Koji su bili najvažniji dijelovi nagrade Grammy 2019.

Kao i svake godine, vrhunac dodjele Grammyja 2019. nisu bile samo nagrade, već prije svega nastupi uživo, koji su činili dio programa. Vijesti zvijezda koje su odbile biti dio svečanosti također možemo opisati kao veliko iznenađenje.

Camila Cabello i Ricky Martin zajedno na dodjeli nagrada Gammy

grammy nagrade latino flair

Tko NIJE bio na dodjeli nagrada Grammy??

Nekoliko je slavnih bojkotiralo dodjelu Grammyja 2019. Među njima je bila Ariana Grande, koju je uvrijedila izjava producenata Grammyja. Bila je među nominiranima. Kendrick Lamar također je bio odsutan sa svečanosti.

 Usprkos tome, dodjela Grammyja 2019. postigla je pravi uspjeh. Na dodjeli Grammyja nije bio Childish Gambino, koji je osvojio nagradu za pjesmu i ploču godine. Ovu nagradu zaslužio je pjesmom “This is America”. Pa pogledajmo pozitivne trenutke koji su se pojavili na tom putu. Kacey Musgraves bila je jedna od pobjednica koja također nije uspjela. Dobila je najveću nagradu za album godine.

Jennifer Lopez – Tribina Motown Records

grammy nagrade jennifer lopez na sceni

Svečanost

Reviju je otvorila Camila Cabello zajedno s Rickyjem Martinom. Tamo je bila i Janelle Monae sa mjesečevim plesom dok je pjevala “Make me feel”. Post Malone i Red Hot Chili Peppers također su bili dio svečanosti. To je bilo prilično dobro, iako su imali poteškoća u zajedničkom radu. Pojava Jennifer Lopez također je bila posveta 60. obljetnici izdavanja Motown Recordsa. Bilo je i puno country glazbe, uključujući i desetominutnu izvedbu Dolly Parton. Dianna Ross proslavila je 75. rođendan na ceremoniji, iako je to zapravo bilo šest tjedana ranije. Pjevala je “Najbolje godine u mom životu”. Također je odana počast Yolande Adams, Fantasia i Andra Day Arethi Franklin. Rakija Carlile imala je sjajan nastup, kao i Lady Gaga. Predstavila je “Shallow” iz “A Star is Born” – filma koji joj je osvojio Oscara.

Dua Lipa je plakala kad je primila nagradu

grammy nagrade nagrada dua lipa

Pobjednici koji su bili tamo

Hvala Bogu da je svečanosti prisustvovalo mnogo sjajnih glumaca. Veliko veliko iznenađenje bila je Dua Lipa, koja je proglašena najboljim novim glumcem. Pobijedila je protiv pjevača RnB -a H.E.R. Također je imala sjajan nastup sa spektakularnom prozirnom gitarom. No kući nije otišla praznih ruku jer je osvojila nagradu za najbolji album RnB-a. Škakljive teme oko dodjele Grammyja bile su diskriminacija, a posebno ravnopravnost spolova. Pozitivna vijest u tom pogledu svakako je činjenica da Cardi B osvojio nagradu za najbolji rap album. Također se sjajno pojavila na ceremoniji – ona je prva žena – solo izvođač u povijesti nagrada Grammy koja je nagrađena.

Cardi B – prva ženska solo glumica koja je osvojila nagradu za rap album

61. godišnja nagrada Grammy - izložba, Los Angeles, SAD - 10. veljače 2019

Otvorenje

Sigurno na prvi pogled djeluje iznenađujuće da govorimo o otvaranju dodjele Grammyja na kraju. Ali ovo je bio vrhunac emisije. U skupini sjajnih žena bile su između ostalih Michelle Obama, Jada Pinkett Smith, Jennifer Lopez i Lady Gaga. Sjajna predstava unatoč mnogim dramatičnim trenucima!

NJU. imao sjajan nastup s prozirnom gitarom

61. godišnja nagrada GRAMMY - Unutra

Dolly Parton i drugi seoski glumci bili su tamo

grammy nagrade velika Dolly Parton

Otvorenje je bilo posvećeno snažnim ženama

žene na otvaranju grammy nagrada