Može li kuća s dvije obitelji biti vaš novi dom?

U jednom trenutku dođe trenutak kada odlučite imati svoj stan. Ako je to slučaj i s vama, tada vam možemo pomoći našim savjetima i informacijama u sljedećim redovima …

Dakle, sigurno ste spremni izgraditi “gnijezdo” za svoju obitelj. Ovo je sjajno, ali prvo morate dobro razmisliti i donijeti nekoliko važnih odluka. Možda imate ideju o tome kako bi trebao izgledati vaš dom iz snova. No, ima li dovoljno dodirnih točaka sa stvarnošću? Koji su za vas najvažniji kriteriji? Jeste li svjesni s čime ne možete napraviti kompromis i bez čega zapravo možete? Sada vjerojatno imate realnu sliku o tome kako bi trebao izgledati vaš budući dom.

Kupite kuću za dvije obitelji

Kupite kuću za dvije obitelji Razlozi Prednosti Nedostaci Dvojna kuća vrtni vrtni bazen

Dvije obitelji pod jednim krovom – to bi bilo nešto za vas?

Kupite kuću s dvije obitelji Prednosti Nedostaci kuće s dvije obitelji

Jeste li ikada pomislili da biste mogli uložiti u kuću s dvije obitelji i podijeliti je s rodbinom ili prijateljima? Ili bi druga mogućnost bila da ovo iznajmite kako biste otplatili hipoteku. Dakle a Izgradite kuću s dvije obitelji Kupnja ili kupnja mogu biti pametna ideja, ali prvo razmislite o svemu ovome. Dolje ćete pronaći 6 gledišta koja smatramo važnima. Molim te pogledaj!

Koje su prednosti višestambene zgrade?

Kupite kuću s dvije obitelji prednosti nedostaci moderne kuće

  • Mjesto

Izbor potencijalnih stambenih područja može biti značajno ograničen jer se stambena zgrada jako razlikuje od bilo koje obiteljske kuće. Stoga stambene zgrade nisu dopuštene u svim stambenim područjima. Obično se nalaze u urbanim područjima, dok su obiteljske kuće uglavnom u predgrađu. Također morate razmisliti je li mjesto koje odaberete popularno među potencijalnim stanarima. Na primjer, ako kupite kuću u stambenom naselju daleko od centra grada, možda ćete teže pronaći pouzdane stanare.

  • financiranje

Prilikom financiranja kuće s dvije obitelji možete se suočiti s različitim izazovima. Dok ne iskoristite potencijalni prihod od najma, još uvijek vam je potreban dobar zajam, nizak Poluga i veliki depozit – obično oko 25% ukupne cijene. Banke znaju da stanari mogu otići na vrijeme i da ćete možda morati sami platiti cijelu hipoteku dok ne pronađete drugog stanara.

Moderne dvojne kuće vrlo su popularne u posljednje vrijeme

Kupite kuću s dvije obitelji Prednosti Nedostaci Dvostruka kuća moderno održiva

  • Troškovi nekretnina

Kuće s dvije obitelji obično koštaju više od kuća s jednom obitelji. Dakle, ne samo da ćete morati doći do većeg postotka predujma, već će i sam predujam biti veći jer se temelji na skupljoj nekretnini.

  • privatnost

Ako izgradite kuću s dvije obitelji, iznajmite je i sami živite u njoj, vaši stanari mogu doći u bilo koje vrijeme ako imaju pitanja ili problema. I kao stanodavac, vi ste odgovorni za osiguravanje da je sve u kući uredno. Kao rezultat toga, imate manje privatnosti u odnosu na život u jednoj obiteljskoj kući samo sa svojom obitelji.

 Dvije obiteljske kuće sa zajedničkim vrtom

Kuće za dvije obitelji prednosti prednosti nedostaci

  • Troškovi slobodnih radnih mjesta

Ako vaši stanari odu, a nekretnina je prazna, to se zove upražnjeno mjesto. U biti ćete morati podmirivati ​​troškove toga sve dok ponovo ne iznajmite nekretninu. Troškovi popravka mogu nastati jer se nekretnina često mora renovirati za sljedećeg stanara. Možda ćete također morati platiti oglašavanje kako biste pronašli novog stanara.

  • Prodaja nekretnine

Nema toliko ljudi koji traže obiteljske kuće kao što ima kupaca obiteljskih kuća. Zbog toga vam može biti teže prodati kuću s dvije obitelji. Nasuprot tome, lakše je prodati obiteljsku kuću privatniku ili investitoru.

Uživajte u prostranom domu!

Kupite kuću za dvije obitelji razlozi prednosti nedostaci

Kupnja kuće za dvije obitelji može biti dobra ideja, ali morate biti spremni prihvatiti gore navedene izazove, a možda i još nekoliko. Budite sigurni da stambena zgrada dobro pristaje vašem stilu života i uživajte u svom novom domu!

Dvojna kuća u mirnom kvartu

Kupite kuću s dvije obitelji Prednosti Nedostaci Montažna kuća Dvojna kuća