Kupovina ili prodaja nekretnina u Magdeburgu – mali vodič

Uštedjeti troškove posredovanja pri kupnji ili prodaji nekretnine? To može završiti mnogo skuplje. To se odnosi na svako određeno mjesto stanovanja u Saveznoj Republici, iako smo danas usredotočeni na grad na Labi Magdeburg. Namjerno pomnije proučavamo kako trenutno izgleda stanje tamošnjih stanova i nekretnina. Zatim detaljnije pojašnjavamo prednosti rada s agentima za nekretnine i kako možete prepoznati prave profesionalce.

magdeburška panorama

Ovako se živi u Magdeburgu

Magdeburg, glavni grad savezne države Saska-Anhalt, definitivno se mijenja već neko vrijeme. Sve se više razvija kao poželjno mjesto stanovanja koje nudi mnoge prednosti, ne samo u pogledu posla, već i kada je riječ o znanosti, kulturnom životu i slobodnom vremenu. Grad na Labi jedan je od najzelenijih gradova u Njemačkoj. Mnogi parkovi, prije svega gradski park Rotenhorn, koji se nalazi na otoku Laba, popularna su izletišta, mjesta za opuštanje i scenu događaja u isto vrijeme. Dosta vremena provodite na svježem zraku u prirodi, bavite se sportom ili sudjelujete u brojnim kulturnim događanjima. Mnoga sveučilišta, kao i Sveučilište Otto von Guericke, svake godine privlače tisuće studenata i daju gradu mlađu i otvoreniju atmosferu. Magdeburg također ima dobro razvijenu infrastrukturu te brze i prikladne veze s lokalnim i međugradskim prijevozom.

Panorama grada Magdeburga

S povećanjem stanovništva raste i potražnja za nekretninama svih vrsta, a Magdeburg ovdje ima mnogo za ponuditi. Svatko tko traži odgovarajuću nekretninu u gradu zasigurno će je pronaći zahvaljujući raznolikoj ponudi koja se nudi. Naravno, u dobrim ste rukama sa profesionalnim agentom za nekretnine. Jer i pri kupnji i prodaji nekretnine u Magdeburg Profesionalci, poput onih iz mreže agenata za nekretnine CITY, najbolje se poznaju.

Bez obzira tražite li staru zgradu u Wilhelminian stilu, novu zgradu s modernim štihom ili obiteljsku kuću na selu, definitivno ćete pronaći pravo imanje u Magdeburgu. Najpopularniji okruzi općenito uključuju banke i okruge u blizini Elbe, Cracau, Buckau, Werder, Alte Neustadt, Brückfeld i Stadtfeld Ost. Predgrađe Hopfengarten na jugozapadnom rubu grada također već neko vrijeme dobiva na popularnosti, osobito među obiteljima s djecom.

nekretnine kupiti prodati magdeburg

Prednosti rada sa profesionalnim agentom za nekretnine

Iskusni stručnjaci tu su da se s određenim procesom nose što je moguće brže i besprijekornije. To se odnosi i na profesionalne posrednike u prometu nekretnina. Dakle, ako namjeravate prodati svoju nekretninu ili nabaviti novu, bilo bi logično koristiti usluge stručnjaka. Očigledne su brojne prednosti.

Prednosti pri prodaji nekretnine

 • objektivno, profesionalno vrednovanje vaše imovine;
 • profesionalni sinopsis;
 • Široko oglašavanje vaše imovine, kako u tiskanim medijima, tako i na internetu;
 • solventni kupci;
 • Izbjegavanje financijskih zamki;
 • dobro planirani pregledi i povoljni pregovori s kupcima;
 • najbolja prodajna cijena.

Prednosti kupnje nekretnine

 • pravi sinopsis imovine;
 • dobro poznavanje lokalnog tržišta od strane agenta za nekretnine;
 • ciljanu ponudu odgovarajućih nekretnina;
 • detaljne informacije o svim potrebama za modernizacijom i potrošnjom energije;
 • stručna podrška u pregovorima o cijeni s prodavateljem;
 • potrebne savjete o financiranju nekretnina.

U oba slučaja agent za nekretnine osigurava prodaju ili kupnju nekretnine bez stresa. Uštedite mnogo dragocjenog vremena i živaca te u svakom trenutku primate ciljane i individualne savjete. Posrednik također preuzima cjelokupnu nabavu potrebnih dokumenata od nadležnih tijela i provjerava kupoprodajni ugovor, koji se ne smije podcijeniti. Time se osigurava bolja pravna sigurnost i osjećate se mnogo opuštenije.

kupiti profesionalnog posrednika za nekretnine

To je ono što je važno pri odabiru agenta za nekretnine

A kako prepoznati dobrog agenta za nekretnine? Jer nažalost u svakom odjelu ima crnih ovaca. Dobar posrednik djeluje pouzdano i transparentno u marketingu. On ili ona ima izvrsno znanje o tržištu i lokalnom tržištu te unaprijed planira cijeli prodajni proces. Komunikacija s kupcima uvijek bi trebala biti otvorena, osobito kada je u pitanju provizija posrednika. Pravi profesionalci imaju odgovarajuću stručnu spremu, dobre reference i recenzije, a također imaju i članstvo u strukovnim udrugama. Visoka razina stručnosti također se može vidjeti u kvaliteti ekspozea i oglasa, kao i u opsežnim savjetima o svim pojedinostima vezanim uz nekretnine. I na kraju, ali ne i najmanje važno, pri odabiru agenta za nekretnine svakako biste trebali obratiti pozornost na osiguranje od odgovornosti za imovinsku štetu, koje bi trebalo poslužiti kao krajnja zaštita u slučaju najgoreg.

Budite strpljivi i oprezni kada tražite agenta za nekretnine kojem vjerujete i iskoristite najbolje moguće iskustvo i profesionalnost. Jer vrijedi sljedeće: Kad je riječ o vašoj vrijednoj imovini ili vašem novom domu, ne biste trebali praviti kompromise.

 kupiti kuću prodati nekretninu magdeburg