Koliko koštaju stubišta? Cijene za nove, najamnine i rabljene kupnje

Bilo da se radi o starosti, nesreći ili teškoj bolesti: Ako vam koljena ne rade ispravno ili više ne možete hodati, stepenice mogu biti pravi problem. Ako živite u višekatnici ili u stanu u sklopu kompleksa, morate se odlučiti: preseliti se ili obnoviti? Stubišta su prikladan način da svoj životni prostor učinite bez prepreka, a da pritom ne promijenite strukturu zgrade. Također možete dobiti subvenciju za troškove dizala. Saznajte koliko košta stubište i koje mogućnosti financiranja imate.

Koliko koštaju stubišta?

Cijena stubišnog stubišta cijena stubišnog lifta

Koliko su cijene stubišta?

U osnovi, trošak stubišta određen je različitim čimbenicima. Najvažniji faktor troškova je model dizala. Bez obzira jeste li za jedno Dizalo sjedala, a Podizač platforme ili jedan Olovka za stajanje odluka može donijeti razliku od nekoliko tisuća eura. Ako potražite nova dizala kod pružatelja usluga stubišta, kao vodič možete koristiti sljedeći raspon cijena:

Model stubišta Raspon cijena
Olovka za stajanje 2000 € – 11,500 €
Dizalo sjedala 2.500 € – 12.500 €
Podizač platforme 7.500 € – 19.000 €

Ovaj pregled cijena uključuje i samo dizalo, tj. Transportnu jedinicu, i troškove za željeznički sustav. Općenito, tračnice su obično skuplja stvar prilikom postavljanja dizala.

Osim dizala i tračnica, morate uzeti u obzir i druge čimbenike troškova. Tako će i za Skupština stubišta obično košta oko 500 eura. Također biste trebali nabaviti jedan Ugovor o održavanju tako da je stubište u svakom trenutku u tehnički savršenom stanju. Ovisno o davatelju usluga i uključenim uslugama, možete odabrati za Ugovor o održavanju oko 100 do 300 eura godišnje procjena.

Koliko košta podizanje stepenica

Konzultacijom ćete razjasniti koje je stepenište prikladno za vas i koje dodatne usluge imaju smisla. Kao pružatelj operativnih stubišta za cijelu državu, na primjer TS stubišta u regiji Saska & Leipzig dogovorite kontakt osobu u svom području.

Koji čimbenici utječu na cijenu stubišta?

Rasponi cijena stubišnih stubišta toliko se razlikuju jer troškovi uvelike ovise o različitim čimbenicima. Sljedeći aspekti određuju koliko košta stubište:

  • Model stubišta: Stajaća dizala najjeftinija su dizala, dok su sjedežnice i platforme općenito skuplje. Dizala na platformi posebno namijenjena za invalidska kolica vrlo su troškovno zahtjevna jer moraju zadovoljiti posebne zahtjeve u pogledu težine i sigurnosti.
  • Stubište: Najskuplji element pri kupnji stubišta je željeznički sustav. Što je dulje stubište i ima više zavoja, projekt će biti skuplji. To je uglavnom zbog činjenice da je sustav tračnica izrađen po mjeri tako da individualno pristaje vašem stubištu. Od preliminarnih radova, poput mjerenja, do točnog kuta zakrivljenosti, rad se odražava u cijeni tračnica.
  • Mjesto privitka: Stubišta se ne koriste samo u zatvorenim prostorima, već se mogu koristiti i na otvorenom za savladavanje stubišta. Ako su dizala postavljena izvana, to može značiti da stubište košta još više. Posebni materijali i sigurnosni uređaji za zaštitu dizala od vjetra i vremenskih uvjeta povećavaju cijenu.
  • Namještaj: Što je razigranija i individualnija oprema stubišta, uređaj će na kraju biti skuplji. Tkanine za presvlake, posebno udobni elementi za upravljanje i upravljanje, posebne dodatne mogućnosti – sve to utječe na cijenu.
  • Ponuda usluga: Kupnjom stubišta imate priliku zaključiti ugovor o održavanju. Ne samo to, već i posebne usluge, poput 24-satne hitne službe, povećavaju godišnje troškove održavanja pomoći za mobilnost.

Stubište košta stubište cijena moderno i povoljno

Snizite troškove stubišnog stuba uz potpore

Ako se malo osvrnete, možete Cijena dizala stepenicama učinkovito smanjiti uz pomoć nekih potpora. Mnogi pružatelji usluga stubišta nude opsežne savjete o mogućnostima potpore. TS Stairlifts, na primjer, nudi jedno na mreži Ček za financiranje, s kojima zainteresirane strane mogu utvrditi koje su im subvencije za kupnju stubišta.

Važna pomoć je ta Subvencija za stubište iz fonda za njegu. Ako imate stupanj skrbi, možete se prijaviti za naknadu za životnu sredinu. Ovdje se dodjeljuju osiguranja za dugotrajnu njegu do 4.000 eura po podobnoj osobi. U zajedničkom stanu najviše četiri osobe mogu podnijeti ovaj zahtjev i mogu dobiti do 16.000 eura financiranja.

Troškovi stubišta Što košta stubište

Postoji i mogućnost primanja bespovratnih sredstava iz investicijskog programa Reconstruction Loan Corporation, ili skraćeno KfW. Ispod naziva programa “Obnova primjerena dobi – investicijska potpora 455” KfW odobrava subvencije u iznosu od do 6.200 eura. Ako ta sredstva nisu dovoljna za kupnju, možete podići i investicijski kredit pod povoljnijim uvjetima.

Kako financirati stubište!

Imate sljedeće mogućnosti financiranja troškova nabave lifta:

  • Jedan Financiranje trgovaca obećava povoljne uvjete kao što su niske rate otplate, povoljne kamatne stope i dugoročni rokovi. Većina davatelja usluga surađuje s već uspostavljenim kućnim bankama i svoje uvjete kao poslovnih korisnika prenosi na svoje klijente.
  • U tome će vam izravno pomoći i vaša kućna banka Potrošački kredit Oni se redovito dodjeljuju za male kredite.
  • Kombinirajte ponude financiranja sa Potpore fond za njegu i programe ulaganja. Stubišta koja se financiraju također se mogu subvencionirati.

Potražite opsežan savjet prije nego što kupite stubište. Stoga možete biti sigurni da će se skupo ulaganje dugoročno isplatiti.

Troškovi stubišta Što košta stubište