biste bili na sigurnoj strani i platili samo ono što zaista trebate, možete kupiti svoje Profesionalno provjerite dodatne troškove najma. Naravno, to se također može učiniti jednostavno i povoljno na internetu.

Provjerite račune za komunalne usluge na mreži. Smanjite račune za komunalne usluge

Niži dodatni troškovi – jednostavni savjeti s velikim utjecajem

Doduše, na mnoge pomoćne troškove koje bi stanar trebao platiti doista se ne može izravno utjecati. Ali potrošnja energije i vode jest. Možete ga održivo smanjiti s nekoliko jednostavnih mjera koje utječu na vaše ponašanje i navike. Na ovaj način ne samo da štitite svoj novčanik, već i okoliš u isto vrijeme.

Uštedite troškove grijanja

Troškovi grijanja dobro su mjesto za početak jer čine veliki dio mjesečnih pomoćnih troškova svakog potrošača. Ovdje se moraju uzeti u obzir sljedeći aspekti:

 • Radije naglu ventilaciju umjesto nagnutih prozora,
 • Redovito odzračujte grijač,
 • Provjerite prozore i vrata za optimalno brtvljenje i obavijestite stanodavca o svim greškama,
 • Održavajte stalne temperature i ne dopustite da se neiskorištene prostorije ohlade,
 • Čak i 1-2 stupnja niže sobne temperature tijekom dana mogu smanjiti vaše pomoćne troškove.

smanjiti dodatne troškove regulirati toplinu

Štedite struju

Ako još uvijek niste zamijenili sve moćne žarulje za LED svjetla, krajnje je vrijeme da to učinite. Osim toga, vrlo je korisno ako svoje elektroničke uređaje nepotrebno ne držite u stanju čekanja. Priključeni kabeli za punjenje također su zlonamjerni rasipači energije. Prilikom kuhanja, umjesto izravnog korištenja štednjaka, vrijedi upotrijebiti kuhalo za vodu. Pomalo radikalan, ali prilično učinkovit korak ka uštedi električne energije bio bi promjena dobavljača električne energije. To možete učiniti i kao podstanar, pod uvjetom da ste potpisali vlastiti ugovor sa starim dobavljačem električne energije.

Uštedite toplu i hladnu vodu

Najdragocjenija tekućina na našem planetu također se može održivo uštedjeti s nekoliko jednostavnih savjeta. Većina vode u svakom domaćinstvu koristi se za osobnu higijenu i ispiranje WC -a. Ako se radije tuširate prije kupanja i nabavite si glavu za tuširanje koja štedi novac, redovito ćete uštedjeti mnogo kubnih metara vode i energije potrebne za grijanje. Također, češće koristite gumb za uštedu energije na svom WC-u, zatvorite slavinu kada perete zube i perete ruke te, ako je moguće, stvorite energetski učinkovitu perilicu i perilicu posuđa.

ušteda vode tuševi smanjuju dodatne troškove

Djelujte svjesno i smanjite potrošnju energije što je više moguće. Na taj način možete aktivno pridonijeti borbi protiv klimatskih promjena i bit ćete bolje raspoloženi kada primite sljedeći račun za komunalne usluge. Izbor je vaš i možete smanjiti svoje pomoćne troškove jednostavnim mjerama.

manji dodatni troškovi novac štedi energiju